STP Timișoara Forum: Sugestii transport - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Reguli postare in aceasta sectiune

Va rog sa veniti doar cu sugestii concrete, sau cu exemple concrete de probleme cu care v-ati confruntat in calatoria cu vehiculele RATT. Postari la modul general (gen: "schimbati si voi tramvaiele alea vechi" :), nu sunt acceptate si vor fi sterse, utilizatorul urmand a primii avertisment. Doar in acest sub-forum se pot face sugestii pentru imbunatatirea serviciilor. Daca se doreste un raspuns oficial, reclamatiile se depun la registratura regiei
  • (14 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

Sugestii transport Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#141 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 11 ianuarie 2010 - 09:47

Contractul intre Primarie si firma care asigura toaletele publice a expirat.
Seful meu va anunta pe cei de la exploatare sa vada ce masuri pot lua.
0

#142 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 martie 2010 - 02:08

Am dat mai demult un exemplu din Cluj, unde primarul i-a rugat pe pensionari să nu se înghesuie la orele de vârf în transportul în comun. Acum şi primarul Bucureştiului a ieşit cu o declaraţie asemănătoare.

Exemplu bonus, la Berlin preţul abonamentelor este de 45 euro pentru pensionari, cu condiţionarea de a nu folosi transportul înaintea orei 9:00, dar au dreptul pe transportul în comun, metro, s-bahn, mi se pare că şi pe tren între Berlin şi Brandenburg.

Din păcate ţine de politic, dar nu se poate face ceva asemănător şi la noi? Abonament general (eventual valabil şi pe metro pentru puţinii care au rude prin sate); chiar dacă ar fi să reducem preţul la 25% din valoarea unui abonament normal, rotunjit la 20 ron lunar nu e o avere. Presupunând că doar 5000 de pensionari fac abonament, tot reies vreo 20.000 euro lunar, plus mărunţiş de la ceilalţi care vor composta bilete.

Aş susţine varianta cu gratuitatea numai între anumite ore, însă aici intervin discuţiile că unii bunici îşi duc la şcoală nepoţii şi îi aduc (fix la orele de vârf), nu are rost să te complici. O taxă modică pentru ei e o soluţie de masă.

Ca să nu mai spun că o taxă modică şi pentru şcolari n-ar strica ... :coolspeak:
0

#143 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 martie 2010 - 16:47

Sincer la scolari nu m-as baga. Scoala e obligatori pentru toti. Fie ei cu venit mare sau mic. Nu cred ca ai putea sa-l fortezi pe cel cu venit mic sa-i plateasca la copil abonament, iar de mers si acela trebe sa mearga. Cat despre pensionari, ei au un venit, fie el si minim, cat la scolari iarasi intervine ca nu au un venit. (ar fi CEC-cul, insa din acei 42 de li, nu cred ca mai merita as iei ceva)
0

#144 Useril este offline   garcon 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08

Postat 09 martie 2010 - 23:31

Vezi postareadAImon, la 9 Mar 2010, 02:08, a spus:

Presupunând că doar 5000 de pensionari fac abonament, tot reies vreo 20.000 euro lunar...
...Ca să nu mai spun că o taxă modică şi pentru şcolari n-ar strica ... :coolspeak:

Nu cred ca problemele RATT se rezolva din buzunarul pensionarilor si / sau scolarilor, chiar si numai partial.
0

#145 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 04 mai 2010 - 09:15

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 04 mai 2010 - 09:00, a spus:

Având în vedere rentabilitatea redusă a acestor linii, şi a gradului mic de utilizare al călătorilor pe tronsonul Gara de Nord – Bariţiu al liniei Expres 3, pentru reducerea cheltuielilor şi o mai bună gestionare a capacităţii de transport oferite, începând cu data de 01.05.2010 se vor modifica traseele liniilor L3 şi Expres 3, astfel ca staţiile de troleibuz din faţa Gării de Nord să devină capete comune de traseu a celor 2 linii, urmând să fie deservite în comun de aceleaşi autobuze.
Astfel, traseele modificate a liniilor L3 şi Expres 3 devin:

* Linia 3 : Gara de Nord – str. Gării – str. Pop de Băseşti – Bv .I.Maniu – str.B.Deleanu –str.Banatul – bv.Dâmboviţa – str. Ardealului – P-ţa Petofi şi retur.
* Linia Expres 3 : Gara de Nord – bv. Regele Ferdinand – bv. Carmen Sylva – Catedrala Mitropolitană – bv . V.Pârvan - str.Cluj – Calea Martirilor 1989 – U.M. Giroc şi retur.

Extras din comunicatul oficial.

Vin cu o sugestie:
Sa se uneasca cele doua trasee si anume E3 de la Gara de Nord sa mearga pe traseul L3 si anume Str. Garii - Pop de Basesti - I. Maniu - Budai-Deleanu - Dambovita - P-ta Petofi Sandor.
Astfel ar fi un autobuz pe tot traseul, iar in orele de varf introducandu-se inca unul / doua, functie de nr. calatorilor din statisticile RATT.
0

#146 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 mai 2010 - 15:33

Numai ai uitat un mic amanunt. Linia sa fie una normala, sau una expres? Si anume:
-inca o linie expres in zona Freidorf ar fi ca criminal...
-pentru o linie normala mi se pare cam lung traseul...

Deci care este solutia optima?
0

#147 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 05 mai 2010 - 16:11

Am zis ca E3 sa mearga mai departe, deci varianta criminala. :devil:
0

#148 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 06 mai 2010 - 12:39

De cateva zile in statiile liniei 13 este afisat programul, asa cum trebuie, ora si minutul. :devil:
0

#149 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 10 iulie 2010 - 14:58

Se merita remorcile in perioada asta? Circuland in zilele lucratoare, constat ca pe L1 si L2 remorcile sunt aproape goale. Iar in weekend, ce sa mai zic, si vagoanele motor nu au multi calatori, daramite remorcile... Cred ca era buna ideea cu remorci doar pe L4.
Inca o chestie, mi se pare foarte ciudat ca varful pe L9 este numai dimineata, iar tata ziua ramanand 3 trenuri in zilele lucratoare (inclusiv orele amiezii). :lol: Pai daca se poate circula cu doar atatea garnituri, de ce tot pe aceasta linie in ZNL sunt 4 (!) trenuri. Mai ales ca tura este si mai mica fata de ZL, deci nu s-ar merita si in ZNL 3 trenuri? Bineinteles, consider ca si aceasta linie (doar asta), pe langa L4, sa aibe remorci, in cazul GT4-urilor.
0

#150 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 10 iulie 2010 - 15:05

Aici sunt cam de acord cu tine. Nu prea vad nici eu rostul atator remorci avand in vedere lumea putina care circula cu RATT.

As mai avea o sugestie: daca tot e infernal de cald, sa se inlocuiasca, cat se poate, toate tramvaiele de pe traseu cu Rathgeber-uri (stim cu totii ca ventilatia e cea mai buna in ele :lol: ).
0

#151 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 10 iulie 2010 - 17:06

La orele de varf pe fiecare linie sunt pline si vagoanele motor si remorcile, chiar si in timpul vacantei. Imi aduc aminte cum anul trecut cand mergeam cu tramvaiul(acestea fiind fara remorca(l1,2,8,9), infara de linia 4)toata lumea il lua pe vatman la rost, ca de ce nu are remorca si diverse chestii.
Probabil ca RATT a primit foarte multe plangeri legate de acest lucru si a hotarat sa nu mai dea remorcile jos.
0

#152 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 10 iulie 2010 - 17:30

Anul trecut... Saptamana trecuta am circulat, dupa cum am zis, in orele amiezii (de dupa 12 pana seara si pe lungimea cercului centrului orasului) in special cu L1 si L2, iar remorcile erau cu calatori "pe-o mana". Si daca aceia urcau in vag. motor, tot mai ramaneau locuri. In L9 intr-adevar sunt calatori, de aceea am propus L4 si L9 sa fie excluse.

@NDY: Cam putine Rathgeber-uri au ramas pentru atatea linii. Acelea chiar sunt "summer trams". :lol:
0

#153 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 10 iulie 2010 - 17:38

Dar linia 8? De ea nu ai spus nimic.
0

#154 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 10 iulie 2010 - 17:42

Nu am spus ca nu am circulat pe ea sapt. trecuta. Dar ea este folosita in special de studenti, deci acum nu-si are rostul remorcilor nici acolo. Iar daca in timpul scolii tot era un tren / doua fara remorca si se mergea cat-de cat, acuma fara atatia calatori din timpul scolii, zic ca se poate si fara remorca pe aceasta linie. Si aici nu vorbim doar fiindca "ne place trenul complet: tramvai cu remorca doar".
0

#155 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 11 iulie 2010 - 01:24

Rathgeber-uri? Pai pentru toate liniile exclus nu. Avem:

2003, 2039, 2041, 2042 cu remorca;
2030, 2034, 2044 fara remorca;
2004, 2017, 2037 la casare;
2035 acusi la RK;
2023 ?

Ai dreptate, doar 7 functionale :lol:
0

#156 Useril este offline   Viktor 

• Moderator

Postat 11 iulie 2010 - 12:12

Vezi postareaNDY, la 11 iulie 2010 - 01:24, a spus:

Rathgeber-uri? Pai pentru toate liniile exclus nu. Avem:

2004, 2017, 2037 la casare;

2023 ?

Ai dreptate, doar 7 functionale :lol:

Adauga-l la cele trei de mai sus.
0

#157 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 12 iulie 2010 - 18:48

Il caseaza? Pai?
0

#158 Useril este offline   Viktor 

• Moderator

Postat 12 iulie 2010 - 19:54

Au chelit contactele de pe el si restul pieselor :ico4: . Hmm, oare ce ce solutie o fi folosit :) .
0

#159 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 13 iulie 2010 - 01:05

A avut RK nu cu mult inainte sa il retraga...nu stii care a fost problema? Pacat, oricum...inca un Rathgeber casat.
0

#160 Useril este offline   Viktor 

• Moderator

Postat 13 iulie 2010 - 12:40

Asta nu stiu, dar Manu poate stie. :)
0

Arata acest topic

• (14 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10