STP Timișoara Forum: Controlorii RATT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Reguli postare in aceasta sectiune

Va rog sa veniti doar cu sugestii concrete, sau cu exemple concrete de probleme cu care v-ati confruntat in calatoria cu vehiculele RATT. Postari la modul general (gen: "schimbati si voi tramvaiele alea vechi" :), nu sunt acceptate si vor fi sterse, utilizatorul urmand a primii avertisment. Doar in acest sub-forum se pot face sugestii pentru imbunatatirea serviciilor. Daca se doreste un raspuns oficial, reclamatiile se depun la registratura regiei
  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

Controlorii RATT Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#221 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 28 iunie 2009 - 18:37

Dar ai uitat ca portofelele electronice primite sunt doar pentru troleibuze?
0

#222 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 28 iunie 2009 - 18:45

Visor!

Pai ,odata cu trecerea la veriunea 3.1 a softului, putem valida pe orice!
0

#223 Useril este offline   caius 

• Membru senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 825
  • Inregistrat: 23 mai 08
  • Locatia:Timişoara

Postat 28 iunie 2009 - 20:48

Da, am vazut si eu ca imi "papa" 10 bani de fiecare data cand validez in autobuz/tramvai. La firobuz nu stiu. :(
0

#224 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 29 iunie 2009 - 01:23

Vezi postareaVisor, la 28 Jun 2009, 19:37, a spus:

Dar ai uitat ca portofelele electronice primite sunt doar pentru troleibuze?

Nu uitasem, insa le testez reactia. Pana acum, chiar si inainte de versiunea 3.1, nici unul nu a avut probleme cand am aratat cardul cu portofel, indiferent de vehicul. Cum ziceam, informatia circula greu.

Vezi postareacseh_17, la 28 Jun 2009, 19:45, a spus:

Pai ,odata cu trecerea la veriunea 3.1 a softului, putem valida pe orice!

Multam de confirmare :(
0

#225 Guest_Bogdan_*

• Grup: Guests

Postat 29 iunie 2009 - 15:23

se stie totusi o data de la care va fi functional portofelul electronic? testele vad ca tot continua..umbla zvonuri de scumpiri la bilele si abonamente..asadar chiar ar fi optiune bine venita portofelul electronic..dar..pe cind?

#226 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 29 iunie 2009 - 17:11

Inca nu avem o data sigura. Cu aflu ceva va anunt. Probabil cei care citesc forumul vor fi printre primii care vor afla. :(
0

#227 Useril este offline   dr-stupid 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 27 mai 09

Postat 01 iulie 2009 - 09:00

Buna ziua,

Sistemul nou de taxare este o idee foarte buna si, parerea mea, e si implementata bine. Cu cateva exceptii care poate se vor corecta.
Cu toate ca nu calatoresc regulat cu mijloace de transport in comun, in perioada 25 aprilie - 25 mai 2009 a trebuit sa iau zilnic troleibusul 15/16 de la statia Grozavesti pana la statia Martirilor/Cluj. Il foloseam zilnic de cel putin 2 ori (in jurul orei 9 si 18). In aceasta perioada am remarcat ca:

1. Maximum 3 din 10 calatori validau biletul
2. Din acei maxim 3, cel putin unul primea eroare la validare si nu se obosea sa mai valideze odata
3. In cele cel putin 100 de calatorii pe acele linii, nici macar odata nu mi-a fost controlat biletul/cardul!

Pentru prima problema: Consider ca este o jignire fata de mine, care am cumparat si validat biletul, ca autobusul/tramvaiul/troleibusul in care ma aflu e plin de oameni care nu au cumparat bilet. Dumneavoastra, RATT, dati probabil o gramada de bani pentru controlori. Ati dat cu siguranta o gramada de bani pentru acest sistem care ne face viata mai usoara.

De ce nu trimiteti cate un controlor sa stea 8 ore pe zi (sau cat e programul lui de munca) pe cate un mijloc de transport timp de 2-3 luni? Nu sa dea amenzi, ci sa ii roage respectuos pe oameni sa isi valideze biletul si sa ii ajute in caz ca nu stiu cum (sau gresesc). Dupa asta, sa mai stea inca 2 luni si sa ii arda cu amenzi. Nu e nevoie sa investiti nici un leu in treaba asta. Poate doar un pic de timp. Dar castigul ar fi extraordinar. Acum pierdeti bani platind salariile controlorilor lenesi si pierdeti bani prin oamenii care abuzeaza de mijloacele de transport in comun calatorind ilegal.

Oamenii trebuiesc educati. Tot dam exemplul tarilor dezvoltate ca acolo nu se intampla asa ceva. Oare de ce? Nu pentru ca sunt ei mai simtiti, ci pentru ca le e frica de amenzi!

Va multumesc!

Aceasta postare a fost editata de dr-stupid: 01 iulie 2009 - 09:06

0

#228 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 iulie 2009 - 18:56

Bun venit pe forum!

Da, ai dreptate, planificarea controlorilor pe linii lasa de dorit. S-a discutat si speram sa apara imbunatatiri.
0

#229 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 01 iulie 2009 - 23:03

stiu ca uneori perforam si eu si cand vedeam ca nu venea controlorul imi dadeam pumni in cap ca am perforat de deageaba
0

#230 Useril este offline   dr-stupid 

• Membru începător
  • Pip

Postat 02 iulie 2009 - 09:11

Va multumesc pentru raspuns. Sper ca se vor implementa niste controale serioase. Poate in acest mod nu va mai fi nevoie de scumpiri de bilete.

Citeaza

stiu ca uneori perforam si eu si cand vedeam ca nu venea controlorul imi dadeam pumni in cap ca am perforat de deageaba

Nu mi-a parut rau niciodata ca am validat biletul. Calatoria cu mijlocul de transport in comun nu este un drept gratuit, ci este o facilitate. Daca nu ai "bani de bilet", ai toata libertatea de a circula pe jos. Folosirea trotouarelor este "gratuita"
0

#231 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 iulie 2009 - 20:39

Din pacate multi considera ca trebuie sa fie gratuit si in semn de protest nu cumpara bilet sau abonament (am citit pe diverse forumuri parerea asta), justificandu-si decizia cu o replica de genul: "au niste harburi dupa care mai si astepti 30 de minute si mai vor sa cumpar si bilet". :D
0

#232 Useril este offline   dr-stupid 

• Membru începător
  • Pip

Postat 03 iulie 2009 - 11:29

Si din aceasta cauza dumneavoastra pierdeti bani... Este un cerc vicios: lumea nu plateste pt ca sunt "harburi", harburile nu pot fi schimbate din lipsa de bani.

Ceea ce ma face sa revin la idee: faceti controale la sange. Daca nici asa nu va cumpara lumea bilete, macar va scadea numarul de calatori si veti putea reduce frecventa turelor.
0

#233 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 03 iulie 2009 - 11:39

Teoretic "se fac" controale, sefii controlorilor stiu ca se fac, dar controlorii ar trebui sa-si faca munca in serios, nu cand vor muschii lor. Asta nu-mi place. :coolspeak:
Cum ai zis, daca s-ar respecta orele de munca al controlorilor, in TOATE orele lor de munca sa se controleze, dupa aceea se vor vedea cati calatori sunt in regula, + statisticile validarilor, atunci ar exista o precizie buna a calatorilor si frecventele vehiculelor s-ar putea modifica dupa realitate. Dar controlorii lucreaza cu adevarat numai in prezenta politistilor si supracontrolului. Asta nu e treaba...
0

#234 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 03 iulie 2009 - 18:04

Dar de mult nu am mai vazut controlori, de politisti sa nu mai vorbim :coolspeak:
Statisticile validatoarelor ce "arata" ?Cati umbla fara bilet ?
0

#235 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 iulie 2009 - 21:12

Validatoarele nu pot face o statistica cu cei care nu valideaza, poate doar pe vehiculele care au si numaratoare, dar si atunci de unde sa stie sistemul cati au gratuitati sau cati sunt blatisti. Pana nu se dau carduri la toti (pensionari, elevi, persoane care beneficiaza de gratuitati) sistemul nu raporteaza decat numarul de calatori nu pe cel de blatisti.
0

#236 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 04 iulie 2009 - 18:25

Controlorii de pe liniile M sunt ontrolori obisnuiti sau altii, angajati noi, sau de la supracontrol?
0

#237 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 27 iulie 2009 - 23:52

Am luat azi 15-le spre Posta. La statia Cluj, intra un domn imbracat sport, cu o sacosa in mana. Merge tinta la sofer si da mana cu el. Evident, un controlor. Pleaca troleibuzul din statie, isi pune ecusonul, si se pune pe verificat. Ii arat biletul, insa capatul facut cu 1 ora inainte, pe linia lui 19. Se uita, aproba, si pleaca :rofl: . Daca i-as fi aratat un bilet de anul trecut, sau compostat de un compostor vechi, care n-a existat niciodata in aceste troleibuze, nici nu s-ar fi prins :04:
La urmatoarea statie (Complex), vad afara un politist cu inca 3 controlori. Cand ii vad cei din troleibuz, ies rapid toti si raman doar eu cu inca cateva persoane inauntru :04: . Intra controlorii, si se pun si ei pe controlat (chiar daca controlorul de la statia precedenta a ramas inauntru si le-a spus ca a verificat deja - in ultima statie n-a mai urcat nimeni - deci au mai controlat inca o data degeaba). Ii arat si la acest controlor "celalalt" capat de bilet. Se prinde ca nu e cel bun, si era pregatit sa ma dea jos inainte sa-i spun sa se uite si la celalalt capat al biletului... :lol:
Cand am ajuns la Posta, din troleibuz am coborat eu si cu inca vreo 5-6 calatori + echipa de 4 controlori si 1 politist :lol:

In concluzie...nu stiu, trageti si voi una. :lol:

Aceasta postare a fost editata de NDY: 27 iulie 2009 - 23:54

0

#238 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 02 august 2009 - 15:35

dar daca este un singur controlor parca nu are voie sa iti deie amenda , trebuie sa fie si un comunitar cu el
0

#239 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 august 2009 - 16:49

Nu, poate sa-ti dea amenda doar controlorul. Nu politia iti da amenda ci RATT.
0

#240 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 02 august 2009 - 17:19

Apropo de politisti...daca tot ii insotesc pe controlori (si bine fac!), n-ar trebui sa fie putin mai "deghizati"? V-am spus ce s-a intamplat atunci in troleibuz cand asteptau controlorii impreuna cu politia afara... :)
0

Arata acest topic

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

1 useri citesc topicul