Blocuri noi locuinte sociale colective
#261
Postat 18 decembrie 2020 - 17:16
Din p.Marasti la Ring sunt 2,5 km. De la I Town si mai puțin.
Problema e în cat t ii faci.
Seba76
Zona de nord se va aglomera si mai mult
Se vor face câteva mii de ap.in zona Torontalului .
Plus ca si in Dumbrăvița în 10-15 ani populația comunei va depăși Lugojul (care are n licee- unul de top- scoli generale si spital)
Se va face si faza a doua la Mall etc.
#262
Postat 18 decembrie 2020 - 18:09
#263
Postat 31 decembrie 2020 - 15:57
Si la Ghiroda , de ceva vreme. Urmează Săcălaz?
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 31 decembrie 2020 - 15:58
#265
Postat 31 decembrie 2020 - 16:37
De preferat insiruitelor cu 10 case
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 31 decembrie 2020 - 16:37
#266
Postat 19 ianuarie 2021 - 12:51
Citeaza
Se vorbește de mulți ani despre construirea a patru blocuri ANL pe str. Ion Ionescu de la Brad. Primul e aproape gata, pentru specialiștii din sănătate, primăria mai trebuind să pună la punct utilitățile. Urmau să fie ridicate alte trei, pentru cei din învățământ și pentru tineri. În cele din urmă vor fi cinci blocuri, iar tinerii au prioritate.
„Pe cel pentru specialiștii din sănătate vrem să-l recepționăm undeva în februarie-martie, mai trebuie puse la punct utilitățile, este partea primăriei. Același constructor a câștigat licitația primăriei. În continuarea blocului pentru tinerii din sănătate, primăria voia unul pentru specialiștii din educație și mai urmau două pentru tineri, iar ultimul pentru locuințe de serviciu. Între timp, primăria s-a reorientat să nu facem etapa a doua pentru specialiștii în educație și să facem pentru tineret”, ne-au declarat reprezentanții ANL.
ANL a cerut ca primăria să pregătească documentația pentru blocurile destinate tinerilor, iar municipalitatea a reușit chiar zilele acestea să semneze contractul pentru studiul de fezabilitate. Contractul pentru „SF în vederea construirii unui bloc de locuințe ANL teren str. Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E (…) Construire blocuri ANL pentru tineri, destinate închirierii în regim P+6E, racordarea acestora la rețelele de utilități și amenajare parcaje” are o valoare de 55.248 lei, echivalentul a puțin peste 11.000 de euro. Documentația va fi întocmită de Archistudio SRL din Petroșani și va fi predată primăriei în 60 de zile „de la data semnării de ambele părți”.
De îndată ce va fi gata studiul de fezabilitate, primăria îl va preda Agenției Naționale pentru Locuințe, care va trece la următorul pas, verificarea SF și licitația pentru proiectare și execuție. Cel mai probabil abia anul viitor va fi deschis șantierul pentru cel de-al doilea bloc din zona Lipovei. Abia după ce vor fi construite cele două blocuri pentru tineri va putea fi ridicat cel pentru specialiștii din învățământ, iar ultimul imobil construit va fi destinat pentru locuințe de serviciu.
tion
#270
Postat 25 ianuarie 2021 - 14:53
Citeaza
Dezvoltatorii sunt proprietarii fostei fabrici Oglinda, care anunțau încă din 2018 că vor să construiască blocuri în locul celebrului Oglinda. La parter sunt prevăzute „birouri, reprezentanțe firme, sedii financiar bancare, construcții comerciale, comerț alimentar și nealimentar, unități de comerț cu amănuntul, baruri și restaurante”.
Tot în documentația din 2018 scrie că sunt prevăzute și „parcări subterane, terane și supraterane, împrejmuiri, platforme colectare deșeuri menajere”.
Blocurile ar urma să aibă „cinci niveluri supraterane”, S+P+3E+M/ Er.
Mi se pare cam mare regimul de inaltime pentru ce e in zona si o sa fie o inghesuiala cam mare, pe de alta parte exista o oportunitate buna in acel loc, fiind situat intr-o zona buna
sursa
#272
Postat 02 februarie 2021 - 12:51
Citeaza
În jur de 20 de participanți au fost la dezbaterea publică pe marginea PUZ din Piața Bisericii 7, cartierul Elisabetin, care va fi dezvoltat chiar în locul celebri fabrici Oglinda. Investitorul vrea un complex rezidențial cu blocuri, spații comerciale și parcări subterane și supraterane.
Dezvoltatorul vrea să ocupe cei 2.387 mp cu locuințe colective și servicii în regim de maximum S+P+3E, împărțite în trei zone. Proiectul este unul mai vechi și va fi amenajat în locul fostei fabrici Oglinda, dar a suferit câteva modificări, astfel că a fost nevoie de încă o dezbatere publică (alta a fost în 2018 – n.r.), înainte de adoptarea Planului Urbanistic Zonal.
Dezbaterea publică a avut loc luni după-amiază, prin platforma Zoom. A fost transmisă live pe Facebook, dar nu și pe pagina de internet a primăriei. La discuții au luat parte în jur de 20 de oameni, printre care și reprezentanții primăriei și ai investitorului.
„Prin Planul Urbanistic Zonal „Locuințe și Servicii”, Piața Bisericii nr. 7, Timișoara se propune realizarea unei zone destinate locuințelor colective și serviciilor în regim de maxim S+P+3E, având zona de implantare a clădirilor împărțită pe trei zone cu regim de înălțime diferit (Zona 1: Regim de înălțime maxim S+P+2E+M, acoperiș șarpantă; Zona 2: Regim de înălțime maxim S+P+3E+Er, acoperiș tip terasă; Zona 3: Regim de înălțime maxim S+P+2E+Er, acoperiș tip terasă)”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre ce va ajunge pe mesele aleșilor locali.
Inițial, acolo s-au dorit blocuri cu cinci etaje. Cei care locuiesc în zonă au vrut să știe în primul rând ce înseamnă regimul de înălțime. Inclusiv reprezentanții bisericii au luat cuvântul.
„A fost aranjată parcela ținând cont și de doleanțele vecinilor, în principal a fost dorința de intimitate, a bisericii și vecinului din spate. Am realizat un calcan în partea din spate, să nu existe geamuri care să se uite către proprietatea dânsului. La stradă a fost o discuție mai lungă, până la urmă am conchis, împreună cu reprezentanții bisericii, s-a ținut cont și de recomandările de la Monumente, s-a amplasat clădirea pe calcan către biserică, tocmai ca să nu existe această intimitate, să nu existe geamuri care să se uite către biserică”, a precizat arhitectul Radu Puică.
Preotul Cristian Niculescu a ținut să atragă atenția că reprezentanții bisericii nu au participat la discuții și a vrut să se asigure că noile blocuri nu vor fi mai înalte decât biserica. Potrivit acestuia, „la stradă va fi regim subsol, parter plus două etaje și o mansardă”.
Arhitectul care a întocmit proiectul l-a asigurat că niciuna dintre clădiri nu va avea mai mult de 15 metri înălțime la cornișă. Oamenii s-au mai plâns și de faptul că nu au fost notificați despre investiție, însă reprezentanții primăriei au spus că au trimis 40 de plicuri cu înștiințări către locatari. Mai mult, o funcționară de la Biroul PUZ al PMT a transmis că orice informație putea fi găsită pe site-ul municipalității, pentru că „site-ul primăriei este un site public”.
La dezbatere a participat și o enoriașă. Ea a vrut să știe dacă lucrările la parcarea subterană vor afecta biserica ridicată acum mai bine de două secole. Alții au vrut să afle cât de mult va fi umbrit parcul din zonă de noile blocuri.
„Noi considerăm că toate filtrele prin care acest PUZ au trecut au fost legale, respectate și mai mult decât necesare. Considerăm că acest proiect respectă atât legislația, cât și normele de etică urbană”, a explicat avocatul Mihnea Onofrei, din partea investitorului.
Avocatul Alexandru Pușa a fost însă de altă părere. El are trei imobile în zonă și spune că a urmărit proiectul, dar avizul de oportunitate ar fi expirat.
„Avizul de oportunitate a fost emis pe o durată de valabilitate egală cu certificatul de urbanism inițial. Acesta a expirat, odată cu el și avizul. (…) Orice PUZ ați aproba în baza acestui aviz de oportunitate expirat va duce la un singur lucru: o plângere către Direcția Națională Anticorupție. O plângere s-a și făcut, direcția a spus însă că efecte juridice se produc doar dacă va fi aprobat PUZ-ul. Vă invit să aprobați PUZ-ul cât de legal se poate, dar cu un aviz de oportunitate legal valabil. Pe cel vechi nu-l puteți trezi din morți”, a atras atenția avocatul.
Un alt timișorean care locuiește în zonă a vrut să transmită că „soluția nu este estetică, e aiurea”.
Discuțiile din dezbatere vor ajunge și pe mesele consilierilor locali, care vor fi puși să aprobe Planul Urbanistic Zonal pentru ca dezvoltatorul să poată merge mai departe cu investiția.
tion





Aceasta postare a fost editata de Revenge: 02 februarie 2021 - 12:53
#273
Postat 02 februarie 2021 - 21:52
#274
Postat 02 februarie 2021 - 23:06
La clădirea mai mare din spate, daca au locuri de parcare destule la subterană să fie sănătoși.
#275
Postat 18 februarie 2021 - 19:48
#276
Postat 19 februarie 2021 - 14:18
Știu că blocul avea prevăzută o parcare subterană la care accesul mașinilor ar fi trebuit să fie realizat cu ajutorul unui lift special pentru vehicule.
#277
Postat 22 februarie 2021 - 13:00
https://www.facebook...845063198847149
Va multumesc pentru informatii!
#278
Postat 22 februarie 2021 - 14:28
În rest poze cu un iubit (vărsta apropiată, experienta construcții aceleași 2 blocuri si pare să se ocupe cu transportul , are un tir ceva )
Plus campanie pro pnl Giroc (love mare cu psd Toma)
Concluzia: șanse mari să fie lucrate cu zilieri acostati la gara de nord.
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 22 februarie 2021 - 14:31
#279
Postat 22 februarie 2021 - 15:02
GeorgeA., la 22 februarie 2021 - 14:28, a spus:
În rest poze cu un iubit (vărsta apropiată, experienta construcții aceleași 2 blocuri si pare să se ocupe cu transportul , are un tir ceva )
Plus campanie pro pnl Giroc (love mare cu psd Toma)
Concluzia: șanse mari să fie lucrate cu zilieri acostati la gara de nord.
Multumesc pentru parere. Probabil este o afacere de familie sau a unor cunostiinte.
Presupun ca nu a construit respectiva totusi pe cont propriu.
#280
Postat 22 februarie 2021 - 17:42