STP Timișoara Forum: Orasul santier - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orasul santier

#681 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 11 august 2021 - 10:32

Ilie, poate circuli doar noaptea.
Acolo era normal să nu mențină parcările și rămânea și de pista de biciclete.
Da, in trecut, dimineața, când se putea se formau pe spațiul rămas 2 coloane de mașini și era mai fluent.
Acum va fi neregulamentar sa se formeze a doua coloană.
Partea proasta e că la câțiva metri de intersecții se parchează și se crează riscuri de accidente și blocaje, fara că poliția locală sa penalizeze prompt.
Intersecția Dâmbovița cu Leonard avea o zebra foarte periculoasa datorita bizonilor care parchează lângă intersecție.
E suficient că poliția de orice fel sa nu mai fie ignoranta la abateri că orașul sa fie mult mai decent și sigur.
0

#682 Useril este offline   Tesla 

• Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 305
  • Inregistrat: 24 august 16
  • Sexul:masculin

Postat 11 august 2021 - 10:40

foarte frumos cu pista de biciclete, însă de ce e linie continuă între benzile de circulație? De ce e linie continuă pentru parcare? Mie mi se pare că marcajele trebuie să fie clare și cu cap făcute, altfel lumea le încalcă.

Off topic: Știți că conform marcajelor nu poți să faci dreapta de pe Rebreanu pe Bd. Sudului când vii dinspre AEM? Pe Șosea apare obligatoriu înainte. Evident că nimeni nu respectă și face dreapta, că până la urmă de aceea s-a făcut acea stradă, însă când marcajele sunt aiurea, lumea nu le respectă în general. Ca și limitările de 30 înainte de semafor. Vă invit să le numărați, pun pariu că multe nici nu le-ați observat.

#683 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 830
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 11 august 2021 - 11:28

Vezi postarearue, la 11 august 2021 - 10:32, a spus:

Ilie, poate circuli doar noaptea.
Acolo era normal să nu mențină parcările și rămânea și de pista de biciclete.
Da, in trecut, dimineața, când se putea se formau pe spațiul rămas 2 coloane de mașini și era mai fluent.
Acum va fi neregulamentar sa se formeze a doua coloană.
Partea proasta e că la câțiva metri de intersecții se parchează și se crează riscuri de accidente și blocaje, fara că poliția locală sa penalizeze prompt.
Intersecția Dâmbovița cu Leonard avea o zebra foarte periculoasa datorita bizonilor care parchează lângă intersecție.
E suficient că poliția de orice fel sa nu mai fie ignoranta la abateri că orașul sa fie mult mai decent și sigur.

Nu, am circulat destul 22 de ani pe strada ce iasa inspre Ambasador dinspe parcul Clabucet (am stat pe Aleea Gorunului). Si mai merg destul de des in timpul zilei la parintii mei care inca locuiesc acolo.
Coloana se face doar in timpul orelor de varf si din cauza celor care nu se baga in sens decat cand au liber (sa nu incepem off-topic despre soferit). Nu a fost data cand am trecut pe acolo in care un sofer sa nu astepte sa fie efectiv sensul gol sa se bage. Nu zic ca e gresit, legea il acopera, dar unii se puteau baga inca linistit fara sa cauzeze probleme. Deci cauza-efect rezolvate.
Alta problema acolo sunt marcajele din sens. Daca esti pe banda 1 pe Budai Deleanu sa mergi in sens, nu prea ai voie sa mergi decat pe Sagului. Ca unii ignora e altceva. Deci o banda suplimentara nu ar fi ajutat cu nimic daca nu este schimbat marcajul si in sens.

In plus daca stii ca ai nevoie de a ajunge intr-un punct din oras din acea zona, mai sunt variante de ocolire a sensului sau a strazii incat sa nu stai in coloana. Trebuie doar sa vrei sa mergi si pe alte rute de la A la B decat cele stiute de toata lumea.

Aceasta postare a fost editata de IlieB: 11 august 2021 - 11:34

2

#684 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 11 august 2021 - 12:40

Daca duci copiii la CNB este cea mai recomandata ruta.
Da, sunt mulți emotivi in intersecție dar deseori prezenta mașinilor parcate în zona interzisa fa e că ramificarea după nevoi sa nu fie posibilă de unde trebuie.
În primăvara chiar gândeam că o Dacia Șpring, care e cat un Matiz, ar fi fost perfecta pe acel sector, bizoneala cum ziceai dar 2 coloane la ore de vârf rezolva și timpii și poluarea din oraș.
Era utila că o banda sa fie pt autobuze și taxi, dar acum ideea este compromisa iar Fritz pt a schimba ceva, a trage o linie are nevoie de studiu de fezabilitate și 100 000 euro din bugetul local.
In mod evident noua administrație nu are o linie pe care sa se ghideze și deciziile par haotice, inerțiale...
Nu știm dacă sunt verzi sau de altă culoare, astfel încât să știm că tunam bicicletele sau tragem prize in parcare.
0

#685 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 11 august 2021 - 13:14

Ideea e ca si sensul trebuie un pic relucrat. Actualele marcaje nu ajuta.
Da, poate era bine ca banda 1 sa fie un prelungita mai mult decat este actual.

Da, este singura varianta ptr ca restul sunt rute ocolitoare mari din cauza sensului unic pe Bulevardul Regele Carol 1.

Acum ca si fapt divers, e bine sa s-a asfaltat, ptr ca iti rupeai masina pe unele portiuni.
0

#686 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 11 august 2021 - 13:35

Logica cerea să înceapă din centrul Timișoarei, din Maria pe 16 Decembrie, Budai Deleanu și apoi Nicolae Andreescu in Freidorf, înainte de începerea școlilor zonele cat mai centrale și continuat în vacanță, dar de unde sa ceri atâta logica.
Sunt destul de sigur că 16 Decembrie va intra in reabilitare totuși după ce încep școlile, sa nu putem să ne bucurăm că se lucrează.
0

#687 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 11 august 2021 - 23:28

Mie sincer mi se pare groaznic facuta strada. Ma asteptam la doua benzi pe sens si fara parcare, ca pe Girocului. Plus ca pe alocuri (ca in prima poza de exemplu) nu e foarte logic desenat marcajul. Sau mi se pare mie
0

#688 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 12 august 2021 - 07:06

Idem...ajung duminică și probabil îl inaugurez.
Ce dracu de consultări publice fac?!
O să fie groaznic dimineața.
0

#689 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 12 august 2021 - 08:11

nu-si au rost doua benzi pe sens pe strada aia. eu de cate ori am trecut pe acolo la diferite ore nu era niciodata trafic ca sa justifice 2 benzi.
totusi puteau sa faca in sens banda de mers la dreapta mai lunga cu 50-100m. dar acolo si inainte erau parcate masini chiar daca era semn de interzis.
1

#690 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 12 august 2021 - 08:40

Am zis si eu mai sus asta.
De asemenea am stat si o perioada buna in acea zona si intradevar nu isi justifica aceasta strada 2 benzi. Cum zici, mereu s-a parcat pana aproape in buza sensului, desi erau indicatoare puse care interzic stationarea. Au fost si "actiuni" de sanctionare si/sau ridicare de masini si a durat "minunea" 4-5 zile dupa care s-a revenit la "normal".
Coloana ce se creaza pe Budai Deleanu este din cauza sensului si marcajelor din sens, plus cei "adormiti" care nu intra in sens decat cand e absolut liber.

Acum am vazut si intrarea pe strada din sens, este o singura banda. Sa vedem cat va dura pana se vor pupa masini acolo.

