ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect)
Postat 23 ianuarie 2021 - 15:07

Fatada alba e plina de umbre:

U1, centrala merge (se vede fumul):

Brazii inca asteapta sa fie luati?!

Parcarea e cam aiurea finisata:

U2 e in asteptare:

Stalpii de la office mi se par finisati romaneste la baza:

Si ceva dungi pe U1, ce se vad inclusiv pe pozele facute cu telefonul de pe cealalta parte a soselei(probabil asa trebuie sa se vada, nu stiu):

Parkside D:

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 23 ianuarie 2021 - 15:11
Postat 23 ianuarie 2021 - 17:39
Ce umbre vezi tu pe fatada la U1 și ce dungi?
Postat 23 ianuarie 2021 - 18:03
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 23 ianuarie 2021 - 18:14
Postat 23 ianuarie 2021 - 18:34

Postat 23 ianuarie 2021 - 18:58
Pe suprafete asa mari si drepte se foloseste in mod normal polistiren care e mai usor. Dar nu le poti avea pe toate perete perfect drept si izolatie termica superioara. Numaim daca montau placi gri ca la ultimele 2 etaje, dar acolo iarasi e alt pret.
Postat 23 ianuarie 2021 - 19:09
Dorin55, la 23 ianuarie 2021 - 18:03, a spus:
Hai sa iti zic o chestie. Decorativa fiind rugoasa tocmai estompeaza imperfectiunile. Banuiala mea e ca umbrele au aparut deoarece e posibil sa nu aibe aceasi grosime mana de decorativa data. Fiind fundalul gri inchis de la adezivul cu plasa de sub, s-a creat un contrast. Ori decorativa e prea subtire pe zone, ori mai trebuia sa dea un strat de fundal alb (sub decorativa) sa estompeze contrastul.
Si tu numesti astea mici imperfectiuni cand am putut sa le pozez cu telefonul de pe partea opusa a strazii Take Ionescu?!
Pentru mine mici imperfectiuni sunt cele care sunt vizible doar la 1m iar la 2-3m nu le mai distingi.
Ceea ce vad eu, numesc economie marca IsH0 ca doar e scumpa decorativa.
Sa stii ca nu imi face placere sa dau cu "hate" dar sunt surprins de ceea ce vad in jurul meu mai ales cand imi doresc sa fie treaba facuta bine indiferent ca e facuta pentru mine sau altii. Apoi vin aia multi ca si tine sa iti spuna ca "las' ca-i bine si asa". Na, oricum nu-i stres, eu tot o sa imi spun parerea.

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 23 ianuarie 2021 - 19:23
Postat 23 ianuarie 2021 - 20:01
Patronii din România au forța de muncă pe care o merita. Nu am auzit de milionari care să sponsorizeze învățământul profesional, să deie burse la copii saraci etc, am auzit că ar face asta companii germane din Ro, în mai multe locuri.
Patronii romani au băgat bani în bolizi, în <studiile> în străinătate - pe bani- ale loazelor-, în curve (unii chiar au apărut în dosare cunoscute ca si clienți), în călătorii exotice pentru tot neamul. Unii au dat (si) la biserici - compensatoriu - sau , mai elevat, în artiști și hărți vechi, ca Sandor.
Da de unde să vină și băieți săraci, vai de soarta lor să facă case faine.?
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 23 ianuarie 2021 - 20:03
Postat 23 ianuarie 2021 - 20:20
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 23 ianuarie 2021 - 20:29
Postat 23 ianuarie 2021 - 20:26

Postat 23 ianuarie 2021 - 20:44

Imi doresc sa vad orasul ca se dezvolta, dar sa fie cu cap si sa aduca un plus calitatii vietii. Ceea ce vad din pacate e mult haos, dezordine si ipocrizie.
In realitate: "Cum suna, o sa facem ceva decent pentru 2021 - IsH0?!"
In momentul in care vad mizerii de genul, cu zicea @Florin.B RATT, gurile de aerisire in conditiile in care latrii ca esti cel mai vibrant cartier premium din oras imi vine sa innebunesc.
Mi clar ca nivelul de trai sau satisfactie nu are nici o legatura cu pretul. Totul e distorsionat.
Mi greata sa vad cum se dezintegreaza blocurile comuniste si preturile nu au nici o legatura cu starea lor de degradare pe exterior. Dar aceasta e realitatea, din pacate.
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 23 ianuarie 2021 - 21:00
Postat 23 ianuarie 2021 - 21:11
Va întreb, oare omul care are o suma mai mare de bani și dorește un apartament în orașul TM, aproape de centru, unde poate sa cheltuie acești bani? Unde poate pune suma de bani pentru un confort? Dați exemple. Trebuie și anumita clasa sociala sa își cheltuie banii undeva, nu toți vor case în localitățile limitrofe (praf și ele, drumuri de pamant/fose etc). Poate vrea ceva peste medie, iar variante nu exista efectiv. Sunt supraestimate toate vechiturile și atunci ajungi sa mai pui ceva pentru un bloc nou curat chiar dacă exista și mici probleme, coloane/circuite/finisaje noi, dezvirginate de tine...e simpla ecuația. E strict părerea mea legat de raportul ISHO/TM și nu o luați în nume de rau, dar calitatea în Timișoara e un cuvânt greu și foarte puțin atins de foarte puține lucruri. Ne amăgim degeaba cu orașul și pretențiile noastre.
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 23 ianuarie 2021 - 22:43
Postat 23 ianuarie 2021 - 23:02
Chiar daca din punct de vedere estetic arata binisor proiectul Isho, nu ii ca si cum ar fi ditamai cartierul, is cateva cladiri apropiate, cum ai iesit din perimetru dai de aceeasi mizerie si aceleasi cladiri vechi si urate.
Si hai ca astia macar is intr-o zona relativ buna, dar is unii la periferie, unde nici trotuare nu ai, si cer pe un rahat de apartament de 50m2 undeva spre 1500 de euro m2 util.
Bataie de joc.
Postat 23 ianuarie 2021 - 23:54
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 24 ianuarie 2021 - 00:12
Postat 25 ianuarie 2021 - 10:44
Vorbim de un apartament 4 camere, 90mp2 utili, fatada blocului renovata, inclusiv casa scarii si lifturile. Pret de 117.000, probabil poti reduce la 115.000 sau 110.000. Apartamentul din punctul meu de vedere, trebuie renovat complet. Daca as vrea sa il aduc la stadiul ISHO cu minusul centralei proprii, lipsa curent trifazat etc, costul ar fi undeva la 15, 20.000 pentru finisaje (geamuri Schuco aluminiu,usi, gresia faianta etc...ce s-a pus in U1). Nici nu e sigur ca poti pune incalzire in pardoseala,dar trecem peste. Ajungem la un 130.000-140.000 in cel mai bun caz, intr-un bloc vechi, din fericire renovat cat de cat, dar mai mult ca sigur nu se compara cu spatiul comun si racordarile/tevile din blocul U1 de exemplu ( poate nu conteaza pentru multi). Nu ai posibilitatea de a cumpara un loc de parcare subteran ( eu mi-as da un dormitor pentru asta). Garajele din tabla stim bine ca se pot demola oricand, iar zona din jurul blocului te deprima putin.
Am dat un simplu exemplu de la un om care urmareste mereu piata, un exemplu pertinent fata de ce preturi sunt scoase acum in oras. Da, diferenta dintre 130-140k pe un ap din bloc vechi vs banii ceruti de ISHO pentru un apartament de 90mp2 in prezent, e una destul de mare (includem si TVA), dar nu se pot efectiv compara. Nu as putea vinde ap din blocul vechi la noua suma de 140.000, corect? Daca judecam si pe parte de vandabil, e un alt minus.
Ca si concluzie, as prefera sa plusez un 30k pentru ISHO vs bloc vechi renovat (asta am facut eu, ap personal). Stiu ca momentan e mai mare diferenta, fapt pentru care nu cred ca vor fi "inghesuieli" la apartamentele ce urmeaza sa fie scoase. La U2 se va exagera pe buna dreptate (merita incercat) si pe apartamentele ramase din A si D, dar B si C probabil vor avea "diferenta" specificata de mine daca nu e bataie pe ele. Pana la urma ei au urmat valul pietei si nu sunt decalati de preturile orasului. Au marit toti, au marit si ei cu diferenta considerata.
Cum spuneam, supraevaluarea orasului e data de mai multi factori si nu e vinovat un singur dezvoltator pentru preturile din prezent, dar aceasta supraevaluare din Timisoara e una exagerata, mai ales pentru calitatea vietii de aici (din toate punctele de vedere), suntem grav in urma avand in vedere potentialul de aici. Nu s-a nimerit din pacate un politic sa ridice acest oras la rangul preturilor cerute pe imobile.
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 25 ianuarie 2021 - 10:44
Postat 25 ianuarie 2021 - 12:00
Dorin55, la 25 ianuarie 2021 - 10:44, a spus:
Cum spuneam, supraevaluarea orasului e data de mai multi factori si nu e vinovat un singur dezvoltator pentru preturile din prezent, dar aceasta supraevaluare din Timisoara e una exagerata,
pentru nivelul salarial al tarii (sau al zonei, sa nu generaliam. in alte parti ale tarii se castiga mult mai putin) as compelta eu

Postat 25 ianuarie 2021 - 15:02
@Shhhh, in momentul in care cumperi ap mentionat de tine nu cumperi doar interiorul. Cumperi si partile comune si alte probleme. Tocmai exteriorul acela jerpelit este "protectia ta/adapostul"(impotriva naturii/anotimpurilor)

Interiorul iti ofera doar confortul, care intr-adevar ti-l poti face cum vrei tu si tot nu ajungi la banii de la IsH0.
Parerea mea e ca IsH0, este doar un proiect putin mai mult decat decent, daca iei in considerare materialele si calitatea executiei in ansamblu, nicidecum premium. Nici ca structura nu e ceva iesit din comun.
Indiferent ca e IsH0 sau ap postat de @Shhhh, totul e supaevaluat. Complicata decizie pentru cineva care are un buget anume si cauta ceva decent in TM.
Ca fapt divers, uite ce fac altii:

PS: NU, Nu m-a luat valul. Eu as vrea ceva decent si curat, dar sa nu bata campii cu preturile. Se pare ca ceva decent si curat(ramane de vazut si pe viitor cum va fi?!) e premium la noi.
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 25 ianuarie 2021 - 15:10
Postat 25 ianuarie 2021 - 15:28
Postat 25 ianuarie 2021 - 15:40

Parerea mea ca ar merita daca as stii ca urmeaza a se renova fatada si mentenanta e corespunzatoare. Dar cum la noi nu poti avea nici o certitudine, atunci nu prea merita. Totul e cu sanse mari de surprize si lucrurile se misca greu.
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 25 ianuarie 2021 - 15:41