STP Timișoara Forum: Oradea - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Oradea

#381 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 09 mai 2020 - 11:23

Primul Mega Image din Oradea, menționat cu 2 pagini în urmă de colegul @Raven, a fost inaugurat ieri. Articol de pe Bihon:

Citeaza

Cel mai mare lanț de supermarketuri din România a inaugurat vineri, 8 mai, prima unitate din Oradea.
Magazinul este situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 79, bloc C29 și are o suprafață de 412 mp.

„Venim alături de comunitatea din Oradea într-o perioadă în care credem că este important să continuăm să investim, atât în dezvoltare, cât și în producătorii locali care au nevoie de susținere mai mult decât oricând. Oferim astfel o sortimentație completă de produse prin parteneriate strategice cu producători români, din întreaga țară, dar și din regiune, alături de produse internaționale cu specific, care vor face o diferență la cumpărături,” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

Producători locali
Reprezentanții Mega Image spun că pe rafturile magazinului se vor putea regăsi și produse locale de panificație de la Dorbob, Brutăria Mădăras, Panificație Felix, prăjituri de la Scala și Bunexim, ouă de la Avivest și mezeluri Szekely Falat.

Mega Image aduce la Oradea și produsele marcă proprie Delhaize și 365 (produse alimentare, menaj și de îngrijire), Bun de tot (carne de pui provenită de la producători români), Mega Apetit (soluții pentru mese gata pregătite), Delicata (ciocolată belgiană). „Marca proprie Gusturi Românești îi va surprinde pe orădeni cu produse create după rețete tradiționale, autentice. Legumele și fructele proaspete de sezon sunt livrate direct de către producătorii locali din programul Gusturi românești de la gospodari și au o zonă dedicată în magazin”, transmit reprezentanții Mega Image.

Programul primului magazin Mega Image din Oradea este de luni până duminică în intervalul 07:00 – 22:00.

Reprezentanții Mega Image intenționează să deschidă încă două magazine în Oradea până la finalul anului. Unul dintre acestea este situat pe locația fostei Piețe din Ioșia. În prezent, lanțul Mega Image cuprinde 782 de magazine distribuite în toată țara.


De asemenea, iată stadiul construcției noii săli polivalente din Oradea, în alt articol de pe Bihon:

Citeaza

Inițial, investiția era prevăzută spre finalizare pentru anul 2020. Acum, prognoza optimistă indică spre 2021, însă cea realistă spre anul 2022. Depinde de modul în care vor fi decontate lucrările, de către Compania Națională de Investiții și Primăria Oradea.
Lucrările la noua Sală Polivalentă a Oradiei sunt realizate în procent de 40%, anunță Primăria Oradea, care contribuie cu 19% din valoarea totală a investiției. Însă finalizarea investiției depinde de felul în care vor fi bugetate, în continuare, lucrările. Grupul Selina – Trameco și Construcții Erbașu lucrează pe șantier în tandem. Selina realizează în principal lucrările ce țin de structura de rezistență a sălii. Construcții Erbașu se ocupă de acoperiș, învelitoare, fațade și desigur, de partea de dotare a sălii. Inginerul Silviu Mateuța, de la Selina, preconizează finalizarea structurii de rezistență până la mijlocul lunii iulie, iar mai departe, Selina se va axa pe zidărie și fațade.

La parter, sala este realizată din zidărie și termosistem (uși și ferestre), iar de la etajul I și până la acoperiș, clădirea va fi placată cu panouri metalice de tip sandwich, cu aluminiu compozit la exterior și poliizocianură de 15 cm grosime, ca material izolant.

2021 sau 2022
Investiția ar putea fi gata în 2021 sau chiar în 2022. O recunoaște chiar și Beniamin Rus, care afirmă că totul depinde de modul în care vor merge decontările. Plățile nu merg strălucit, admite Rus. De altfel, aspectul poate fi lesne observat prin faptul că, la un an și jumătate de la startul lucrărilor, sala este doar la un stadiu de 40%. Platnicul este Compania Națională de Investiții, subordonată ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan. Investiția este derulată de către CNI, însă și Primăria Oradea și-a asumat un procent de 19% din lucrarea cifrată la 27,6 milioane de euro. O investiție plecată dintr-o idee a fostului viceprimar de Oradea, Ovidiu Mureșan, pe atunci pesedist în USL. În mai 2014, Mureșan îi dăruia o minge de baschet premierului de la acea vreme, Victor Ponta, cerându-i acestuia să-și dea OK-ul pentru o nouă sală polivalentă la Oradea, în plină rivalitate între CSM Oradea și Asesoft Ploiești, echipa prietenului lui Ponta, Sebastian Ghiță.

Azi, Sala Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, pe str. Traian Blajovici nr. 24. După ce va fi finalizată, sala cu o capacitate de 5.000-7.000 de locuri va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii sau târguri etc.

Ce face Primăria
În februarie 2018, s-a semnat contractul de lucrări, dar acestea au demarat propriu-zis câteva luni bune mai târziu. „Primăria Oradea contribuie cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea, va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.
Din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane de euro, reprezentând 19% din valoarea investiției. Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este, conform contractului, de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane de euro. Construcția va beneficia și de o sală de antrenament, iar o parte din tribune vor fi telescopice, fiind retractabile.

Stadiul fizic al lucrărilor
Până acum, au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje, iar în prezent, stadiul lucrărilor este următorul:
– structura beton – sala mare – planșeu parter: 100%;
– planșeu etaj 1 – 85%; planșeu etaj 2: 45%;
– sala de antrenament: s-au turnat grinzile peste parter;
– gradene prefabricate tribună: executate în proporție de 95%;
– șarpanta metalică: s-a livrat parțial confecția metalică în șantier;
– în perioada următoare va începe preasamblarea formelor metalice și ulterior, montajul lor;
– arhitectura: închideri perimetrale zidărie parter – 95%;
– compartimentări interioare gips carton parte: 90%;
– tâmplărie exterioară: ferestre parter – montate 100%;
– uși parter: executate 100%, montate 40%;
– instalații: se lucrează la instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice la parter;
– în ceea ce privește introducerea utilităților, realizarea acceselor, parcărilor și amenajărilor exterioare, este în lucru studiul de fezabilitate aferent acestora.

Fotografiile din articol:
Imagine atasata: salapolivalentaoradea1.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea2.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea3.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea4.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea5.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea6.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea7.jpgImagine atasata: salapolivalentaoradea8.jpg
3

#382 Useril este offline   Bogvd 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 09 mai 2020 - 19:00

Nu inteleg de ce va certati si faceti comparatii de genul care o are mai mare.
Nu exista administratie publica perfecta nicaieri.
Admin. publica din Oradea a dat dovada pana acum ca e mai pregatita decat cea din Timisoara. O spun ca timisorean.


Sent from my iPhone using Tapatalk
4

#383 Useril este offline   CataM 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 09 mai 2020 - 23:01

Este punctul tău de vedere, fair enough, însă îmi permit sa nu fiu de acord cu tine. Și o spun tot ca timișorean, care am lucrat și în Oradea, dar mutat în București de curând.

Nu se ceartă nimeni. Se poartă discuții în contradictoriu...dar unii colegi sunt mai sensibili, se pare.

Progresul se naște din schimbul de idei, mai ales opuse.

Sunt curios dacă a crescut activitatea pe topicul ăsta în ultimele 3-4 zile, ar fi interesant de văzut.

Controversele întotdeauna suscita interesul oamenilor!


Sent from my iPhone using Tapatalk
1

#384 Useril este offline   Bogvd 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 10 mai 2020 - 01:37

Cata, hai sa fim sinceri si sa ne uitam la ce a facut administratia publica din Tm in ultimii 4 ani. Putem lua exemple proiecte de la cum au fost ele gandite, proiectate, prezentate publicului si implementate. Pasajul Popa Sapca si pasajul Jiul de ex. au fost prevazute cu piste de biciclete. Cand s-a executat proiectul pistele au disparut si a aparut conceptul de “shared space”. Treptele ambelor pasaje pavate cu gresie(!!), acces aproape imposibil pt. persoane cu dizabilitati si la pasajul jiul trotuar tehnic(!!) pe unul din sensuri.

Da, progresul se naste din schimbul de idei dar ca sa schimbi idei e necesar sa asculti si sa fii ascultat. Actuala administratie ignora de ani de zile parerile arhitectilor, peisagistilor si in general a tuturor celor care nu sunt de acord cu cei din primarie.


Sent from my iPhone using Tapatalk
4

#385 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 12 mai 2020 - 17:43

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru consolidarea Dealului Ciuperca, "pe componenta de eliminare a apelor freatice și pluviale, îndepărtarea construcțiilor distruse, realizarea de drenuri, terasamente și umpluturi de pământ":

Citeaza

Executantul Gavella SRL lucrează, acum, în baza unei autorizații de construire pentru lucrările de urgență de consolidare a pământului de pe deal.

Deși mișcarea este mai degrabă timidă pe amplasamentul Dealul Ciuperca, municipalitatea dă asigurări că refacerea grădinii publice va fi gata anul acesta.

Marius Moș, șeful Direcției Managementul Proiectelor cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei, spune că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pe componenta de eliminare a apelor freatice și pluviale, îndepărtarea construcțiilor distruse, realizarea de drenuri, terasamente și umpluturi de pământ.

„Am fost în teren de mai multe ori, cu Inspecția în Construcții, cu constructorul și proiectantul și am constatat că pământul se îmbibă cu apă dacă plouă și trebuie rezolvată problema asta cu prioritate. Se fac lucrări în baza unei autorizații de construire referitoare la lucrările de urgență. Pământul, așa cum era depozitat acolo, în caz de ploi torențiale, poate să o ia din nou la vale. Se fac lucrări de compactare și distribuire pe curbe de nivel, astfel încât să se prevină situațiile de alunecare de teren. De vreme ce dealul se sistematizează în funcție de rândurile de piloți forați, și aceste lucrări fac parte din contractul de execuție semnat cu Gavella SRL”, declară viceprimarul Mircea Mălan.

De asemenea, proiectanții conduși de expertul timișorean Marin Marin, evaluează și situația lucărilor neafectate de alunecarea de teren. Acele zone ar urma să fie integrate în proiect pe măsură ce se va începe reconstrucția.

Din trei
Refacerea amenajării de pe Dealul Ciuperca a fost încredințată, anul trecut, către o asociere condusă de Gavella SRL, abia la a treia rundă de licitații. Lucrarea a fost adjudecată la peste 2,6 milioane de lei fără TVA.

Contractul prevede 8 luni de execuție, două pentru proiectare și șase pentru lucrările de construcție. Lucrările contractate se referă la structură, arhitectură, instalaţii electrice exterioare, amenajări peisagistice şi amenajarea sistemului de irigaţii.

Abed Nego SRL, constructorul care a făcut prima amenajare, cea care a luat-o la vale în 2016, nu a fost interesat să participe la refacere. Poliart SRL, firma de proiectare care a participat la proiectul eșuat, este și în asocierea care va presta refacerea.

În proces
Primăria a chemat în judecată firmele executante ale primei amenajări, cea care s-a distrus la scurt timp după inaugurare dar nu pentru întregul cost al intervenției la Dealul Ciuperca.

Procesul este oprit temporar din cauza măsurilor de limitare a răspândirii Covid 19.

Edilii au apreciat că nu firmele executante trebuie să suporte costul consolidării dealului cu piloți forați, ci orașul, prin bugetul local. Această lucrare de mare anvergură a fost prestată de firma clujeană Dacia Faber SRL, pentru 1,3 milioane de lei, fără TVA și s-a încheiat în 2017.

În aceeași primă etapă a lucrării s-au făcut și drenuri longitudinale și subzidiri de consolidare la punctul de alimentație publică de la mijlocul dealului.

Sursa: Bihon.
Fotografiile din articol:
Imagine atasata: dealciupercaoradea1-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea2-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea3-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea4-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea5-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea6-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea7-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea8-scaled.jpgImagine atasata: dealciupercaoradea-scaled.jpg

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 12 mai 2020 - 17:44

5

#386 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 13 mai 2020 - 15:25

Primăria Oradea a lansat ieri o licitație pentru reabilitarea/modernizarea Bulevardului Dimitrie Cantemir și a Străzii Nufărul. Este inclusă și reabilitarea (și înierbarea) căii de rulare a tramvaielor de pe acest tronson.
Date generale:
- finanțare: POR - Programul Operațional Regional
- buget alocat: 44.530.323,33 RON
- ponderea punctajului:
• 95% preț
• 5% perioada de garanție
- termene limită:
• depuneri oferte: 17.06.2020
• evaluări: 17.06.2021
Link E-licitație: http://e-licitatie.r.../view/100095408
1

#387 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 15 mai 2020 - 08:43

Au fost finalizate lucrările de amenajare a piațetei de lângă Catedrala Sfântul Nicolae, aflată în Piața Unirii:

Citeaza

S-a terminat și amenajarea piațetei de lângă Catedrala Sfântul Nicolae. Lucrarea a tărăgănat pe acest colț de piață și din cauza unor investiții ale Electrica SA.

La mijlocul acestei săptămâni, la mai bine de doi ani de la încheierea proiectului Piața Unirii, s-au finalizat și lucrările la obiectivul de investiții „Căi de acces pietonal la intersecția Piața Unirii cu strada Iuliu Maniu”, adiacent perimetrului pietonal central.

A fost, astfel, amenajată piațeta de lângă Catedrala Greco-Catolică Sf. Nicolae din Piața Unirii, lucrare realizată de asocierea SC Gavella Com SRL – lider de asociere – executant, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile –asociat 1, SC Edildrum Construct SRL – asociat 2 și proiectant, la prețul total de peste 3,5 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere a acestei lucrări a fost dat în 12.03.2019.

Au fost realizate lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, fiind prevăzute rigole din porfir și guri de scurgere, instalaţia electrică de iluminat exterior, amenajare spaţii verzi, pavare a structurii carosabile și pietonale cu porfir. „Aceste lucrări au fost realizate în baza unui contract încheiat cu Episcopia Greco-Catolică, care prevedea că atât terenul învecinat cu Piața Unirii și strada Iuliu Maniu, cât și amplasamentul spre strada Mihai Pavel, să fie pavat la fel ca în Piața Unirii, pentru un aspect unitar al zonei centrale.

În acest sens, gardul din jurul bisericii a fost eliminat, iar suprafața de peste 3.000 de metri pătrați a fost pietruită cu piatră de porfir, din care circa 940 de metri pătrați cu piatră cubică rezistentă, astfel încât pe porțiunea spre strada Mihai Pavel să fie posibil accesul auto”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Pe amplasamentul din vecinătatea Catedralei Greco-Catolice Sf. Nicolae, municipalitatea a amplasat anul trecut statuia marelui om politic Iuliu Maniu, care a fost dezvelită în data de 18 aprilie 2019.

0

#388 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 23 mai 2020 - 18:57

Lucrările la Pasajul Magheru și la Podul Dacia avansează: joi a fost turnat un strat de asfalt pe rampa finalizată a pasajului, dinspre Aleea Ștrandului, dar și pe Podul Dacia:

Citeaza

Municipalitatea anunță că în cursul zilei de joi, pe Bd. Magheru s-a turnat un strat de asfalt pe tronsonul finalizat al pasajului Magheru, cel dinspre Aleea Ștrandului, precum şi pe podul Dacia.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de PMO, ambele sensuri de circulație din zonă vor fi deviate pe tronsonul asfaltat, pentru a se elibera partea dinspre Parcul Traian, unde urmează să fie efectuate săpăturile la cealaltă jumătate a pasajului.

„Începând de vineri, 22 mai, cele două sensuri de circulație din zonă, vor fi deviate pe acest tronson de drum, pentru a elibera partea dinspre Parcul Traian, în vederea săpăturilor la cealaltă jumătate a pasajului. Rampa de acces în pasaj dinspre Aleea Ștrandului a fost finalizată până la nivelul asfaltului, iar la ceea din Parcul Traian se lucrează în continuare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Pasajul Magheru întâlnește Pârâul Paris
Pe partea dinspre Parcul Traian, pasajul care va subtraversa bulevardul Magheru intersectează canalul colector care duce apele Pârâului Paris la Crișul Repede. Proiectul prevede îngustarea acestui canal cu 40%, conform unei experize tehnice. Canalul are o formă ovoidală, cu înălțimea de 3m. Lucrarea propusă este de tăiere a unei porțiuni din tubul colector și turnarea unei plăci de beton, la nivelul căii de rulare apasajului, spune viceprimarul Florin Birta.

Trei benzi pe podul Dacia
Pasajul Magheru este una dintre cele mai complexe lucrări care se desfășoară în acest moment în Oradea, în cadrul proiectului „Soluție inovativă pentru a crea undă verde pentru tramvai pe Podul Dacia – B-dul Magheru”, care include și reorganizarea Podului Dacia la trei benzi de circulație și reabilitarea acestuia, mai transmite PMO.

Circulația din zonă va fi fluidizată, prin crearea celei de-a treia benzi, care va facilita accesul dinspre Aleea Ștrandului, precum și dinspre Parcul Traian spre pod.

„Odată cu realizarea pasajului subteran, se va rezolva conflictul de trafic de pe bulevardul Magheru și se va crea undă verde pentru tramvai”, mai stransmite PMO.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 17 septembrie 2019, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind septembrie 2020. Valoarea contractului iniţial este de 14.511.433, 94 lei (fără TVA). Lucrările sunt realizate de asocierea de firme formată din: SC Freyrom SA (lider de asociere), SC Procons Group SRL (asociat), SC Integrated Road Solutions SRL (asociat), SC Electro Excel Green Consulting SRL (asociat) și SC Abed Nego Com SRL (terț susținător).

Sursa: Bihon.
Videoclipul din articol:

Și fotografiile din articol:
Imagine atasata: magheru1.jpgImagine atasata: magheru2.jpgImagine atasata: magheru3.jpgImagine atasata: magheru4.jpgImagine atasata: magheru5.jpgImagine atasata: magheru6.jpgImagine atasata: IMG20200522144407-scaled.jpgImagine atasata: IMG20200522144646-scaled.jpgImagine atasata: IMG20200522144934MP-scaled.jpgImagine atasata: IMG20200522145125-scaled.jpgImagine atasata: IMG20200522145417MP-scaled.jpgImagine atasata: IMG20200522145423-scaled.jpgImagine atasata: IMG20200522145503-scaled.jpg
3

#389 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 24 mai 2020 - 20:18

Bolojan a anunțat că, din toamnă, Piața Cetate intră în renovare:

Citeaza

Primarul Ilie Bolojan a anunțat duminică după-masă că din toamna acestui an, Piața Cetate va intra în renovare.

Lucrările ce vor transforma piața sunt finanțate din bugetul orașului și din fonduri europene.

Potrivit edilului, în ședința de săptămâna viitoare a consiliului local ar urma să se aprobe planul de urbanism în detaliu. Din luna iunie se va aproba proiectul tehnic iar în prima jumătate a lunii iulie se va demara licitația pentru contractarea lucrărilor. Din toamnă vor începe lucrările de modernizare.

„Din actuala piață se va păstra hala mare, cu acoperișul cărămiziu din imagini. Clădirea, monument istoric, este fostul depou de tramvaie de la începutul secolului trecut. Toate celelalte clădiri vor fi noi. Sub piață va fi o parcare subterană cu 150 de locuri. Accesul în parcare se va face pe sub o zonă pietonală, prin spatele sediului Finanțelor”, transmite Bolojan.

După parcare, pietonalizare
Această parcare se va învecina, practic, cu parcarea din jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic. Acea parcare are prevăzute 273 de locuri pentru mașini, dar licitația a trebuit reluată, în această primăvară. Prin construirea noii parcări subterane de la Piața Cetate, primarul mai face încă un pas pentru îngloba Cetatea Oradea și împrejurimile sale într-un vast spațiu pietonal, prevăzut pentru Centrul Istoric al Oradiei.
Prin acest proiect, Piața mare va fi denumită “Centrul de antreprenoriat Piața Cetate” și va cuprinde 500 de mese pentru sectorul de legume și fructe, 76 de module comerciale (flori, carne, lactate) amenajate în hala mare, 40 de spaţii comerciale de uz general cu acces din zona pietonală ce înconjoară piața și 138 de module pentru produse nealimentare.

500 de mese
Potrivit municipalității, Piața va cuprinde 500 de mese pentru sectorul fructe-legume, 76 de module comerciale pentru flori, carne și lactate, amenajate în hala mare, 40 de spații comerciale de uz general cu acces din zona pietonală din jurul pieței și 138 de module pentru produse nealimentare.

„Va fi amenajat un sector de alimentație publică cu acces dinspre cetate, pe strada Griviței. La etaj, piața va avea o zonă de instruire pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul comercial agricol”, a mai informat edilul.

Drum nou de legătură
Pentru aprovizionarea pieței va fi deschis în spatele acesteia, lipit de gardul Electrica, un nou drum de legătură. Între blocul Cicero și piață, pe amplasamentului PT, dezafectat, se vor amenaja încă 50 de locuri de parcarela sol pentru cumpărători și riverani.

Spațiul din jurul pieței va fi amenajat cu alei și zone pietonale, cu spaţii verzi şi arbori de talie mare.

„Va fi un progres major față de ceea ce avem azi. Mulțumesc colegilor care sunt implicați în gestionarea proiectului pentru că au reușit să treacă peste toate dificultățile care au apărut”, a conchis edilul.

Sursa: Bihon.
Fotografiile din articol:
Imagine atasata: cetate1.jpgImagine atasata: cetate2.jpgImagine atasata: cetate3.jpgImagine atasata: cetate4-1.jpgImagine atasata: cetate5.jpgImagine atasata: cetate6.jpg

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 24 mai 2020 - 20:19

3

#390 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 27 mai 2020 - 10:18

Noul terminal de la Aeroportul Oradea ar trebui terminat până în luna iulie:

Citeaza

În luna iulie ar trebui finalizate lucrările la noul terminal, ce va deveni principala poartă a Aeroportului Oradea. Tot atunci, și lucrările de conectare rutieră a aerogării la DN 79. Încă se așteaptă pețitorii aerieni, pentru curse externe.
Ultimul hei-rup pentru Aeroportul Oradea. Cel puțin în ceea ce privește lucrările la infrastructura aeroportuară, Oradea merge în direcția bună, câtă vreme Aeroportul se extinde, la modul propriu.

Zborurile, tot în discuții
În ceea ce privește zborurile, aici apare o migrenă pentru care, deocamdată cel puțin, nu se găsește leac. Subit, o dată cu trecerea Consiliului de Administrație sub pulpana PNL, subiectul a dispărut din agenda liberalilor, cel puțin ca discurs public, indiferent unde activează ei, în Consiliul Județean sau la Primăria Oradea.

Dacă aducerea zborurilor internaționale nu mai par a fi apanajul și responsabilitatea președintelui udemerist de la Județ, Pásztor Sandor, în schimb, suntem informați despre avansul lucrărilor la noul terminal.

„În dreptul fostului acces, constructorul a demontat împrejmuirea și a dezafectat punctul de control, a început săpăturile pentru montare rigolă carosabil, canalizare ape pluviale, relocare rețele existente și săpături la bretelele de accelerare/decelerare, termenul de finalizare al lucrărilor fiind data de mijlocul lunii iulie. Ne cerem scuze participanților la trafic pentru că, pe o porțiune de 800 metri, pe DN 79, circulația autovehiculelor se face pe o singură bandă de mers. Pe porțiunea cu pricina, constructorul efectuează lucrările necesare, lucrări ce reprezintă o prioritate tocmai pentru a nu îngreuna, inutil, traficul în zonă”, transmite președintele Consiliului Județean.

Totul se întâmplă pe un aeroport eminamente pustiu, pandemia de coronavirus punând capac plăpândei aerogări orădene. Acesta subliniază că e o perioadă dificilă pentru tot ce înseamnă aviație civilă. “Chiar și aeroportul din Budapesta funcționează doar la 20%, Wizzair renunță la peste 1.000 de persoane, iar Ryanair a început să zboare, dar foarte redus, doar câteva destinații”, spune Pásztor, conectat la realitățile de dincolo de graniță. Este cunoscut faptul că autoritățile maghiare au ținut să lase deschis aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta.

Finalmente, terminalul nou, ce va fi botezat “Terminal 1”, a primit o față și ar urma să fie finalizat undeva în iulie 2020, dacă este să dăm crezare spuselor președintelui CJ, Pásztor. Tot atunci ar trebui finalizate și lucrările de infrastructură rutieră din fața celor două terminale aeroportuare. Acestea trebuie conectate la DN 79 Oradea – Arad într-un mod optim, pentru a nu gâtui traficul de pe drumul național, dar și pentru a evita congestia traficului din incinta Aeroportului. Aceasta în premisa fericită că Aeroportul Oradea va căpăta, din nou, viață, măcar la un moment dat.

Au prelungit mandatele din CA
Săptămâna trecută, plenul Legislativului județean a votat, în unanimitate, prelungirea mandatelor membrilor în Consiliul de Administrație provizoriu, de la Aeroport, cu încă două luni. Astfel, la 8 iulie 2020 se vor împlini opt luni de când CA-ul de la Aeroport este prezidat de fostul director al Tarom și Blue Air, Gheorghe Răcaru. “Din câte știu, sunt o serie de discuții la nivelul Consiliului de Administrație pe problema zborurilor, dar după cum știți, acest Consiliu a fost asumat de PNL (în frunte cu primarul Ilie Bolojan – n.red.), astfel încât acum așteptăm să vedem. După cum știți, în ședința de săptămâna trecută am prelungit încă pe două luni mandatul actualului CA provizoriu. Apoi, va trebui format un Consiliu de Administrație complet nou, conform legii, chiar dacă este posibil să fie vorba despre aceleași persoane”, ne-a declarat președintele Pásztor Sandor.

Trei benzi noi, Aeroport – DN 79
În această perioadă, grupul Selina lucrează la conectarea integrată a celor două terminale de pasageri la DN 79 Oradea – Arad. Pásztor promite că acestea se vor termina în timp record, în iulie, o dată cu finalizarea ultimelor lucrări la terminalul nou. “Era vorba despre 7 luni, dar se termină în 3 luni. Am avut o discuție cu ei și îl termină pe iulie. În ceea ce privește terminalul nou, avem deja făcute autorizările, funcționează totul, suntem în fază finală. Vom avea condiții pentru zborurile internaționale – terminal, nod rutier, parcare, chiar dacă cu mare întârziere”, recunoaște Pásztor. UTI Grup București trebuia să finalizeze terminalul nou în august 2018. Ceea ce înseamnă că s-a înregistrat o întârziere de doi ani. Ce-i drept, în ultimul an și jumătate, Oradea nici nu a fost un aeroport aglomerat...

Valoarea lucrărilor pentru racordarea drumurilor din incinta Aeroportului Oradea la Drumul Național 79 este de 2,9 milioane de lei, cu TVA inclus. Prin purtătorul său de cuvânt, Consiliul Județean informează că lucrările au debutat la începutul lunii mai, iar constructorul – Selina Grup – va asigura accesul în/din incinta Aeroportului prin execuția a trei benzi de accelerare/decelerare, care vor fi amplasate după cum urmează:
– o bandă de decelerare și o bandă de accelerare, ce vor fi construite la actualul acces în incintă, respectiv în fața actualului terminal de pasageri (Terminalul Pasageri nr. 2, unde se vor opera plecările pentru zborurile internaționale);
– o bandă de accelerare amplasată în zona terminalului nou de pasageri (Terminal Pasageri nr. 1, unde se vor opera plecări și sosiri curse interne, și sosiri curse internaționale), pentru ieșirea spre DN 79, pe direcția municipiului Oradea.

Sursa: Bihon.
Fotografiile din articol:
Imagine atasata: 3drumconector18k-scaled.jpgImagine atasata: 3Selinaaeroport18K-1-scaled.jpgImagine atasata: 3Terminalvechi218k-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133527-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133627-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133739-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133832-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133846-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133848-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133915-scaled.jpgImagine atasata: 20200526133920-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134023-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134044-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134107-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134128-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134314-1-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134326-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134345-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134406-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134501-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134542-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134619-scaled.jpgImagine atasata: 20200526134710-scaled.jpgImagine atasata: 20200526135019-scaled.jpgImagine atasata: 20200526135052-scaled.jpgImagine atasata: 20200526135229-scaled.jpg
4

#391 Useril este offline   CataM 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 27 mai 2020 - 18:15

Investiție inutilă într-un aeroport falimentat.

Odată cu deschiderea primilor kilometri de autostrada ce vor asigura legătura cu Ungaria, se va pune lacătul pe acest aeroport. (Vecinii din Arad au trăit-o pe pielea lor)


Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#392 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 27 mai 2020 - 23:24

Terminalul nou arata exact ca cel vechi?
0

#393 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 28 mai 2020 - 07:21

Aparent, da, cu excepția faptului că la cel nou pe lateralele fațadei sunt geamuri, în loc să fie perete, cum e la cel vechi. De asemenea, terminalul vechi are 3 cupole, cel nou are 4:
Imagine atasata: OIP.jpeg
Sursa

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 28 mai 2020 - 07:27

1

#394 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 28 mai 2020 - 17:59

O mica precizare. Piata Cetate a fost deja demolata si va fi construita una noua, se va pastra doar hala care a fost candva depoul de tramvaie, fiind si monument istoric, integrata in noua piata.

@Cata M. Referitor la aeroport, nu iti bate tu capul pentru aeroportul din Oradea, ca sunt altii pentru asta...

Grădina urbană: Primul parc botanic din Oradea va fi amenajat în cartierul Nufărul




Citeaza

7,3 hectare de teren nefolosit din Nufărul se vor transforma în prima grădină botanică în aer liber din Oradea!

Primăria lucrează la proiectul de realizare a acestei grădini, care la final va avea o seră cu plante exotice, o casă de fluturi, un turn de observaţie, o pasarelă pietonală supraetajată, ce va traversa şi parcul Salca, şi o "cetate" dedicată copiilor.

Vizitare şi cercetare

Mircea Mălan, viceprimar OradeaAnunţat de primarul Ilie Bolojan din toamna anului trecut, proiectul Grădina Urbană Nufărul a intrat acum într-o etapă concretă. La începutul lunii mai, studiul de fezabilitate a fost aprobat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor. "Lucrăm cu o echipă de proiectanţi din Bucureşti, care s-au asociat cu specialişti din Germania, pentru definitivarea proiectului", spune viceprimarul Mircea Mălan (foto).

Proiectul îşi propune să schimbe complet aspectul terenului întins pe o suprafaţă de 73.000 de metri pătraţi, cuprins între Oradea Trade Center şi parcurile Salca. Expoziţia botanică va putea fi admirată atât în aer liber, cât şi într-o seră întinsă pe o suprafaţă de 3.000 mp. Aici vor fi relocate plantele care acum cresc în mica seră din apropierea Hotelului Continental şi va fi amenajată şi o casă a fluturilor. Împreună cu Universitatea, Primăria vrea să amenajeze şi un centru de cercetare în biologie. "Va fi o zonă de laboratoare, gestionată de specialiştii Universităţii", precizează Mălan.


Plimbare la înălţime

Parcul va avea şi o grădină verticală, care va putea servi ca inspiraţie pentru orădenii dornici să-şi creeze astfel de zone acasă.

De asemenea, va fi construit un turn de observaţie. "Turnul va oferi o nouă perspectivă asupra grădinii botanice şi a împrejurimilor şi va fi un reper pentru oraş", se arată în proiect. Orădenii vor urca în turn fie din grădină, fie de pe o pasarelă de promenadă suspendată, ce va trece peste parc, peste strada Meiului şi parcul Salca, până pe malul Peţei.

Parcul va avea şi o zonă dedicată copiilor, "City of Kids", unde micuţii vor găsi diferite jocuri. Pentru că nu toate terenurile din zonă sunt în proprietatea oraşului, Primăria urmează să facă exproprieri, iar apoi va lansa licitaţia pentru execuţie. Deocamdată, nu se cunoaşte valoarea investiţiei, dar municipalitatea doreşte să o finanţeze cu fonduri europene.






Aceasta postare a fost editata de Raven: 28 mai 2020 - 18:06

1

#395 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 28 mai 2020 - 18:09

Ioşia în "tratament": Ştrandul Ioşia va deveni o "grădină termală", cu bazine interioare şi exterioare, bază de recuperare şi centru SPA

Citeaza

Vindecare cu apă

Proiectul de modernizare a fost depus deja de ADP, spre autorizare, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor şi prevede că "Grădina termală Ioşia" se va întinde pe o suprafaţă de 3,2 hectare, urmând să aibă bazine interioare şi în aer liber, deopotrivă.

Actuala clădire administrativă a ştrandului va fi demolată şi înlocuită cu una nouă, întinsă pe trei niveluri (subsol, parter şi etaj), unde vor fi amenajate bazine interioare pe o suprafaţă totală de 550 mp. Acestea vor fi umplute cu apă geotermală, dar şi cu apă rece încălzită.

În plus, în clădire va funcţiona un centru SPA, cu saună şi săli de tratamente care folosesc apa geotermală, o sală de fitness, un restaurant şi, desigur, o zonă de vestiare. "Ştim că resursa termală din Ioşia are efecte curative excepţionale şi dorim să o folosim la potenţialul maxim", spune viceprimarul Mircea Mălan.

La baza de tratament vor fi bine primiţi şi tineri, şi vârstnici, apa termală fiind prielnică pentru afecţiuni ale sistemului nervos, locomotor ori muscular, dar şi pentru articulaţii inflamate ori boli ginecologice.

Cu terasă peste Criş

Proiectul prevede că vor fi păstrate cele şase bazine exterioare existente, în suprafaţă totală de 2.770 mp, dar vor fi modernizate. Fireşte, vor fi amenajate duşuri exterioare, grupuri sanitare şi zone de plajă.

Se vor păstra şi spaţiile verzi, dar vor fi îmbunătăţite, cu plante specifice microclimatelor din zonele cu apă termală. Totuşi, pentru realizarea proiectului, 83 de arbori şi arbuşti din incinta ştrandului vor fi puşi la pământ. Locul lor va fi luat de alţi 425, promit proiectanţii.

Un alt punct de atracţie al noului complex va fi o terasă care va fi ridicată în consolă, peste Crişul Repede. După ce se vor sătura de bălăceală şi de plajă, orădenii vor putea să ia masa deasupra râului...

Se caută finanţare

Modernizarea ştrandului Ioşia va implica şi amenajarea unei centrale care să exploateze apa geotermală în condiţii moderne. "Lucrăm cu inginerii unei companii din Islanda, Mannvit, cea mai bună din lume în exploatarea apei geotermale", spune viceprimarul Mălan.

1

#396 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 28 mai 2020 - 18:13

Primaria Oradea are planuri si pentru stramutarea actualei gradini zoologice, inafara orasului, s-a identificat si terenul, exista o cooperare in acest sens cu gradina Zoo din Nyiregyhaza, cea mai renumita din Ungaria, noua gradina zoologica ar urma sa aibe o suprafata de peste 30 ha.

Aceasta postare a fost editata de Raven: 28 mai 2020 - 18:14

3

#397 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 01 iunie 2020 - 23:00

PRIMĂRIA ORADEA LANSEAZĂ CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE SOLUȚII PENTRU AMENAJAREA SPAȚIULUI PIETONAL DINTRE STR. INDEPENDENȚEI ȘI MALUL CRIȘULUI REPEDE

Citeaza

Așa cum au anunțat încă de săptămâna trecută, viceprimarul Mircea Mălan și Arhitectul Șef al municipiului, dl. Radu Fortiș, azi, 28 mai, Primăria Oradea prin Instituția Arhitectului Șef lansează concursul internațional de soluții, care are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu urban marcat de un volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crisului Repede, amplasament redefinit prin proiectul realizării parcării subterane, investiție acum în curs de finalizare.

Concursul de soluţii va fi deschis într-o singură etapă, cu atribuirea contractului de proiectare echipei câștigătoare.


C

Citeaza

ei care doresc să acceseze documentația de participare la concurs o pot face începând cu 2 iunie, toate documentele urmând să fie găsite pe www.oradea.ro, în fereastra "CONTEXT IDENTITY SYMBOL" creată pe prima pagină a site-ului, în stânga paginii, cu mențiunea că data limită de înscriere la concurs este 6 iunie.

În fereastra "CONTEXT IDENTITY SYMBOL" cei interesați vor găsi toate detaliile privind fiecare etapă a concursului.

10 iulie 2020, ora 17:00 este data limită de primire a proiectelor, iar în 11 iulie va avea loc jurizarea online a proiectelor, urmând ca în data de 12 iulie să fie anunțate rezultatele.

Apoi, în 13 iulie se pot face contestații, urmând ca în data de 15 iulie să fie organizată o conferință și o expoziție în care vor fi prezentate atât proiectele primite cât și proiectul câștigător.


Citeaza

Juriul concursului

Juriul concursului este format din următorii membrii:

- Mircea Mălan - viceprimar al municipiului Oradea

- Radu Fortiş - arhitect-şef, municipiul Oradea

- Marian Moiceanu - profesor doctor arhitect, rector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" Bucureşti

- Paola Rizzi - Profesor de tehnică de planificare urbană și regională - University of L'Aquila and DADU, University of Sassari, Italia.

- Lorenzo Cotti - Elveţia, câștigător concursuri internaționale de arhitectură

- Borislav Ignatov - Bulgaria

- Popo Danes - Indonezia, Bali

Membrii supleanți ai concursului sunt:

- Hidehiko KANEGAE - doctor în inginerie, profesor Graduate School of Policy Science, Faculty of Policy Science, Ritsumeikan University

- Rachel Armstrong- professor de arhitectură experimentală la Newcastle University, UK

- Håkon Iversen - Director & Partner DAVID LOCK ASSOCIATES NORDIC AS

Premii acordate

Premiile vor fi acordate primilor trei clasați după cum urmează:

- Premiul I : valoarea contractului de proiectare (SF/DALI/DTAC)

- Premiul II: 21.950 ron

- Premiul III : 12.000 ron.

3

#398 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 01 iunie 2020 - 23:03

Citeaza

VOR ÎNCEPE LUCRĂRILE LA DRUMUL DE LEGĂTURĂ DE LÂNGĂ AEROPORT
Am semnat vineri la București contractul de preluare a porțiunii de drum din spatele complexului ERA Shopping de la reprezentanții companiei OMILOS, proprietarii acestuia. Porțiunea de 320 de metri face parte din drumul ce va face legătura dintre giraţia de la colțul cartierului Europa (unde se construiește pasajul suprateran de 4 benzi pe centură) şi Calea Aradului. Mulţumesc reprezentanților companiei pentru dreptul de superficie pe care ni l-a dat şi care ne permite să începem proiectul.
Miercuri, 3 iunie, vom semna contractul de execuție a drumului. Licitația a fost câștigată de firma PORR, cea care lucrează și la pasajul din zonă. Lucrările vor începe în iulie și se vor termina până la sfârșitul anului, odată cu cele de la pasaj. Valoarea lucrărilor este de 900.000 euro.
Noul drum, în lungime de 860 de metri (marcat pe hartă cu roşu), va descongestiona accesul la Piaţa 100 și va fi o legătură bună între centură și Calea Aradului.
Drumul are 4 porțiuni. Prima, cea preluată vineri, în spatele ERA, 320 metri. A doua, de 125 de metri, traversează zona de balizaj a aeroportului. A treia, de-a lungul pieței, are o lungime de 270 de metri. Al patrulea sector se suprapune cu platforma amenajată de acces la Piaţa 100, racordându-se la sensul giratoriu de pe centură, are o lungime de 145 de metri.
Ne cerem scuze orădenilor şi celor aflați în tranzit pe centură pentru deranjul şi blocajele generate de lucrările la aceste proiecte. Anul viitor însă, circulația și accesul în zona Centurii - Piața 100 se va face fluent și în siguranță.


I. Bolojan via Facebook.

Imagine postata
3

#399 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 01 iunie 2020 - 23:15

Parkinguri.

Parkingul subteran de pe Independentei, urmeaza sa fie inaugurat in perioada urmatoare, piata de deasupra este subiectul concursului international de mai sus.

Imagine postata


Cel suprateran de pe str. Brasovului (langa Magazinul Crisul).

Imagine postata


Foto: danla via skyscrapercity Romania.

Parking suprateran str. Academiei-Baritiu, Vointa, au inceput lucrarile. (Foto: Cristi oradeanul via skyscrapercity Romania).

Imagine postata

Parking subteran, Piata Gojdu, desemnarea castigatorului licitatiei.

http://oradea.ro/sti...a-emanuil-gojdu

In pregatire pentru licitatie, parking suprateran str. I. Vulcan.

http://www.oradea.ro...da-iosif-vulcan

Rezumat:

Multilevel Parking
Finalizate si functionale, 869 locuri:
-457 locuri in parcarea supraetajata str. Tribunalului
-412 locuri in parcarea supraetajata zona Rogerius-Spitalul Municipal
In executie, 1200 locuri
-460 locuri in parcarea subterana str.Independentei
-400 locuri in parcarea supraterana str. Brasovului
-340 locuri supraetajate str. Academiei-Baritiu, Vointa
In curs de proiectare, 0 locuri:
In licitatie de construire, 270 locuri
-270 locuri subterane Piata Emanuil Gojdu-Cetate, park and ride
In stadiu de elaborare SF, 430 locuri
-300 locuri supraetajate str. T.Vladimirescu, langa primarie.
-130 locuri supraetajate str. Iosif Vulcan, langa casa „Darvas – La Roche”
In stadiu de analiza/intentie, 400 locuri:
-400 locuri supraetajate, str. Gh.Doja, langa Spitalul Judetean.

Aceasta postare a fost editata de Raven: 01 iunie 2020 - 23:25

4

#400 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 02 iunie 2020 - 01:45

Vezi postareaRaven, la 01 iunie 2020 - 23:15, a spus:

Rezumat:

Multilevel Parking
Finalizate si functionale, 869 locuri:
-457 locuri in parcarea supraetajata str. Tribunalului
-412 locuri in parcarea supraetajata zona Rogerius-Spitalul Municipal
In executie, 1200 locuri
-460 locuri in parcarea subterana str.Independentei
-400 locuri in parcarea supraterana str. Brasovului
-340 locuri supraetajate str. Academiei-Baritiu, Vointa
In curs de proiectare, 0 locuri:
In licitatie de construire, 270 locuri
-270 locuri subterane Piata Emanuil Gojdu-Cetate, park and ride
In stadiu de elaborare SF, 430 locuri
-300 locuri supraetajate str. T.Vladimirescu, langa primarie.
-130 locuri supraetajate str. Iosif Vulcan, langa casa „Darvas – La Roche”
In stadiu de analiza/intentie, 400 locuri:
-400 locuri supraetajate, str. Gh.Doja, langa Spitalul Judetean.


Toate astea se fac la Oradea ? Oau... Oau... Oau... ! Incredibil !
Felicitari! :coolspeak:
2

Arata acest topic


  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi