cseh_17, la 16 Jan 2010, 09:32, a spus:
Bun, fratilor, dar ce mama dracu se intampla daca autobuzul respectiv mergea pe 33, 40 , E1,E2,E3, etc. ?? De ce a trebuit taman pe E8 sa mearga.
Si daca mergea pe altceva se evitau confuzii, cearta, discutia aceasta, si viitoare aricole in ziar, despre RATT cum isi bate joc de calatori, episodul 3.
Domnule cseh, situaţia ar fi mai simplă, dacă nu ar fi mai complicată. (hi, hi, hi).
1. Şoferii de autobuze nu prea pot circula cu alte maşini decât cele pe care sunt titulari. E vorba de gestiune. Consumul de motorină se contabilizează pe unitatea de transport şi cei care o deservesc răspund material, sau chiar penal. Dacă e cazul.
2. Planificarea şoferilor şi a maşinilor se face cu cca 2 sau chiar 3 zile înainte. X-ulescu ştie ce sarcini de servici are pt următoarele zile.
3. Un eventual schimb de traseu între doi şoferi, se poate realiza doar cu acordul amândurora. Asta pt că, dacă de ex, eu ştiu că (să zicem, marţi) lucrez până la ora 19, îmi fac un anumit program pt restul zilei, şi nimeni nu mă poate obliga să lucrez până la ora 24.
4. Dacă afişorul respectivului autobuz a rămas blocat pe linia 43, acesta nu poate fi trimis la o altă linie. Totuşi, 43 echivalează cât de cât cu E 8. Cei care circulă pe această linie cunosc situaţia, şi nu au nicio problemă în a discerne între cele două denumiri.
Un coleg a lucrat timp de 3 săptămâni la linia 40, doar pt că i se întâmplase acelaşi lucru.
Hai să fim serioşi. Nu imobilizezi ditamai autobuzul (care trebuie să-şi scoată banii de leasing) pt o eroare de afişaj, îndreptată cât de cât printr-un compromis de genul colii de hârtie pe care scrie E 8.
Trăim totuşi în România, şi nu avem la dispoziţie 'n' rezerve care să suplinească unităţile defecte. Autobuzele de care dispune regia sunt bob numărat. Dacă se defectează unul, se fac eforturi substanţiale pt acoperirea traseului pe care urma să circule. Se cheamă şoferii aflaţi în zile libere, de acasă, sunt trimişi la Ciclop să cumpere piese din banii personali, şi multe alte aspecte pe care dacă le-aţi afla, v-aţi mira cum de oamenii aceştia mai rezistă.