STP Timișoara Forum: InfoTrafic web - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
Pagina 1 din 1

InfoTrafic web NOU!

#1 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30290
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 01 noiembrie 2025 - 12:14

Imagine postata

Avem din nou un infoTrafic pentru web functional! Desigur, e inca in lucru, mai sunt unele elemente de corectat, dar va prezentam voua, forumistilor, ce s-a lucrat pana acum si ca de obicei, va rugam sa sesizati in acest topic orice observati ca ar fi gresit sau ca poate fi imbunatatit. Pagina nu are inca vreun link public in site-ul STPT, voi sunteti primii ce aflati de ea. :)

Link-ul pentru a accesa infoTrafic web
6

#2 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16
  • Locatia:Timișoara

Postat 05 noiembrie 2025 - 20:05

Am folosit-o de 2-3 ori și e chiar okay, iar vehiculele pe harta se actualizează aproape în timp real, fara un delay sesizabil.
Ca îmbunătățire as spune că textul cu alerte ar putea să se miște puțin mai incet. Cel puțin pe mobil are o viteza prea mare și te cam amețește dacă ești atent la alte elemente de pe pagină. Și tot aici, din punctul meu de vedere, mai bine se afișează o alertă doar când linia afectata de aceasta e selectată.
0

#3 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 noiembrie 2025 - 20:49

Vezi postareaBodo, la 05 noiembrie 2025 - 20:05, a spus:

... mai bine se afișează o alertă doar când linia afectata de aceasta e selectată.

Da, stiu si sigur ca ar fi mai bine pentru anumiti utilizatori, doar ca asta ar fi complicat, in plus e totusi bine ca lumea sa le vada, chiar daca poate nu au impact asupra calatoriei.
Sa vedem daca se poate reduce viteza pentru mobile.
0

#4 Useril este offline   Lotilyx 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 07 iulie 23

Postat 08 noiembrie 2025 - 22:51

Am impresia ca desi simbolurile pentru fiecare vehicul sunt colorate in functie de tip, liniile in sine sunt toate galbene/verzi, in functie de directie.

Daca asa e, poate ar fi potrivit ca doar sagetile sa fie folosite pt a indica directia, e un pic derutant pt ca culorile deja inseamna tipul de vehicul.

De asemenea nu prea imi dau seama de ce numarul de vehicule din tabel nu e acelasi cu numarul de iconite de pe harta. Iar cateodata nici nu apare nicio iconita pe harta.

De ex aici sunt 2 in tabel dar o singura iconita pe traseu:
Imagine postata

Iar aici unul singur in tabel dar doua iconite pe traseu:

Imagine postata

De fapt acum vad ca nici numerele de identificare ale vehiculelor nu se potrivesc, intre tabel si harta. Nu imi dau seama care e problema, pare un bug.

Edit: Si nici numerele liniilor! In prima poza se vede ca apare 4 si 8 impreuna in tabel. Iar daca de ex selectez E1 imi apare linia 33 in tabel.

Aceasta postare a fost editata de Lotilyx: 08 noiembrie 2025 - 23:00

0

#5 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 noiembrie 2025 - 13:14

Vezi postareaLotilyx, la 08 noiembrie 2025 - 22:51, a spus:

De asemenea nu prea imi dau seama de ce numarul de vehicule din tabel nu e acelasi cu numarul de iconite de pe harta. Iar cateodata nici nu apare nicio iconita pe harta.

Pai simplu, deoarece in tabel se afiseaza nu doar prima sosire in statie ci si a doua sau chiar a treia (a aceleiasi linii bineinteles), exact ca pe totemurile LCD din oras.
Pe harta va fi afisat doar vehiculul/vehiculele de pe sensul respectiv, nu si cel aflat pe sensul opus, care poate insa aparea deja in tabel. (doar la "ora de sosire" si "timp ramas", nu si la numar de parc)

Daca in tabel iti apare o alta linie decat cea selectata de tine, e pentru ca linia respectiva opreste si ea in statia respectiva, la fel ca pe totemul LCD (datele fiind aceleasi de fapt). Asta o vad ca pe un avantaj, nicidecum ca pe un bug.
1

#6 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 10 noiembrie 2025 - 20:55

Am incercat sa accesez aplicatia din browser web pe pc, merge foarte bine imi apare si harta, si cand selectez o linie numele statiilor pe care le pot selecta pe rand. Daca am incercat sa accesez din browser Safari pe un telefon Apple Iphone 12 cu ios 26.1 mi se deschide pagina cu harta de unde pot selecta linia si apare dinamic in ce pozitie pe linie sunt mtc urile dar nu imi mai apare lista cu numele statiilor langa imaginea hartii nici daca tin harta cu zoom out cat mai mica. De asemenea banda de anunturi nu se deruleaza decat partial am aflat ca sunt suspendate statiile pomiculturii si inca o statie din zona lipovei dar pana sa scrie motivul si durata suspendarii temporare se relua de la inceput anuntul...

Oare fac eu ceva gresit, sau trebuie setat ceva in plus?
0

#7 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 noiembrie 2025 - 22:28

Hmm... Ai putea incerca sa treci Safari in mod desktop:

Citeaza

Enable desktop mode permanently
For a specific website:
Go to Settings > Safari.
Scroll down and tap Website Settings.
Find the website in the list and set its "Request Desktop Website" option to On

Dar colegul Edi imi spune ca nu va ajuta. Doar pe desktop este varianta aceasta. Pe telefon sau tableta se forteaza versiunea restransa de care spuneai.
1

#8 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 noiembrie 2025 - 11:17

Mi-a trimis Edi cateva capturi, deci asa ar trebui sa se vada pe un device Apple (iOS) in Safari:

Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-11-11 at 11.08.23.jpeg Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-11-11 at 11.08.48.jpeg Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-11-11 at 11.09.20.jpeg

Compara cu ce ai tu afisat si daca e la fel, asa trebuie sa se vada in mod mobil/tableta.
1

#9 Useril este offline   Lotilyx 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 07 iulie 23

Postat 12 noiembrie 2025 - 13:45

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 09 noiembrie 2025 - 13:14, a spus:

Pai simplu, deoarece in tabel se afiseaza nu doar prima sosire in statie ci si a doua sau chiar a treia (a aceleiasi linii bineinteles), exact ca pe totemurile LCD din oras.
Pe harta va fi afisat doar vehiculul/vehiculele de pe sensul respectiv, nu si cel aflat pe sensul opus, care poate insa aparea deja in tabel. (doar la "ora de sosire" si "timp ramas", nu si la numar de parc)

Daca in tabel iti apare o alta linie decat cea selectata de tine, e pentru ca linia respectiva opreste si ea in statia respectiva, la fel ca pe totemul LCD (datele fiind aceleasi de fapt). Asta o vad ca pe un avantaj, nicidecum ca pe un bug.

Am inteles, are sens :)

Atunci un ultim mic feedback pt claritate, ar fi mai clar daca:
  • linia curenta nu ar fi scrisa deasupra tabelului, ci doar deasupra hartii (+directia) si deasupra traseului din stanga,
  • deasupra tabelului ar fi scrisa doar statia
Am editat astfel:Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lotilyx: 12 noiembrie 2025 - 13:53

1

#10 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 23 februarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 17 noiembrie 2025 - 14:05

Fain :coolspeak:

Am vazut ca aici apar deja noile troleibuze pe Linia 16 :) . Ma gandesc ca vor fi adaugate si in Tranzy, sau? Momentan nu apar.

Si, lucrand la un proiect similar, am observat o problema cu tramvaiul 1035. Se pare ca acesta nu transmite date GPS deloc (nu apare nici in Tranzy, nici in InfoTrafic). De exemplu, astazi el circula pe linia 8, dar nu apare. In Tranzy API apare ca fiind in depou (conform coordonatelor GPS) cu timestamp 2025-09-24T15:02:25.000Z, desi el a circulat aproape zilnic de atunci. Nu stiu ce problema este sau cine se ocupa.
0

#11 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 noiembrie 2025 - 18:32

@ Lotilyx
Transmit lui Edi, doar ca acum e plecat din localitate din cate stiu.

@ Paul85
Da si la mine in Tranzy apare ca fiind in depou (el e pe linia 8 de fapt). O sa transmit colegilor, dar ma indoiesc ca nu stiu deja de problema, ea fiind prezenta din 24 septembrie :beer2:
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi