Zona CETATE Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara
Postat 29 martie 2026 - 18:42
O filmare de azi 29.03.2026 din zona Cetate, cu ocazia deschiderii Targului de Paste din Timisoara, editia 2026
@NextTimisoara
@NextTimisoara
Postat 06 mai 2026 - 19:48
Au montat schele pe fatada spitalului municipal din piata marasti
Aceasta postare a fost editata de Adian: 06 mai 2026 - 20:01
Postat 06 mai 2026 - 21:59
Oare fac ceva si cu climele alea de picura pe trotuar? Dar cu cablurile ce atarana, oare fac ceva?
Intreb deoarece vad ca suntem mega specializati la lucrari selective si haotice. Nici o treaba nu e dusa ca lumea pana la final...doar zic. Sper sa ma insel.
Intreb deoarece vad ca suntem mega specializati la lucrari selective si haotice. Nici o treaba nu e dusa ca lumea pana la final...doar zic. Sper sa ma insel.
Postat 07 mai 2026 - 05:36
Foarte bine ca au gasit fonduri pentru spitalul municipal. De foarte multi ani cladirea nu a mai fost deloc intretinuta. Important este in interior sa schimbe cum trebuie cablurile electrice sa nu fie pericol de incendiu in mediile cu mult oxigen, ATI, etc...probabil daca se refac traseele electrice nu vor mai fi nici improvizatiile cu cabluri pe fatata. Legat de clime e cel mai marunt aspect care sa deranjeze cateva picaturi de apa nu omoara pe nimeni. Pana la urma nu e acid sulfuric..si pentru cei imobilizati la pat conteaza o temperatura mai racoroasa vara..
Postat 07 mai 2026 - 09:12
Ai dat-o tipic romaneste. De ce sa facem o treaba buna pana la final cand merge si asa, nu?
Nu am zis ca bolnavii nu ar avea nevoie de aer conditionat vara. M-am legat de aspectul inestetic si neplacut al acelor clime pe fatada.
Nu am zis ca bolnavii nu ar avea nevoie de aer conditionat vara. M-am legat de aspectul inestetic si neplacut al acelor clime pe fatada.
Postat 07 mai 2026 - 17:35
Hmm... Am mai discutat cu diverse ocazii aspectul apei ce picura pe unde nu trebuie. Ideea e ca acel condens, se produce pe evaporator, acel radiator de aluminiu al unitatii interioare. Apa rezultata din condens pare curata (e distilata practic), dar poate antrena diverse bacterii, micro-organisme, particule de praf, etc. Bun, Spitalul Municipal nu e unul de boli infectioase, dar totusi as deversa condesul acela cumva "organizat", nu in capul trecatorilor, in general, nu doar in cazul de fata.
Ma confirma si AI-ul
Va dati seama ca nu a curatat absolut nimeni evaporatoarele (nu ma refer la filtrele de plastic din fata lor, ce se mai spala cateodata
) de la montarea unitatilor si pana azi. Probabil nici macar al unitatilor din salile de operatii.
Ma confirma si AI-ul
Citeaza
Este apă distilată: Practic, este apă condensată din aer, fără minerale, dar care poate colecta praf și bacterii de pe aripioarele evaporatorului.
Riscuri de igienă: Dacă unitatea nu este curățată periodic, tava de condens poate acumula mâzgă, praf și mucegai, ceea ce face ca apa scursă să conțină microbi.
Riscuri de igienă: Dacă unitatea nu este curățată periodic, tava de condens poate acumula mâzgă, praf și mucegai, ceea ce face ca apa scursă să conțină microbi.
Va dati seama ca nu a curatat absolut nimeni evaporatoarele (nu ma refer la filtrele de plastic din fata lor, ce se mai spala cateodata
Postat 13 mai 2026 - 09:47
Sunt pur si simplu cretini! Pai, intrau cu teava aia pe holul de intrare al casei, il traversau la nivelul tavanului, dupa care intrau in spatiul interior al magazinului si nu se vedea nimic la strada.
Probabil asa e cel mai simplu, deci cei de la gaz au invocat niste reguli inexistente si l-au tras (gazul) cum se vede in poze.
Probabil asa e cel mai simplu, deci cei de la gaz au invocat niste reguli inexistente si l-au tras (gazul) cum se vede in poze.
Postat 13 mai 2026 - 13:20
Stai sa inteleg mai bine, ce spuneti. Sa zicem ca dvs va racordati la gaz si ati avea aceeasi situatie, vecinul dvs e obligat sa iti bage o teava de gaz prin casa lui ca asa doriti dvs?
Postat 13 mai 2026 - 18:32
Nu, sigur ca nu se poate asa ceva daca e un proprietar diferit. Nu am intrat niciodata in magazinul Samsonite, dar asa din poze credeam ca si geamul urmator, acolo unde e centrala termica, e tot al lor, deci teava ar fi traversat doar holul de intrare al imobilului la parterul caruia e magazinul Samsonite.
Dar daca spatiul lor se limiteaza doar la partea incadrata in foto, atunci nu se putea traversa cu teava respectiva, poate doar daca proprietarul spatiilor comerciale (sau a intregului imobil zugravit in verde) nu e acelasi, ca ma gandesc ca sunt inchiriate comerciantilor, nu sunt ale lor.

L.E. Vad pe google Maps ca Samsonite din locatia respectiva apare inchis definitiv, dar nici spatiul in care intra teava de gaz nu pare ocupat din cate se vede in poze.
L.E.2 In cazul blocurilor teava de gaz trece si prin spatii comune, dar si prin apartamente, adica teava mea de gaz trece prin bucataria vecinului de sub mine, chiar daca acesta are centrala proprie, deci are inca o teava care intra in apartamentul lui, trecand prin spatiul comun, (casa scarii) care bineinteles e si al meu (cota parte)
In fine, discutam discutii. Daca nu era alta solutie decat cea din poze, nu ii aprobam racordarea la gaz si gata. Se incalzea electric comerciantul respectiv. Nici pentru spatiul pe care il ocupam noi in Piata Traian nu s-a permis montarea aerului conditionat pe fatada, nici macar montarea sirenei alarmei, deci nu vad de ce comerciantul de pe strada 9 mai, una mult mai centrala ar fi mai cu moț.
Dar daca spatiul lor se limiteaza doar la partea incadrata in foto, atunci nu se putea traversa cu teava respectiva, poate doar daca proprietarul spatiilor comerciale (sau a intregului imobil zugravit in verde) nu e acelasi, ca ma gandesc ca sunt inchiriate comerciantilor, nu sunt ale lor.
L.E. Vad pe google Maps ca Samsonite din locatia respectiva apare inchis definitiv, dar nici spatiul in care intra teava de gaz nu pare ocupat din cate se vede in poze.
L.E.2 In cazul blocurilor teava de gaz trece si prin spatii comune, dar si prin apartamente, adica teava mea de gaz trece prin bucataria vecinului de sub mine, chiar daca acesta are centrala proprie, deci are inca o teava care intra in apartamentul lui, trecand prin spatiul comun, (casa scarii) care bineinteles e si al meu (cota parte)
In fine, discutam discutii. Daca nu era alta solutie decat cea din poze, nu ii aprobam racordarea la gaz si gata. Se incalzea electric comerciantul respectiv. Nici pentru spatiul pe care il ocupam noi in Piata Traian nu s-a permis montarea aerului conditionat pe fatada, nici macar montarea sirenei alarmei, deci nu vad de ce comerciantul de pe strada 9 mai, una mult mai centrala ar fi mai cu moț.

Ajutor