STP Timișoara Forum: Biserici noi in Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (17 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biserici noi in Timisoara Evaluare topic: -----

#281 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 17 noiembrie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 14 septembrie 2020 - 21:55

Poate au tăiat statul maghiar investițiile străine pe fondul pandemiei.
1

#282 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 15 septembrie 2020 - 07:22

Teoretic,biserica se construia cu fonduri Europene ȘI fonduri de la Guv. Ungariei.
0

#283 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 15 septembrie 2020 - 21:03

Nu vă faceți griji... fondurile există... și se lucrează in continuare. Poate nu-i totul la vedere, dar in curând veți vedea și schimbări
0

#284 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 10 noiembrie 2020 - 18:04

Biserica Filadelfia (str. Stefan cel Mare):

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: viv,ish,sud-10.nov.2020-017.jpg
  • Imagine atasata: viv,ish,sud-10.nov.2020-018.jpg
  • Imagine atasata: viv,ish,sud-10.nov.2020-019.jpg
  • Imagine atasata: viv,ish,sud-10.nov.2020-020.jpg
  • Imagine atasata: viv,ish,sud-10.nov.2020-021.jpg

4

#285 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 17 decembrie 2020 - 15:22

Biserica ortodoxa de langa Mega Image intrare Dumbravita:
Imagine atasata: adof,bl,bis-17.dec.2020-006.jpg Imagine atasata: adof,bl,bis-17.dec.2020-007.jpg

Si o biserica Catolica spre capatul strazii I.I. de la Brad:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: adof,bl,bis-17.dec.2020-010.jpg
  • Imagine atasata: adof,bl,bis-17.dec.2020-011.jpg

1

#286 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ

Postat 17 decembrie 2020 - 15:57

Vezi postareadan.s, la 17 decembrie 2020 - 15:22, a spus:

Si o biserica Catolica spre capatul strazii I.I. de la Brad:

Cred că este prima biserică Catolică construită de la 0 din ~1930 încoace!
0

#287 Useril este offline   buback 

• Membru activ
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 25 martie 10

Postat 18 decembrie 2020 - 14:24

Mai e cea din Dumbravita, proiectata de Fackelmann, dar de alta nu stiu nici eu.
0

#288 Useril este offline   djulwes 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17 februarie 09

Postat 18 decembrie 2020 - 15:17

Cred ca e greco-catolica. Iar greco-catolica e si cea din parcul de pe Doja, construita dupa 2000.
Mai e o biserica greco-catolica in Mehala, pe Horia, dar acolo cred ca doar turla e constructie proaspata. Inainte era caminul cultural Mehala.
0

#289 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Postari: 375
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 21 decembrie 2020 - 09:46

Intr-adevar e Greco-Catolica. Cam asa arata proiectul.

https://timisoara6.ro/Imagine postata

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
2

#290 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ

Postat 21 decembrie 2020 - 13:27

Aștept și construirea unei noi biserici ROMANO-catolice.După cum spuneam,în municipiu nu cred că s-a mai construit vreuna de prin anii '30 încoace(Cele ortodoxe pe de altă parte au crescut exponențial la număr).
0

#291 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Postari: 375
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 21 decembrie 2020 - 13:52

Pai romano catolice in viitorul apropiat slabe sanse cred, numarul credinciosilor a scazut enorm si exista biserici care sa deserveasca aproape fiecare cartier...eu as prefera sa le renoveze macar pe cele existente, Piarista si Sf. Ecaretina din cetate...Notre Dame din Iosefin..
1

#292 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1224
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 21 decembrie 2020 - 15:48

Eu as prefera sa renoveze spitalele si bisericile sa le transforme in altele si sa nu mai construiasca nimic...

Stiu ca o sa imi iau hate pe gratis. Dar nu uitati, cu cat creste iq-ul cu atat scade si numarul de practicanti activi ai unei confesiuni. Atentie, nu am spus ca oamenii nu sunt credinciosi, ci nepracticanti. Cea mai buna indoctrinare printre altele se petrece chiar si in biserica, oricare ar fi.
7

#293 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ

Postat 21 decembrie 2020 - 18:39

Vezi postareamichidutza, la 21 decembrie 2020 - 15:48, a spus:

Eu as prefera sa renoveze spitalele si bisericile sa le transforme in altele si sa nu mai construiasca nimic...

Total de acord cu dvs.!
Eu doar deplângeam faptul că nu s-a mai construit nicio biserică Romano-Catolică de la 0(Timișoara fiind un oraș cu populație MAJORITAR catolică în epocă),în timp ce bisericile ortodoxe s-au ridicat ca ciupercile după ploaie(Să recunoaștem,unele sunt ca nuca în perete).
1

#294 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 21 decembrie 2020 - 18:52

In Romania dupa 1930 s-a construit biserica romano-catolica din Orsova.
0

#295 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 08 septembrie 15

Postat 21 decembrie 2020 - 18:57

Asa este, dar s-a construit de nevoie, pentru ca odata cu barajul de la Portile de Fier, biserica veche a ajuns sub apa.
1

#296 Useril este offline   user9 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 02 decembrie 09

Postat 21 decembrie 2020 - 23:20

In viitorul apropiat nu cred ca se vor construi biserici romano-catolice in Timisoara, cele deja existente apartin istoric de comunitatile maghiara si germana. Da, sunt si romani romano-catolici si neafiliati care participa la slujbele romano-catolice.

Ca fapt divers, Timisoara este unul dintre orasele cu cea mai numeroasa comunitate romano-catolica din Romania. 22692 de romano-catolici si 3662 greco-catolici declarati la ultimul recensamant. Si aici voi atrage atentia asupra unui alt fapt. In ciuda numarului de credinciosi catolici declarat la recensamant, Timisoara de 31 de ani incoace nu a primit licenta pentru un radio catolic (radio Maria, cum are Oradea, Cluj etc) in schimb comunitati mai putin numeroase (conform datelor oficiale) au reusit sa obtina licenta pe 92,2 in FM-ul timisorean. E un mister. Recensamantul dupa religie http://www.recensama...7/sR_TAB_13.xls

Fara sprijin din donatii sau din partea unui alt stat (biserica protestanta construita cu sprijinul Ungariei in Fabric), e foarte greu. Luam doar exemplul Parohiei Ortodoxe Calea Lugojului Timisoara, biserica din piata Badea Cartan, care desi este frecventata nu reuseste prin forte proprii sa termine lucrarile incepute de dupa revolutie candva.

Pe termen lung e mai probabil sa avem moschei in Timisoara (https://ro-ro.facebo...17092908306092/) decat noi biserici romano-catolice. Vremurile se schimba, e o lume noua fata de ceea ce era odata, iar in acesta noua Europa, imigratia va avea un cuvant important de spus.
1

#297 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 08 septembrie 15

Postat 23 decembrie 2020 - 09:16

Pai ce-i cu bisericile neterminate de zeci de ani? Este vorba de ambitii personale. Hai sa fiu ctitor, sa o fac cat mai mare (si goala). Este o chestie elementara cand te apuci de o constructie. Pe ce te bazezi? Mai scrie si in Biblie la Luca 14:28 "Că cine dintre voi vrând să zidească un turn nu stă mai întâi şi-şi face socoteala cheltuielii, dacă are cu ce să-l isprăvească? Ca nu cumva, punându-i temelia şi neputând să-l termine, toţi cei care vor vedea să înceapă a-l lua în râs, Zicând: Acest om a început să zidească, dar n-a putut isprăvi." In legatura cu bisericile frecventate dar neterminate, nu am ce sa zic decat ca aia dau prea putin pentru constructie probabil. Cum as vedea eu ca ar trebui sa se intample lucrurile (si cum se si intampla la altii): Vreau sa facem o biserica in zona asta. Cati suntem? X persoane. Sunteti de acord sa facem noi astia X un sacrificiu si sa dam un salar/an? Cine vrea? Vezi cati bani s-ar strange in 3 ani, rezulta un buget si faci un proiect sa te incadrezi in el. Desigur ca nu rezulta un proiect gen Sagrada Familia, dar nici nu va trena constructia peste 100 de ani.
Statisticile alea sunt corecte in principiu, dar daca intrebarea era nu "de ce religie sunteti" ci la ce biserica mergeti de cel putin 25 de ori/an sa zicem, statistica ar fi aratat totusi ca 92,2 FM s-ar modifica foarte putin, iar alte culte ar scadea poate cu 90%. Sau faci statistica numarand oamenii din biserici care stau de la inceput pana la sfarsit intr-o duminica la intamplare. Poate ar iesi ortodocsii la 5% din numarul actual, catolicii la 20%, iar 92,2 FM la 40%.
1

#298 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 23 decembrie 2020 - 12:36

Vezi postareamichidutza, la 21 decembrie 2020 - 15:48, a spus:

De accord, dar as mai adauga pe lista si mall-urile
1

#299 Useril este offline   lvs 

• Membru activ
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 20 octombrie 19

Postat 24 decembrie 2020 - 10:42

Faci o mare confuzie, mall-urile se construiesc din bani privati.
2

#300 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 24 decembrie 2020 - 11:08

Si bisericile nu? Statul de unde are bani? De la miile de firme ale statului sau de la noi prin taxe si impozite?
Si mall-urile sunt tot un fel de biserica pentru de departe cea mai mare religie dintre toate, capitalismul

Mall-urile sunt sustinute de catre stat poate chiar mai mult ca bisericile, doar ca nu le da bani direct ca acestora din urma, au multe alte facilitati fiscale prin care isi scot banii, statul pierzand astfel mult mai mult decat da pe biserici, numa uita-te acum in pandemie, nu aveai voie sa joci fotbal 12 oameni pe un teren in exterior sau sa mananci la un restaurant micut unde is 3 mese ca sa nu raspandesti virusul dar in schimb puteai sa te calci in picioare la mall cu altii, asta e sustinere pe fata a mall-urilor in detrimentul afacerilor mici

Aceasta postare a fost editata de Claudiu1212: 24 decembrie 2020 - 11:20

1

Arata acest topic

• (17 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu puteti crea un topic nou