STP Timișoara Forum: Investitii diverse - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (128 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Investitii diverse De mica anvergura Evaluare topic: -----

#2521 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30379
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 05 noiembrie 2025 - 20:53

Au auzit ca Bolo nu creste salariul minim pe economie nici la anul. :04:
0

#2522 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1466
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 06 noiembrie 2025 - 16:09

pentru ca isi fura unii la altii angajatii
0

#2523 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Postari: 3594
  • Inregistrat: 09 aprilie 20
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 15 noiembrie 2025 - 19:55

TIMIȘ: Investiție de 22 milioane de euro pentru o unitate industrială

Citeaza

Status: nou | Cod: TM43071;
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare: 22,00 milioane euro;
Stadiu: PRE-Execuție, Autorizare - Avizare;
Județ: Timiș;

Descriere: Investiție estimată la aproximativ 22 milioane de euro pentru edificarea unei unități industriale de procesare/depozitare a biomasei și producție de peleți. Astfel, sunt prevăzute mai multe zone funcționale: de manipulare a baloților (depozit cu o capacitate de 1.000 bucăți) și de peletizare (linie de producție cu o capacitate de 16 tone/ore, iar depozitarea va fi realizată în șase silozuri de 1.450 mp, 1.350 mp si 500 mp). Vor fi amenajate platforme betonate, locuri de parcare, alei carosabile/pietonale și zone de agrement.

1

#2524 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 27 noiembrie 2025 - 17:52

TIMIȘ: Ansamblu rezidențial cu 4 imobile de locuințe colective și 454 apartamente

Citeaza

Status: nou | Cod: TM43072;
Domeniu: Imobile Rezidențiale;
Subdomeniu: Ansamblu rezidențial;
Valoare: 52,26 milioane euro;
Regim înălțime: 2S+P+17E+E18-E19-retrase;
Stadiu: PRE-Execuție, Pregătire Investiție;
Județ: Timiș;

Descriere: Ansamblu rezidențial, amplasat pe un teren de 12.779 mp, care va include 4 imobile de locuințe colective cu funcțiuni complementare (regim maxim admis de înălțime 2S+P+17E+E18-E19-retrase), totalizând 454 apartamente (cu una până la patru camere și de tip penthouse). Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați, obiectivul va avea o amprentă la sol de 2.970 mp și va putea genera o suprafață desfășurată de cel mult 65.331 mp. Vor fi amenajate 498 locuri de parcare, alei carosabile/pietonale și zone de agrement.

0

#2525 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ

Postat 24 decembrie 2025 - 21:57

Timișoara: Primăria a semnat contracte pe fonduri europene de 663 de milioane de lei în 2025 – Ruben Lațcău: o sumă fără precedent pentru oraș într-un singur an

Citeaza

Municipiul Timișoara a semnat în 2025 contracte de finanțare pe fonduri europene în valoare totală de 663 de milioane de lei, o sumă fără precedent pentru oraș într-un singur an, a declarat viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, la Radio Timișoara

Potrivit acestuia, valoarea contractelor semnate într-un singur an este comparabilă cu totalul fondurilor europene contractate de Timișoara pe întregul exercițiu financiar anterior, derulat pe parcursul a șapte ani, la care s-au adăugat doi ani de prelungire. Viceprimarul a subliniat că acest volum de investiții reprezintă „cel mai mare câștig pentru oraș” și conturează un pachet amplu de proiecte care se vor derula în următorii 3–5 ani.

Ruben Lațcău a precizat că aceste finanțări se adaugă proiectelor contractate anterior prin PNRR, în special pentru modernizarea transportului public, inclusiv achiziția de autobuze, tramvaie și troleibuze, și creează baza pentru accelerarea investițiilor majore în infrastructura orașului.

Printre proiectele finanțate se numără regenerările urbane din cartierul Traian și din zona Maria–Sinaia, modernizarea și construirea de poduri, precum Podul Solventul, aflat în prezent în procedură de licitație pentru execuție, precum și pregătirea documentației pentru Podul Isho, care urmează să fie depus la finanțare la începutul anului viitor.

De asemenea, fondurile europene acoperă reabilitarea unor bulevarde, realizarea de linii noi de transport public și proiecte în zona Gării de Nord, unde contractul de finanțare este deja semnat, iar licitația de execuție se află în evaluare. Viceprimarul a mai anunțat prelungirea liniei de tramvai de la Gara de Nord până în zona Solventul, cu conexiuni către cartierele Dâmbovița, Bogdănești și Ronaț.

Alte investiții vizează reabilitarea Podului Muncii și reintroducerea liniei de troleibuz pe traseele Reșița și Buziașului, scoase din uz de mai mulți ani, precum și proiecte pentru școli, grădinițe și Centrul cultural Multiplexity.

1

#2526 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2026 - 22:41

Primăria Timişoara, investiţii de o jumătate de miliard de euro, în ultimii cinci ani. Dominic Fritz face o comparaţie cu “performanţele” lui Nicolae Robu

Citeaza

Dominic Fritz afrmă că, în ultimii cinci ani, adică perioada în care a fost primar, Primăria Timişoara a făcut investiţii de o jumătate de miliard de euro. De cinci ori mai mult decât investiţiile făcute în ultimii cinci ani de mandat Nicolae Robu, a exemplificat Fritz cu ajutorul unui grafic

Primarul Dominic Fritz a prezentat un grafic care să-i confirme afirmaţiile privind investiţiile de o jumătate de miliard de euro din ultimii cinci ani.

“Da, de 5 ori mai mult (!) decât predecesorul meu în ultimii săi 5 ani. Vedeți grafica din ultimii 10 ani. Cifrele vorbesc de la sine. Sunt bani și din fonduri europene și din taxele și impozitele timișorene. Am urmărit un echilibru între cheltuielile de funcționare ale orașului și investițiile care lasă ceva în urmă, chiar dacă impactul se vede abia pe termen mediu și lung. Așa am modernizat 3 bulevarde, am înnoit flota de transport public, am construit pasajul Solventul, am reabilitat 4 cinematografe și baza sportivă din Mehala, am construit școli și creșe de la zero, le-am dotat pe toate cu mobilier nou, reabilităm și modernizăm școli și grădinițe, construim de la zero un stadion, dar și clinici noi pentru balneo și ORL, schimbăm rețelele de termoficare, dar și pe cea de iluminat public”, a transmis Fritz.

Investiţiile în aceşti ultmi cinci ani nu au avut însă o curbă ascendentă, anul 2025 fiind mai slab, din acest punct e vedere, decât anul 2023.

“Anul 2025 a fost, din punctul de vedere al investițiilor, al doilea cel mai bun an de când sunt primar, cu 580 milioane lei ajunși în proiecte de investiții. Nu pe mine mă laud, ci pe toate echipele primăriei care au reușit să prioritizeze ce contează cu adevărat pentru timișoreni. Promit că nu vom încetini motoarele în 2026!”, a încheiat Fritz.

-1

#2527 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1246
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 12 ianuarie 2026 - 23:22

Citeaza

faptul că a PLĂTIT facturi de 5 ori mai mari decât precedenta administrație NU ESTE O LAUDĂ și poate fi o laudă doar în ipoteza în care acele cheltuieli mai mari au dus și la îmbunătățiri pe măsură în calitatea vieții timișorenilor.

Singura problemă a acestei reformulări a argumentului este că ar fi falsă. Prețurile unitare plătite de Primăria Municipiului Timișoara - care oricum erau aberant de mari în vremea lui Nicolae Robu - au explodat în ultimii ani, cu mult peste nivelul inflației. Acesta nu este un lucru de care să se bucure primarul și comunitatea, este un lucru de care se bucură firmele cu care Primăria are contracte.

Linkul FB

Suma de 5x mai mare nu echivaleaza cu un nivel de trai de 5x mai bun!

- pasarela Gelu va ramane pe veci nereceptionata. Are probleme si nici macar copacii sau florile nu au fost stare sa le intretina.

- pasajul Solventul trebuia de 2 ani sa fie gata

- parcarea de langa Spitalul Louis Turcanu nu se mai stie nimic, e pierduta prin sertare - precum orice alta parcare care ar fi fost necesara in zona centrala

- piata Traian va fi dezastru si dupa renvoare, nu am fost in stare sa intretinem nimic in cei 20 de ani de cand a fost ultima renovare

- toate tramvaiele troncane de zici ca se dezintegreaza si de abia se construieste hala de mentenanta, pana atunci se merge pe burta

Ce bine ca totusi banii curg la PMT!

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 13 ianuarie 2026 - 15:45

5

#2528 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Postari: 705
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 13 ianuarie 2026 - 18:42

Si eu m-am cam saturat de planse postate ani de zile si anunturi cu ce vor face si la final, e un dezastru.
5

#2529 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 848
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 13 ianuarie 2026 - 21:55

Si eu m-am saturat de hate si de "experti" in orice domeniu.
4

#2530 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30379
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 13 ianuarie 2026 - 22:15

Pai, anul asta vor intra sume mult mai mari la bugetul local (din impozite pe proprietati mobiliare si imobiliare), teoretic, daca nu ii ia Bolojan "la centru".
3

#2531 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2445
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 14 ianuarie 2026 - 07:34

Pai din cate stiu, cel putin in cazul UAT Timisoara de la Revolutie incoace am fost "pe plus" noi am contribuit din plin catre centru fata de alte UAT care mereu aveau nevoie de "centru" sa le acopere cheltuielile si care nici fondul de salarii nu il acopereau din incasari..asadar..presimt ca ramanem in continuare vaca de muls...

una din multele magarii facute de cei care ne-au condus si ne conduc este acordarea statutului de municipiu pentru orase care nu respecta conditiile de eligibilitate. Caz concret, orasul Dragasani a fost ridicat la rang de municipiu cand Mugur Isarescu a fost in anii 2000 prim ministru, el fiind nascut in acel oras. Dupa ultimul recensamant din 2021 Dragasani are 15.617 persoane. Dar primeste alocare bugetara de nivel municipiu asemenea cu Timisoara care avea in 2021 recenzati 250.849 locuitori.
Daca ai doar 15 000 de oameni ai bani de toate prostiile borduri festivaluri bancute colorate si restul...plus ca in cazul concret de care scriam ei nici nu mai au sistem centralizat de incalzire, si nu au nici retea de trasnport public local..in marele municipiu pe care il strabati pe jos in 30 de minute de la un capat la altul..dar asa se imprastie banii ...
5

#2532 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3194
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 14 ianuarie 2026 - 11:08

Vezi postareamichidutza, la 12 ianuarie 2026 - 23:22, a spus:

O da, facebook, acea sursa de informatii, in mare parte de incredere si moderata cu strictete si care nu a provocat niciodata indoieli :rad_masa:

As vrea sa iau pe rand fiecare dintre puncte. Eu nu tin cu cineva anume, pot sa spun ca imi este ciuda ca din pacate, la urmatoarele alegeri nu vom avea 2 candidati mai competenti pentru Timisoara, ci doar unul care a stiut cum sa se unga cu alifii mai bune si a stiut cand si cat sa isi tina gura, fata de cel de dinainte care a lasat si o mostenire pe masura, dar dorea un al 3-lea mandat.

Acestea fiind zise, hai sa incepem.

Suma de 5x mai mare nu echivaleaza cu un nivel de trai de 5x mai bun!

Asta nu tine doar de oras. Foarte bine orasul poate sa fie cel mai performant din punct de vedere economic, daca restul tarii #### banii aiurea tot rau o ducem. Pe langa asta nu e ceva ce se aplica pentru toti. Da poate noi care locuim aici nu simtim asa de tare vreo crestere de 0.5-1 sau chiar 2%, dar aia veniti de pe cocleaurile din sudul tarii sigur s-au simtit ca la Paris cand au venit. Dezavantajul pentru ei este ca nu sunt rezidenti in acte aici. Cand vor fii vor spune si ei ca nu s-a ridicat cu nimic nivelul de trai.

- pasarela Gelu va ramane pe veci nereceptionata. Are probleme si nici macar copacii sau florile nu au fost stare sa le intretina.

Si asta stim de unde? Nici macar nu se spune ca cineva din primarie ar fi dat un pont si de aici acest zvon...

- pasajul Solventul trebuia de 2 ani sa fie gata

Asa cum au fost Martirilor gata la timp si pasajul de la complex, care ocupa toata zona de nu puteai sa mergi deloc peacolo pentru ca la "proiect de anvergura" era, chiar necesita atata deranj.

Pana una alta, e gata pasajul, doar ca utilitatea lui se va simtii cand va fi facuta si legatura de la Dambovita.

- parcarea de langa Spitalul Louis Turcanu nu se mai stie nimic, e pierduta prin sertare - precum orice alta parcare care ar fi fost necesara in zona centrala

Eu sunt curios totusi astia care comenteaza de parcari cum vad defapt problema. Adica ar fi deacord sa si plateasca pentru a se folosii de aceste parcari centrale, sau vor gratis, sau aproape gratis ca acuma? Dupa ce Iulius a pus taxa pe parcare a inceput sa bata vantul in parcare, brusc nu mai venea nimeni cu masina la mall, s-au cel putin, nu parca in parcarea cu plata. Daca ar fi sa se fie aceste parcari de dupa care se tot plange, cati din cei care plang dupa ele nu ar fenta, parcand pe banda 1 "ca stau doar 2 minute"?

- piata Traian va fi dezastru si dupa renvoare, nu am fost in stare sa intretinem nimic in cei 20 de ani de cand a fost ultima renovare

Asta e la fel ca si cu parcarile. Daca ar venii primaria si ar face ordine acolo, ar fi titul cu "senzational" peste tot in presa ca primaria asupreste bietii locuitori din zona traian, ca nu ii lasa sa isi parceze masinile in fata ferestrei de la bucatarie. A fost ordine acolo, fauna nu doreste asta, punct. Zona se va scapa de fauna cand vor fi si taxele pe masura, altfel va fi la fel. Doar ca din nou, ce ar putea sa se aplice acolo e valabil si pentru alte zone. In una din ele poate locuieste si cel care a scris asta pe fb, si poate nu iar placea sa fie in acea oala de "asupriti".

- toate tramvaiele troncane de zici ca se dezintegreaza si de abia se construieste hala de mentenanta, pana atunci se merge pe burta

Nu, nu toate tramvaiele troancane. Si o sa imi spune mie nicioda vreunu care are asteptari de parcare la botu' calului ca asta e criteriu dupa care socotim o investitie de genul ca fiind buna sau nu. S-au rezolvat 3 probleme mari care suparau, dar vad ca alea nu mai conteaza. Avem caldura iarna, clima vara, si capacitate. Daca era mai ok cu ce era inainte sau minunatele tramvaie modernizate care nici 10 ani nu au si deja se caseaza... I rest my case! si pot sa spun ca cine tot latra despre subiectul asta nu pricepe ca si cu acea hala tramvaiele to ar face zgomot, pentru ca operatiunea de pilire a bandajelor tocite de la rote se face dupa un numar de km. Iar tocirea tine mai multi factori, pana si de vreme. Nu este scris in stele ca fix cu 3 zile inainte sa se implineasca acel nr de km, atunci se toceste bandajul si merge tramvaiul la hala cu strung.
0

#2533 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 600
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 14 ianuarie 2026 - 11:50

Vezi postareaGygyman6, la 14 ianuarie 2026 - 11:08, a spus:

Eu sunt curios totusi astia care comenteaza de parcari cum vad defapt problema. Adica ar fi deacord sa si plateasca pentru a se folosii de aceste parcari centrale, sau vor gratis, sau aproape gratis ca acuma? Dupa ce Iulius a pus taxa pe parcare a inceput sa bata vantul in parcare, brusc nu mai venea nimeni cu masina la mall, s-au cel putin, nu parca in parcarea cu plata. Daca ar fi sa se fie aceste parcari de dupa care se tot plange, cati din cei care plang dupa ele nu ar fenta, parcand pe banda 1 "ca stau doar 2 minute"?

Știu că mă „bag” în discuție fără să fi fost menționat, dar, aș dori să spun cum văd eu problema parcărilor: S-au demolat n garaje în ultimii 6-7-10 ani. În multe locuri, au fost promise parcări supraetajate, care, ar fi ajutat cu adevărat unele zone din oraș (vedeți exemplul zonei Dacia, unde nu găsești loc de parcare dacă mergi după o anumită oră, unul dintre motive fiind că mulți au și 2-3 mașini pe apartament, iar locurile de parcare sunt cu mult mai puține), cum este Dacia, unde de mulți ani este o parcare la sol, la intersecția Timiș-Ulmului, iar ultima știre despre parcarea supraetajată planificată în aceeași intersecție datează din anul 2023, prima intenție fiind de prin 2019: https://www.tion.ro/...-local-1775633/ .

Dacă s-ar construi această parcare supraetajată, aș integra-o și în sistemul Timpark (zona galbenă), precum este deja toată zona Dacia. Cred că ar fi un aranjament corect pentru locatari, deoarece ei vor folosi aproape exclusiv această parcare (densitatea blocurilor este printre cele mai mari din oraș).

Că tot vorbim de parcări, nu putem să nu vorbim de zona Elisabetin, unde, de când s-a trasat acea pistă de biciclete în zona Pieței Crucii, locatarii abia mai au loc unde să parcheze. Ghiciți de ce? Mulți studenți vin cu mașina, chiar și din complex, iar, zona care le este cea mai apropiată de facultăți, unde pot parca fără griji, este tocmai arealul Victor Babeș-Evlya Celebi-Piața Bisericii-Mitopolit Varlaam-Str. Petre Râmnâțeanu. Așadar, cine vine pe timp de zi în zonă va găsi foarte greu unde să își parcheze mașina.
Spre deosebire de zona Dacia, aici este în schimb mai greu să construiești parcări supraetajate.

Pe scurt, dacă parcarea este în zona centrală, precum cea de la Spitalul de Copii, aș face un sistem ca la Iulius, cine lucrează la Spital, să beneficieze de o oarecare reducere, iar restul lumii, ori să-și facă un abonament (poate chiar Timpark), ori să existe un alt aranjament.

Aceasta postare a fost editata de Janto A.: 14 ianuarie 2026 - 11:52

2

#2534 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 14 ianuarie 2026 - 13:14

Vezi postareaJanto A., la 14 ianuarie 2026 - 11:50, a spus:

Dacă s-ar construi această parcare supraetajată, aș integra-o și în sistemul Timpark (zona galbenă), precum este deja toată zona Dacia. Cred că ar fi un aranjament corect pentru locatari, deoarece ei vor folosi aproape exclusiv această parcare (densitatea blocurilor este printre cele mai mari din oraș).

Solutii sunt o gramada. Faza e ca multi vor sa se simta destepti. Fie ca dau rezolvari din burta, dar care daca ar fi ei pusi sa le suporte, brusc nu ar mai fi bune. Fie se simt fraieri daca respecta o regula. Iar conducerea stie asta.

Mie unul golirea subita a parcarii de la Iulius, dupa ce s-a pus aceea taxa, mi-a aratat doua lucruri. Cate drumuri inutile fac foarte multi cu masina si cat de multi nu au pe cat arata. Pentru ei masina aia este cam tot ce au. Iar unii au pretentia, ca dintr-o astfel de societate sa iasa nu stiu ce maratii s-au sa se inteleaga conceptul de "cauza si efect" sau ca exista consecinte daca faci ceva rau.
3

#2535 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ

Postat 14 ianuarie 2026 - 13:22

^
Am constatat cu ochii mei că cineva care lucra în Iulius și-a parcat autoturismul în zona dintre blocurile delimitate de Calea Aradului, Iulius și Cimitirul Eroilor.

Din câte am văzut, s-au demontat barierele pentru locatari (o altă investiție care nu se mai vede).
0

#2536 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1334
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 14 ianuarie 2026 - 14:01

La iulius au gresit ca au lasat doar 30 de min gratuite, timp in care cel mult te duci pana la wc si pleci... Trebuiau sa lase macar o ora jumate.
0

#2537 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 14 ianuarie 2026 - 15:09

Vezi postareaThe Mechanic, la 14 ianuarie 2026 - 14:01, a spus:

La iulius au gresit ca au lasat doar 30 de min gratuite, timp in care cel mult te duci pana la wc si pleci... Trebuiau sa lase macar o ora jumate.

Hai sa fim seriosi, nu costa o avere parcarea acolo. Daca cineva are bani doar de masina, si nimic altceva gen plata parcarii, poate e mai bine sa vanda masina si din banii economisiti sa se deplaseze cu altceva pana la mall.

Nu stiu, dar mereu cand s-a pus taxa pe ceva, parca s-a mai civilizat locul acela. Deci incet incet ne prindem ce cum functioneaza treaba.
2

#2538 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1471
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 14 ianuarie 2026 - 15:55

iti raspund si eu punctual, asta din perspectiva unui votant Fritz. daca tot am votat altceva as vrea ca lucrurile sa se desfasoare altfel, nu la fel ca inainte.
nu ma deranjeaza asa tare ca se intarzie lucrarile cat ca nu s-a schimbat nimic in comunicarea catre locuitorii orasului. sunt lucruri clare intarziate care in continuare nu se spune de ce sunt intarziate: lipsa fonduri, probleme constructor, proasta gestionare a proiectului, etc...

Vezi postareaGygyman6, la 14 ianuarie 2026 - 11:08, a spus:

Pana una alta, e gata pasajul, doar ca utilitatea lui se va simtii cand va fi facuta si legatura de la Dambovita.
nu e gata, faptul ca se cirucula cumva prin el nu inseamna ca e gata

Nu, nu toate tramvaiele troancane.
nu toate, dar multe troncane si e deranjant sa auzi sunetele astea al tramvaie noi. de ce nu e gata? pentru ca hala care trebuia sa fie gata odata cu achizitia primelor tramvaie nu exista si nu ni s-a zis clar de ce..

1

#2539 Useril este offline   Lotilyx 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 07 iulie 23

Postat 14 ianuarie 2026 - 20:01

Vezi postareaJanto A., la 14 ianuarie 2026 - 11:50, a spus:

S-au demolat n garaje în ultimii 6-7-10 ani. În multe locuri, au fost promise parcări supraetajate, care, ar fi ajutat cu adevărat unele zone din oraș (vedeți exemplul zonei Dacia, unde nu găsești loc de parcare dacă mergi după o anumită oră, unul dintre motive fiind că mulți au și 2-3 mașini pe apartament, iar locurile de parcare sunt cu mult mai puține), cum este Dacia, unde de mulți ani este o parcare la sol, la intersecția Timiș-Ulmului, iar ultima știre despre parcarea supraetajată planificată în aceeași intersecție datează din anul 2023, prima intenție fiind de prin 2019: https://www.tion.ro/...-local-1775633/ .

Eu iti recomand un exercitiu de imaginatie. Daca:

1. S-ar asigura 2-3 locuri de parcare supraetajata per locuinta familiala
2. Un loc de parcare are 12mp
3. In Timisoara exista ~122.195 locuințe (apartamente + case) în total
4. 71% din locuintele din Timisoara sunt familiale

Sa se calculeze cate parcari supraetajate ar trebui construite in Timisoara. Si cat spatiu ar ocupa.

Mie imi da ca trebuie vreo 1000 de parcari de 150 de locuri. Practic la fiecare doua blocuri, inca un bloc.

Aceasta postare a fost editata de Lotilyx: 14 ianuarie 2026 - 20:05

-1

#2540 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ

Postat 14 ianuarie 2026 - 20:13

^
Eu vă recomand să înțelegeți faptul că nu am sugerat nici măcar pentru o secundă să se construiască parcări pentru toți „bogătașii” cu 2+ autoturisme personale. A fost doar o constatare a realității, din zona Dacia. Nu mă pot pronunța legat de alte zone, deoarece nu cunosc exact situația.

Însă, ceea ce am remarcat, este că, dacă s-ar face parcarea aceea de care am vorbit, în zona străzii Timiș-Ulmului, lumea n-ar mai parca pe la colțuri de stradă, pe trotuar (mai ales în zona Carrefour Market), în fața garajelor, chiar pe iarbă, pe unele străduțe, respectiv, pe platoul din fața Bisericii Ortodoxe. S-ar mai „curăța” zona de mașini parcate...te miri unde. Și, cartierul fiind unul atât de compact, nu va lua mai mult de 5 minute de mers pe jos, să ajungi de la 2 străzi distanță, la parcare.

Aceasta postare a fost editata de Janto A.: 14 ianuarie 2026 - 20:32

1

Arata acest topic

• (128 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic