STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#2921 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1224
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 22 iulie 2020 - 07:55

Si eu cred ca au ceva clauza de revanzare a promisiunii, iar pana nu esti proprietar cu acte in regula nu cred ca ai ce vinde.

@GeorgeA ai punctat foarte bine ca nu se grabesc sa finalizeze si sa faca pe prea multi proprietari pana nu trag si ultimele "salve de tun". Acuma mai apar apartamente, dupa ce mult lume zicea "E vandut tot" iar intarzierile sunt enorme. Eu personal cred ca nu au mers vanzarile chiar cum credeau ei. Au tinut clientii in ceata, amagindui cu termene peste termene poate chiar din cauza aceasta, sa nu isi dea in cap singuri cu vanzarile daca alti proprietari revand apartamente.

Spoiler alert :censored: : " Grabiti-va pentru ultimele apartamente deoarece faza 2 probabil nu va prinde contur prea curand" ;)

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 22 iulie 2020 - 07:57

2

#2922 Useril este offline   Gym@2018 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 31 octombrie 18

Postat 22 iulie 2020 - 12:37

Eu zic ca ar trebui sa se grăbeasca sa predea, pentru ca s-ar putea sa aibă surprize sa se mai retragă și din actualii cumpărători, ținând cont de actualul context (Covid, criza, etc). Poate unii chiar sunt afectați economic și nu mai își permit prea mari amânări. Plus ca ni s-a arătat ca dacă azi e totul ok, job bun, economii, mâine poate nu te mai încadrezi la creditul preconizat. Eu cred ca mare parte din clienți tot pe credite se bazează. Și dacă nu, cred ca deja lumea e sătulă de promisiuni. Iar cu partea de Office nu le-a mai ieșit chiar cum credeau, asa ca ar fi bine măcar cu apartamentele sa le iasă.
3

#2923 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 22 iulie 2020 - 15:24

Stiu ca e :offtopic: dar sunt si alte dezvoltari imobiliare care au ramas cu penthouse-uri nevandute mult timp...chiar foarte mult. Printre exemple Uranus Plaza, Rivendelle Constructorilor (Dumbravita)...si proababil mai pot adauga si altii la lista de exemple.

Isho se cred "mai buni", stiu. Dar nu stiu unde le sunt clientii cand nici cei din inaintea lor nu prea :nono: i-au gasit... vorbim de clienti pentru apartamente de 200000+ euro. Oricand pot face modificarea modificarilor si dintr-un ap de 4 camere sa faca 2 apartamente...iar daca fac asta e clar :D ca ceva nu se leaga....
1

#2924 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 23 iulie 2020 - 09:16

Vreau doar sa punctez ca nici macar un dezvoltator nu ramane in pierdere chiar daca nu reuseste sa vanda apartamentele de la ultimul etaj. Daca nu se vand, se vor inchiria. Clienti pentru astfel de sume se gasesc mai greu si sunt mult mai pretentiosi (300k +tva19%). Pana acum s-au vandut destul de repede apartamentele mari la ISHO. Apartamentele normale de 4 camere din U1 de exemplu, sunt peste 160k+ tva19% si mai gasesti unu sau doua, de la clienti ce au renuntat inainte de predare, cel mai probabil din motive financiare, altfel l-ai vinde mai scump. La atatia ani intarzieri, se schimba foarte multe lucruri in familie/deces/buget/afaceri etc. In U1 domina apartamentele de 3 si 4 camere, cele cu 2 sunt ft putine, in jur de doua pe un etaj intreg. Acum vom vedea in timp daca marea de apartamente de la ISHO gaseste acesti cumparatori. Vorbim de extrem de multe apartamente pana la finalizarea ISHO 1 si ISHO 2 si ma indoiesc de faptul ca exista in continuare clienti ce pot pune pe masa sumele astea de bani. Jumatate din clientii actuali au luat la preturi cat de cat acceptabile in trecut. O mare parte dintre acesti clienti, deja sunt "luati". Noul program "noua casa" va impulsiona cresterea preturilor din pacate. Vorbim de un credit de pana la 140.000e ce poate fi foarte atractiv pentru multi clienti, insa hienele de dezvoltatori vor profita. Am indemnat mereu lumea sa gandeasca ft bine un credit mai ales pe termen lung, sa se intinda doar atat cat isi permite. Sa puna foarte bine in balanta, ce suma de bani plateste bancii la finalul creditului ( cam 70-80% in plus)...merita?
2

#2925 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 23 iulie 2020 - 11:46

Foarte bun punctul tau de vedere Dorin55.
Si eu sunt de parere ca dezvoltatorul Isho stie foarte bine cum si cand sa puna la vanzare apartamentele astfel incat sa obtina un profit mare.
0

#2926 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 23 iulie 2020 - 11:51

Dorin 55
Nu am zis ca ar fi în pierdere isho, ci ca vor vrea maximizarea profitului, chiar dacă asta ar însemna lungirea si mai mult a predării apartamentelor din turnuri.
Cum ar putea ei vinde 3 cam in U2 la 140 mii + tva dacă un client care a cumpărat în Riv A ar vrea si el să vândă la 130 mii,i mediat după predare, dacă l-a luat cu 100 mii.? Cei care au luat pt.investitie clar vor fi tentați. Tu ai lua de la isho cu 150 mii (si sa mai aștepți un an) sau de la un client isho cu 130 mii ,finalizat? De-asta zic ca nu e graba cu turnurile.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 23 iulie 2020 - 11:54

2

#2927 Useril este offline   oliviub 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 10 ianuarie 18

Postat 23 iulie 2020 - 12:01

GeorgeA, cladirea U2 e pusa "on-hold", nu se mai lucreaza la ea de aproape 2 luni. La cele 2 turnuri se avanseasa intr-un ritm mai bun decat inainte. Ceva nu se leaga in rationamentul tau
0

#2928 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 23 iulie 2020 - 12:21

În parte era un pamflet, în parte o premonitie...

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 23 iulie 2020 - 12:23

0

#2929 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 23 iulie 2020 - 16:27

In primul trimestru din 2021 vor începe predările in ambele turnuri așa că nu mai e mult
0

#2930 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 19 martie 18

Postat 23 iulie 2020 - 18:23

Stie cineva daca e data in folosinta parcarea subterana la U1? Par in continuare foarte multe masini parcate pe carsosabil in fata cladirilor. Ar fi penibil ca avand atatea locuri disponibile, sa parchezi tot ca un taran langa bordura, desi nu m-ar mira. Daca o sa fie semne cu parcare interzisa, si voi vedea masini acolo dupa ce ma mut, voi face reclamatie sa vina sa le ridice.
3

#2931 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 23 iulie 2020 - 18:58

Deathwish86, parcarea nu este inca data in folosinta. Am inteles ca mai dureaza aprox 1 luna pana sa o deschida.
Daca treci pe langa si te uiti la intrarea in parcare vei vedea ca barierele sunt inchise si poarta la fel.
Exista posibilitatea ca si dupa ce va fi data in folosinta parcarea sa mai gasesti masini parcate pe strada.
Nu toata lumea are loc de parcare in parcarea subterana si in plus cred ca mai parcheaza si cei care au treaba in zona (la politie, la office, etc).
Si nici parcarea supraterana nu este inca data in folosinta integral (am citit pe afisul cu regulament ca momentan este inchisa publicului).

Aceasta postare a fost editata de Paul2: 23 iulie 2020 - 19:01

0

#2932 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6120
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 24 iulie 2020 - 12:56

Nu știu ce scrie pe afișul despre parcarea supraterană (dacă nu pui foto cu el), dar eu am parcat acolo încă de anul trecut (plătind taxă corespunzătoare, evident) și mi s-a părut finalizată.
Deci cum să nu fie deschisă publicului ?!

Mai mult, mi s-ar părea de bun simț ca proprietarii din complex să fie lăsați (poate contra unui cost special) să parcheze în parcarea supraterană, dacă tot e goală în perioada asta, până sunt finalizate parcările subterane corespunzătoare.
3

#2933 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 24 iulie 2020 - 17:09

MHN, mersi de info. Nu știam că e deschisa parcarea și știam și de la un paznic că e închisă.
Daca ajung in zona fac poza la panoul cu regulamentu
1

#2934 Userul este online   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 27 iulie 2020 - 08:32

Vezi postareaPaul2, la 23 iulie 2020 - 18:58, a spus:

Deathwish86, parcarea nu este inca data in folosinta. Am inteles ca mai dureaza aprox 1 luna pana sa o deschida.
Daca treci pe langa si te uiti la intrarea in parcare vei vedea ca barierele sunt inchise si poarta la fel.
Exista posibilitatea ca si dupa ce va fi data in folosinta parcarea sa mai gasesti masini parcate pe strada.
Nu toata lumea are loc de parcare in parcarea subterana si in plus cred ca mai parcheaza si cei care au treaba in zona (la politie, la office, etc).
Si nici parcarea supraterana nu este inca data in folosinta integral (am citit pe afisul cu regulament ca momentan este inchisa publicului).

Din spusele unui coleg proaspat mutat acolo, parcarea subterana nu este inca deschisa ptr ca se asteapta avize de la ISU.
Referitor la parcarea supraetajata ISHO, e deschisa de mai bine de 6 luni, am organizat o intalnire de masini (Mazda) la ultimul etaj de la ISHO cu acordul lor, pe 16 noiembrie .
Imagine atasata: 20191116_144953775_iOS.jpg
Poti vedea mai multe poze de sus facute aici:

P.S. nu fac reclama

Aceasta postare a fost editata de IlieB: 27 iulie 2020 - 08:34

2

#2935 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 27 iulie 2020 - 08:52

Masini pe strada vor fi mereu, incepand de la piata pana la politie. Singura solutie ar fi un semn de oprire interzisa, posibil sa apara dupa ce va fi terminat podul, dar ma indoiesc. Sunt multe masini ale muncitorilor si ale angajatilor de la birouri care nu platesc abonament in parcare...pe strada respectiva e gratis si mai sunt si locatarii ce nu au cumparat loc de parcare. Deci eu vad un contur de masini cat tine complexul isho. Dupa ce vor pleca toti muncitorii din zona, asta peste 10 ani, vor ramane gramada de masini ale locatarilor din vreo 8 blocuri. Sfatul meu e sa cumparati locuri de parcare subteran cat se gasesc...nu stiu sigur daca sunt prevazute locul/apartament, subteranul e doar pe un nivel,dar posibil sa nu am dreptate avand in vedere ca exista subteran sub tot complexul.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 27 iulie 2020 - 13:56

1

#2936 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 27 iulie 2020 - 14:00

Apropo de pod: „Suntem la etapa licitaţiei pentru noul pod de la ISHO, azi a fost în discuţie la Agenţia de Mediu discutarea solicităţii pentru autorizaţie. Nu ştiu dacă totul e în regulă cu documentaţia, prin care se cere avizul pentru noul pod. Detest pur şi simplu această abordare, deşi şi în primărie după atâţia ani în care am făcut educaţie, există funcţionari care produc situaţii în care ţi se cere mereu câte o hârtie"
Mi se pare incredibil ca 3 ani de zile, de cand ISHO a predat proiectul complet catre administratia locala, sa nu poti avea pana astazi toate actele necesare lucrarii. Urmeaza licitatie, inceperea executiei...deci pana la finalul anului. Le place sa se laude cu proiecte predate la cheie de privati, exemplu pasajul de la Iulius. Parca vad ca si drumul facut de ISHO va fi motiv de lauda pentru primarie. Incredibil de greu avanseaza lucrurile in Timisoara.
1

#2937 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1435
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 28 iulie 2020 - 08:53

În ședința de Consiliu local de vineri (31.07.2020) este propus spre avizare PUZ-ul pentru ILSA II.

Citeaza

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal “PUZ ILSA II - ZONA MIXTA – LOCUINTE COLECTIVE, SPATIU EXPOZITIONAL, SERVICII, BIROURI
SI PARCAJE”, Bd. Take Ionescu, nr. 46B, Timişoara.

https://www.primaria..._31_07_2020.pdf
1

#2938 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 28 iulie 2020 - 09:04

apare concurenta de la Paltim, ar fi bine sa se miste mai cu talent
1

#2939 Useril este offline   corco 

• Membru activ
  • Postari: 991
  • Inregistrat: 10 octombrie 16
  • Interese:desbateri pe forum si prietenii

Postat 28 iulie 2020 - 11:31

E acelasi studiu din trecut, nu au renuntat la propunerea de a implanta turnul in apropierea halei SFTP, intr-o randare 3D acoperisul este in aceasi culoare si pare ca se aliniaza cu proiectul ISHO, design-ul final al turnului nu este la nivel de detalii, dispunerea este putin ciudata, aduce o mica asemanare cu relationarea UBC0 - UBC3 dar mult mai apropiate, nu mai exista acel drum aflat la limita ILSA I, posibil sa se preia si modelul Open Ville

Turn
1

#2940 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 29 iulie 2020 - 07:33

Nu stiu daca a bagat cineva de seama cat de distorsionata e randarea fata de realitate. Cand zic distorsionata, ma refer la distantele intre cladiri si latimea drumului. Daca observati, soseaua are 2 benzi pe sens pe cand in realitate are 1 bana.
Hotelul si cladirea de birouri in "Z" in realitate mi se pare aproape lipite. Pe scurt e redata o imagine cu spatii mai "aerisite" decat e realitatea, sau cel puntin aceasta iluzie e creeata datorita culorilor poate.

Cu drumu cum ramane totusi? 2 sau 4 benzi ca in randare?

Imagine atasata: v1.jpg

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 29 iulie 2020 - 07:36

0

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149