Despre firobuze in general
Postat 31 octombrie 2025 - 21:34
Au circulat troleibuze pe bulevardul Ferdinand între liceul catolic și catedrala? Pe maps apare rețea de contact până în imaginile din 2021.
Postat 01 noiembrie 2025 - 16:51
12 era linie circuit daca nu ma insel. Firele au fost mult timp si pe Porumbescu si pe Pavel Vasici Ungureanu.
Postat 01 noiembrie 2025 - 19:37
Circuit era 12-le dar nu mai cricula de foarte mult timp.
Sunt aici niste poze cu el de cand circula, linia a fost desfiintata cu ceva timp inainte sa fie cumparate firobuzele Skoda.
My link
Traseul era unul destul de interesant si lega cele doua mari grupe de linii 11,13,14,17,18 ce circula in nordul orasului de 15,16,19 care circulau in sud.
Firobuzul pleca de la Gara de Nord si mergea pana la Maniu, unde facea stanga, trecea podul apoi mergea pana la giratoriu, trecea de acesta sa ajunga pe Ungureanu unde avea statie in fata la Mega Image, de aceea este acolo "parcare", de fapt e fosta alveola. Dupa care mergea inainte si facea stanga pe Porumbescu, strada pe care o urma pana la Balcescu, de unde isi continua drumul pe Bd-ul Mihai Viteazu, apoi trecea pe la Catedrala si oprea la Regina Maria. Acolo au stat mult timp acele alveole nefolosite, azi opreste E3 in ele. Retur traseul era la fel, dar invers, practic un fel de linia 6 dar la firobuze.
Cablurile sunt mare parte neatinse, deci la o adica se poate reintroduce linia si ramane daca exista cerere. Din cate stiu nu prea circula nimeni cu ea, si ii furase din calatori autobuzele express E1 si E8 si de aceea s-a renuntat la ea.
Sunt aici niste poze cu el de cand circula, linia a fost desfiintata cu ceva timp inainte sa fie cumparate firobuzele Skoda.
My link
Traseul era unul destul de interesant si lega cele doua mari grupe de linii 11,13,14,17,18 ce circula in nordul orasului de 15,16,19 care circulau in sud.
Firobuzul pleca de la Gara de Nord si mergea pana la Maniu, unde facea stanga, trecea podul apoi mergea pana la giratoriu, trecea de acesta sa ajunga pe Ungureanu unde avea statie in fata la Mega Image, de aceea este acolo "parcare", de fapt e fosta alveola. Dupa care mergea inainte si facea stanga pe Porumbescu, strada pe care o urma pana la Balcescu, de unde isi continua drumul pe Bd-ul Mihai Viteazu, apoi trecea pe la Catedrala si oprea la Regina Maria. Acolo au stat mult timp acele alveole nefolosite, azi opreste E3 in ele. Retur traseul era la fel, dar invers, practic un fel de linia 6 dar la firobuze.
Cablurile sunt mare parte neatinse, deci la o adica se poate reintroduce linia si ramane daca exista cerere. Din cate stiu nu prea circula nimeni cu ea, si ii furase din calatori autobuzele express E1 si E8 si de aceea s-a renuntat la ea.
Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 01 noiembrie 2025 - 19:39
Postat 01 noiembrie 2025 - 22:32
Adica ar trebui puse troleibuze ca sint noi pe o linie fara fir de contact si daca ar avea succes sa se puna retea de contact sau autobuze ori s-ar abandona.
DAr de ce sa nu se puna autobuze noi de la inceput?
Au venit si autobuze noi.
adica sa punem ce avem nou ca sa atragem calatorii sau cum?
eu cred ca troleibuzele sint troleibuze ca sa circule pe liniile de troleibuze.
DAr de ce sa nu se puna autobuze noi de la inceput?
Au venit si autobuze noi.
adica sa punem ce avem nou ca sa atragem calatorii sau cum?
eu cred ca troleibuzele sint troleibuze ca sa circule pe liniile de troleibuze.
Postat 02 noiembrie 2025 - 10:36
Din cate imi amintesc, cand se iau pe bani europeni, trebuie data o lista cu liniile pe care vor circula, deci daca linia 12 nu exista, nu era nici pe lista respectiva, deci nu cred ca se va intampla sa vedem o noua linie 12 deservita de aceste troleibuze. (deocamdata)
Postat 02 noiembrie 2025 - 15:59
Probabil idea era ca fiind portiuni cu fir de contact se pot folosi firobuzele care au si incarcare electrica pentru portiunile fara fir. Mai eficiente decat autobuzele electrice Karsan pentru care ar trebui instalata statie de incarcare la capatul traseului fiind asa mare distanta de strabatut..
Postat 11 noiembrie 2025 - 20:06

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla