STP Timișoara Forum: Panouri electronice de afișare în stație - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »

Panouri electronice de afișare în stație

#481 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 31 august 2009 - 12:25

O intrebare. La ocazii speciale (Craciun, Paste, Anul Nou, Ziua Nationala etc) s-ar putea scrie pe panouri diverse mesaje de urare? :coolspeak: S-au trebuie sa discutati cu cineva daca se poate s-au nu? :)
0

#482 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 31 august 2009 - 15:44

Sigur ca se poate scrie.
0

#483 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 31 august 2009 - 21:20

Vezi postareaalecs, la 31 Aug 2009, 13:12, a spus:

Ideea este foarte buna, si foarte bine ca se iau datele de pe un site.Altfel, la soare aratau mai multe grade decat la umbra, si era clar ca nu arata ce trebuie :coolspeak:

Pai pe mine m-ar interesa temperatura din acel loc, indiferent ca bate soarele sau nu. Deci ar fi fost mai bine daca panoul ar fi avut un senzor. Nu ma ajuta cu nimic ca stiu temperatura preconizata pentru ziua respectiva; poate (si aproape sigur) aceasta este diferita (uneori mult diferita).

Panoul din 700>Marasti, nu arata temperatura pe primul rand decat cand acesta aparea cu scroll (cat timp am stat acolo, a aparut de 3 sau 4 ori fara scroll si doar o data cu scroll, temperatura fiind afisata doar in ultimul caz). De asemenea, linia 14 aparea tot pe mijloc, fara vreun timp estimativ alaturi.
0

#484 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 august 2009 - 21:50

Temperatura nu este estimata (prognozata) ci masurata si actualizata periodic pe acele site-uri. Din experienta iti spun ca nu se pot face masuratori de precizie la nivel de panou. Masurarea se face la umbra (intro cutie bine aerisita (cu fante) si vopsita alb) nu in soare si intr-un panou vopsit negru. (ne aducem cu toti aminte de termometrele de prin oras, care fiecare arata altceva)

Statii meteo: Imagine atasata: meteo.jpg Imagine atasata: statia_meteo_toaca_mare.jpg

La linia 14 totul pare sa fie ok :coolspeak:

Imagine atasata: 14.jpg
0

#485 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 31 august 2009 - 22:44

Azi in jurul orei 17, panoul din p-ta 700, sensul spre marasti, panoul arata linia 14 pe mijloc, la fel si in marasti...

Stiu ca de multe ori unele aratau 85 de grade...iar la fel cum a spus si NdY nu tot timpul erau afisate gradele.
0

#486 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 august 2009 - 23:26

Panourile noastre afisau 85°?
0

#487 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 31 august 2009 - 23:34

Nu :blush:
Dvs. ati spus ca de multe ori cele din oras aratau aiurea temperatura...
0

#488 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 septembrie 2009 - 09:39

Banuiam ca asta ai vrut sa spui dar am vrut sa fiu sigur ca nu au luat-o razna. Ma gandeam ca au trecut pe °F in loc de °C :blush:
0

#489 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 01 septembrie 2009 - 14:56

Am si eu o intrebare legata de logica: Vad ca si denumirea statiilor apare pe panourile electronice, uneori necesitand scroll pentru asta. Insa aceasta este o informatie statica si ar putea fi transmisa mai eficient prin indicatoare clasice?
0

#490 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 septembrie 2009 - 16:35

Nu e o problema sa afisam si statia, chiar daca, denumirea mai lunga fiind, panoul afiseaza automat scroll. Am facut teste in laborator si panoul este capabil sa afiseze fraze intregi fara probleme. Membri forumului care m-au vizitat chiar cand testele erau in desfasurare au putut observa acest lucru.
0

#491 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 01 septembrie 2009 - 16:42

Doamne, nu vreau sa neg asta. doar ca parererea mea personala ar fi ca ar trebui evitat scrollul oriunde se poate. Si din cate stiu eu in multe statii oricum denumirea este deja afisata "clasic". Ma rog, parerea mea pur personala.
Teoria mea e simpla: Principalul scop al acestor panouri este de a afisa in conditii optime cand vine urmatorul tramvai/firobuz/autobuz. Unde ramane un rand liber, ora si temperatura sunt informatii binevenite (data nu prea are ce cauta acolo). Unde nu e cazul, ajunge amplasarea unui ceas separat deasupra panoului (ca scumpe nu-s). Dar statia in sine poate fi insemnata prin mijloace clasice (ca doar nu-si schimba numele).
0

#492 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 septembrie 2009 - 17:14

Da, am inteles. Cu scroll-ul ai dreptate, incercam sa evitam pe cat posibil acest lucru pe randurile care afiseaza timpii de asteptare. In rest se accepta afisarea scroll, panoul fiind gandit si ca un mijloc de informare a calatorilor cu alte date decat cele despre grafic. Chiar se preconiza afisarea unor comunicate ale primariei sau ale RATT pe aceste panouri.
0

#493 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 01 septembrie 2009 - 17:18

Stiu ca-i offtopic, insa m-a fascinat pur si simplu. E panoul dintr-un autobuz din Köln. Bill Gates is not everywhere! :blush:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: linux.jpg

0

#494 Useril este offline   garcon 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08

Postat 01 septembrie 2009 - 21:30

Vezi postareaWegmann, la 1 Sep 2009, 17:42, a spus:

Principalul scop al acestor panouri este de a afisa in conditii optime cand vine urmatorul tramvai/firobuz/autobuz.

Tocmai de aceea parerea mea este ca aceste panouri ar trebui sa cuprinda numai urmatoarele informatii, intr-un mod cat mai unitar:
a - ora exacta
b - numarul de linie
c- destinatia finala a mijlocului de transport (pentru a fi clar sensul de mers)
d - fie minutele ramase pana la urmatoarea plecare, fie ora urmatoarei plecari. (adica o modalitate unitara, nu in unele cazuri afisarea minutelor, in altele afisarea orei.) Daca se opteaza pentru afisarea minutelor ramase, inserarea separata a orei exacte de la pct. a) nu mai este necesara.

Sigla RATT ar putea fi aplicata cu autocolante pe chenarul panoului, atat din motive de "economisire" a spatiului (aferent abrevierii "R.A.T.T.") din display-ul propriu-zis, cat si din ratiuni de identitate vizuala.

Asadar: apreciez toate demersurile si ideile de pana acum, dar cred ca finalitatea acestui proiect si eficienta sa se ating prin inserarea unui numar minim de informatii, dar acelea esentiale.

RATT are misiunea de a informa corect, punctual si complet calatorii asupra transportului in comun, si nu cu privire la temperatura, urari, informatii meteo, comunicatele Primariei sau altele. Pentru toate acestea exista numeroase alte surse de informare.

(De altfel, nici Autoritatea de Meteorologie nu cred sa publice mersul tramvaielor prin mijloacele ce ii stau la dispozitie.)

In caz contrar, informatiile devin foarte stufoase, ceea ce partial este deja cazul.

Aceasta postare a fost editata de garcon: 01 septembrie 2009 - 21:44

0

#495 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 01 septembrie 2009 - 22:09

Temperatura mi se pare utila, nu neaparat "reclama" a Inst. de Meteorologie :blush:

Panoul acela din 700, azi la ora 13 afisa linia 14 bine, insa la linia 18 aparea 6m, nu 6min :D
0

#496 Useril este offline   garcon 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08

Postat 01 septembrie 2009 - 22:45

Vezi postareaNDY, la 1 Sep 2009, 23:09, a spus:

Temperatura mi se pare utila, nu neaparat "reclama" a Inst. de Meteorologie :blush:

Rationamentul nu era acela de a nu face reclama Institutului de Meteorologie. Institutul acela are un rol bine definit si nu are nevoie de reclama. (intr-o oarecare masura, la fel ca RATT, de altfel)

La ce ma refeream eu are de-a face doar cu principiul specialitatii functiilor diverselor institutii. Adica fiecare institutie sa faca acel lucru pentru care a fost creata. Altfel spus (ca sa parafrazez un proverb): informatia potrivita pe panoul potrivit. :D

Cat despre utilitatea indicarii temperaturii: pe mine, sincer, nu ma "incalzeste" sa stiu ca azi in statie erau 28 sau 30 de grade, atata vreme cat tramvaiul vine la fix, circula corect si respecta un grafic. Vremea pot sa o aflu de pe Internet, de la radio sau din alte parti. (Nu urmaresc aproape niciodata nici informatiile despre temperatura de pe display-urile montate pe panourile de reclama).

Dar e doar un punct de vedere.

Aceasta postare a fost editata de garcon: 01 septembrie 2009 - 22:47

0

#497 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 septembrie 2009 - 22:50

Nu se pot afisa doar minutele ramase sau doar graficul (am mai explicat cum sta treaba la capetele liniilor).
In legatura cu faptul ca panourile afiseaza si alte informatii in afara de cele despre timpii de asteptare: asa au fost gandite si acesta este scopul lor declarat. La inceput RATT chiar a anuntat acest lucru in mod public, pe primele panouri montate in oras.

Repet: temperatura nu este preluata de la INMH. :blush:
0

#498 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 02 septembrie 2009 - 22:53

Astazi panoul de la gara, sensul spre centru, la linia e1 aparea "x" la fel si la panoul de la catedrala, sensul spre p-ta 700, la linia 6 "x"
Si la acelasi panou de la catedrala am vazut ca a fost ocupat si al 2-lea rand cu temperatura, data si ora...
0

#499 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 septembrie 2009 - 08:27

NDY acelasi plug-in il poti folosi la Yahoo messenger ca sa vezi temperatura!

garcon Treaba cu scroll-ul ai dreptate! Chiar eu i-am zis la domnul Florin sa scoata daca poate scroll-ul din afisarea unui traseu. De exemplu. La sediul RATT (acela incarcat). Apare linia 11 pe randul I permanent. Pe randul 2 au fost puse alte 2 E4 si 46. In schimb pe ultima linie aparea cu scroll linia M 30 care pana sa ajunga sa vezi timpul ramas, se terminau ecundele alocate si se schimba.

Domnule Florin aceasta problema sa intalneste in foarte multe locatii! Eu am sa incerc sa ma uit si sa va mai zic unde se poate si sa corectati daca este posibil.
0

#500 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 septembrie 2009 - 10:19

Vezi postareaalecs, la 2 Sep 2009, 23:53, a spus:

Si la acelasi panou de la catedrala am vazut ca a fost ocupat si al 2-lea rand cu temperatura, data si ora...

Pe acel panou asa e setat: ora, data si temperatura pe randul doi.

Vezi postareacseh_17, la 4 Sep 2009, 09:27, a spus:

Domnule Florin aceasta problema sa intalneste in foarte multe locatii! Eu am sa incerc sa ma uit si sa va mai zic unde se poate si sa corectati daca este posibil.

Am modificat intr-o seara dupa ora 12 toate panourile unde se afisa cu scroll. Unde a mai ramas, se face scroll automat datorita lungimii textului, ori datorita afisarii a doua linii pe acelasi rand. Scrie daca vezi ceva ciudat si incercam sa rezolvam. :beer2:
0

Arata acest topic

• (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »

3 useri citesc topicul