0

#691 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 12 august 2021 - 23:22

Am fost astazi pe acolo. E totusi destul de logic marcajul, se intelege mai bine cand se vede pe viu decat din poze. Scuze eu. Dar tot sunt de parere ca erau bune doua benzi pe sens. Mai mereu prind cate un adormit in fata care merge cu 30 la ora, si cel putin odata ce te indepartezi de sens, nu cred ca e asa o densitate a populatiei mare incat sa necesite parcarea pe strada, dar nu sunt sigur in legatura cu asta. In fine, sper candva sa refaca si sensul, pentru ca e plin de gropi, configuratia prioritara pe directia Sagului - Sinaia nu e chiar potrivita, ar fi mai bine sens clasic, si poate sa si refaca firele de troleibuz, incat sa existe conexiuni in toate directiile.
PS: Eu inca visez la ziua in care vreun troleibuz va avea capatul de la Baritiu schimbat cu Piata Iuliu Maniu :D
2

#692 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 15 august 2021 - 22:00

Eu sunt curios daca au dat cu vopsea calumea, sau tot cu mizeria aia ce se folosea pe vremea lui Robu, care se lua dupa 3 ploi...
0

#693 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 16 august 2021 - 08:39

la cum s-a innegrit deja intrarea dinspre sens nu cred ca e cea mai de calitate vopsea folosita.
0

#694 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 578
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 16 august 2021 - 10:16

Au revopsit si in intersectia Circumvalatiunii/Gh. Lazar acum vreo doua luni, si deja a inceput sa se stearga, in unele locuri(zone de pe zebra) s-a innegrit deja.
Deci ce pot sa spun, aceeasi marie, cu alta palarie.Daca nu se schimba tipul vopselei folosite, o sa tot arunce bani pe revopsiri...
0

#695 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 16 august 2021 - 12:02

Atunci e speranța că dispare și obligatoriu la stânga de pe Banatul și Budai Deleanu la intersecția cu Dâmbovița.
O creștinătate maximă ce va bloca zona când vor începe scolile
0

#696 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 19 august 2021 - 19:18

Ce se vede in imagine e o porcarie realizata de niste indivizi ce nu circula pe acolo decat o data pe an... :machine-gun:

Imagine atasata: 9270466stradabanatulsprebudaideleanusemafor.jpg tion

Individul stie oare ca pe acolo ies toate masinile de interventie ale STPT, dar si troleibuzele din depou si ca majoritatea merg pe directia inainte? Exact porcaria asta lipsea dupa ce ca deja e extrem de dificil de iesit din curte spre intersectia cu pricina, asta din cauza traficului infernal din zona.
1

#697 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 19 august 2021 - 20:39

Petiție catre primariatm pentru înlocuirea calmatoarelor de pe strada Polonă cu semafoare cu buton pentru pietoni. https://www.facebook...09146949379354/
In postare sa afla linkul către petiție și detalii.
https://www.petitieo..._timisoara_2021
0

#698 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 20 august 2021 - 13:07

Chiar in urma cu cateva minute am stat doua semafoare cu autobuzul (conventie) in timp ce banda de virat la stanga a fost goala la ambele semafoare insa inainte de a veni verdele doua trei masini din spatele autobuzului "meu" au mers inainte cu tupeu de pe acea banda de virat la stanga. Este clar ca autoritatile au ales varianta proasta de marcare...Putine masini fac stanga acolo catre Ion Barac. Abia cand o fi gata podul peste Bega la Solventu se va schimba situatia cat de cat....

As vrea sa vad cum ar arata simularea lor pe comp precum au facut si la Catedrala in care se circula ca in ... teorie.
2

#699 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 20 august 2021 - 13:54

Cred ca devine din ce în ce mai clar, pentru orice om cu capul pe umeri, că băieții ăștia care sunt acum la butoane sunt mult mai incompetenți decât predecesorii lor...
Și eu care speram sa se îmbunătățească activitatea comisiei de circulație din primărie... Doamne ferește!

Sent from my iPhone using Tapatalk
-1

#700 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 25 august 2021 - 13:20

Au au au, cum incepem sa intram in rand cu lumea, cum urla toti soferii. Nicunde in tarile cu apa calda, stanga nu se face de pe aceeasi banda care merge si inainte. Intersectiile semaforizate au benzi de viraj dreapta dedicate. Ca am trait noi in aberatii "foarte destepte" este deja alta poveste. In orice caz, in TM se circula ca prin jungla...
3

Arata acest topic

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou