Accidente - incidente Accidente, incidente si deraieri care implica tramvaie
Postat 09 martie 2010 - 19:11

L-am vazut pe la 3-4 cand se retragea in depou, iar mai tarziu a iesit fara vagon si a fost pus pe linia de "rezerva"
Postat 09 martie 2010 - 19:24
Domnule Florin, puteti sa ne spuneti pe ce linie este 3546?
Postat 09 martie 2010 - 21:32
Daca a fost 3546, pacat, sper ca isi va reprimi rapid remorca...Nu se stie din ce cauze a deraiat?
Postat 09 martie 2010 - 22:30
NDY, la 9 Mar 2010, 21:32, a spus:
Eu doar presupun si mai mult ca sigur asta e motivul dar pana se adevereste e doar o parere, mai mult ca sigur a deraiat pentru ca rula prea tare, iar linia de la AEM inspre Banatim e siasa plina de denivelari. Cred ca cei care ati asteptat tramvaiul acolo ati vazut cat de tare se "zbantuie" cand vine in viteza.
Remorca probabil au duso in depou pentru verificari, daca nu are nimic nu prea vad de ce sa nu o puna la loc.
Postat 10 martie 2010 - 16:15
Putin probabil, insa putem constata cu certitudine ca vatmanii nu invata din greselile colegilor lor.
Postat 10 martie 2010 - 16:26
Accident grav pe Calea Stan Vidrighin, la intersecţia cu strada Cermena din Timişoara. Un bărbat care s-a angajat în traversarea străzii pe lângă bicicletă a fost lovit de un tramvai şi târât de vehicul aproape zece metri, lăsând dâre de sânge în urma sa.
Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă. Accidentul s-a produs miercuri dimineaţă. Din spusele martorilor, omul, care se afla pe partea cu cimitirul, a vrut să traverseze strada, pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă. Un autocamion s-a oprit de banda a doua şi l-a lăsat să treacă, dar vatmanul nu l-a văzut probabil, iar tramvaiul, care mergea spre fabrica de bere, l-a lovit în plin. Impactul a fost violent, biciclistul a lăsat o baltă de sânge în urma sa, fiind târăt de tramvai pe o distanţă de circa zece metri, până când vatmanul a reuşit, într-un final, să oprească. Omul a fost transportat de urgenţă la spital, fiind în stare gravă.

Poliţiştii au efectuat măsurători, au demarat cercetările şi urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului.
Circulaţia tramvaielor în zonă a fost blocată pentru mai bine de jumătate de oră.
UPDATE. Victima are 57 de ani. Poliţiştii spun că, din primele cercetări, bărbatul era într-adevăr pe trecerea de pietoni şi traversa strada pe lângă bicicletă când a fost lovit de tramvai. El a fost transportat la spital cu fractură craniană, fiind în comă de gradul doi.
Sursa:tion.ro
Postat 10 martie 2010 - 18:19
cseh_17, la 10 Mar 2010, 16:15, a spus:
Putin probabil, insa putem constata cu certitudine ca vatmanii nu invata din greselile colegilor lor.
Daca te referi la cel cu deraierea aceea urata si cu stapul rupt, ala de ieri a fost "floare la ureche". Oricum pe portiunea aceea se circula zic eu mult prea repede decat arata indicatorul, eu nu stiu cum pot vatmanii sa aiba atata incredere in ei ca nu o sa zobare de pe linie la ce hartoape sunt peacolo.
Pfffff urat ultimul accident, sa speram ca pe saptamana asta, totusi vatmanul daca era la distanta putea sa "clopoteze" de avertizare si sa mearga mai prudent, e foarte "naspa" trecerea aceea, acolo zic eu ar merge un semafor inteligent sau unul cu buton, in trecut eu ma gandeam chear la o pasarela dar e cam ingust locul. Si de ce a trebuit sa fie un rathgeber

Postat 10 martie 2010 - 20:25
Postat 10 martie 2010 - 20:50
alecs, la 10 Mar 2010, 20:25, a spus:
2. iar cand sunt pe jos stau la aceleasi semafoare doar ca in calitate de pieton, stau foarte mult pana se face verde, deci mai bine cu trecerea de pietoni si gata.
1.Nu esti singurul, dar asta e ,daca avem seamfoare puse aiurea doar ca sa se cheltuie banii aiurea si programate la fel de aiurea (vezi linia lui 9).
2. Pai la noi ,la romani de cand a inceput sa creasca numarul masinilor si al soferilor, nu s-a mai prea dat atentie pietonului, eu unul stau la semafor pana mi se face verde si nici atunci nu pot sa trec. La trecerea aceea nu e nici un semafor, am obeservat totusi ca s-a pus unul mai incolo la penultima intersectie inspre Fab. de bere, dar nu e functional.
Postat 11 martie 2010 - 16:09
În aceasta categorie agravanta se includ de obicei accidentele de circulaţie. Aici intervine culpa profesionala, când şoferii sunt obligaţi sa reduca viteza pâna la evitarea oricarui pericol.
Eu zic ca merita acordata mai multa atentie zonelor prevazute cu marcaje pietonale si nu numai.
Aceasta postare a fost editata de fan: 11 martie 2010 - 16:13
Postat 11 martie 2010 - 16:35
Postat 11 martie 2010 - 17:26
Postat 11 martie 2010 - 21:48
Postat 13 martie 2010 - 10:56
Off-topic: Ieri s-a produs un accident rutier în sudul Germaniei in apropierea localitatii Augsburg in care au fost implicate 171 automobile rezultand 60 de raniti si 0 (zero) morti, doar datorita conducerii preventive (conditiile meteo nu erau dintre cele mai bune, fiind caracterizate de ceata foarte densa). Ma intreb care ar fi fost bilantul victimelor daca accidentul se producea in Romania (asta in cazul in care in Romania vom avea vreodata un petic de autostrada pe care sa incapa 200 de autovehiule in acelasi kilometru).
Sursa: www.adevarul.ro
Postat 14 martie 2010 - 17:05

Postat 17 martie 2010 - 19:32
Circulaţia tramvaielor a fost blocată, miercuri, în zona Piaţa Libertăţii din Timişoara, în urma unui incident care a avut ca protagonişti doi aurolaci. Unul dintre ei, o femeie, a fost împinsă de însoţitorul său în timp ce urca în tramvai. Femeia a căzut şi s-a lovit la cap.
O ambulanţă şi un echipaj de poliţie s-au deplasat la locul accidentului. Vatmanul, care se afla în staţia RATT din Piaţa Libertăţii, s-a dat jos din tramvai, a luat-o pe femeia rănită şi a aşezat-o în staţie. Medicii i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, după care au transportat-o la spital. Deşi individul care a împins-o pe femeie se afla încă în Piaţa Libertăţii şi trăgea dintr-o pungă cu aurolac, poliţiştii l-au lăsat în pace, spre revolta unora dintre călătorii adunaţi în zonă, care n-au mai putut să plece cu tramvaiul...

„Prietenul, concubinul ei sau cine era, a tras-o jos, a alunecat pe scări şi a picat. Nu ştiu exact ce-au făcut, eu eram în staţie, semaforul era pe culoarea roşie, uşile erau deschise. A împins-o, a tras-o, nu ştiu ce au făcut. Când a tras-o jos a alunecat pe scară sau nu ştiu ce a făcut, a căzut şi s-a lovit la cap. Totul s-a întâmplat la staţionare, în staţie. Eu, când se face verde, verific uşile, să văd dacă mai este vreuna deschisă, să nu pice cineva, şi atunci plec. M-am dat jos din cabină, am ridicat-o şi am dus-o de lângă tramvai până în staţie, după care mi-am anunţat şefii, a venit salvarea şi poliţia”, a povestit vatmanul.
Poliţiştii urmează să stabilească acum în ce împrejurări s-a petrecut accidentul.
Sursa:tion.ro
Postat 25 martie 2010 - 14:50
Postat 25 martie 2010 - 22:50

Aceasta postare a fost editata de NDY: 25 martie 2010 - 22:52