Aceasta postare a fost editata de Bobby: 06 august 2023 - 03:26
Reabilitare Bulevardul Cetății Constructor: Porr & as - finalizat
Postat 06 august 2023 - 03:43
Santierul e destul de avansat ca si executie si cel mai probabil va fi gata la timp. Insa nu pot sa nu remarc negljenta mai mica sau mai mare cu care se lucreaza.
E e enervant de mare cantitatea de pamant amestecat cu bolovani + pietre care e pusa printre linii precum si intre linie si drum, pamant care ca va irigat cu un sistem de irigare care e montat destul superficial. Nu cred ca va functiona mult timp dupa inaugurare sau dupa ce trece garantia.
Daca va fi curatat cat de cat acest pamant - ramane de vazut insa cel mai probabil va fi superficial la suprafata.
Nu pot sa nu remarc de ce vechi stalpi metalici nu au fost extrasi cu fundatie cu tot si au fost doar retezati de la baza cu flacara oxiacetilenica.
Spatiul verde s-a redus considerabil in fata caselor pentru a face loc parcarilor.
Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici...
Aceasta postare a fost editata de Bobby: 06 august 2023 - 03:45
Postat 09 august 2023 - 01:05
Venind spre Bogdanestilor la urmatoarea trecere de pietoni am impresia ca repeta povestea (tocmai le montau azi).
Singura explicatie e ca au de gand sa foloseasca separat pietoni/bicicleta.
LE poza 4 si 8 din intersectia Gh lazar din postarea de mai sus.
Aceasta postare a fost editata de ccos_77: 09 august 2023 - 01:10
Postat 17 august 2023 - 22:30
Postat 21 august 2023 - 23:07
E adus si basculat direct peste linie fara nici o protectie - cum am vazut acum ceva vreme, cand in zonele unde erau aduse materiale si basculate in zona liniei peste aceasta era amplasata o protectie din ceva material geotextil...
Fata de data trecuta cand am trecut pe acest santier mari diferente nu am vazut - avanseaza asfaltarile si montajul liniei de contact care e aproape gata. Mai trebuie montat firul in bucla din Torontalului.
M-a adus sa vad in special sa vad cum arata intersectia cu Ghe. Lazar. Aici linia de contact s-a montat fara nici o incrucisare cu linia de contact a troleibuzelor - daca ramane asa L13 nu cred ca va mai fi deservita de trolebuze multa vreme.
Ciudat e ca in acesta intersectie "pe colturi" sunt montati 4 stalpi (marcati in poza de mai jos) al caror rol pare a fi de a sustine greutatea suplimentara a acestor incrucisari.
Aceasta postare a fost editata de Bobby: 21 august 2023 - 23:10
Postat 24 august 2023 - 11:08
Aceasta postare a fost editata de GPS: 24 august 2023 - 11:09
Postat 31 august 2023 - 23:56
Postat 07 septembrie 2023 - 17:58
Postat 20 septembrie 2023 - 17:03
Citeaza
Dominic Fritz anunță că se lucrează de zor pe B-dul Cetății, aflat în plin proces de reabilitare. Mai precis, în această perioadă sunt pregătite zonele verzi.
„Pregătim viitoarele zone verzi de pe Cetății și finalizăm ultimele trotuare. Linie de tramvai înierbată, noi zone verzi și peste 300 de arbori pe care îi plantăm în această toamnă. Zona are acum kilometri întregi de conducte noi de apă, canal, gaz, telecomunicații și electricitate, înlocuite după decenii în care nu s-a atins nimeni de ele. Recent am finalizat trotuarul de la Școala Gimnazială 19, iar acum lucrăm la cele dintre str. Mircea cel Bătrân și Horia. Întreg bulevardul devine un culoar modern de mobilitate accesibil pentru toată lumea”, a declarat primarul Timișoarei.
Potrivit edilului-șef, Primăria Timișoara vrea să atragă 20 de milioane de euro, bani europeni, cu scopul de a acoperi lucrările executate pe B-dul Cetății.
„Până acum am suportat costul lucrărilor doar din bugetul local. Acum, pregătim documentația pentru atragerea a 20 mil euro din fonduri europene, bani pe care deja i-am plătit pe lucrările executate până acum. Vom putea astfel să asigurăm finanțarea pentru noi lucrări de investiții care schimbă în bine viața timișorenilor”, a detaliat Dominic Fritz.
Postat 23 septembrie 2023 - 01:15
Daca inainte de modernizare era un singur o punct de alimentare cu energie in zona statiei Balta Verde care alimenta cu energie LC pe toata lungimea B. Cetatii acum vad ca se face pe sectiuni.
Izolator (separator) care separa circuitele electrice.
Aceasta postare a fost editata de Bobby: 23 septembrie 2023 - 01:16
Postat 23 septembrie 2023 - 13:07

Ajutor