Investitii diverse De mica anvergura
#2144
Postat 02 aprilie 2023 - 14:42
Citeaza
Oare tot domnii de la Casa Rusu dezvoltă, adică cei care au avut proiectul original ?!

Dar dacă subiectul are legătură cu Retail-ul, mai degrabă aș posta mesajul pe unul dintre următoarele topice:
#2145
Postat 05 aprilie 2023 - 05:22
Citeaza
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională: 6,00 milioane euro;
Regim înălțime: P+1E-parțial;
Stadiu: PRE-Execuție, Autorizare - Avizare;
Județ: Timiș
Localitate: Chișoda.
Descriere: Prin proiect se propune construirea unei hale industriale în vederea închirierii sau vânzării unor terțe unități ce vor desfășura activități de producție nepoluantă și/sau depozitare (regim maxim admis de înălțime P+1E-parțial). Potrivit indicatorilor urbanistici propuși, obiectivul, amplasat pe un teren de 24.418 mp, ca avea o suprafață construită de 12.488 mp.
#2146
Postat 05 aprilie 2023 - 09:00
#2147
Postat 06 aprilie 2023 - 16:15
Citeaza
Lucrările la Centrul Cultural și Educațional Kuncz au început în februarie anul trecut, iar acum se fac ultimele finisaje pentru ca acesta să se deschidă în vară. Aici, copiii vor avea acces la săli de after-school, spații pentru diferite workshopuri, săli pentru cursuri artistice, o sală de sport și o sală de mese cu serviciu de catering.
„Încă un șantier care se apropie de finalizare. Din vara asta, copiii din Kuncz vor avea un spațiu modern unde să se întâlnească după ore, să își facă temele, să citească ori să își descopere talentele la cursuri de muzică, desen sau teatru. Iar adulții aflați în risc de excluziune socială vor beneficia de servicii sociale. Acum facem ultimele finisaje”, transmite primarul Dominic Fritz.
La centrul din Kuncz vor lucra angajați ai Direcției de Asistență Socială, sprijiniți de Institutul Intercultural Timișoara și alte ONG-uri de profil.
Vă reamintim, lucrările pentru noul Centru Cultural și Educațional Kuncz au început în 15 februarie 2022, obiectivul fiind asumat de Timișoara prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii.
Proiectul a prevăzut ridicarea unui corp de clădire alcătuit din parter și două etaje, pe strada Satu Mare, numărul 1A. De execuția lucrărilor se ocupă firma Nedex Grup SRL, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 20 de luni.
Finanțarea provine din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, prin Axa prioritară 9 Sprijinirea Regenerării Economice și Sociale a Comunităților Defavorizate din Mediul Urban. Valoarea cu TVA a proiectului se ridică la peste 7 milioane de lei, din care 6,35 milioane de lei doar pentru construcții și montaj. Sunt incluse în sumă și dotările.
#2148
Postat 06 aprilie 2023 - 16:29
Citeaza
Hamilton Central Europe cu sediul în Timiș, membră a grupului Hamilton, a aunțat că va deschide în luna mai un hub de dezvoltare software, specializat în dezvoltarea platformelor automate în manipularea lichidelor. Acesta va fi localizat în centrul de afaceri Iulius Town Timișoara și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.
Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în 2013, devenind a doua țară din Europa, după Elveția, unde are activități de producție și este singura companie din România specializată în producția de seringi microlitrice. Astăzi, în fabrica de la Giarmata, din Timiș, Hamilton Central Europe produce instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software).
Noul hub de dezvoltare software va opera la nivel global pentru Divizia de Robotică a grupului Hamilton
Noul hub de dezvoltare software al Hamilton Central Europe, situat în centrul de afaceri Iulius Town, va fi specializat în dezvoltarea software a platformelor automate pentru manipularea lichidelor și va contribui la soluțiile diviziei de Robotică Hamilton.
„Înființarea hub-ului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia noastră de consolidare a ofertei de software pentru clienții noștri. Sunt foarte încântat să urez bun venit celor două noi echipe scrum din Timiș, care vor contribui activ la dezvoltarea software-ului nostru VENUS, a proiectelor viitoare și vor colabora cu echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția)”, a declarat Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.
Divizia de Robotică a grupului Hamilton dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor în Elveția și Statele Unite ale Americii. Acestea sunt utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.
Compania a realizat primul diluator semi-automat din lume în 1970 și prima platformă complet automatizată în 1980.
Instrumentele Hamilton realizate de divizia de Robotică sunt specializate în automatizarea multiplelor aplicații, atât pentru științe biologice, cât și pentru științe analitice: de la genomică, biologie celulară, aplicații de descoperire de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automată a PCR, fracționarea sângelui, pregătirea probelor etc., până la soluții complexe de flux de lucru în biobancă.
Portofoliul de produse și domeniile lor de aplicabilitate – printre principalele atracții pentru viitorii angajați ai noului hub de dezvoltare software.
În următoarele luni, în cadrul hub-ului se vor forma două echipe, pentru care se vor angaja aproximativ 20 de persoane cu roluri variate.
„Piața de cercetare-dezvoltare în România este în continuă expansiune, ceea ce face o adevărată provocare recrutarea de specialiști în domeniu. Suntem entuziasmați să observăm un interes deosebit din partea candidaților de a contribui la dezvoltarea produselor noastre. Produsele Hamilton au un spectru larg de utilizare în aplicații diverse, unele chiar de nișă, aș putea spune, precum criminalistică, toxicologie, genomică, știința proteinelor sau biobancă”, a declarat Corina-Aurora Kovacs, Director Administrativ la Hamilton Central Europe.
Hamilton este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor. Succesul său se bazează pe invenția seringii microlitice a inginerului chimic american Clark Hamilton, la sfârșitul anilor 1940. Hamilton proiectează și produce acum ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biopharma și alte echipamente de automatizare și precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Hamilton ocupă, de asemenea, o poziție importantă în domenii aflate în creștere rapidă, precum: genetica, robotica, alimentația și tehnologii de mediu. În prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, în 17 locații din întreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.
În România, compania Hamilton și-a început activitatea în anul 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care compania Hamilton desfășoară activități de producție. Astăzi, în fabrica din Giarmata, Timiș, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 350 de angajați instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă. Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiș sunt utilizate în piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări științifice, laboratoarele de aplicații analitice și secții de terapie intensivă din întreaga lume.
#2149
Postat 07 aprilie 2023 - 07:23
Citeaza
Domeniu: Imobile Rezidențiale;
Subdomeniu: Ansamblu rezidențial;
Valoare investițională: 19,97 milioane euro;
Regim înălțime: S/D+P+3E+M/E4-retras;
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Timiș;
Localitate: Ghiroda.
Descriere: Un ansamblu rezidențial va fi edificată pe un teren de peste 12,5 hectare, urmând a include aproximativ 40 de imobile de locuințe și cu funcțiuni mixte - servicii, birouri și comerț (regim maxim admis de înălțime S/D+P+3E+M/E4-retras). Potrivit indicatorilor urbanistici propuși, suprafața construibilă va fi de 33.408 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 24.963 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale și spații verzi.
#2150
Postat 07 aprilie 2023 - 15:49
Citeaza
Situat ȋn Calea Lugojului 136 – Ghiroda, noul showroom CUPRA Garage din Timișoara este o locație pe care cei din județul Timiș o cunosc deja de 15 ani. Este vorba despre PORSCHE TIMIȘOARA – distribuitor autorizat multimarcă al grupului Volkswagen AG, ce face parte din rețeaua Porsche Inter Auto. Porsche Timișoara oferă de acum ȋncolo o experiență exclusivă a mărcii CUPRA, un spațiu unde fiecare viitor client se va bucura din plin de cele mai noi modele CUPRA și de o atmosferă specifică brandului.
„Atunci când selectăm un oraș pentru a deschide o nouă locație este nevoie de o abordare strategică, deoarece trebuie să fie recunoscut totodată și potențialul pieței unde se face lansarea. CUPRA este un brand neconvențional, iar CUPRA Garage este un element cheie în strategia acestuia de implementare locală. Dorim să generăm experiențe unice și emoționale, iar faptul că avem propria noastră locație în showroom-ul CUPRA Garage din Timișoara confirmă faptul că ne transformăm ambiția în realitate”, a declarat Horațiu Moldovan, Brand Manager CUPRA România.
În cei 5 ani de existență, această marcă a dezvoltat o rețea de distribuție puternică, reușind să vândă ȋn anul 2022 un număr de 152.900 autovehicule, față de 16.200 vândute ȋn anul 2020. Astfel, CUPRA Formentor, cu 97.600 vânzări, și modelul electric CUPRA Born, cu 31.300 de vânzări, se detașează ȋn topul celor mai dorite modele, ȋn concordanță cu creșterea exponențială a mărcii. La nivel național, CUPRA se extinde în acele medii urbane pentru care marca și noile sale modele au fost și sunt create, recunoscând, astfel, potențialul pieței.
„Porsche Timișoara este deja de 15 ani o adresă foarte cunoscută clienților din vestul țării pentru toate mărcile Grupului Volkswagen. Ne bucurăm să adăugăm ȋn portofoliul nostru emblematica marcă CUPRA, cea mai nouă marcă a Grupului, un spirit dinamic, modern și neconvențional, cu modele extrem de atrăgătoare, atât electrice, cât și cu motoare convenționale. Așa cum noul CUPRA Garage respectă întru totul cerințele funcționale și estetice ale mărcii, ca spațiu de primire și interacțiune cu clienții, așa ne vom asigura că respectăm standardele CUPRA și în materie de întreținere și service, obținând toate certificările internaționale necesare. Date fiind vânzările pe care le-am înregistrat până acum, cu best sellerul Formentor, suntem convinși că marca va fi foarte bine primită în vestul țării și ne bucurăm să fim noi cei care o vom pune la dispoziția fanilor și clienților”, completează Dragan Popadici – Director Executiv Porsche Timișoara.
Performanță pură și tehnologie concentrată pe utilizator
Brandul CUPRA ȋși dorește să le ofere clienților săi experiențe unice și memorabile. Inaugurarea noului showroom este prilejul perfect pentru a afirma, ȋncă odată, că este un brand puternic și inovator, care ȋși propune să se extindă și să-și facă noul concept cunoscut, atât la nivel național, cât și internațional.
#2151
Postat 11 aprilie 2023 - 16:42
Citeaza
Anunțul a fost făcut cu ocazia vizitei ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la Timișoara.
O pistă de testare pentru auto, dar şi un smart city pentru maşini autonome şi mobilitate electric, este proiectul gigantic de peste 100 de milioane de euro la care se va face în timișeană Biled.
“Este un proiect de interes naţional, pentru că în România nu mai există aşa ceva. Cei care vin şi testează maşinile la noi în ţară spuneau că tot timpul trebuia să închirieze spaţii pe la diferite aeroporturi, şi nu se putea când voiau ei din cauza zborurilor, aşa că au hotărât să îşi facă ei o pistă. Investiţia este de 100 de milioane de euro. Pentru tot ce înseamnă partea de documentaţie, studii de fezabilitate etc., ne sprijină Consiliul Judeţean și Guvernul, nu avem de pus bani din bugetul local, din contră, sunt doar beneficii pentru noi”, a spus Ovidiu Ioan Oprişa, primarul comunei Biled.
#2152
Postat 11 aprilie 2023 - 16:52
Citeaza
Se caută o firmă care să proiecteze, să execute și să pună în funțiune două centrale fotovoltaice. Acestea vor fi amplasate în Stația de Epurare a Apei Uzate Timișoara, respectiv în Stația de Tratare a Apei Urseni.
„Deficientele identificare în regimul de funcționare actual pentru modul de operare Stației de Epurare a Apei Uzate Timișoara, respectiv a Stației de Tratare a Apei Urseni sunt: întreaga cantitate de energie electrică este preluată din SEN; nu este exploatată suprafața de teren disponibilă în incinta acestora, pentru implementarea unei centrale de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice; costuri mari generate de consumul cu energia electrică”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.
De asemenea, creșterea prețului la energia electrică, cantitatea mare de energie electrică consumată la nivelul Aquatim și posibilitatea valorificării potențialului de producere a energiei electrice din surse regenerabile sunt motivele pentru care instituția dorește această investiție de 9,6 milioane de lei.
„Utilitățile publice (precum serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate) vor trebui extinse sau modernizate în scopul stimulării dezvoltării economice și asigurării de alternative economice, eficiente și ecologice viabile pentru satisfacerea cererii comunității locale”, mai aflăm din documentele licitației.
Durtata de viață a panourilor fotovoltaice, ce vor produce energie verde, trebuie să fie de 25 ani. Firmele interesate se pot înscrie la licitație până îm 8 mai.
#2153
Postat 16 aprilie 2023 - 16:27
Citeaza
Lucrările pentu ,,Extinderea capacității de cazare și asistență a solicitanților de azil la CRCPSA Timișoara” au ajuns la 60%, după care s-au oprit. Acum, a fost reluată licitația.
Trebuie întocmite servicii de expertizare tehnică a lucrărilor executate și asistență tehnică de specialitate din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor rămase de executat. Costul este de 45.000 de lei.
„Scopul investiției îl reprezintă gestionarea unei situații de aflux de imigranți pe teritoriul țării noastre, este necesară creșterea capacității de cazare a Centrului Regional și Proceduri pentru Solicitanții de Azil, prin construirea unor clădiri pe structură metalică și modernizarea/realizarăii împrejmuirii existente. În urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări, una din soluții identificate privind extinderea capacității de cazare pentru slicitanții de azil o reprezintă realizarea unor clădiri pe structură metalică, cu capacitate de cazare a unui număr de 100 de locuri de cazare”, aflăm din caietul de sarcini.
Clădirea va avea parter și un etaj, camerele vor fi dotate cu paturi simple sau etajate, dulapuri de depozitare, băi pe fiecare nivel, bucătării cu loc de luat masa și birouri administrative și pentru ONG-uri.
Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 21 aprilie.
#2154
Postat 18 aprilie 2023 - 07:08
Citeaza
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională: 20,00 milioane euro;
Regim înălțime: P+2E;
Structura: Mixtă
Stadiu: PRE-Execuție, Acord de mediu;
Județ: Timiș;
Localitate: Ghiroda.
Descriere: Un nou complex de hale logistice va fi dezvoltat pe un teren de 59.900 mp, urmând a include mai multe hale pentru depozitare și servicii (regim maxim admis de înălțime P+2E). Potrivit indicatorilor urbanistici propuși, suprafața construită va fi de 32.788 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de 34.259 mp. Vor fi amenajate platforme betonare, locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale și spații verzi.
#2155
Postat 21 aprilie 2023 - 19:00
Citeaza
Asta ar aduce venituri considerabile pentru firmele care oferă servicii în zonă, ar aduce un beneficiu şi pentru industria creativă, un plus pentru turism și promovare.
Asociația Documentor condusă de regizorul Florin Iepan lansează la Timișoara o campanie de promovare pentru înființarea unui centru regional de film. West Romania Film Center va fi creat după modelul și experiența Viken Filmsenter din Norvegia.
Proiectul are două paliere: primul este crearea unui Fond Regional de Film, o alternativă la Centrul Naţional al Cinematografiei de la Bucureşti, al doilea - cu rolul de a face lobby, să atragă producători de film şi să le faciliteze toate condiţiile pentru ca ei să își dorească să filmeze în Banat și în zona de Vest.
„Filmele pompează o grămadă de bani în economia locală și promovează pe gratis regiunea respectivă. Acum, toţi producătorii mari de film care vin în România sunt orientați în jurul Bucureştiului. Comisia regională de film va trebui să convingă producătorii de film români şi străini să vină și să facă filme de lungmetraj, seriale de TV, clipuri sau filme documentare în regiunea de vest a României”, a declarat regizorul Florin Iepan, directorul Asociației Documetor.
Iepan enumeră și avantajele acestei relocări, pentru toate părțile: „Din punctul nostru de vedere, are câteva atuuri de jucat. Discutăm de arhitectură, zonă post industrială, decoruri, sunt mulți actori, suntem foarte aproape și de Ungaria - care este unul din marii jucători pe piața de producție internațională de film. Le ei se fac foarte multe producții. Avantajul e că se pot aduce foarte rapid echipamente din Ungaria, e mai simplu să aduci de acolo decât de la București, distanța și infrastructura e mai bună spre Budapesta. E castelul de la Hunedoara, orașe interesante - Timișoara, Arad, Reșița, Oradea. Depinde de subiectul filmului, dar e o versatilitate foarte mare“
Aducerea unor echipe de filmare care, de cele mai multe ori, înseamnă peste o sută de persoane care stau în oraş mai multe luni ar însemna venituri considerabile pentru firmele care oferă servicii în zonă, ar aduce un beneficiu şi pentru industria creativă locală, un plus pentru turism și ar contribui la promovarea oraşului şi a regiunii.
„Am avut această idee încă din 2019, când am organizat o întâlnire la primărie. Producția de film nu este ceva legat numai de artă, ci și de economia locală. S-a filmat Hackerville în Timișoara, a fost produsă de compania lui Cristian Mungiu, iar filmul respectiv a lăsat în economia locală, în Timișoara, aproape un milion de euro, când s-a filmat această serie. E o chestie care ar interesa pe mai mulți oameni”, a adăugat Florin Iepan.
Fondul Regional de Film, alternativă la Centrul Naţional al Cinematografiei
În acest moment, producția de film de la noi din țară e finanțată prin Centrul Național al Cinematografie, o entitate care distribuie banii aproape exclusiv în București. West Romania Film Center propune autorităților din regiunea de vest crearea unui instrument prin care să se poată finanța producții de film, ca alternativă la Centrul Naţional al Cinematografiei.
„România e o țară mare, dar neavând un sistem regional de finanțare, dacă nu ești o companie din București ai șanse foarte mici să obții finanțări de la Centrul Naţional al Cinematografiei. Așa e gândit sistemul. În toate țările dezvoltate există finanțatorul național, dar există și finanțatori regionali care sprijină producția de film în regiune. Au apărut aceste fonduri norvegiene, așa am aplicat și am obținut o finanțare pentru o campanie de lobby pentru înființarea unui fond de film regional la Timișoara sau în regiunea de Vest, adică poate să fie Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin ori chiar Hunedoara. Cum să facem treaba asta? Numai prin asociere cu autorități locale din partea de vest a România. E pentru prima dată când în România există o inițiativă de tipul acesta, sperăm că se va și concretiza”, a mai spus Florin Iepan.
Tot în cadrul acestui proiect, reprezentanții Documentor vor merge în Norvegia, vor avea întâlniri acolo pentru a înțelege cum funcționează un asemenea fond regional de film, cum este finanțat, care sunt beneficiile pentru economia locală, care sunt argumentele care pot fi prezentate la Timișoara.
De asemenea, se preconizează două întâlniri la Timișoara, în care vor veni expereți din Norvegia și vor prezenta avantajele unui fond de film regional.
Proiectul West Romania Film Center beneficiază de un grant în valoare de 94.741 euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE. Proiectul este finanțat prin Fondul pentru relații bilaterale 2014-2021.
North by Soutwest – atelier de animație
Al doilea proiect realizat prin granturi SEE se numește North by Soutwest. „Obiectivul principal este realizarea transferului de bune practici și cunoștințe în vederea consolidării și creșterii capacității industriilor creative între Timișoara 2023, România și Bodo, Norvegia, Capitala Europeană a Culturii 2024”, arată timișorenii.
Printr-o serie de activități planificate să aibă loc în cursul anului 2023, proiectul pune accent pe cultura locală ca soluție pentru dezvoltarea economică sustenabilă și promovarea atât a celor două orașe, cât și a regiunilor, facilitarea colaborărilor internaționale în vederea unei mai bune expuneri a ofertelor culturale în spațiul european, îmbunătățirea oportunităților, calificării profesionale și experienței personalului care activează în cadrul industriilor culturale și creative.
În acest proiect se va dezvolta și Arcticmotion - un atelier de animație.
„Vom lansa un atelier de animație care se numește Arcticmotion. Tineri din Norvegia și România vor participa împreună la o creație colectivă: un scurtmetraj de animație. Lucrăm cu un expert norvegian din regiunea Nordland, dar și cu o expertă din România, Manuela Marcovici din București. Vom încerca să construim o animație non ficțiune, nu e vorba de Disney, pe un subiect pe care încercăm să-l dezvoltăm împreună. E un atelier ce va ține câteva luni și ce va produce un scurt filmuleț pe un subiect pe care încă îl discutăm”, a spus Călin Meda, director artistic Documentor.
#2156
Postat 26 aprilie 2023 - 06:58
Citeaza
Domeniu: Imobile Rezidențiale;
Subdomeniu: Ansamblu rezidențial;
Valoare investițională: 8,30 milioane euro;
Regim înălțime: S+P+6E+E7-retras, S+P+2E;
Structura: Beton Armat;
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Timiș;
Localitate: Timișoara.
Descriere: Un nou ansamblu rezidențial va fi dezvoltat pe un teren de 11.190 mp, urmând a include 6 imobile de locuințe colective cu funcțiuni complementare (regimuri maxime admise de înălțime S+P+6E+E7-retras și S+P+2E) și un număr total de 210 apartamente. Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați, suprafața construibilă va fi de 4.148 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 10.370 mp. Vor fi amenajate 272 locuri de parcare, alei carosabile/pietonale și spații verzi.
#2157
Postat 26 aprilie 2023 - 15:32
Dominic Fritz se ia la trântă cu ”interlopii care au furat domeniul public”. Primarul cere demolarea construcțiilor de pe faleza Begăi
Citeaza
Și nu în ultimul rând, vorbim despre Heaven, unde există deja un proces pentru chiria unei clădiri, dar și aici există în jurul clădiri un teren de peste 12.000 mp, cu o valoare estimată de 5 milioane de euro, unde nu există autorizație de construire, contract de concesiune, autorizație de funcționare etc.
#2158
Postat 27 aprilie 2023 - 06:40
Citeaza
Domeniu: Imobile Rezidențiale;
Subdomeniu: Ansamblu rezidențial;
Valoare investițională: 5,00 milioane euro;
Regim înălțime: D/S+P+1E+M/E2-retras
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Timiș;
Localitate: Dumbrăvița.
Descriere: Un nou ansamblu rezidențial va fi dezvoltat pe un teren de 50.000 mp, urmând a include 20 imobile de locuințe individuale (regim maxim admis de înălțime D/S+P+1E+M/E2-retras), 3 clădiri pentru servicii și dotări sociale (regim maxim admis de înălțime D/S+P+1E+M/E2-retras) și o zonă aferentă desfășurării activităților sportive. Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați, suprafața construibilă va fi de 8.544 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 9.493 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale și spații verzi.
#2159
Postat 28 aprilie 2023 - 06:42
Citeaza
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională: 42,00 milioane euro;
Regim înălțime: D/S+P+2E+M/E3-retras, D/S+P+1E;
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Timiș;
Localitate: Dumbrăvița.
Descriere: Un nou complex industrial mixt va fi dezvoltat pe un teren de 20 hectare, urmând a include două hale cu spații administrative (regimuri maxime admise de înălțime D/S+P+2E+M/E3-retras și D/S+P+1E). Potrivit indicatorilor urbanistici propuși, suprafața construibilă va fi de 105.430 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 284.661 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale și spații verzi.
#2160
Postat 01 mai 2023 - 08:22
Citeaza
Domeniu: Imobile Rezidențiale;
Subdomeniu: Ansamblu rezidențial;
Valoare investițională: 104,76 milioane euro;
Regim înălțime: S+P+5E+M/E6-retras;
Stadiu: PRE-Executie, Aprobat;
Județ: Timiș;
Localitate: Giroc.
Descriere: Un nou ansamblu rezidențial de mare anvergură va fi construit pe un teren de peste 20 hectare, urmând a include 32 imobile de locuințe colective cu spații pentru servicii la parter (regim maxim admis de înălțime S+P+5E+M/E6-retras). Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați, suprafața construită va fi de cel mult 57.371 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de maximum 130.953 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/pietonale și zone de agrement.