STP Timișoara Forum: Sesizari probleme validatoare - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (49 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »

Sesizari probleme validatoare nefunctionare, vandalizare, etc

#681 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 626
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 07 septembrie 2010 - 18:09

7 sep 10:15 #3447 V2 avea o problemă inedită (de cel puțin 24h, am uitat să notez numărul vagonului ieri): validatorul răspundea la atingeri de butoane, dar nu și la apropierea cardului. La urcarea călătorilor pe ușa din mijloc urma inevitabil un dans cu apăsări de butoane, agitarea cardului inclusiv în fața ecranului, priviri indignate, șoapte printre dinți.
La sfârșitul zilei nu se poate observa pe loguri că un validator nu a validat niciun card toată ziua ?

7 sep 16:00 #3623 rula pe linia 8 și V3 avea cea mai enervantă problemă: era setat pe linia 9 (ora era bună, stația afișată era aiurea, bineînțeles). Nu vreau să știu câți abonați pe linia 8 au apropiat cardul fără să citească linia și au plătit din portofel. Eu unul m-am fript și suflu și în iaurt.
Din nou, nu se vede pe computerul de bord că un validator nu comunică; nu se sesizează nimeni ?

Aceasta postare a fost editata de dante: 07 septembrie 2010 - 18:17

0

#682 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 07 septembrie 2010 - 18:19

La loguri nu au acces dispecerii sau personalul din depou, dar trebuie sa verifice la iesire, dimineata, fiecare validator si sa le inlocuiasca pe cele defecte. (problema sesizata de tine in primul caz, provine de la antena amplasata in spatele zonei marcate pe validator)

Se vede orice problema pe OBC (se coloreaza in rosu un buton virtual marcat SAT) si este obligatia vatmanului sa anunte dispecerii.
0

#683 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 08 septembrie 2010 - 13:32

Vezi postareadante, la 07 septembrie 2010 - 18:09, a spus:

Din nou, nu se vede pe computerul de bord că un validator nu comunică; nu se sesizează nimeni ?

Chiar dacă vatmanul se sesizează, practic el nu poate intreprinde nimic în timpul mersului. Una dintre soluţii (care uneori dă greş), ar fi resetarea computerului prin întreruperea alimentării cu curent. Dar, aceasta presupune un timp de 3-4 minute, timp de care vatmanii nu prea dispun nici chiar la capetele de linie.
0

#684 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 08 septembrie 2010 - 13:55

Acum stii cum e... Daca ma intereseaza si chiar vreau, gasesc eu o gaura, sau daca nu mai imi fac 3-4 minute intarziere si recuperez pe unde pot! Vorbim de tramvaie, nu autobuze si altele!
0

#685 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 08 septembrie 2010 - 14:05

4 minute la orele de vârf, în limbajul RATT înseamnă cca 30-40 de călători în plus, în fiecare staţie. Timpul de urcare-coborâre creşte exponenţial, aşa că şansele ca cele 4 minute să devină foarte repede 10, sunt enorme. De fapt, ai văzut şi tu ce înseamnă o întîrziere mult mai mică.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 08 septembrie 2010 - 14:07

0

#686 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 septembrie 2010 - 18:24

Nu dureaza 4 minute. Vatmanul trece in cupeu si decupleaza o siguranta automata. Dupa cateva secunde o cupleaza la loc si merge inapoi in cabina, nu trebuie sa stea acolo pana buteaza validatoarele. Chiar daca in timpul butarii nu se poate valida, este mai putin grav ca si imposibilitatea de validare pe parcursul a mai multe ture.
0

#687 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***

Postat 09 septembrie 2010 - 15:43

8 sep 21:00 În #3455 + #3637 nu se puteau valida bilete
14 sep 10:00 În #3543 procesorul de pe V2 părea ocupat 100%: răspundea prompt la atingeri de butoane, dar între apropierea cardului și bip au trecut 3-4 secunde. După ce am apăsat I s-a și blocat (a apărut cursorul alb de mouse pe fond verde) și s-a blocat validatorul cu totul, minute bune. Interesant că și-a revenit la următoarea stație.
16 sep 10:30 În #3512 v3 era blocat de la ora 5:15. Vatmanul mi-a spus că nu poate să-l reseteze.
21 sep 7:45 În #2003 v1 era blocat complet de la 5:18. Problema era cunoscută, aparent băieții erau plecați să repare altceva.
21 sep 8:00 În # 3447 v2 avea probleme cu antena, nu se putea valida (răspundea doar la apăsări de butoane).
23 sep 20:30 În #3732 v1 era blocat complet de la 16:22

Aceasta postare a fost editata de dante: 25 septembrie 2010 - 17:19

0

#688 Useril este offline   Horatiu 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 22 septembrie 10

Postat 22 septembrie 2010 - 17:27

Salutare tuturor.

Din pacate, nu am toate datele problemei, insa:
Am card RATT, pe care am abonament pe linia Expres 8, precum si vreo cativa lei in Portofelul Electronic. Din 15 septembrie sunt absolut convins ca nu am circulat decat pe linia E8. Insa cel putin doua dintre calatorii mi-au fost taxate din portofel. Nu stiu exact cand s-a intamplat, insa azi la validare mi-am verificat informatiile despre card si am vazut ca am mai putin bani decat ar fi trebuit.

Stiu sigur ca n-a folosit nimeni altcineva cardul meu, ca s-au dus niste bani din portofel (cel putin doua calatorii) si ca n-am circulat decat cu E8.

Validatoarele se muta de pe o linie pe alta? Sau autobuzele isi schimba liniile?
Azi la validare mi-a afisat creditul ramas. Asta inseamna ca m-a taxat din portofel?
0

#689 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 septembrie 2010 - 18:09

Exista posibilitatea ca validatorul pe care ai validat sa nu fie setat pe linia corespunzatoare abonamentului (din diverse motive tehnice sau neglijenta soferului). In acest caz vei fi taxat din portofelul electronic. Orice nalamuriri se pot rezolva la Call Centre-ul de pe Intrarea Doinei nr.2. Daca ai la tine cardul si C.I., personalul de acolo poate vedea clar ce s-a intamplat.
0

#690 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 22 septembrie 2010 - 19:22

Hai ca asta este deja bataie de joc...

Omul cinstit, fortat de catre RATT, si cumpara portofel, si este batjocorrit pe banii lui... Deci cate si cate reclamatii s-au facut ca vatmanii/soferii nu seteaza corect liniile. De ce nu se iau masuri?
0

#691 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 septembrie 2010 - 21:31

Nu are rost sa ne ambalam :coolspeak: Si eu si tu doar presupunem ce s-a intamplat, doar cei de la centrul de ticketing au datele si pot afla care e problema. In functie de aceasta se iau masurile necesare.
0

#692 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 23 septembrie 2010 - 02:08

Cu riscul de a fi off-topic, la Bucureşti se întâmplă zilnic cazuri din astea... vehicule cu SAT (Sistemul Automat de Taxare) pe altă linie, eventual pe una preorăşenească, pentru a ,,ciupi" mai mult. În plus, cum sensul de mers îl schimbă şoferul, cine are portofel electronic devine automat contravenient, pentru că şoferii uită să schimbe semicursa, sau o fac după ce urcă (şi validează) pasagerii din staţia desemnată ,,cap de linie". Nu mai zic că sunt situaţii când trebuie să validezi două călătorii pentru două staţii (că una e considerată cap de linie pentru traseele care nu au o buclă efectivă, ci întorc în jurul unui cartier). Ultimele 2 situaţii sunt folosite pentru realizarea planului de amenzi al controlorilor.

Revenind la Timişoara, având în vedere că sistemul îşi stabileşte staţiile prin GPS, nu văd cum a fost posibil să funcţioneze pe o altă linie decât cea pe care era vehiculul. Poate e o eroare în soft?
0

#693 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 septembrie 2010 - 09:12

Setarea liniei nu se face in functie de datele GPS (doar identificarea statiilor dupa setarea liniei). In momentul in care soferul deschide schimbul cu cardul lui, OBC identifica linia pe care e planificat si face setarile necesare, dar cum spuneam: soferul poate uita sa deschida schimbul, validatorul poate fi defect, comunicatia cu OBC intrerupta, etc. Treaba conducatorului vehiculului este sa anunte dispeceratul, dar pana la rezolvarea efectiva a acestei probleme pot trece cateva statii sau chiar semiture (in functie de disponibilitatea echipei de interventie din traseu).
0

#694 Userul este online   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 29 septembrie 2010 - 20:42

Astazi 15:25 #3543 la v1 nu se puteau valida bilete, doar carduri.
0

#695 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 septembrie 2010 - 20:59

Da, modulul care tipareste biletele e din pacate construit din multe parti mecanice din aceasta cauza sunt sanse mai mari de defectare. (plus vandalizarea acestora prin introducerea de bilete rupte sau alte obiecte)
0

#696 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***

Postat 01 octombrie 2010 - 12:03

29 sep 20:00 #3550 v1 nu valida bilete
1 oct 08:30 #3510 v3 nu răspunea la atingeri (presupun că valida ok)
4 oct 21:00 #3550 V1 nu valida bilete

Aceasta postare a fost editata de dante: 04 octombrie 2010 - 20:24

0

#697 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 octombrie 2010 - 12:49

Vezi postareadante, la 01 octombrie 2010 - 12:03, a spus:

nu răspunea la atingeri (presupun că valida ok)

Hmmm...nu neaparat. Daca sistemul de operare e blocat, nu va valida.
0

#698 Useril este offline   coracao 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 25 octombrie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 octombrie 2010 - 21:00

de vreo 3 zile am vazut in mai multe mijloace de transport validatoare cu un pointer de mouse pe ele care erau...blocate si nu puteai valida, pe tramvai linia 4 si troleibuz linia 18, iar ieri pe un 6 pe validador scria linia 2 statia P-ta 700 desi el era pe la Amorfei si validarea mergea...
0

#699 Userul este online   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 08 octombrie 2010 - 19:00

Azi in jurul orei 11, B41636 afisa in fata sus E8, iar la validatoare linia 33. Chiar nu sia dat seama soferul ca a setat gresit linia la validatoare ?
0

#700 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 octombrie 2010 - 20:47

Daca totul este ok, la deschiderea schimbului cu cardul de sofer, OBC-ul seteaza automat validatoarele pe linia pe care e planificat soferul respectiv. Totusi, linia se poate seta si manual.
0

Arata acest topic

• (49 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »

2 useri citesc topicul