STP Timișoara Forum: Proiecte diverse de infrastructura - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (69 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Proiecte diverse de infrastructura lucrari de mica anvergura

#1121 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 21 mai 2020 - 16:26

Simț patriotic în Dacia:
Imagine postata
Imagine postata

Dar nu și-ar fi reabilitat și fațada blocului...

Sent from my iPhone using Tapatalk
-1

#1122 Useril este offline   buback 

• Membru activ
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 25 martie 10

Postat 21 mai 2020 - 17:52

Vezi postareaBogdi94, la 20 mai 2020 - 21:49, a spus:

Atâta se cearta... Balustradele podului sunt din beton. Nu pot sa extinda podul cu obligație în contract sa facă balustrade identice? Sincer nu cred ca ar fi asa de greu. S-ar încadra în continuare în peisaj, fără sf-uri cu sticla în zona aia, pur și simplu menti stilul existent sau e asa deplasata soluția asta?

Pai "solutia" asta a fost adoptata la Podul Eroilor si a iesit un mare rahat... Eu sunt foarte revoltat, era un pod tare fain, facut cu finisaje din similipiatra, elegant, cu atentie la detalii... acum e din beton ordinar vopsit, o copie penibila a ceea ce a fost. Ala nici macar nu era monument istoric. Sa nu mai zic ca la podul din centru e mult mai complexa arhitectura, cu pasajele pietonale, picioarele podului cu trepte spre promenada si spatii integrate in pod.

Mie asta mi se pare cel mai frumos pod din Timisoara, este un pod istoric, care a intrat de mult in mentalul colectiv ca facand parte din peisajul urban. Nu inteleg de ce trebe sa distruga tot in orasul asta... Care e problema daca il reabiliteaza exact asa cum e acum? Oricum, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, cand o sa scapam de Robu si orasul va fi de netrait din cauza traficului, Primaria va obligata sa taie din benzi peste tot si sa lase loc pentru transport public, biciclete si pietoni. Si atunci va fi suficient loc pe podul asta pentru o banda pe sens.

Pana atunci, e absolut ok sa il refaca asa cum este. Pana la urma e un pretext penibil asta cu pistele de biciclete. Trotuarul de pe pod, negociat acum intre pietoni si biclisti, e mai lat cred decat mizeria de "shared space" pe care au facut-o pe Popa Sapca, ditai bulevardul.

Sper sa nu le aprobe niciodata comisia monumentelor istorice mizeriile pe care vor sa le faca aici, indiferent de presiuni. Si da, sunt de acord, mult mai mare nevoie e de o pasarela intre UVT si Rozelor pentru pietoni si biciclisti. Si de podurile de pe inelele IV si II.

Cum ar fi daca podurile istorice din Paris sau Budapesta sau orice alt oras de fapt ar fi largite ca nu mai incap masinile? Nu exista asa ceva!

Aceasta postare a fost editata de buback: 22 mai 2020 - 18:44

4

#1123 Useril este offline   SPECTR-2 

• Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Locatia:București

Postat 02 iunie 2020 - 18:34

Robu a anunțat că vor fi construite ca parte a unui proiect al CFR Infrastructură 2 pasaje supraterane peste calea ferată: unul pe Baader, la intersecția cu Demetriade (pe Inelul 2, de aceea cred că ar fi bine să discutăm în continuare pe marginea acestui pasaj la topicul dedicat Inelului 2) și unul în zona U.M.T., cu un al treilea în zona pădurii, ce intră în sarcina primăriei:

Citeaza

Proiectul cu finanţare europeană prin care Căile Ferate Române îşi modernizează şi extinde calea ferată actuală va aduce şi câteva investiţii benefice Timişoarei. Nicolae Robu a vorbit azi despre împărţirea sarcinilor cu CFR în ceea ce priveşte viitoarele pasaje din de pe raza oraşului. Edilul șef a adus din nou în discuție pasajul suprateran plănuit pentru intesecţia străzii Enric Baader cu linia de cale ferată.

„Tot ce am convenit cu CFR, SNCFR, acum doi-trei ani a rămas valabil. Totul este în portofoliul de proiecte… vor fi multe pasaje”, a explicat edilul-şef în videoconferinţa de azi.

CFR are un proiect cu finanţare europeană de modernizare şi extindere a liniei ferate actuale, la nivel național. „Se mai face încă una pe lângă ea, traseul se extinde mai bine zis.

S-a optat tot pentru tehnologia actuală, lărgirea movilei şi va apărea o nouă cale ferată. Am convenit să realizăm un număr mare de pasaje pe toată raza municipiului Timişoara şi am şi stabilit responsabilităţile”, a adăugat Robu.

CFR-ul va face un pasaj la limita de exterior în nord-vestul oraşului. Primăria Timişoara şi-a asumat pasajul Solventul, precum şi un pod peste Bega pentru ca traseul să treacă apoi peste pasajele renovate (Jiul şi Popa Şapcă). În continuare vor urma însă construcţii noi. „La strada Baader, unde strada intersectează calea ferată, acolo se va face un pasaj suprateran, la înălţime mare, zece metri deasupra căii ferate, şi acolo va fi un sens giratoriu, vor fi trei rampe de acces la acea giraţie suspendată, asta e în sarcina CFR-ului şi sigur proiectul îşi urmează cursul. E un angajament care va ajunge la finalitate, altfel cineva va trebui să răspundă. Suma nu ştiu cât este, e mare, pe fonduri europene… apoi zona UMT, va fi un nou pasaj suprateran pe care tot CFR-ul îl va face. Mai la Est în pădure mai e un pasaj care a rămas mai degrabă în sarcina noastră. El nu este trecut în proiect. Noi am insistat să-l facă tot CFR-ului, ei au obiectat, specialiştii lor susţin că e prea aproape de altă trecere şi nu s-ar justifica…”, a precizat Nicolae Robu.

Sursa: Press Alert.
0

#1124 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Postari: 3417
  • Inregistrat: 09 aprilie 20
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 02 iunie 2020 - 19:24

Da, e prins în proiectul de reabilitare al Coridorului IV Sud, și din documentație mai reiese că o să mai vină un pasaj în Ronaț, fiindcă ca să asiguri 160/h pe coridor european ești obligat să desființezi majoritatea trecerilor de nivel. Oricum, din câte știu, proiectul era prioritate europeană pe ciclul 2014-21, acuma pe final s-a trezit CFR-ul? Posibil să fie anexat pe următorul exercițiu financiar ce începe peste 6 luni, asta bineînțeles dacă între timp nu s-au schimbat prioritățile și interesele Europei...
1

#1125 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 02 iunie 2020 - 19:51

Comform proiectului se face pasaj la Bader, la UMT e vorba de actuala trecere cu bariera sau alta? In final se spune de un alt pasaj, oare are legatura cu ultima trecere la nivel de la Padurea Verde?
0

#1126 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 06 august 2020 - 15:55

Stie cineva ce o sa se faca aici? Este o fasie de teren intre terenul de fotbal cu tribune de langa stadion si gardul liceului LPS.
Erau arbori mari si din ce am vazut eu locuia cineva intr-o constructie pe acest teren (ilegal cel mai probabil)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.JPG

0

#1127 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 07 august 2020 - 13:58

Nu m-as mira sa apara un P+10E in acel loc.
0

#1128 Useril este offline   Andu 

• Membru activ
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22 iunie 17

Postat 07 august 2020 - 14:11

Cam pe acolo o sa fie sala polvalenta, probabil lucrari preliminare?
0

#1129 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1533
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 25 august 2020 - 13:05

Zice Robu azi ca ar incepe extinderea Caii Buziasului, dar mai zice el ca 1200 si ceva de metri o sa fie 4 benzi si 400 si ceva o sa fie 2 benzi, locuri de parcare, trotuare, piste etc. Adica o sa fie o frectie, vii de la Mosnita pe 4, intri 400 m pe 2 si apooi iar pe 4 :Facepalm_emote_gif: Extindera constand in adaugarea de trotuare si piste, din ce inteleg eu, nu ma intelegeti gresit sunt binevenite, dar ramane o anomalie drumul asta cu treceri repetate de la 2 la 4 benzi.
Sa fie o lucrare intermediara pana vin fonduri europene pentru extinderea la 6?

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 25 august 2020 - 13:27

1

#1130 Useril este offline   raducu 

• Membru activ
  • Postari: 664
  • Inregistrat: 03 septembrie 19

Postat 25 august 2020 - 13:42

Nu am înțeles de ce a venit cu știrea asta despre aprobarea unui HCL din 2019 în baza unui studiu de fezabilitate din 2017 nemodificat.
Nu a spus că este un Proiect Tehnic sau Caiet de sarcini, ci doar că se va realiza în 12 luni efectiv.
Intra la licitație ? Ce tip de licitație ?
Ce legătură are informația cu conectarea la cele 2 șantiere ?
Și de ce ,,intoxicația,, din 2019 din presă cu extinderea la 6 benzi.

Și câte alte comentarii ale lui pe necesitatea lărgirii la 6 benzi, iar azi nimic parca nici nu ar fi existat propunerea.
Cred că a rămas în urmă fata de cele două drumuri în execuție și nu mai poate face nimic, acum.
Oricum așa cum a spus și colegul DanielT este o ,,frecție,, și informația și drumul !
1

#1131 Useril este offline   Tesla 

• Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 305
  • Inregistrat: 24 august 16

Postat 25 august 2020 - 14:09

Un studiu de fezabilitate de 2 lei oricum. În anii 2010 să propui 2 benzi la intrare în oraș... M-am mai interesat de subiect și ce știu până acum e că Proiectul Tehnic nu e finalizat (în proiectul tehnic s-au cerut 6 benzi). Oricum a spus cineva că lucrarea asta o poate face și SDM. Tare mă îndoiesc. Ei fac reasfaltări, nu construcție de noi drumuri, utilități șamd.. Cel mai probabil va fi nevoie de exproprieri. E penibil.

Se va termina la Moșnița lărgirea și va fi un dop pe 2 benzi cum a fost pe Martirilor. Atâta poate Primăria asta. Dacă nici Drumul Boilor nu sunt în stare să îl finalizeze...

#1132 Useril este offline   Harletz 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 16 august 20

Postat 14 septembrie 2020 - 17:35

https://goo.gl/maps/3huVpk7K1hy9Tv54A In zona fantanii se amenajeaza locurile de parcare, piata si o noua "strada" ce permite locatarilor sa aiba acces in piata fara sa calce spatiul verde.

Imagine atasata: Intrarea Saturn 1.jpg Imagine atasata: Intrarea Saturn 2.jpg
0

#1133 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 14 septembrie 2020 - 20:44

De vreo 2 saptamani tot lucreaza. Am avut drum la posta si m-am trezit cu gardul santierului in fata. Nu am vazut panou de informare. Lucrarea este in spatele magazinului Profi de pe C.Buziasului.
0

#1134 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 14 septembrie 2020 - 21:59

Probabil din cauza regimului se proprietate a terenului a durat peste 20 de de ani pina a fost reparat trotuarul din fata turnului Asirom, pe strada Circumvalatiunii.

Înainte de 1990 era o benzinarie, in anii 90 benzinaria a fost mutata linga actualul Lidl (unde acum e un teren gol).
1

#1135 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2362
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 15 septembrie 2020 - 06:59

Apropos de acel trotuar indelung amanat la asfaltare de langa turnul Asirom in continuare nu inteleg de ce nu se finalizeaza parcarea subterana aflata in acea locatie. E doar un subsol inundat cu balarii si iarba total neamenajat desi a fost construita odata cu ridicarea cladirii si la acea vreme chiar se populariza in presa ideea ca ar fi disponibila contra cost si altor cetateni cu treburi in zona.. Tin minte ca pana sa se deschida parcarea de la Iulius mall era o "nebunie" cu masinile parcate peste tot pe trotuar de clientii BCR care veneau in numar mare in zona... :intrebare: :eusa_think:
0

#1136 Useril este offline   Harletz 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 16 august 20

Postat 19 septembrie 2020 - 09:47

Rectificare pentru postarea de mai sus. Nu se mai reface piata, se fac acum locuri de joaca pentru copii.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Loc de joaca.JPG

Aceasta postare a fost editata de Harletz: 19 septembrie 2020 - 09:48

0

#1137 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 22 septembrie 2020 - 00:49

Voi ce intelegeti din aceste poze?
Imagine atasata: Strada cu bariere - 2020.09.21 01.jpg Imagine atasata: Strada cu bariere - 2020.09.21 02.jpg Imagine atasata: Strada cu bariere - 2020.09.21 03.jpg
Imagine atasata: Strada cu bariere - 2020.09.21 04.jpg Imagine atasata: Strada cu bariere - 2020.09.21 05.jpg Imagine atasata: Strada cu bariere - g00gle earth.jpg
Daca strada ta este invadata de autoturismele altora poti face cerere la Primarie si compania primariei instaleaza bariere, fiecare locatar primeste telecomanda si se rezolva problema cu locurie de parcare? Cum vine masina de gunoi? Dar ambulanta, pompierii sau politia?
1

#1138 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1449
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 22 septembrie 2020 - 08:28

asta-i buna, punem bariera pe fiecare strada? :)))))))))))))
0

#1139 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30175
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 22 septembrie 2020 - 09:01

Maine fac si eu cerere...
0

#1140 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3161
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 22 septembrie 2020 - 09:04

Cand orasul era ceva mai normal fata de zilele noastre si pana se se fi dat drumul la masini pana la usile blocurilor, in Piata Traian erau astfel de bariere si cam fiecare tramvai era dotat cu telecomanda pentru a le deschide. Nu stiu cum intrau in perimetru cei care locuiau in zona dar nu este ceva asa de "WOW!". Foarte bine ca s-a facut, era oricum absurda situatia de acolo. Daca problema masinii de gunoi si a celor de interventie va cantarii mai mult decat cea a parcarii cred ca cei din zona vor stii sa ceara scoaterea barierelor, nu cred ca trebe sa ne batem noi capul.
0

Arata acest topic

• (69 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou