Preturile mult in jos nu vor mai merge in veci si asta si din cauza inflatiei. Cine crede ca va cumpara apartament nou in centru cu 1400 Euro/m2 ca in 2017 traieste intr-un univers paralel. Negocieri se vor putea face intr-adevar dar pe la periferie: Giroc, Mosnita, etc.
Inflatia in zona EURO (= materiale de constructii) e de 7% pe an, in Romania ( = forta de munca) e de peste 10%.
Cine vrea sa stea in centru in apartament nou poate foarte bine inchiria. Comparat cu pretul unui apartament, chiria este deocamdata mai ieftina.
Piata imobiliara din Romania se maturizeaza, devine mai stabila cu o volatilitate mai mica. E inevitabil, usor usor lasam trecutul bananier in urma.
Multi dezvoltatori au putere financiara: ISHO (cu sute de apartamente vandute), Paltim (cu proiectele din Cluj/Bucureste vandute in totalitate), Alber Holding (cu sute de apartamente vandute), etc.
Toate aceste firme au cash si n-au nevoie sa vanda in panica sau in pierdere sau sa renunte la profit. Piata imobiliara e ciclica, creste si la un moment dat scade, toti sunt constienti de asta. Important e sa nu scada cu 30%.
Faptul ca preturile la apartamentele premium o iau in sus e un lucru bun pentru Timisoara. Asa e peste tot, in toate orasele mari din Europa.
Piata imobiliara din Timisoara se maturizeaza. Daca inainte se cumpara ca sa locuiesti in ea, acum se cumpara o proprietate pentru ca-si mentine valoarea in timp, e o investitie. In loc sa duci banii aia in alta tara sau pe bursa ii investesti in orasul tau, e foarte bine.
E adevarat ca tot mai putini isi permit sa cumpere central dar asa e in toata lumea. Important e ca cei care fac un efort financiar si cumpara ceva in centru sa stie ca investitia e sigura si ca nu risca ca maine pretul sa scada cu 30%.
Aceasta postare a fost editata de Decebal: 13 aprilie 2022 - 10:34