Fantoma Tramvaiului 3, la 04 octombrie 2025 - 02:40, a spus:
(nu vad sa fie probleme la Kaufland...
Pai cum sa nu fie probleme cand tot traficul care va dorii sa vina la magazin va trebuii sa vina pe strada cu sens unic si sa faca stanga pentru a intra. Iar in acel moment traficul care iese si el tot stanga trebe sa faca sa poata iesii. Se intretaie ambele fluxuri. Acuma macar ai optiunea sa faci dreapta si sa o iei pe Brancoveanu daca nu ai chef sa stai la stanga, ca sa poti iesi, si varianta cu Porumbescu-Ungureanu ca sa intrii daca vii pe Sagului.
Intoarcerea la stanga este mereu cauza cea mai mare de trafic din oras. La Jiu, la Consiliul Europei, la Circumvalatiunii la Kaufland, in toate aceste puncte pentru stanga se sta cel mai mult. Adauga mai multe puncte de conflict ca astea si se va vedea problema mai clar pe viu.
Dupa mine, tot cvadrantul inconjurat de Porumbescu-Sagului-Ungureanu ar trebuii sa fie efectiv giratoriul. Asa elimini de la Maniu un punct de conflict dela 5 la 4. Vii pe Sagului, ai obligatoriu la dreapta pe Porumbescu care va fi sens unic, apoi la intersectia cu Ungureanu traficul se despica, faci stanga pe Ungureanu care este si el sens unic. Din trafic o parte face dreapta la magazin, si cei care doresc sa iasa pot iesii linistiti si ei facand dreapta spre Maniu. La Maniu ar fi un fel de semi sens giratoriu, cam cum este la Regina Maria, unde flxul cel mai mare ramane sa mearga drept (momentan parca este Sagului cu Bd I. Maniu), iar restul face sensul dar semaforizat. Daca vrei sa vii inapoi, faci sensul, si iesi pe Sagului, portiune cu sens unic pana unde este intersectia cu Porumbescu unde se poate merge inainte spre Rebreanu dar si stanga pe Porumbescu daca vrei sa te mai invarti inca odata

. In cazul asta ramane si mult loc liber unde este acuma statia de autobuz de langa Banca. Se poate face o mica mediana cu pomi si locuri de parcare, sa nu se mai blocheze sensul de aia care tot au treaba acolo. Se pot largii si trotuarele chiar pentru pista de biciclete. In teorie astfel da, se poate face banda pe Sagului, dar doar pe Sagului, iar noua configuratie de sens sa ramana "free for all", ca sa curga traficul repede sa poata trece autobuzele. Noi avem ideea asta ca cumva drumurile trebe neaparat sa aiba 10 benzi dar in practica, daca nu ar fi atatea zone de conflict in intersectii traficul ar putea merge lejer si la o banda pe sens. Sigur pentru aia trebe sa fie si ordine pe strada. Fara locuri de parcare pe marile bulevarde ca are unu casa acolo si el acolo parcheaza, fara "eu aici am treaba aici las masina".
LE: De esec s-au succes momentan nu cred ca putem vorbii doar speculam. Ceva stiu si cei din Primarie daca considera ca e ok asa cum vedem in poze. Vedem cand se va implementa ce se va implementa si cat de bine va fi. Eu sunt pregatit sa imi retrag cuvintele de critica daca nu am anticipat bine situatia in cele spuse.
Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 04 octombrie 2025 - 13:46