STP Timișoara Forum: Zona CETATE - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (132 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona CETATE Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara Evaluare topic: -----

#1761 Useril este offline   Revenge 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 11 decembrie 20

Postat 16 iulie 2021 - 09:10

Sa fiu sincer si pe mine incepe sa ma deprime situatia in care a ajuns orasul. Am fost un mare sustinator al lui Dominic si inca il sustin in multe privinte (cel putin incerc), dar un subtil gust al dezamagirii se simte. Se vad niste schimbari de viziune pe alocuri, unele lucruri au avansat, altele poate mai incet, fiind elaborate defectuos de vechea administratie, dar totusi parca-i prea putin in raport cu anvergura asteptarilor. Credeam ca vor trece timpurile frumoase in care nu treceau 2-3 zile fara vreun articol ca se amana/ se prelungeste un oarecare santier dintr-o sumedenie de motive.

Chiar si cazul de mai sus... sa nu poti rezolva situatia trotuarului din fata catedralei, cu o suprafata de cativa metri patrati. Inteleg ca terenul apartine Mitropoliei si am zis ca asteptam sa se rezolve. Dar au trecut deja nu stiu cate luni de la numeroase articole in care rasunau promisiuni ca se rezolva in curand. Mi se pare o chestiune de o saptamana sau doua daca s-ar recurge la un dialog eficient. Nu cred ca e interesul Mitropolliei sa saboteze un astfel de obiectiv, mai ales atatea luni.

Referitor la fatada, lucrarile au inceput in octombrie 2019... si suntem la mijlocul lui 2021. Era motivarea ca nu se poate lucra iarna. Ei bine a trecut de 5 luni deja, timp in care am avut si temperaturi de 40 de grade. Si pana la urma e doar o fatada.

De asemenea, am sesizat acordarea cu dedicatie a finantarii pentru proiecte culturale, in special celor care intr-un fel sau altul au legatura cu administratia actuala. Sa oferi finantare pentru zilele culturale maghiare sau pentru un proiect ce suna cam abstract - scoala Kunsthalle – spațiu de proiecte creative și educaționale, iar in schimb sa lasi fara finantare evenimente majore precum Timorgelfest, Flight, Jazz Festival si alte proiecte mult mai interesante si tentante decat cele aprobate... nu face decat sa demonstreze de ce nu suntem o destinatie preferata de turisti (ba chiar si de cei din oras).

Si mai sunt numeroase alte subiecte, dar care nu au legatura cu topicul. Asteptarile au fost mari, inteleg ca nu pot fi realizate toate. Dar a trecut deja ceva timp, mai exact 9 luni, iar curand e anul. In mare parte am auzit doar promisiuni. As vrea sa vad un rezumat, o lista a realizarilor in timpul scurs. Poate nu m-am informat eu destul de complet, poate nu am observat indeajuns ce se face. Insa deocamadata am cel putin un gust amar.
4

#1762 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 579
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 16 iulie 2021 - 10:13

În legărură cu comentariul legat de Zilele Culturale Maghiare: Acestea au avut tot timpul parte de finanțare din partea primăriei, și pot spune că merita, deoarece pe parcursul a 3-4 zile în fiecare an, comunitatea maghiară din Timișoara dă dovadă de coeziune, iar noi ceilalți avem șansa să experimentam gastronomia și tradițiile ungurești.
Într-adevăr este trist că evenimente cu tradiție precum Jazz Fest au ajuns "sub linie", dar nu cred că nu vor găsi finațare pentru un festival de o asemena anvergură la momentul oportun.
1

#1763 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 17 iulie 2021 - 17:25

Cred ca la toți se ridica nivelul de dezamăgire, totuși a trecut ceva timp și lucrurile bat pasul pe loc sau se misca într-un ritm extrem de lent în raport cu ce pretenții au avut oamenii. Mi teama sa spun și încă mai aștept, dar tind sa cred ca sunt depășiți de situație, opriți de dinozaurii vechi și asa mai departe. Dacă în maxim 1 an, lucrurile se misca la fel, prefer un nebun penal la conducere ce dezvolta lucrurile într-un mod chiar absurd sau cu o calitate medie. Poate mai mult de atat nu se poate oricâte iluzii ne facem și oricât am spera noi.

Centrul arata ft rau din punctul meu de vedere. Nu te poți prezenta cu el la un străin sau un musafir...la toți vine reacția de "învechit, ponosit etc". Doua exemple ce trebuiau rezolvate pana in prezent, trotuarul de la catedrala și parcul Civic..mai sunt ft multe. Așteptăm...dar ne-am lămurit și cu mandate "nemțești" în trecut. Sper ca aici sa fie o dezamăgire doar acum, iar lucrurile sa meargă spre ce ne-am dorit.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 17 iulie 2021 - 17:48

2

#1764 Useril este offline   Tihomir 

• Membru activ
  • Postari: 173
  • Inregistrat: 11 iulie 14

Postat 18 iulie 2021 - 13:07

În toate orașele unde se face schimbare de primar, în primul an lucrurile sunt lente, așa e normal. Mă îndoiesc că și voi la locu lde muncă, în primul an sunteți la capacitate 100%. Și Bolojan în primul an dădea impresia că nu face nimica.
Și oricum în primul an după alegeri în toate orașele se mișcă lucrurile mai încet chiar dacă a rămas primarul vechi. Negoiță care e probabil cel mai decent primar de sector din București (din anii 90, cel puțin) acuma pare că nu face mai nimica, toate proiectele au fost terminate înainte de alegeri (evident) și mai sunt vreo 2-3 care au rămas de la mandatul precedent. Momentan se ocupă de planificarea proiectelor noi, din al2lea an putem vorbi cu adevărat dacă administrația Fritz e doar un fiasco, și de abia la alegerile următoare ne putem da seama dacă schimbarea se întâmplă cu adevărat sau alegem altceva.

Plus că oricum, prefer un oraș care se schimbă la fel de lent cum era înainte decât să mai avem o administrație pline de lichele și oportuniști ce s-au agățat de Robu ca să primească și ei un salariu bun nefăcând nimica. Nu are rost să comparăm pe Vali Mureșan cu oameni precum Iapa sau Kristof.

Vezi postareaRevenge, la 16 iulie 2021 - 09:10, a spus:

De asemenea, am sesizat acordarea cu dedicatie a finantarii pentru proiecte culturale, in special celor care intr-un fel sau altul au legatura cu administratia actuala. Sa oferi finantare pentru zilele culturale maghiare sau pentru un proiect ce suna cam abstract - scoala Kunsthalle – spațiu de proiecte creative și educaționale, iar in schimb sa lasi fara finantare evenimente majore precum Timorgelfest, Flight, Jazz Festival si alte proiecte mult mai interesante si tentante decat cele aprobate... nu face decat sa demonstreze de ce nu suntem o destinatie preferata de turisti (ba chiar si de cei din oras).

Mi se pare răutate grauită aici și nu înțeleg oricum obsesia asta cu turismul. De parcă de asta are nevoie neapărat acuma Timișoara, să fie turistică. Mi se pare că fix pe cultură orașul se mișcă mult mai bine și se văd schimbări. Finanțarea organizațiilor mici, micilor artiști care nu fac spectacole pe bugete mari, era foarte grea pe vremea lui Robu. Artiștii undeground se plâng de chestia asta de ani de zile și nimica nu s-a schimbat. A trebuit să vină Fritz să schimbe lucrul ăsta. Pe lângă asta, o avem pe doamna Fiț ca și consilier care știe ce face și am 100% încredere în ea. Am unele insight-uri pe care nu le pot da pentru că nu este momentul și o să apară în următoarele luni. Dar nu aveți idee ce "jeg" s-a găsit la primărie în toate domeniile și câtă risipă de bani s-a făcut doar ca unele persoane să rămână bine mersi acolo unde s-au cățărat prin pile.

Aceasta postare a fost editata de Tihomir: 18 iulie 2021 - 13:12

1

#1765 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 18 iulie 2021 - 17:46

Doamne ferește!

Din cauza unor cetățeni spălați pe creier trebuie noi, restul oamenilor întregi la minte să suportam mizeria instaurata în oraș în ultimul an de zile.

Le trebuie două mandate sa tundă iarba, sa ude florile, sa dea cu matura prin oraș sau sa termine lucrările începute deja.

Al dracu', ce pretențioși suntem!

Unora le place să stea cu jegul sub nas și mai găsesc și scuze pentru asta.

Probabil așa e și în casele lor, altfel nu îmi explic toleranța asta pentru putoarea și mizeria din oraș.

Am fost în București zilele astea și, culmea, am găsit același jeg și paragină în parcurile administrate de Primăria Generală precum în parcurile noastre.
Nici nu ma mir, sunt de aceeași coloratura politică.
Te mănâncă șerpii în parcul Floreasca, de exemplu.

Imagine atasata: IMG_8736.jpg
Imagine atasata: IMG_8735.jpg
Imagine atasata: IMG_8734.jpg

Nu am poze din parcul Cinematograf Floreasca, care arată impecabil, administrat fiind de primăria de sector.

Somn ușor, dragi concetățeni, orașul nostru este pe mâini bune!

Sent from my iPhone using Tapatalk
1

#1766 Useril este offline   Bogdan_tmtm 

• Membru activ
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 09 septembrie 19

Postat 18 iulie 2021 - 19:46

Agreez, zona centrala este o mizerie, dar nu numai. Parca nu mai termina de sapat intre ei si dat vina unii pe altii.
Daca isi canalizau eforturile cu sapatul prin parcuri, sau alte zone unde ar fi fost nevoie .. cred ca ar fi fost mult mai bine.
Ce zona turistica? Prima oara sa ajungem la un nivel de decenta pentru o plimbare in zona Cetate pentru noi, locuitorii.

Caldura prea mare a cam afectat si cateva artere, a valurit asfaltul (Aradului, Republicii, etc.) .. sper ca nu va trebui sa mai treaca 3 ani ca sa capaciteze SDM pentru lucrari de intretinere.
Abia astept sa se termine lucrariile mostenite, sau care mai pot sa le anuleze (terminand dramele cu aruncarea vinei) si sa le vad pe cele noi cum zbarnaie, ca tare mi ca ne-am pricopsit cu o turma incompetenti.
Ma mir ca au lasat festivalul medieval (organizatorii au facut treaba buna si a iesit frumos), dar puteau sa-l anuleze si pe acesta .. sau probabil a fost si aici ceva cu dedicatie ca si in cazul: "Festivalul Ceau Cinema", care a supravietuit taierii de pe lista :)

@Tihomir cu insight-urile, la fel se fac si o parte din angajarile actuale tot pe pile si beneficiile intoarse din campanie si asta o spune un om de rand fara insight-uri (acolo e mocirla mai mare). Te rog, stoarce-mi o lacrima cu un plan (nu mostenit) care va aduce un plus de valoare in zona Cetate (bineinteles, sa nu fie "insight", ca nu vreau sa fi certat).

Aceasta postare a fost editata de Bogdan_tmtm: 18 iulie 2021 - 19:52

0

#1767 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 19 iulie 2021 - 08:49

"Mi se pare răutate grauită aici și nu înțeleg oricum obsesia asta cu turismul. De parcă de asta are nevoie neapărat acuma Timișoara, să fie turistică."

Mi se pare absurd sa spunem asta. Turismul ridica extrem de multe capitole inclusiv pe parte culturala. Un oras "inchis" si culturalizat/ vizitat/ admirat doar de locuitori si oameni din jur, e un oras total mort, total lipsit de importanta. Din pacate asa e, turismul in orasul nostru nu exista. Nu exista promovari, nu s-a investit in asta. Nu ai de ce sa mergi la Timisoara ca turist. Strainul iti vinde intr-un mod turistic pana si un bolovan. Daca ne limitam la dorinta de a avea un oras industrial/ corporatist si cam atat, viitorul va fi ca prezentul, unul gri lipsit de viata. La cum arata centrul orasului, tot mai multi oameni prefera sa mearga spre zona Iulius, din pacate, la o terasa civilizata curata cu aer occidental cat de cat unde servesti masa frumos. De ce ai merge in centru cand e mizerabil, ponosit, tencuieli ce stau sa cada, tot mai multi oameni de alta etnie? Singurul loc decent stim bine, e Piata Unirii, restul e o mizerie. Avem un bogat bagaj de cladiri istorie, dar degeaba.

Simplul fapt ca Timisoara e reprezentata de revolutia din 89 poate sa cantareasca enorm de mult pentru turism si pt ce s-ar putea face aici, trebuie doar viziune. Titlul de capitala culturala va ajuta turismul in primul rand si asta e si ideea. Problema noastra e ca ne prezentam catastrofal si posibil sa fie doar o iluzie ca va fi bine si dupa si turismul se va ridica...aici trebuia investit si tatonat in toti acesti ani, indiferent de culoarea politica. Imi pare mult prea tarziu acum pentru a face lucruri mari. Din pacate ne intrecem in vorbe si dezbateri fara rezultate practice si in teren.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 19 iulie 2021 - 09:09

1

#1768 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 19 iulie 2021 - 09:04

am vazut turisti aseara ! era un grup ce avea ghid un calugar ! Imagine postata
sincer, situatia este foarte ciudata. sunt parcuri in oras f bine intretinute, si altele unde pare ca nu a intrat nimeni de peste o luna de cand e canicula

in weekend am mai fost prin oras, vineri am observat ca au reaparut flori in jardiniere, si mi s-a parut ca este mai curat decat era inainte de Jazz TM. iersi seara era plin de vegetatie uscata pe strazi ( dupa ploaie si vant)
0

#1769 Userul este online   freeflow77 

• Membru activ
  • Postari: 375
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 19 iulie 2021 - 09:31

Dragi moderatori...nu exista totusi un thread pentru discutii generaliste ca cele de mai sus, care nu au absolut nicio legatura cu subiectul Cetate in mare parte?
1

#1770 Useril este offline   Tihomir 

• Membru activ
  • Postari: 173
  • Inregistrat: 11 iulie 14

Postat 19 iulie 2021 - 11:29

Vezi postareaBogdan_tmtm, la 18 iulie 2021 - 19:46, a spus:

@Tihomir cu insight-urile, la fel se fac si o parte din angajarile actuale tot pe pile si beneficiile intoarse din campanie si asta o spune un om de rand fara insight-uri (acolo e mocirla mai mare). Te rog, stoarce-mi o lacrima cu un plan (nu mostenit) care va aduce un plus de valoare in zona Cetate (bineinteles, sa nu fie "insight", ca nu vreau sa fi certat).

Destul de simplu :eusa_think:

https://www.tion.ro/...isoara-1432955/

Vezi postareaDorin55, la 19 iulie 2021 - 08:49, a spus:

"Mi se pare răutate grauită aici și nu înțeleg oricum obsesia asta cu turismul. De parcă de asta are nevoie neapărat acuma Timișoara, să fie turistică."

Vorbim de cultură sau de turism? Pentru că dacă investești în cultură în Timișoara doar pentru a face turism, atunci este o startegie proastă. Mai ales pentru că majoritatea oamenilor de cultură din Timișoara nici nu vor asta. Cultura are alt scop, faptul că un oraș cu o viață culturală dezvoltată și diversă atrage și turiști, e altceva. Cultura în primul rând trebuie să aibe un impact social local și să devină un mod de viață pentru localnici. Cultura nu trebuie să fie doar bugetarea a 4-5 festivaluri mari care în mod normal ar trebui să fie sustenabile pe barba lor. Cultura nu trebuie să devină un tool neo-liberal gândit doar să producă bani și "cultură" 3 zile pe an.

Aceasta postare a fost editata de Tihomir: 19 iulie 2021 - 11:36

0

#1771 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 19 iulie 2021 - 12:16

Vorbim despre un pachet cultura turism. Turismul in Timisoara e strans legat de cultura, istorie etc. Nu ai ce sa oferi unui turist aici. Nu ai atractii turstice naturale, aqua-parcuri, nu exista nimic atractiv nici in jurul Timisoarei, e mort totul. Ne legam strans de zona istorica pentru a dezvolta turismul, dar din pacate e intr-o stare jalnica si o primire la fel. E strict parerea mea, o parere in care cultura ar ajuta si turismul, dar e o cale lunga pana acolo si nu cred ca vom fi vreodata un oras turistic. Ramanem in umbra unei culturi si a unui patrimoniu palid si uitat in timp, un oras corporatist si industrial, universitar (am scazut mult si la acest capitol) si cam atat. Orasul nostru era candva o emblema. E bine si asa, dar se pot face multe lucruri frumoase.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 19 iulie 2021 - 15:14

1

#1772 Userul este online   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1224
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 19 iulie 2021 - 21:26

Pentru turism avem nevoie de infrastructura. Cum credeti ca va fi traficul cand e toata lumea in oras + toti studentii + o gramada de turisti ?

Prima data trebuie sa eficientizam deplasarea in oras, a da si o mare parcare in centru. Asta pana sa ajungem sa ne plangem de mila ca nu vin turistii ca nu au ce sa vada decat cladiri scorojite. Daca turisti propriu-zis nu avem, nationali care migreaza aici sunt cat cuprinde. Pe astia cum ii tratam? Treaba e ca cu mentalitatea actuala care doar se amplifica, nu se va schimba nimic. Multi din cei care vin si au venit, nu fac decat sa accentueze mentalitatea si needucatia pe care o au/avem si lipsa de gospodarire pe care o avem, nimic altceva.

Noi nu avem parcare sau transport pentru ei, nici pentru unii din noi si atunci ce sa faca omu' daca are acolo treaba, parcheaza unde poate (pe iarba, pe trotuar, etc)?! ( actiun-reactiune ) scoate in evidenta incapacitatea/needucatia/toleranta/ipocrizia bastinasilor si needucatia celor care fac asta. No, da cui pasa?!

Si ca sa dam treburile pe fata: Totul se invarte in jurul economiei, fie ea reala sau subterana. Resursele sunt limitate, mai mult sau mai putin pentru fiecare. Multi ne dorim chestii din import de calitate pentru care trebuie muncit dublu fata de un occidental sau trebuie taiat de altundeva, acestea fiind varianta oficiala. Neoficial stie fiecare cate ceva... Si multe chestii facute pe bani grei sunt in bataie de joc, tot ca urmare a unui cost de piata.

Pe locul atractiilor naturale se pot face iarasi destule, da nu se vrea. Aceasta e singura concluzie de pot sa o trag. Iar parerea mea e nu poti sa te rezervi strict la oras doar, trebuie sa te rezumi si la locurile apropiate din judet, mai ales pentru natura, aprox 50km -> dar aici iara intervine marea problema -> infrastructura.

Cum ar fi sa ai pista de biciclete pe malul Timisului? Cum ar fi sa fie pista pana la Rezervatia Ornitologica Satchinez? Cum ar fi sa fie niste garnituri de tren usoare si sa mergi pana la Buzias la aquapark iar pe drumul de intoarcere sa faci un mic popas la Cramele Recas? etc etc....
3

#1773 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 20 iulie 2021 - 10:36

Corect, sustin ce spui tu. Concluzia ar fi ca turismul conteaza si conteaza enorm, dar e cale lunga si implica multe aspecte, de la infrastructura pana la civilizatie.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 20 iulie 2021 - 10:37

3

#1774 Useril este offline   Revenge 

• Membru activ
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 11 decembrie 20

Postat 20 iulie 2021 - 13:18

Cer scuze din nou pentru offtopic, dar chiar habar n-am unde pot fi initiate discutii de genul. Si daca tot se desfasoara o discutie aici...
O firmă cu zero angajați face strategia de smart city pentru Primăria Timișoara, cu peste 20.000 de euro
Articolul asta m-a lovit ca un trasnet. Pana acum mergea vorba despre o posibila incompetenta, lentoare cu care se desfasoara lucrurile, dar asta mi se pare deja un lucru facut cu intentie. Chiar nu stiu ce sa mai cred. Asteptam din nou explicati...
0

#1775 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 20 iulie 2021 - 13:29

pai si eu am o firma cu zero angajati ... sunt doar eu patron si administrator. e ca si un PFA , doar ca e firma. eu centrez, eu dau cu capul, profesie liberala ...

edit:
au aparut intre timp detalii, este un fel de consultanta. in general la anumite tipuri de proiecte angajezi consultanti care se pricep. de ex. la proiecte cu bani europeni, daca nu ai un facilitator smecher care a lucrat in sistem, sunt sanse mari sa gresesti proiectul si sa iti fie respins.
am vazut destule proiecte foarte proaste facute de institutiile statului dar si de firme private si bani europeni pierduti.

Aceasta postare a fost editata de Elphax: 20 iulie 2021 - 15:27

2

#1776 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 25 iulie 2021 - 09:29

Imagine atasata: IMG_8785.jpg
Imagine atasata: IMG_8786.jpg
Imagine atasata: IMG_8787.jpg