Sunt foarte frustat de asemenea anunțuri. Sunt trimis în povestea cu drobul de sare. Am reclamat la distribuitor, am cerut să expliciteze numerele de imobil - am primit răspuns în termenul legal de 30 de zile, sigur că răspunsul a venit ulterior anunțului cu "parțial" - cum că nu s-a luat și la mine.
Întreruperi programate
Evident că dacă se ia, se ia. Ca la o pană sau la un blackout. Chestiunea e că, măcar la astea planificate, mi-ar plăcea să știu exact dacă e cazul să iau măsuri special anticipate (cumpărături de perisabile, mâncarea din frigider, aerul condiționat, mama de 90 de ani - baterii mai multe etc)
Poate e o problemă minoră pentru unii useri de pe forum, îmi cer scuze!
Am vreo x cunoștințe cu trecut la Electrica, inclusiv useri activi ai fostelor baze sportiv-distractive-restauran(t)ctive de pe malul Begăi. Cică ăștia de la rețele electrice bagă informația cu "parțial" pentru că n-au nici ei habar pe unde se va lua curentul când ies la intervențiile programate. Se pare că Timișoara nu este "mapată", se lucrează pe ghicite. Moștenirea grea? Nu e OK!
Pagina 1 din 1
Infrastructura electrică - protecția consumatorului? Distribuitorul zonal este prea evaziv - întrerupere "parțială"
Postat 10 august 2025 - 10:47
Cand alimentarea e trifazica se cam opreste ca in tabelul lor, dar daca ai bransament monofazic, atunci e posibil sa se opreasca "partial", daca ei pot debransa doar faza pe care lucreaza (imi dau cu parerea, nu stiu cum lucreaza ei si ce proceduri au). Scara mea cu 14 apartamente are alimentare trifazica la intrarea in bloc, dupa care se ramifica fazele pe anumite apartamente, astfel ca incarcarea sa fie oarecum egal distribuita. Anul trecut s-a ars un MPR la intrarea in bloc, unul de 100A (desigur, curentul s-a intrerupt "partial", doar pentru apartamentele legate pe faza respectiva). Desigur la ei nu raspundea nimeni, asa ca l-am inlocuit in "regie proprie" sa nu stam la 40 de grade fara AC-uri. Am pus unul mai potent, ca de 100A nu mai rezista. Bineinteles, de vina sunt cei ce au suplimentat consumatorii aiurea fara sa se gandeasca ca MPR-urile (sigurante fuzibile de mari dimensiuni) nu au fost gandite pentru 'spe unitati AC, in '90 cand s-a dat blocul in folosinta. La fel nu s-au gandit ca daca isi pun mai multi centrale de apartament, consumul va fi exclusiv pe apa rece, (deci ar fi trebuit zic eu, redimensionata coloana respectiva) deci acum ma intreaba daca eu am presiune cand fac duș, ca ei nu prea au. Le raspund ca da, eu am presiune perfecta, avand apa calda de la Colterm

Postat 11 august 2025 - 09:36
Una din cauzele din care reteaua de distributie la nivel nu doar local este aproape praf este ca si in cazul fostului IRET RENEL s-a aplicat aceiasi tactica ca si la CFR un tot unitar care functiona coordonat a fost rupt in bucati..ENEL Energie Enel Distributie si asa mai departe. Partea numarul doi ENEL distributie cat au fost proprietary au facut doar minimul de investitii cat sa nu se prabuseasca reteaua mai mult mentenanta pe cazuri de avarie..nu au investit serios nici in modernizarea si automatizarea punctelor trafo nici in redimensionarea retelei de distributie orasenesti ca sa faca fata cresterii consumului si prin putere de consum si prin numar de utilizatori cu bransamente noi. De aici si avariile destul de dese in varfurile de consum cand multe clime si casnice si industriale lucreaza full power sau iarna cand multe centrale termice si sisteme HVAC sunt in sarcina.
Pana si la nivel de bloc ca si asociatie desi multi dintre vecini am schimbat cablurile interioare si panourile de sigurante pentru consumatori in plus clime masini de spalat vase si rufe uscatoare de rufe si asa mai departe...de abia de cateva luni am convins pe toata lumea sa schimbam si cablurile electrice de putere care alimenteaza de la intrarea in bloc pana la contoarul fiecarui apartament...si sigurantele generale a fiecarui apartament
Cel mai "distractiv" este cand apar avarii neprevazute probabil din protectia punctelor trafo la supra incalzire si cate jumatate de ora cade curentul in tot cartierul..daca esti surprins in lift atunci lanterna de la telefon te salveaza de la atacuri de panica mai ales pentru cei cu claustrofobie...
Pana si la nivel de bloc ca si asociatie desi multi dintre vecini am schimbat cablurile interioare si panourile de sigurante pentru consumatori in plus clime masini de spalat vase si rufe uscatoare de rufe si asa mai departe...de abia de cateva luni am convins pe toata lumea sa schimbam si cablurile electrice de putere care alimenteaza de la intrarea in bloc pana la contoarul fiecarui apartament...si sigurantele generale a fiecarui apartament
Cel mai "distractiv" este cand apar avarii neprevazute probabil din protectia punctelor trafo la supra incalzire si cate jumatate de ora cade curentul in tot cartierul..daca esti surprins in lift atunci lanterna de la telefon te salveaza de la atacuri de panica mai ales pentru cei cu claustrofobie...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1