STP Timișoara Forum: Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar

#2221 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 10 mai 2020 - 18:36

Arcada Company pregătește montarea ultimilor piloni pentru legătura directă cu OTP, iar Porr a anunțat că lucrările pentru dublarea liniei Mogoșoaia - Balotești se desfășoară în ritm alert, cu șanse ridicate ca proiectul să fie gata înainte de termen:

Citeaza

Arcada Company a început pregătirile pentru montarea ultimelor pile (stâlpi de susținere) la calea ferată de aeroport, în parcarea hotelului Vienna House. Astfel, s-a trecut și de ultimul obstacol care stătea în calea realizării conexiunii feroviare. Și proiectul conex de dublare a căii ferate Mogoșoaia-Balotești avansează în ritm alert, iar austriecii de la Porr Construct promit că va fi gata înainte de termenul contractual.

Au apărut primii muncitori în parcarea hotelului Vienna House din Otopeni, une urmează să fie montate ultimele pile ale viaductului peste DN1 pe care va trece calea ferată ce va face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă.

Patronii hotelului au deblocat calea ferată de aeroport
Patronii hotelului contestaseră în instanță decizia de expropriere și, la finele lunii decembrie, avuseseră câștig de cauză. Între timp însă ei s-au înțeles cu oficialii Ministerului Transporturilor, cu care au semnat un protocol ce-i permite constructorului să continue lucrările în ”ograda” lor.

”Luni începem relocarea utilităților – linii electrice de joasă și medie tensiune, rețele de fibră optică, telecomunicații, gaz și alimentare cu apă. La finele lunii mai va fi finalizată această operațiune, astfel încât în ultima săptămână să putem mobiliza instalațiile de forare”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului de la Otopeni. El a precizat că la finele lunii iulie viaductul va ajunge în dreptul DN1, pe partea stângă cum vii dinspre București.

Calea ferată de aeroport a fost contestată vehement de Ion Țiriac. Între timp, miliardarul s-a răzgândit
Au fost montate și aproape toate grinzile viaductului, cu excepția celor din dreptul punctului de oprire ce va fi realizat la Telekom Arena, patinoarul lui Ion Țiriac.

Inițial, miliardarul a fost cel mai vocal opozant al proiectului conexiunii feroviare, însă apoi ”a dat-o la pace”, după ce autoritățile i-au promis o stație de cale ferată în dreptul bazei sale sportive. Montarea grinzilor la punctul de oprire de la patinoar va începe pe data de 18 mai și va dura trei zile.

Mai departe, spre Halta Odăile, unde conexiunea feroviară se va ”înțepa” în Magistrala 700 București-Urziceni, lucrările sunt în toi. Au fost montate deja trei din cele patru schimbătoare de cale (macazuri) și a fost realizată suprastructura pe o distanță de 300 de metri.

Se fac ultimele finisaje la stația feroviară de la terminalul Sosiri, care va fi gata în iunie
De cealaltă parte a DN1, viaductul este gata până în dreptul Terminalului Sosiri al Aeroportului Henri Coandă, unde se fac ultimele finisaje la stația terminus. Acum, se lucrează la instalații, iluminat și acoperiș, care va fi placat cu alucobond, pentru a se încadra în arhitectura generală a aerogării. Inginerul Trenchea promite că la finele lunii iunie clădirea stației de călători va fi gata.

În ceea ce privește viaductul din această zonă, în săptămâna care începe mâine va începe așternerea stratului de piatră spartă, apoi montarea traverselor și a șinelor de la aeroport până la DN1. În paralel se lucrează la finisajele peroanelor din stație și la rețeaua de semnalizare feroviară și telecomunicații.

Contract de peste 80 milioane de euro pentru calea ferată de aeroport, semnat cu un constructor român
Contractul pentru calea ferată de aeroport a fost semnat pe 11 iunie 2019 cu asocierea SC Arcada Company SA – SC ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH și are o valoare de 398,16 milioane de lei. fără TVA.

Proiectul are drept scop asigurarea unei legături directe între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km și a unui viaduct de 1,52 km care va supratraversa DN1.

Se lucrează ”cu talent” la dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești. Proiectul prinde contur
Dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești este un proiect complementar conexiunii feroviare spre Aeroportul Internațional Henri Coandă. În paralel cu linia simplă existentă, se construiește o alta, pe o distanță de aproximativ opt kilometri.

Deja, terasamentul este aproape gata între Mogoșoaia și pasajul de peste DN1, iar până la Halta Odăile, unde se face bifurcația spre aeroport, au fost puse și șinele. Se lucrează în ritm alert și la pasaj (podul feroviar), unde se fac operațiuni de sablare și de revopsire, iar apoi se va trece la înlocuirea traverselor pe ambele fire de circulație.

A fost demolat PO Aeroport, inaugurat de Radu Berceanu cu sprijinul Club Feroviar
Punctul de oprire de dincolo de DN1, inaugurat în 2009 de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Radu Berceanu, cu sprijinul Club Feroviar, a fost demolat. De aici, călătorii erau preluați cu microbuzele CFR Călători și duși până la Terminalul Plecări al aeroportului.

Această conexiune, chiar și cu transbordare auto, a fost extrem de utilă, mai ales în perioada în care pe DN1 se lucra la construcția pasajelor supraterane de la Băneasa Shopping City (mall-ul fugarului Puiu Popoviciu) și de la Aleea Privighetorilor și la cel subteran de la Aeroportul Băneasa. Din cauza lucrărilor, traficul pe DN1 era supraaglomerat, iar mulți oameni au preferat să meargă cu trenul la aeroport.

Structura de rezistență a noului punct de oprire va fi gata la sfârșitul lunii mai
Acum, austriecii de la Porr Construct lucrează la construcția unui alt punct de oprire, mai aproape de DN1 față de primul, la standarde adaptate anului 2020.

Pasajul peste DN1 este sablat și revopsit
”Aici se vor turna 900 mc de beton și se utilizează 150 de tone de armătură, numai în structura de rezistență, care va fi gata la finalul acestei luni”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Adrian Bodoc, șeful șantierului de dublare a căii ferate Mogoșoaia-Balotești. După ce va fi gata structura de rezistență, vor fi construite două peroane cu lungimea de 150 m fiecare și se va trece la montarea instalațiilor, a iluminatului, a lifturilor și a scărilor rulante. În dreptul stației, va fi amenajată o parcare de tip park&ride.

Proiectul ar putea fi finalizat înainte de termenul contractual
Constructorul spune că, după toate datele, întreg proiectul, care are ca termen de punere în funcțiune data de 31 decembrie 2020, va fi gata mai devreme.

”Noi sperăm ca până la finele lunii august să fie gata, pentru ca apoi, la începutul lui septembrie, să începem testele, care vor dura o lună sau două. Astfel, la sfârșitul lui octombrie-începutul lui noiembrie proiectul ar putea fi finalizat”, a mai spus Adrian Bodoc.

Contract de peste 10 milioane de euro cu austriecii de la Porr
Obiectivul de investiţii "Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti", în valoare de 50,5 milioane de lei, are finanţare asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Trebuie precizat faptul faptul că proiectul reprezintă prima lucrare de dublare a unei linii de cale ferată realizată după 1989 pe reţeaua feroviară exclusiv din fonduri de la bugetul de stat.

Sursa: Club Feroviar.
Fotografiile din articol:
- legătura directă:
Imagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-1-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-2-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-3-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-4-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-5-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-6-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-7-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-8-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Tiriac-Otopeni-Aeroport-9-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Aeroport-Otopeni-1-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Aeroport-Otopeni-2-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Aeroport-Otopeni-3-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Aeroport-Otopeni-4-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Aeroport-Otopeni-5-scaled.jpgImagine atasata: Arcada-Aeroport-Otopeni-6-scaled.jpg
- dublarea M700 (Mogoșoaia - Balotești):
Imagine atasata: Porr-Odaile-Mogosoaia-1-scaled.jpgImagine atasata: Porr-Odaile-Mogosoaia-2-scaled.jpgImagine atasata: Porr-Odaile-Mogosoaia-3-scaled.jpgImagine atasata: Porr-Odaile-Mogosoaia-4-scaled.jpgImagine atasata: Porr-Odaile-Mogosoaia-5-scaled.jpgImagine atasata: Porr-Odaile-Mogosoaia-6-scaled.jpg
- reconstrucția stației P.O. Aeroport h.:
Imagine atasata: PO-Aeroport-1-scaled.jpgImagine atasata: PO-Aeroport-2-scaled.jpgImagine atasata: PO-Aeroport-3-scaled.jpgImagine atasata: PO-Aeroport-4-scaled.jpgImagine atasata: PO-Aeroport-5-scaled.jpgImagine atasata: PO-Aeroport-6-scaled.jpg
Și 3 videoclipuri realizate de autorul articolului:
- lucrările la legătura directă:

- un tren (R 7035) la halta Odăile:

- lucrările la stația P.O. Aeroport h.:

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 10 mai 2020 - 18:40

2

#2222 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 10 mai 2020 - 22:00

Pentru licitația destinată studiului de fezabilitate pentru racordul cu Aeroportul Brașov, termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 13 mai.
0

#2223 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 13 mai 2020 - 21:46

Astra Transcarpatic reia circulația trenurilor sale începând de vineri. Cu această ocazie, compania a publicat un set de noi măsuri:

Citeaza

Astra Trans Carpatic anunță măsuri pentru protejarea călătorilor, odată cu reintrarea în circulație a trenurilor în data de 15 mai. Printre acestea se numără acceptarea în tren doar a călătorilor care poartă mască de protecție și mănuși.

"Pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus și în vederea reintrării în circulație a trenurilor din data de 15 mai, pentru protecția dumneavoastră și a celor din jur pe parcursul călătoriei s-au luat următoarele măsuri:
1. La îmbarcarea în trenurile ATC, cât și în timpul călătoriei, sunt acceptați numai călătorii care poartă mască de protecție și mănuși.
2. La urcarea în vagon a călătorilor sau în timpul călătoriei, va fi verificată temperatura corporală cu termometru non contact, de către personalul de tren, la o temperatură mai mare de 37 °C, nu se va permite accesul în vagon.
3. În timpul călătoriei, păstrați distanța socială.
4. Trenurile ATC sunt dotate cu dozatoare cu dezifectant pentru mâini.
5. Nu aruncați în vagoane măștile de protecție și mânușile, după utilizarea acestora.
6. Pentru achiziționarea legitimațiilor de călătorie, recomandăm folosirea platformei on-line, de asemenea rugăm ca la casele de bilete să efectuați plata cu cardul.
7. În cazul in care nu mai sunt locuri disponibile, nu se va permite accesul în tren pentru persoanele fără legitimații de călătorie.
8. Rugăm călătorii să prezinte legitimațiile de călătorie la ușa de îmbarcare în tren", se arată în anunțul operatorului feroviar privat de transport călători.

Astra Trans Carpatic a început să suspende trenuri la finele lunii martie, în urma Ordonanțelor Militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Sursa: Economica.
0

#2224 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 14 mai 2020 - 13:37

Pentru studiul de fezabilitate privind realizarea racordului cu Aeroportul Brașov, unicul ofertant este compania CONSIS PROIECT S.R.L.
0

#2225 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 14 mai 2020 - 20:57

CFR a anunțat că va relua gradual, începând de sâmbătă, circulația trenurilor suspendate:

Citeaza

CFR Călători a anunțat joi seara că repune în circulație, gradual, începând de sâmbătă, trenurile anulate în starea de urgență. Garniturile internaționale vor începe să circule din nou abia după data de 15 iunie.

În prima parte a acestui program vor reintra în circulație următoarele trenuri:

Începând cu data de 16 mai 2020

IR 1623 în relația București Nord – Sibiu
IR 1624 în relația Sibiu – Brașov
Începând cu data de 17 mai 2020

IR 1751 se repune în circulație în relația București Nord – Pașcani – Suceava, în locul trenului IR 12751 București Nord – Bacău – Pașcani – Iași și va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoșani (R 5583 Verești – Botoșani)
IR 1653 în relația București Nord – Bacău – Suceava – Vatra Dornei Băi hc
R 2444 în relația Târgu Mureș – Războieni
Începând cu data de 18 mai 2020

IR 1654 în relația Vatra Dornei Băi hc – Suceava – Bacău – București Nord
IR 1754 în relația Suceava – Pașcani – București Nord și va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoșani (R 5582 Botoșani – Verești)
IR 380 în relația București Nord – Pașcani – Suceava Nord, în locul trenului IR 12581 București Nord – Pașcani – Iași
IR 381 în relația Suceava Nord – Pașcani – București Nord, în locul trenului IR 12580 Iași – Pașcani – București Nord
R 5562 în relația Suceava Nord – Botoșani
R 5582 în relația Botoșani – Verești
R 5583 în relația Verești – Botoșani
R 5567 în relația Botoșani – Suceava Nord
R 5564 în relația Suceava Nord – Botoșani
R 5565 în relația Botoșani – Suceava
IR 1551 în relația București Nord – Ploiești Sud
IR 1556 în relația Ploiești Sud – București Nord
R 5027 în relația București Nord – Ploiești Sud
R 9101 în relația București Nord– Târgoviște
R 9106 în relația Târgoviște – București Basarab
R 7031 în relația București Nord – Urziceni
R 7036 în relația Urziceni – București Nord
R 4509 în relația Braşov – Gheorgheni
R 4515 în relația Braşov – Miercurea Ciuc
R 4517 în relația Braşov – Siculeni
R 4519 în relația Braşov – Siculeni
R 4522în relația Gheorgheni – Miercurea Ciuc
R 4523 în relația Miercurea Ciuc – Izvoru Mureşului Hm
R 4524 în relația Miercurea Ciuc – Băile Tuşnad Hm
R 4530 în relația Războieni – Târgu Mureş
R 9301 în relația Videle – Roșiori Nord
R 9008 în relația Craiova –Roșiori Nord – București Basarab
R 9385 în relația Roșiori Nord – Craiova
R 9025 în relația București Basarab –Pitești
R 9477 în relația Pitești – Piatra Olt
IR 1090 în relația Golenți – Craiova, cu plecare din Golenți la ora 13:05 conform graficului
R 9135 în relația Craiova – Băilești
R 9138 în relația Băilești – Craiova
În perioada 18 mai – 14 iunie 2020

R 11290 în relația Calafat – Golenți va circula cu orar modificat, cu plecare din Calafat la ora 12:45 și sosire în Golenți la ora 13:00. Începând cu data de 15 iunie 2020,R 11290 și R 11291 în relația Calafat – Golenți și retur se anulează.
Începând cu data de 19 mai 2020

R 9024 în relația Piatra Olt – București Nord
R 4525 în relația Băile Tuşnad Hm. – Siculeni
R 4528 în relația Izvoru Mureşului – Siculeni
Începând cu data de 24 mai 2020

R 9004 în relația Roșiori Nord – București Basarab
Începând cu data de 1 iunie 2020

IR 1582 în relația Constanța – București Nord
IR 1584 în relația Constanța – București Nord
IR 1559 în relația București Nord – Buzău
IR 1558 în relația Buzău – București Nord
IR 1681 în relația București Nord – Constanța
IR 1682 în relația Constanța – București Nord
IR 1683 în relația București Nord – Constanța
IR 1684 în relația Constanța – București Nord
R 8002 în relația Constanța – București Obor
R 8003 în relația București Obor – Constanța
R 8202 în relația Constanța – Buzău
R 9026 în relația Pitești – București Nord

Trenurile anulate în starea de urgență vor reveni după 15 iunie în trafic internațional
Celelalte trenuri suspendate în timpul stării de urgență vor fi reintroduse în circulație de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunțată public. Excepție fac trenurile care nu au rost în această perioadă, cum sunt garniturile de navetă pentru elevi.

Trenurile internaționale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini și recomandările Uniunii Europene.

”Este important ca pasagerii să-și facă rezervare din timp și să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta, în mod operativ, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat”, se arată în comunicatul dat publicității de CFR Călători.

Sursa: Club Feroviar.
De asemenea, începând de mâine, și Softrans reintroduce trenuri suspendate:

Citeaza

Stimați calatori,

Avand in vedere ca starea de urgenta instituita pe teritoriul Romaniei ca masura de prevenire a raspandirii comunitare a COVID-19 inceteaza incepand cu data de 15.05.2020 SOFTRNS SRL va reincepe operarea trenurilor astfel:

2020 - B1.1 Craiova (05:45) - Bucuresti Nord (09:00 - 09:12) - Brasov (11:45)

2020 - B1.2 Brasov (14:55) - Bucuresti Nord (17:29 - 17:46 ) - Craiova (21:07)

C1.1 Craiova (06:45) - Bucuresti Nord ( 10:00 – 10:20) – Constanta (12:38)

C1.2 Constanta (16:10) - Bucuresti Nord (18:23 - 18:35) - Craiova (21:58)

In scopul asigurarii unui climat de siguranta a calatoriei dvs. cu trenurile SOFTRANS am stabilit urmatorul pachet de masuri/reguli:

-Se vor ocupa doar locurile pare, iar în picioare nu se va permite calatoria;
-Dezinfectarea trenurilor se va face dupa un program strict stabilit pentru angajatii nostrii care insotesc permanent trenurile;
-Au fost montate in interiorul trenurilor, in dreptul usilor de acces, dispensere cu dezinfectant si covorase impregnate cu substante dezinfectante;
-Accesul in tren se va face pe la usile vagoanelor 1 si 3; iesirea din tren se va face pe la usile vagoanelor 2 si 4;
-Accesul in tren va fi permis doar calatorilor care poseda si poarta masca de protectie;
-Inainte de intrarea in tren se va efectua, de catre angajatii nostrii, termoscanarea dvs. Daca, in urma termoscanarii, temperatura dvs. depaseste 37,5° C, cu scuzele de rigoare, nu vi se va permite accesul in trenurile SOFTRANS, pentru protectia celorlalti calatori.
-Calatorii cu rezervări trebuie sa le prezinte la urcarea în tren.

Personalul de tren cu care dvs. intrati in contact va fi echipat corespunzator, respectiv va purta masca de protectie, vizeta si manusi.
In scopul evitarii manipularii banilor va recomandam plata anticipata (on-line) a legitimatiei de calatorie sau plata cu cardul in tren.
In speranta ca masurile/regulile de calatorie stabilite mai sus vor fi considerate de dvs. benefice unei calatorii in siguranta si nu ca masuri restrictive va asteptam sa calatoriti cu trenurile SOFTRANS incepand cu data de 15.05.2020.

Va multumim pentru intelegere.

Sursa: Facebook Softrans.

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 14 mai 2020 - 20:58

1

#2226 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 20 mai 2020 - 10:58

Vezi postareaSPECTR-2, la 04 mai 2020 - 20:22, a spus:

Citeaza

Nici n-au trecut bine 10 zile de la lansarea licitației pentru achiziția celor 20+20 de rame electrice noi, că au început să apară contestații: CRRC a depus ieri o contestație la CNSC.

A fost respinsă.

Vai de capul nostru... :Facepalm_emote_gif:
CRRC a atacat decizia CNSC la Curtea de Apel București (C.A.B.), deci o să dureze ceva până să poată să se desfășoare licitația cum trebuie...
Link-ul procesului: http://portal.just.r...83157&id_inst=2
0

#2227 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 21 mai 2020 - 14:15

Vezi postareaSPECTR-2, la 14 mai 2020 - 13:37, a spus:

Pentru studiul de fezabilitate privind realizarea racordului cu Aeroportul Brașov, unicul ofertant este compania CONSIS PROIECT S.R.L.

Licitația a fost anulată, pe motiv de neconformitate a ofertei.
0

#2228 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 21 mai 2020 - 21:22

Începând de mâine seară, cu ridicarea măsurii luni dimineață, trenurile care circulă pe relația București Nord - Urziceni și retur vor fi limitate la stația Balotești, pe relația București Nord - Balotești fiind asigurată transbordare auto. Măsura are loc în contextul necesității de a monta un macaz la stația Odăile, parte a proiectului de dublare a CF între Mogoșoaia și Balotești:

Citeaza

Arcada Company va recurge la transbordare auto București-Balotești pentru călătorii trenurilor spre Urziceni, pentru montarea unui macaz la Halta Odăile.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri că în perioada 22.05.2020, de la ora 20.30 – 25.05.2020, ora 05.10, între stațiile Mogoșoaia și Balotești se vor desfășura lucrări la infrastructura feroviară, pentru montarea unui schimbător nou de cale, lucrări care se vor executa cu închiderea totală a traficului feroviar pe distanța Mogoșoaia-Balotești.

Transbordare auto București-Balotești. Se închide total circulația
”Menționăm faptul că, pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București Nord – Urziceni, reprezentanții firmei care execută lucrările vor asigura transbordare auto între București Nord și Balotești, iar personalul SNTFC CFR Călători, din Gara de Nord și din Hm. Balotești, va informa și îndruma călătorii spre punctele de îmbarcare în mijloacele auto. În final, facem precizarea că lucrările sus-menționate fac parte din contractul de lucrări pentru Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti (proiectare şi execuţie), finanțate de la bugetul de stat”, se arată în comunicatul dat publicității de CFR SA.

Proiect complementar conexiunii feroviare cu Aeroportul Otopeni
Dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești este un proiect complementar conexiunii feroviare spre Aeroportul Internațional Henri Coandă. În paralel, cu linia simplă existentă, se construiește o alta, pe o distanță de aproximativ opt kilometri.

După cum a arătat Club Feroviar acum zece zile, terasamentul este aproape gata între Mogoșoaia și pasajul de peste DN1, iar până la Halta Odăile, unde se face bifurcația spre aeroport, au fost puse și șinele. Se lucrează în ritm alert și la pasaj (podul feroviar), unde se fac operațiuni de sablare și de revopsire, iar apoi se va trece la înlocuirea traverselor pe ambele fire de circulație.

Contract de peste 10 milioane de euro cu austriecii de la Porr
Obiectivul de investiţii Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, în valoare de 50,5 milioane de lei, are finanţare asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Trebuie precizat faptul că proiectul reprezintă prima lucrare de dublare a unei linii de cale ferată realizată după 1989 pe reţeaua feroviară, exclusiv din fonduri de la bugetul de stat.

Sursa: Club Feroviar.
0

#2229 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 22 mai 2020 - 16:26

CFR Călători a început să încarce în sistem Trenurile Soarelui din acest an:

Citeaza

Sezonul estival se apropie, iar CFR Călători a pregătit deja Trenurile Soarelui 2020. Unele dintre ele au fost încărcate deja pe site-ul oficial al operatorului feroviar de stat, însă deocamdată nu se pot cumpăra bilete. Club Feroviar vă prezintă în premieră orele de plecare și de sosire ale garniturilor care vor lega Bucureștiul și marile orașe de stațiunile de la malul mării.

Din București vor fi, începând cu data de 13 iunie (sâmbătă) trei perechi de trenuri directe până la Mangalia, cu opriri în toate stațiunile de pe litoral. Deocamdată nu se pot cumpăra bilete, anticipația maximă fiind de zece zile, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou.

Trenurile Soarelui 2020. București-Mangalia și retur
• IR 1924 03:14 București Nord 08:05 Mangalia (”Trenul Tineretului” vine de la Sibiu, plecare 18:28)
• IRN 1922 06:25 București Nord 10:43 Mangalia (vine de la Arad, plecare 18:00 în ziua anterioară)
• IRN 1942 06:50 București Nord 11:08 Mangalia (vine de la Baia Mare, plecare în ziua anterioară la 17:52)
• IRN 1946 08:20 București Nord 12:31Mangalia (vine de la Satu Mare, plecare 17:00 în ziua anterioară)
• IRN 1996 08:50 București Nord 12:59 Mangalia (vine de la Timișoara Nord, plecare 22:20 ăn ziua anterioară; la Caransebeș se atașează vagoane de la Reșița Sud).
Deocamdată, în sistem au fost încărcate doar trenurile de lung parcurs, care circulă spre Mangalia, venind din alte orașe, cu oprire în București Nord. La întoarcere, garniturile vor ciurcula astfel:

• IRN 1947 13:34 Mangalia 18:04 București Nord (merge la Satu Mare, sosire 9:39 a doua zi)
• IRN 1941 16:00 Mangalia 20:34 București Nord (merge la Baia Mare, sosire 9:20 a doua zi)
• IRN 1995 16:30 Mangalia 21:04 București Nord (merge la Timișoara Nord, sosire 7:15 a doua zi)
• IR 1923 18:10 Mangalia 22:36 București Nord (merge la Sibiu, sosire 7;36 a doua zi)
• IRN 1921 19:12 Mangalia 23:14 București Nord (merge la Arad, sosire 11,52 a doua zi).

Trenurile Soarelui 2020. Suceava (Iași)-Mangalia și retur
Și din Moldova și Bucovina vor fi trenuri directe până la Mangalia, cu opriri în toate stațiunile de pe litoral. Iată programul:

• IRN 001756 22:30 Iași 08:56 Mangalia (la Buzău se atașează vagoane de la Suceava, plecare 22:31)
• IRN 1963 20:11 Mangalia 6:27 Iași (are vagoane pentru Suceava, sosire 05:46 a doua zi).

De remarcat că, cel puțin până la această oră, cele două garnituri nu figurează să aibă în compunere vagoane de dormit sau cușetă de la Suceava, ci doar de la Iași. Să sperăm că situația se va remedia până atunci, pentru că o călătorie la vagon clasă pe timp de noapte, care durează peste 10 ore, nu este tocmai confortabilă.

Cum au circulat Trenurile Soarelui 2019
Trenurile Soarelui 2019 au început să circule de la mijlocul lunii iunie. Din București Nord spre Mangalia au fost disponibile, începând cu data de 15 iunie 2019, două trenuri directe, iar alte trei plecau din Gara Băneasa. În total, din București Nord spre Constanța au circulat nouă perechi de trenuri.

În afară de acestea, au mai fost și alte două garnituri din Moldova care au făcut legătura cu Constanța și Mangalia, de la iași și Suceava.

Doi operatori privați spre Mangalia în 2019
Anul trecut, Astra Transcarpatic și Regio Călători au introdus în premieră trenuri directe spre Mangalia, începând tot cu data de 15 iunie.

Acum, Astra Transcarpatic a anunțat că a început deja să opereze curse spre Constanța, cu posibilitatea prelungirii ulterioare a traseului până la Mangalia. Totul va depinde însă de situația epidemiologică din țară, în contextul pandemiei de Covid-19.

Sursa: Club Feroviar.
Ce mi se pare interesant:
- se păstrează unele variante de 1 Mai ale trenurilor extrasezoniere (ex: 1941/1942 a fost anii trecuți varianta de 1 Mai a trenurilor 1641/1642; 1995/1996 a fost varianta de 1 Mai a lui 1695/1696).
- avem un tren nou pe ruta Mangalia - Satu Mare, înlocuind 1944/1945, ce oprea doar la București Băneasa. Are fosta numerotare a fostei grupe de Sighet a lui 1944/1945. Per ansamblu mi se pare ok, suplinește trenul 1941/1942, care e destul de plin în această perioadă a anului.

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 22 mai 2020 - 16:26

1

#2230 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 23 mai 2020 - 09:56

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru cele 20+20 de rame electrice interregionale a fost prelungit până pe 18 iunie.

Apropo, câțiva producători interesați de această licitație ar fi semnalat celor de la Club Feroviar un aspect cel puțin bizar: deși A.R.F. cere ca viteza maximă a ramelor să fie de 160km/h, boghiurile trenurilor se cer pentru viteză maximă de 200km/h:

Citeaza

O cerință discutabilă a Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) la licitația de achiziție a 20 de rame electrice inter – regionale (RE -IR) riscă să dea peste cap și această procedură și să ridice semne de întrebare asupra corectitudinii acesteia.

După ce schimbarea sistemului de punctare a ofertelor depuse de competitori a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), un nou element vine să ridice semne de întrebare asupra corectitudinii acestei licitații.

Câțiva producători interesați de licitația menționată au semnalat în ultimele zile pentru Club Feroviar o cerință curioasă a ARF în privința ramelor de cumpărat. Respectarea cerinței va determina statul să scoată bani buni în plus pentru achiziția ramelor, fără ca cerința să reprezinte un avantaj. Este vorba de condiția pusă de ARF ca boghiurile trenurilor ofertate să fie proiectate pentru o viteză maximă de 200 de de kilometri la oră plus 10% în condițiile în care trenului i se cere o viteză de doar 160 kilometri la oră. Perfomanțele de frânare trebuie să corepundă și acestea vitezei de 200 de kilometri la oră. Teoretic ARF vrea ca astfel să se asigure că la un moment dat trenurile vor putea fi upgradate.

Ori toate aceste cerințe sunt neclare pentru competitori și în același timp consumatoare de resurse financiare pentru stat în condițiile în care trenurile nu vor circula decât cu 160 de kilometri la oră.

Ce spun competitorii
Club Feroviar a consultat mai mulți posibili competitori la acestă licitație și majoritatea acestora ridică obiecții privitoare la fie la prețul crescut astfel inutil, fie privind neclaritatea acesteia.

Unul dintre competitori spune că posibilitatea upgradării ulterioare a trenurilor pentru circulație cu 200 de kilometir la oră nu este o explicație. Decât să upgradezi un tren pentru această viteză, e mai ieftin să faci unul nou pentru această viteză.

Pe lângă boghiu trebuie să existe și un sistem de fraânare de alt tip care să funcționeze la această viteză. Părerea multora este că motorul ține de boghiu iar atunci trebuie să faci și alt invertor alt transformator, altă cutie de viteze, reductor etc. Dilemele sunt legitime cu atât mai mult cu cât trenurile nu vor circula în afara țării.

În plus nu există noțiunea de omoloare a boghiurilor pentru circulație de 200 de km la oră. Omologarea se face pentru întregul ansamblu, anume pentru tot trenul. Există riscul ca unii competitori să susțină că boghiul lor se descurcă cu 200 de kilometri la oră, iar aceasta să se poată garantată doar printr-o declaraâție pe proprie răspundere.

Depunerea ofertelor, amânată
Zilele trecute ARF a amânat cu încă două săptămâni deschiderea ofertelor, de la data de 3 iunie la data de 18 iunie. Gafele ARF sunt numeroase. Spre exemplu, zilele trecute ARF a anunțat acțiunea CRRC la Tribunalul București, în condițiile în care acțiunea este deschisă la Curtea de Apel București, nu la Tribunal.

Plângerea în Justiție a CRRC a venit la puțin mai mult de două săptămâni după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins cererea producătorului chinez, asociat cu Astra Vagoane, de reevaluare a sistemului de punctare a ofertelor.

Decizia a fost pronunțată în data de 4 mai, iar acțiunea a fost depusă la Curtea de Apel București marți, 19 mai. Termenul legal de formulare a acțiunii a fost de 10 zile de la data comunicării.

Licitația de achiziție a 20 de rame inter – regionale (RE-IR) riscă să o ia pe urmele celei pentru rame regionale, suspendată în prezent până când se va pronunța Curtea de Apel București. Următoarea înfățișare la licitația pentru Rame Regionale (RE-R) va fi pe 27 mai și se așteaptă ca Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), anume autoritatea contractantă, să depună înscrisurile solicitate de judecători.

De ce este nemulțumit CRRC
Nemulțumirea gigantului chinez CRRC a venit din faptul că, spre deosebire de prima licitație – cea pentru rame regionale RE-R, ARF a punctat cu 10 puncte (10%) existența unei rame în exploatare în spațiul european. Acest factor a fost punctat la licitația de RE-R cu doar 3%.

CRRC s-a plâns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor că i se îngrădește dreptul de participare la licitație, drept stabilit legal, și că punctarea cu 10% a factorului este inutilă căci ramele vor fi oricum omologate pe piața UE. Pentru această licitație și-au mai exprimat interesul și producătorul francez Alstom și german Siemens.

2

#2231 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 24 mai 2020 - 14:34

Cum montarea macazului la Odăile a fost finalizată mai repede, circulația feroviară pe tronsonul București Nord - Urziceni a fost reluată de azi, de la 12:30:

Citeaza

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, începând de duminică la prânz, trenurile circulă fără transbordare pe Mogoșoaia-Balotești.

Astfel, începând cu ora 12.30, traficul feroviar pe distanța Mogoșoaia – Balotești se desfășoară în condiții normale, fără transbordare auto.

Lucrările la infrastructura feroviară pentru montarea unui schimbător nou de cale, care aveau termen de execuție până luni, 25 mai 2020, au fost finalizate în prima parte a zilei de duminică. Lucrările sus-menționate fac parte din contractul de lucrări pentru “Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti”, finanțate din fonduri de la bugetul de stat.

De vineri fusese impusă transbordare pe Mogoșoaia-Balotești
CFR SA a anunțat miercuri că în perioada 22.05.2020, de la ora 20.30 – 25.05.2020, ora 05.10, între stațiile Mogoșoaia și Balotești se vor desfășura lucrări la infrastructura feroviară, pentru montarea unui schimbător nou de cale, lucrări care se vor executa cu închiderea totală a traficului feroviar pe distanța Mogoșoaia-Balotești.

Dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești este un proiect complementar conexiunii feroviare spre Aeroportul Internațional Henri Coandă. În paralel, cu linia simplă existentă, se construiește o alta, pe o distanță de aproximativ opt kilometri.

După cum a arătat Club Feroviar acum zece zile, terasamentul este aproape gata între Mogoșoaia și pasajul de peste DN1, iar până la Halta Odăile, unde se face bifurcația spre aeroport, au fost puse și șinele. Se lucrează în ritm alert și la pasaj (podul feroviar), unde se fac operațiuni de sablare și de revopsire, iar apoi se va trece la înlocuirea traverselor pe ambele fire de circulație.

Sursa: Club Feroviar.
0

#2232 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 25 mai 2020 - 11:08

Vezi postareaSPECTR-2, la 20 mai 2020 - 10:58, a spus:

Vai de capul nostru... :Facepalm_emote_gif:
CRRC a atacat decizia CNSC la Curtea de Apel București (C.A.B.), deci o să dureze ceva până să poată să se desfășoare licitația cum trebuie...
Link-ul procesului: http://portal.just.r...83157&id_inst=2

O ședință de judecată a fost programată pe 10 iunie.
0

#2233 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 25 mai 2020 - 13:03

Corpul de Control a Primului Ministru (CCPM) a emis un raport de control pentru CFR Infrastructură. Acesta se concentrează, în principiu, pe legătură feroviară directă cu OTP:

Citeaza

Calea ferată de Otopeni putea fi gata încă de acum nouă ani de zile, reiese dintr-un Raport de control la CFR SA realizat de Corpul de Control al Primului Ministru și dat publicității luni. În document se prezintă și întârzierile și viciile de procedură din perioada mai recentă în ceea ce privește contractul pentru conexiunea feroviară Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă.

Obiectivul de investiții „Modernizarea liniei de cale ferată București Nord-Aeroport Internațional Henri Coandă București” ar fi putut fi gata încă din 2011, reiese din ”Sinteza acțiunii de control efectuată la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA”, făcută publică luni de Guvernul României.

Conexiunea feroviară putea fi gata în 2011
”Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier şi pe calea ferată, în vederea asigurării accesului în zona de est a Aeroportului Internaţional Bucureşti-Otopeni a fost aprobată inițial la data de 26.08.1999, prin <Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional București-Otopeni>, lucrările fiind programate a se realiza în perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2011”, se arată în documentul citat.

Cu alte cuvinte, dacă Guvernul și miniștrii Transporturilor și-ar fi făcut treaba, trenurile ar fi circulat, încă de acum nouă ani de zile, pe relația Gara de Nord-Aeroport Otopeni.

17 miniștri ai Transporturilor în 9 ani
Din 2010, când ar fi trebuit să înceapă lucrările, și până în prezent, au fost nu mai puțin de 17 miniștri ai Transporturilor: Radu Berceanu, Anca Boagiu, Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Victor Viorel Ponta, Ramona Mănescu, Dan Șova, Ioan Rus, Iulian Matache, Dan Marian Costescu, Petru Sorin Bușe, Alexandru Răzvan Cuc (două mandate), Felix Stroe, Lucian Șova, Rovana Plumb și Lucian Bode.

Raport de control la CFR SA. Notificare emisă cu întârziere
Nu s-a întâmplat așa, astfel încât contractul a fost încheiat abia în iunie 2019, cu o durată de execuție de 12 luni.

Și atunci, după nouă ani de la data la care fusese prevăzută inițial deschiderea șantierului, lucrările au început cu o întârziere. ”În baza contractului sectorial din data de 21.06.2019, cu o durată de execuție de 12 luni, a fost emisă Notificarea nr. 34 din data de 05.09.2019 pentru demararea execuției lucrărilor (cu o întârziere de cca 3 luni față de momentul semnării contractului). La data de 17.12.2019, se înregistra un progres fizic al execuției lucrărilor de aproximativ 14%”, se arată în Raportul de control. În acest punct, trebuie făcută mențiunea că, între timp, lucrările au avansat în ritm alert, iar acum stadiul fizic depășește 70%.

Raport de control la CFR SA. ANAP a respins de șapte ori studiul de fezabilitate
Mergând mai înapoi în istoria proiectului, autorii Raportului remarcă faptul că, în perioada martie 2017 – februarie 2018, au existat șapte respingeri din partea ANAP cu privire la documentația de atribuire având ca obiect „Revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București”.

”În anumite cazuri, CFR SA a depășit termenul de 15 zile prevăzut pentru reîncărcarea documentației în SEAP, conform art. 25 alin. (9) din Normele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2016, fapt ce a determinat întârzierea lansării licitației cu aproximativ un an. Neconformitățile repetate, constatate de ANAP în procesul de evaluare a documentației de atribuire pentru revizuirea acestui studiu, au condus la o amânare a publicării anunțului de participare (CN183103/01.03.2018) cu aproximativ 370 de zile de la transmiterea inițială spre validare a documentației de atribuire (nr. 264965/24.02.2017)”, se menționează în document.

Licitație înaintea indicatorilor sau carul înaintea boilor
O altă neregularitate este semnalată în legătură cu indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții.

Aceștia au fost adoptați abia la data de 12.06.2019, prin Hotărârea Guvernului nr. 386/2019. ”Prin urmare, la data publicării în SEAP a anunțurilor de participare nr. CN1008306/19.01.201916 și nr. CN1008896/12.02.201917 nu era aprobată valoarea totală estimativă aferentă acestui obiectiv de investiții de către Guvernul României.

Astfel, nu au fost respectate prevederile art. 42 alin. (1) lit. a)18 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu ale art. 1719 din Legea nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în documentul citat.

Sursa: Club Feroviar.
0

#2234 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 25 mai 2020 - 14:59

Am găsit și un articol de la Digi24 mai detaliat; se pare că raportul vizează perioada 1.01.2017-3.10.2019:

Citeaza

Raportul Corpului de Control al Prim-ministrului, efectuat la compania de stat CFR, arată cum în perioada 20017-2019, sub guvernarea PSD, managementul defectuos al companiei a dus la o scădere a indicatorilor financiari. CFR a pierdut bani europeni din cauza tergiversării actelor și a ratat investiții în infrastructura de feroviară. Lipsa investițiilor a dus la restricții permanente pe 1335 de kilometri de cale ferată.

Conform documentului publicat de Corpul de Control, 592 de km de cale ferată sunt considerați periculoși, în timp ce pe căile ferate sunt 1.236 restricții de viteză permanentă cu o lungime totală de 1.335 km.

Ca urmare a instituirii restricțiilor de viteză, a fost diminuată viteza medie tehnică cu care se poate circula pe infrastructura feroviară la 68,86 km/h, în comparație cu viteza proiectată a rețelei de 86,30 km/h. De exemplu, viteza medie tehnică pe distanța București Nord – Brașov este de 66,78 km/h, în timp ce viteza proiectată pe această distanță este de 122,54 km/h.

„CFR SA a efectuat întreținere, reparații și reînnoiri într-un procent scăzut, fapt ce a condus la apariția unui număr mare de restricții de viteză, puncte periculoase și închiderea unor linii, afectând astfel siguranța feroviară și implicit limitarea vitezei de circulație a trenurilor în raport cu viteza planificată.”, se arată în raportul Corpului de Control.

Lipsa de coordonare și organizare a reprezentanților CFR SA conduce la o execuție bugetară deficitară și, pe cale de consecință, la diminuarea creditelor de angajament și/sau bugetare alocate CFR SA, determinând totodată neutilizarea eficientă a creditelor bugetare aprobate în vederea întreținerii, reparării și/sau reînnoirii infrastructurii feroviare.

Corpul de Control al premierului arată că în perioada 2016-2019 s-a declanșat și derulat de mai multe ori procedura de selecție a directorilor general și financiar, însă, de fiecare dată selecția a fost blocată. Astfel, termenul legal de finalizare a procedurii de selecție pentru directorul general și directorul financiar al companiei declanșată în data de 26.10.2016 a fost depășit cu 616 de zile, compania fiind condusă prin interimate.

„În perioada 2017-03.10.2019, conducerea CFR SA a fost asigurată de 5 directori generali interimari, fluctuația de personal generând o instabilitate în ceea ce privește activitatea managerială a companiei care s-a desfășurat în lipsa unui plan de management aprobat și asumat care să asigure realizarea indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari, cu consecințe asupra situației economicofinanciare a companiei”, precizează Corpul de Control.

Raportul mai arată că „elementele infrastructurii feroviare publice au scadența depășită la reînnoire, cu procente cuprinse între 35% și 92%. În acest sens, exemplificăm elementul de infrastructură feroviară publică „linii curente și directe”, în lungime desfășurată de 13.545 km, din care este scadent la reînnoire un procent de 73%, respectiv 9.829 km, în anul 2019”.

„Lipsa de coordonare și organizare a reprezentanților CFR SA conduce la o execuție bugetară deficitară și, pe cale de consecință, la diminuarea creditelor de angajament și/sau bugetare alocate CFR SA, determinând totodată neutilizarea eficientă a creditelor bugetare aprobate în vederea întreținerii, reparării și/sau reînnoirii infrastructurii feroviare”, se precizează în același document.

Și raportul complet:
Fisier atasat  Sinteza-CFR.pdf (707.4K)
Number of downloads: 58

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 25 mai 2020 - 14:59

0

#2235 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 26 mai 2020 - 12:11

A fost relansată licitația pentru studiul de fezabilitate privind racordul cu Aeroportul Brașov:

Citeaza

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a reluat licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov, după ce precedenta procedură fusese anulată.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat marți dimineață anunțul de licitație având ca obiect ”Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: <Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav> SRCF Brașov”.

Valoarea estimată pentru realizarea acestui studiu este de 1,2 milioane de lei, echivalentul a aproape 250.000 de euro, la fel ca la precedenta licitație. Durata de realizare a documentației era estimată la 12 luni.

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

Licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov a fost anulată săptămâna trecută
Săptămâna trecută, CFR SA a anulat licitația privind studiul de fezabilitate pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov, lansată la începutul lunii martie. Potrivit anunțului din sistemul electronic de achiziții publice, CFR a anulat procedura, după ce au fost depuse doar oferte inacceptabile și/sau neconforme. „Sunt întrunite condițiile prevăzute de legislația în domeniul achizițiilor sectoriale în ceea ce privește întrunirea condițiilor necesare pentru anularea procedurii de atribuire, întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, astfel comisia de evaluare stabileste anularea procedurii de licitație deschisă, având ca obiect Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: «Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav» SRCF Brașov”, au motivat decizia oficialii companiei feroviare.

Regionala de Căi Ferate Braşov a primit o singură ofertă de la o firmă interesată de acest proiect, și anume Consis Proiect SRL.

Acum, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 29 octombrie 2020.

Sursa: Club Feroviar.
Și link-ul licitației: http://www.e-licitat.../view/100096222
0

#2236 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 27 mai 2020 - 14:06

A fost deblocat și lotul 2 al reabilitării căii ferate Brașov - Sighișoara prin respingerea de către CNSC a 2 contestații depuse de Alsim Alarko. Să sperăm că scandalul nu va escalada mai departe, în instanță:

Citeaza

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins marți două contestații ale companiei turce Alsim Alarko privind modernizarea lotului 2 din secțiunea Brașov – Sighișoara, anume sectorul Apața-Cața.

Informația apare pe situl CNSC privind cele două contestații depuse de asocierea Alsim Alarko – Makyol Insaat la datele de 24 octombrie și, respectiv 11 noiembrie, anul trecut.

Și lotul 2 din Brașov-Sighișoara se deblochează. CNSC a respins contestația turcilor
Soluția dată este „respingere pe fond” potrivit CNSC. Decizia CNSC permite CFR SA să semneze contractul cu asocierea Railworks.

Railworks, prețul cel mai mic
Asocierea Railworks a fost desemnată câștigătoare a licitației în luna decembrie a anului trecut. Oferta câștigătoare a avut un preț de 2,72 miliarde lei, inferior celui propus de FCC – Astaldi, respectiv 2,84 miliarde lei și celui al turcilor de la Alsim Alarko 2,85 miliarde lei. RailWoks (Alstom – Aktor- Arcada) a figurat pe prima poziție în raportul procedurii de atribuire semnat miercuri de comisia de licitație a CFR.

Desemnarea asocierii RailWorks drept câștigătoare a avut loc după ce în iunie 2019 Curtea de Apel București a anulat o decizie anterioară a CFR SA prin care oferta RailWorks era considerată neconformă. Cauza scoaterii din joc a asocierii a fost faptul că RailWorks nu ar fi declarat subcontractantul lucrărilor de sudură, deși valoarea însumată a acestora era sub 1% din valoarea contractului, acesta fiind un prag valoric care de-abia depășit naște obligația declarării unui subcontractor.

O istorie complicată a deciziilor CFR
La rândul ei, asocierea FCC – Astaldi fusese și aceasta exclusă din cauza unor inadvertențe privind prețurile cerute. Potrivit economica.net, la finele lunii mai FCC – Astaldi s-a adresat Tribunalului București solicitând anularea excluderii. În contestaţie, asocierea italo-spaniolă a susţinut că a fost descalificată pentru o eroare de 0,0002% din valoarea ofertată şi că a avut o ofertă cu un milion de euro mai mică decât a turcilor de la Alsim Alarko, desemnaţi câştigători. Oferta RailWorks era la acel moment considerată neconformă.

O decizie a instanței de judecată din vara anului trecut a dat dreptate parțial FCC – Astaldi în disputa cu Alsim Alarko, introducând din nou asocierea ibero-italiană în joc. În istoria licitației, Alsim Alarko a fost desemnată în două rânduri câștigătoare.

[b]Ce presupun lucrările
Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde lei, fără TVA (615,7 milioane euro), sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

Subsecţiunea Apaţa-Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Brașov – București – Constanța, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Modernizarea secţiunii Apaţa-Cața contribuie la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilităţii sustenabile pe secţiunea frontiera maghiară – Curtici – Arad – Simeria – Sighişoara – Braşov, prin creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h, reducerea duratei de transport, creşterea siguranţei feroviare, facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului, îmbunătăţirea gradului de confort oferit călătorilor în staţiile de cale ferată.

Proiectul de modernizare pe această secţiune cuprinde o gamă variată de lucrări feroviare precum infrastructura, suprastructura căii ferate, lucrări de artă – poduri/podețe/viaducte/tuneluri, electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii feroviare (inclusiv GSM-R), semnalizare feroviară (centralizare electronică şi ETCS nivel 2) şi lucrări de construcţii civile în staţii.

0

#2237 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 28 mai 2020 - 13:52

Iar nu s-a înscris nimeni la licitația pentru secții neinteroperabile. Următoarea ședință e pe 18 iunie:

Citeaza

Licitația pentru secții neinteroperabile, pe care Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să le închirieze, se reia din nou, după ce la termenul de luni, 25 mai, nu s-a prezentat nimeni. Prima licitație a avut loc în luna februarie.

Licitația a fost reprogramată de Bursa Română de Mărfuri pentru data de 18 iunie, a aflat Club Feroviar din surse din cadrul CFR SA. La precedenta licitație pentru închirierea de secții neinteroperabile a fost adjudecată una singură, Palas-Năvodari, de Grup Feroviar Român.

Pentru celelalte 68 de secții neinteroperabile, licitația a fost reprogramată pentru data de 25 amai, dar nu s-a prezentat niciun doritor. Potrivit Bursei Române de Mărfuri, este vorba de o ”licitație deschisă, cu calificare și admitere din punct de vedere tehnic, urmată de strigare liberă, pentru închiriere”.

Licitația pentru secții neinteroperabile, o poveste fără sfârșit
Obiectul licitației îl constituie ”Secții de circulație neinteroperabile individual sau grupate în scopul realizării activităților de gestionare a infrastructurii feroviare neinteroperabile și asigurării serviciilor de transport public de călători și/sau marfă”, potrivit BRM. Este vorba de 68 de linii neinteroperabile – cinci secții pe raza Regionalei București, 11 la Craiova, 16 la Timișoara, nouă la Cluj, șapte la Brașov, nouă la Iași, cinci la Galați și patru la Constanța.

Acest pachet a mai fost scos la mezat pe 25 februarie, însă procedura a fost anulată. Acum, licitația se reia în aceleași condiții și la aceleași prețuri. Durata contractului de închiriere este de patru ani, iar doritorii trebuie să fie persoane juridice române și să aibă calitatea de operatori de transport feroviari licențiați.

Sursa: Club Feroviar.
0

#2238 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 29 mai 2020 - 11:14

Cei de la Club Feroviar au publicat lista completă a Trenurilor Soarelui, ediția 2020:

Citeaza

Sezonul estival se apropie, Guvernul a relaxat măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus de tip nou, iar CFR Călători a pregătit deja Trenurile Soarelui 2020. Acum, Club Feroviar vă prezintă lista completă a acestora, inclusiv a celor care vor intra în circulație pe 27 iunie.

Din București vor fi, începând cu data de 13 iunie (sâmbătă) trei perechi de trenuri directe până la Mangalia, cu opriri în toate stațiunile de pe litoral. Deocamdată nu se pot cumpăra bilete, anticipația maximă fiind de zece zile, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou.

Începând cu data de 27 iunie, numărul garniturilor se majorează, fiind introduse trenuri și din București Băneasa (cele care vin din țară).

Trenurile Soarelui 2020. București Nord (Arad. Sibiu, Craiova)-Mangalia și retur
La dus spre litoral:

IR 1924 03:14 București Nord 08:05 Mangalia (vine de la Sibiu, plecare 18,28 în ziua anterioară)

IRN 1922 06:25 București Nord 10:43 Mangalia (vine de la Arad, plecare 18,00 în ziua precedentă)

IR 1983 07:00 București Nord 11:03 Mangalia

IR 1994 08:15 București Nord 12:26 Mangalia (vine de la Craiova, plecare 4,15)

La întoarcere:

IR 1993 12:30 Mangalia 16:51 București Nord (merge la Craiova, sosire 20,58)

IR 1984 17:20 Mangalia 21:38 București Nord

IR 1923 18:10 Mangalia 22:36 București Nord (merge la Sibiu, sosire 7,36 ziua următoare)

IRN 1921 19:12 Mangalia 23:14 București Nord (merge la Arad, sosire 11,52 în ziua următoare)

Trenurile Soarelui 2020. București Băneasa (Satu Mare, Cluj Napoca, Timișoara Nord, Reșița Sud, Oradea)-Mangalia și retur
Spre litoral:

IRN 1944 04:36 București Băneasa 08:52 Mangalia (vine de la Satu Mare, plecare 13,20 în ziua precedentă, și primește la Dej Călători vagoane de la Cluj Napoca – plecare la 16,30 în ziua precedentă, iar la Deda vagoane de la Târgu Mureș – plecare la 19,05 în ziua anterioară).

IRN 1992 05:01 București Băneasa 09:23 Mangalia (vine de la Timișoara Nord, plecare 18,22 în ziua anterioară, și la Caransebeș primește vagoane de la Reșița Sud – plecare 18,05 în ziua precedentă, iar la Craiova – vagoane de la Deva, plecare 19,15 în ziua anterioară)

IRN 1932 05:22 București Băneasa 09:53 Mangalia (vine de la Oradea, plecare 16,24 în ziua precedentă)

IR 1983 07:10 București Băneasa 11:03 Mangalia (vine de la București Nord, plecare 7,00)

La întoarcere:

IRN 1945 15:15 Mangalia 19:26 București Băneasa (merge la Satu Mare, sosire 09,29 a doua zi și are vagoane pentru Tîrgu Mureș, sosire 4,40 a doua zi, și Cluj-Napoca, sosire 07,20 ziua următoare)

IRN 1931 15:55 Mangalia 20:08 București Băneasa (merge la Oradea, sorirte 09,14 a doua zi

IRN 1991 20:00 Mangalia 00:06 București Băneasa (merge la Timișoara Nord, sosire 10,14 a doua zi, și are vagoane pentru Deva – sosire 19,12 a doua zi și Reșița Sud – sosire 20,00 a doua zi)

16 trenuri pe zi București-Constanța și retur
Pe relația București-Constanța și retur vor circula zilnic, începând cu data de 27 iunie, 16 perechi de trenuri operate de CFR Călători.

Dintre acestea, 12 vor pleca (sosi) din București Nord. Trei perechi de trenuri spre/dinspre litaral vor fi disponibile exclusiv din Gara Băneasa, iar o alta din Gara Obor.

Trenurile Soarelui spre și dinspre Moldova

La dus:

IRN 1962 21:13 Iași 06:54 Mangalia

IRN 1952 20:42 Suceava 05:54 Mangalia

La întors:

IRN 1953 21:34 Mangalia 06:52 Suceava

IRN 1961 20:30 Mangalia 06:27 Iași (circulă pe la Țăndărei – Brăila – Barboși)

0

#2239 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 29 mai 2020 - 14:22

CFR Călători a anunțat că va relua, începând cu 1 iunie, circulația mai multor trenuri anulate în perioada stării de urgență:

Citeaza

Începând de luni, 1 Iunie, CFR Călători repune în circulație sute de trenuri suspendate în starea de urgență, atât Regio cât și Interregio, de lung parcurs.

CFR Călători continuă procesul de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020 în corelație cu măsurile de prevenire și control ale virusului SARS-CoV-2, emise de autorități, a informat vineri dimineață operatorul feroviar de stat.

Primele trenuri suspendate în starea de urgență au revenit în circulație din 15 mai
Primele trenuri suspendate au fost repuse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență și continuă cu data de 1 Iunie 2020. Excepție fac trenurile care nu au utilitate în această perioadă (cum ar fi trenurile de navetă pentru elevi).

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, CFR Călători le recomandă tuturor pasagerilor cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare se poate face cu 20 de zile, în loc de 10 zile, cum este în prezent, inclusiv la aceste trenuri suspendate care au fost repuse în circulație.

Se elimină distanțarea socială pentru membrii familiilor
Tot din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii vor cumpăra locuri distanțate, inclusiv la sutele de trenuri suspendate repuse acum în circulație.

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulație trenurile și în trafic internațional. Operaționalizarea acestei decizii este condiționată de obținerea acordului administrațiilor feroviare europene partenere.

Persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să repecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății și este important să aibă în vedere regulile și recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță, se mai arată în comunicatul dat publicității de CFR Călători referitor la sutele de trenuri suspendate repuse în circulație.

Trenuri suspendate Interregio repuse în circulație
1 iunie 2020 IR 12539 Coșlariu – Cluj Napoca Circulă în locul trenului IR 1539. Grupă de vagoane de la trenul IR 346
1 iunie 2020 IR 1529 București Nord – Brașov – Sibiu
1 iunie 2020 IR 1531 Cluj Napoca – Oradea – Arad – Timișoara Nord
1 iunie 2020 IR 1536 Timișoara Nord – Arad – Oradea – Cluj Napoca
1 iunie 2020 IR 1555 București Nord – Ploiești Sud
1 iunie 2020 IR 1571 București Nord – Buzău – Galați
1 iunie 2020 IR 1574 Galați – Buzău – București Nord
1 iunie 2020 IR 1575 București Nord – Buzău – Galați
1 iunie 2020 IR 1585 București Nord – Constanța
1 iunie 2020 IR 1592 Craiova – București Nord
1 iunie 2020 IR 1825 București Nord – Craiova – Târgu Jiu
1 iunie 2020 IR 1826 Târgu Jiu – Craiova – București Nord
1 iunie 2020 IR 1633 București Nord – Brașov
1 iunie 2020 IR 1636 Brașov – București Nord
1 iunie 2020 IR 1663 București Nord – Ploiești Sud – Buzău – Vaslui – Iași
1 iunie 2020 IR 1665 București Nord – Ploiești Sud – Buzău – Vaslui – Iași
1 iunie 2020 IR 1698 Timișoara Nord – Caransebeș
1 iunie 2020 IR 1753 București Nord – Ploiești Sud – Bacău – Suceava
1 iunie 2020 IR 1755 București Nord – Ploiești Sud – Bacău – Suceava
1 iunie 2020 IR 1771 București Nord – Urziceni – Galați
1 iunie 2020 IR 1772 Galați – Urziceni – București Nord
1 iunie 2020 IR 1785 București Nord – Pitești
1 iunie 2020 IR 1786 Pitești – București Nord
1 iunie 2020 IR 1788 Pitești – București Nord
1 iunie 2020 IR 1791 București Nord – Pitești
1 iunie 2020 IR 1795 București Nord – Pitești
1 iunie 2020 IR 1823 București Nord – Craiova – Simeria
1 iunie 2020 IR 1831 Galați – Iași – Cluj Napoca
1 iunie 2020 IR 1834 Timișoara Nord – Arad – Oradea – Cluj Napoca – Suceava – Iași
1 iunie 2020 IR 1836 Cluj Napoca – Simeria – Craiova – București Nord
1 iunie 2020 IR 1883 Titu – Târgoviște
1 iunie 2020 IR 1884 Târgoviște – Titu
1 iunie 2020 IR 1885 Titu – Târgoviște
1 iunie 2020 IR 1886 Târgoviște – Titu
1 iunie 2020 IR 1894 Craiova – Pitești – București Nord
1 iunie 2020 IR 1895 București Nord – Pitești – Craiova
1/2 iunie 2020 IR 1641 București Nord – Brașov – Dej Călători – Baia Mare
1/2 iunie 2020 IR 1643 Brașov – Miercurea Ciuc – Beclean pe Someș Grupă de vagoane de la trenul IR 472
1/2 iunie 2020 IR 1667 București Nord – Ploiești Sud – Buzău – Vaslui – Iași
1/2 iunie 2020 IR 1668 Iași – Vaslui – Buzău – Ploiești Sud – București Nord
1/2 iunie 2020 IR 1693 București Nord – Craiova – Caransebeș – Timișoara Nord
1/2 iunie 2020 IR 1695 București Nord – Craiova – Caransebeș – Timișoara Nord
1/2 iunie 2020 IR 1696 Timișoara Nord – Caransebeș – Craiova – București Nord
1/2 iunie 2020 IR 1765 Iași – Suceava – Cluj Napoca – Alba Iulia – Arad – Timișoara Nord
1/2 iunie 2020 IR 1766 Timișoara Nord – Arad – Alba Iulia – Cluj Napoca – Suceava – Iași
1/2 iunie 2020 IR 1821 București – Craiova – Simeria – Arad
1/2 iunie 2020 IR 1822 Arad – Siimeria – Petroșani – Craiova – București Nord
1/2 iunie 2020 IR 1835 București Nord – Craiova – Simeria – Cluj Napoca
1/2 iunie 2020 IR 346 București Nord – Brașov – Alba Iulia – Simeria – Arad
2 iunie 2020 IR 1528 Siubiu – Brașov – București Nord
2 iunie 2020 IR 1595 București Nord – Craiova
2 iunie 2020 IR 1638 Cluj Napoca – Dej Călători Grupă de vagoane de la trenul IR 1642
2 iunie 2020 IR 1639 Dej Călători – Cluj Napoca Grupă de vagoane de la trenul IR 1641
2 iunie 2020 IR 1648 Sărățel – Bistrița Nord Grupă de vagoane de la trenul IR 1641
2 iunie 2020 IR 1649 Bistrița Nord – Sărățel Grupă de vagoane de la trenul IR 1644
2 iunie 2020 IR 1662 Iași – Vaslui – Buzău – Ploiești Sud – București Nord
2 iunie 2020 IR 1699 Caransebeș – Timișoara Nord
2 iunie 2020 IR 1726 Tg. Jiu – Craiova- Caracal
2 iunie 2020 IR 1727 Caracal – Craiova – Tg. Jiu
2 iunie 2020 IR 1750 Suceava – Bacău – Ploiești Sud – București Nord
2 iunie 2020 IR 1752 Suceava – Bacău – Ploiești Sud – București Nord
2 iunie 2020 IR 1784 Pitești – București Nord
2 iunie 2020 IR 1824 Simeria – Craiova – București Nord
2 iunie 2020 IR 1832 Cluj Napoca – iași – Galați
2 iunie 2020 IR 1833 Iași – Suceava – Cluj Napoca – Oradea – Arad – Timișoara Nord
2 iunie 2020 IR 1858 Piatra Neamț – Bacău Grupă de vagoane de la trenul IR 1752
2 iunie 2020 IR 347 Arad – Simeria – Alba Iulia – Brașov – București Nord
2/3 iunie 2020 IR 1642 Baia Mare – Dej Călători – Brașov – București Nord
2/3 iunie 2020 IR 1644 Beclean pe Someș – Miercurea Ciuc – Brașov – București Nord
5 iunie 2020 IR 1728 Petroșani – Tg. Jiu – Craiova – Caracal
5 iunie 2020 IR 1729 Caracal – Craiova – Tg. Jiu – Petroșani
7 iunie 2020 IR 1543 Baia Mare – Dej Călători – Cluj Napoca
12/13 iunie 2020 IR 1757 București Nord – Buzău – Bacău – Suceava
12/13 iunie 2020 IR 1756 Suceava – Bacău – Buzău – București Nord

Trenuri suspendate Regio repuse în circulație
1 iulie 2020 R 9367 Roşiori Nord – Alexandria
1 iulie 2020 R 9372 Alexandria – Roşiori Nord
1 iulie 2020 R 9383 Roşiori Nord – Craiova
1 iunie 2020 R 2074 Lotru-Piatra Olt
1 iunie 2020 R 2567 Sibiu – Sighișoara
1 iunie 2020 R 2851 Craiova – Tg. Jiu
1 iunie 2020 R 2853 Craiova -Tg. Jiu
1 iunie 2020 R 2854 Tg. Jiu – Craiova
1 iunie 2020 R 3007 București Nord – Brașov
1 iunie 2020 R 3009 București Nord – Brașov
1 iunie 2020 R 3111 Arad – Oradea
1 iunie 2020 R 3114 Oradea – Arad
1 iunie 2020 R 3115 Timișoara Nord – Arad – Oradea
1 iunie 2020 R 5411 Adjud – Bacău – Suceava Nord
1 iunie 2020 R 5422 Iași – Bacău
1 iunie 2020 R 5433 Bacău – Suceava Nord
1 iunie 2020 R 5442 Pașcani – Bacău
1 iunie 2020 R 5443 Bacău – Pașcani
1 iunie 2020 R 5444 Pașcani – Bacău
1 iunie 2020 R 5464 Piatra Neamț – Bacău
1 iunie 2020 R 5465 Bacău – Piatra Neamț
1 iunie 2020 R 5481 Bacău – Piatra Neamț
1 iunie 2020 R 5482 Piatra Neamț – Bacău
1 iunie 2020 R 5502 Suceava Nord – Pașcani
1 iunie 2020 R 5561 Botoșani – Suceava Nord
1 iunie 2020 R 5601 Iași – Suceava Nord
1 iunie 2020 R 5602 Suceava Nord – Iași
1 iunie 2020 R 5603 Iași – Suceava Nord
1 iunie 2020 R 5604 Suceava Nord – Iași
1 iunie 2020 R 5605 Iași – Suceava Nord
1 iunie 2020 R 5606 Suceava Nord – Iași
1 iunie 2020 R 5610 Suceava Nord – Iași
1 iunie 2020 R 5623 Suceava – Putna HM.
1 iunie 2020 R 5624 Putna HM. – Suceava
1 iunie 2020 R 5625 Suceava – Putna HM.
1 iunie 2020 R 5628 Putna HM. – Suceava
1 iunie 2020 R 5639 Suceava – Cacica
1 iunie 2020 R 5734 Cacica – Suceava
1 iunie 2020 R 5735 Suceava – Cacica
1 iunie 2020 R 5738 Cacica – Suceava
1 iunie 2020 R 8380 Mangalia- Constanţa
1 iunie 2020 R 8384 Mangalia- Constanţa
1 iunie 2020 R 8385 Constanţa – Mangalia
1 iunie 2020 R 8391 Constanţa – Mangalia
1 iunie 2020 R 8394 Mangalia- Constanţa
1 iunie 2020 R 8395 Constanţa – Mangalia
1 iunie 2020 R 8397 Constanţa – Mangalia
1 iunie 2020 R 8398 Mangalia- Constanţa
1 iunie 2020 R 8591 Ciulniţa – Călăraşi Sud
1 iunie 2020 R 8592 Călăraşi Sud – Ciulniţa
1 iunie 2020 R 8593 Ciulniţa – Călăraşi Sud
1 iunie 2020 R 8594 Călăraşi Sud – Ciulniţa
1 iunie 2020 R 9003 București Nord – Videle – Craiova
1 iunie 2020 R 9010 Craiova – Videle – București Nord
1 iunie 2020 R 9062 Corabia-Slatina
1 iunie 2020 R 9360 Alexandria – Roşiori Nord
1 iunie 2020 R 9361 Roşiori Nord – Alexandria
1 iunie 2020 R 9364 Alexandria – Roşiori Nord
1 iunie 2020 R 9371 Roşiori Nord – Alexandria
1 iunie 2020 R 9405 Caracal-Piatra Olt
1 iunie 2020 R 9406 Piatra Olt- Caracal
1 iunie 2020 R 9478 Piatra Olt- Piteşti
1 iunie 2020 R 9479 Piteşti – Piatra Olt
1 iunie 2020 R 9481 Slatina-Piatra Olt
1 iunie 2020 R 9504 Orşova – Filiaşi
1 iunie 2020 R 9505 Craiova – Orşova
1 iunie 2020 R 2611 Timişoara Nord – Curtici
1 iunie 2020 R 9572 Timişoara Nord – Caransebeş
1 iunie 2020 R 9578 Timişoara Nord – Caransebeş
1/2 iunie 2020 R 2024 Simeria – Tg. Jiu
1/2 iunie 2020 R 2024 Simeria – Tg. Jiu
1/2 iunie 2020 R 2444 Târgu Mureș – Războieni – Teiuș
1/2 iunie 2020 R 3118 Oradea – Arad – Timișoara Nord
2 iunie 2020 R 8583 Slobozia Veche – Ciulniţa
2 iunie 2020 R 2307 Teiuş – Simeria Nu circulă în zilele de sâmbătă și duminică
2 iunie 2020 R 2312 Simeria – Teiuş Nu circulă în zilele de sâmbătă și duminică
2 iunie 2020 R 2442 Teiuș – Războieni – Târgu Mureș
2 iunie 2020 R 2564 Beia – Sibiu
2 iunie 2020 R 3002 Brașov – București Nord
2 iunie 2020 R 3004 Brașov – București Nord
2 iunie 2020 R 3006 Brașov – București Nord
2 iunie 2020 R 3530 Sighișoara – Beia
2 iunie 2020 R 3549 Odorhei – Sighișoara
2 iunie 2020 R 3550 Sighișoara – Odorhei
2 iunie 2020 R 3627 Cluj Napoca – Huedin
2 iunie 2020 R 3628 Huedin – Cluj Napoca
2 iunie 2020 R 4049 Jibou – Baia Mare
2 iunie 2020 R 4050 Baia Mare – Jibou
2 iunie 2020 R 4082 Sărmășag – Satu Mare rămâne anulat duminica
2 iunie 2020 R 4083 Carei – Jibou rămâne anulat duminica
2 iunie 2020 R 4133 Dej Călători – Sighetu Marmaţiei
2 iunie 2020 R 4136 Sighetu Marmaţiei – Dej Călători
2 iunie 2020 R 4303 Dej Călători – Cluj Napoca
2 iunie 2020 R 4330 Satu Mare – Carei rămâne anulat în zilele de sâmbătă și duminică
2 iunie 2020 R 4411 Satu Mare – Halmeu rămâne anulat duminica
2 iunie 2020 R 4412 Halmeu – Satu Mare rămâne anulat duminica
2 iunie 2020 R 4452 Jibou – Zalău rămâne anulat sâmbăta
2 iunie 2020 R 4585 Brașov – Sf Gheroghe, Nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale
2 iunie 2020 R 4586 Sf Gheorghe – Brașov Nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale
2 iunie 2020 R 4656 Sighet – Viseul de Jos
2 iunie 2020 R 5109 Buzău – Mărăşeşti
2 iunie 2020 R 5110 Mărăşeşti – Buzău .
2 iunie 2020 R 5205 Mărăşeşti– Ghimeş.
2 iunie 2020 R 5210 Ghimeş-Buzău
2 iunie 2020 R 5560 Suceava – Botoșani
2 iunie 2020 R 5563 Botoșani – Suceava Nord
2 iunie 2020 R 6411 Vaslui – Iași
2 iunie 2020 R 8570 Ciulniţa – Slobozia Veche
2 iunie 2020 R 8577 Slobozia Veche – Ciulniţa
2 iunie 2020 R 9161 Caransebeş – Reşiţa Sud HM
2 iunie 2020 R 9162 Reşiţa Sud HM – Caransebeş
2 iunie 2020 R 9166 Reşiţa Sud HM – Caransebeş
2 iunie 2020 R 2027 Simeria – Timişoara Nord
2 iunie 2020 R 2028 Timişoara Nord – Simeria
2 iunie 2020 R 2043 Simeria – Arad
2 iunie 2020 R 2044 Curtici – Simeria
2 iunie 2020 R 3747 Arad – Chişineu Criş
2 iunie 2020 R 9580 Timişoara Nord – Lugoj
2 iunie 2020 R 9668 Stamora Moraviţa – Timişoara Nord
2 iunie 2020 R 9669 Timişoara Nord – Stamora Moraviţa
2 iunie 2020 R 2183 Margina – Lugoj
2 iunie 2020 R 2184 Lugoj – Margina
2 iunie 2020 R 2601 Timişoara Nord – Arad
2 iunie 2020 R 2605 Timişoara Nord – Arad
2 iunie 2020 R 2610 Arad – Timişoara Nord
2 iunie 2020 R 3728 Nădab – Arad
2 iunie 2020 R 9575 Caransebeş – Timişoara Nord
2 iunie 2020 R 9610 Buziaş – Lugoj
2 iunie 2020 R 2707 Simeria – Ilia
2 iunie 2020 R 2708 Ilia – Petroşani
2 iunie 2020 R 9615 Lugoj – Buziaş – Timişoara Nord
3 iunie 2020 R 8581 Slobozia Veche – Ciulniţa
3 iunie 2020 R 9571 Lugoj – Timişoara Nord
3 iunie 2020 R 8580 Ciulniţa – Slobozia Veche
3 iunie 2020 R 8581 Ciulniţa – Slobozia Veche
31 mai 2020 R 5568 Suceava Nord – Botoșani
6 iunie 2020 R 3122 Oradea – Arad
6 iunie 2020 R 4509 Brașov – Gheorghieni Nu circulă în zilele de sâmbătă și duminică
6 iunie 2020 R 5621 Suceava – Putna HM.
6 iunie 2020 R 5626 Putna HM. – Suceava
6 iunie 2020 R 8583 Slobozia Veche – Ciulniţa
6 iunie 2020 R 8584 Ciulnița – Slobozia – Veche
7 iunie 2020 R 2572 Sighișoara – Sibiu
9 iunie 2020 R 2461 Râmnicul Vâlcea – Podul Olt
9 iunie 2020 R 2464 Podul Olt – Râmnicul Vâlcea
13 iunie 2020 R 9121 Goleşti – Câmpulung – Parcul Kreţulescu H
13 iunie 2020 R 9122 Parcul Kreţulescu H – Câmpulung – Goleşti
15 iunie 2020 R 2870 Tg. Jiu – Rovinari
15 iunie 2020 R 2871 Rovinari – Tg. Jiuț

Urmează ca în perioada următoare să fie repuse în circulație și alte trenuri suspendate.

Sursa: Club Feroviar.

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 29 mai 2020 - 14:22

1

#2240 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 03 iunie 2020 - 15:19

Compania Națională "Aeroporturi București" (CNAB) a publicat poze în care se observă faptul că au fost montate șinele pe noua legătură directă cu OTP până la stația de la aeroport:

Citeaza

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a prezentat miercuri noi imagini cu viitoarea stație de tren din incinta aeroportului Henri Coandă. Conform estimărilor guvernamentale, lucrările pentru trenul de Otopeni ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii august.

Lucrările la calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ''Henri Coandă'' avansează, potrivit unor imagini publicate de CNAB.

Din imagini se observă cum a fost montată șina de cale ferată până în stația din aeroport.

Potrivit estimărilor ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, lucrările la calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ''Henri Coandă'' vor fi finalizate la sfârşitul lunii august. Amintim că pe 11 iunie 2019 a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii "Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti", în valoare de 398,16 milioane de lei, fără TVA.

Licitaţia a fost câştigată de către asocierea Arcada Company - ISPCF - DB Engineering & Consulting GMBH. Contractul prevede construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, trei podeţe, instalaţie de centralizare electronică şi o staţie de călători la terminalul T1.

Lucrările pentru racordul C.F. sunt incluse în obiectivul de investiţii "Modernizarea liniei Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti", în cadrul căruia CFR SA a mai semnat în luna aprilie 2019 şi contractul de lucrări pentru dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, cu Porr Construct.

Sursa: Economica.
Fotografiile din articol:
Imagine atasata: trena_75782500.jpgImagine atasata: trena4_37482900.jpgImagine atasata: trena3_58940100.jpgImagine atasata: trena2_13107200.jpgImagine atasata: trena1_60780500.jpg
2

Arata acest topic


  • (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi