STP Timișoara Forum: Accidente - incidente - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (119 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Accidente - incidente Accidente, incidente si deraieri care implica tramvaie Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#421 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 10 iunie 2009 - 20:33

Fac pariu ca si tu daca ai avea masina ai proceda asa :ico4: :uimit:
0

#422 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 iunie 2009 - 20:40

Ca sa-mi fac treaba de moderator eu zic sa nu va certati. :ico4: Adevarul e undeva la mijloc. Sunt locuri unde nu ai cum sa nu blochezi linia tramvaiului (exemplu: piata Badea Cartan), dar sunt si locuri unde nu e permis sa blochezi intersectia, chiar daca ai verde (asta e legea). Daca vezi ca intersectia nu are sanse sa se deblocheze, pur si simplu nu te bagi. Probabil nimeni nu e perfect, nici soferii, nici vatmanii.
0

#423 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 10 iunie 2009 - 20:42

Sunt de acord cu dvs. dar nimeni in ziua de astazi nu sta la semafor cand ii verde, si chiar daca stai tu, vine altu din spate, te claxoneaza te injura si tot se baga el...
0

#424 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 10 iunie 2009 - 20:56

Nu cred ca ne certam... Dar sunt deacord. Problema este puse in privinta punctuluio de vedere. Nu suntem capabili, sa ne recunoastem ceea ce gresim. Si aici ma inteleg si pe mine!
0

#425 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 11 iunie 2009 - 09:38

Partial e de inteles supararea lui lilu fata de postul meu, dar hai sa va povestesc o intamplare pe care am patit-o acum 2 luni in urma, veneam dinspre p-ta. Badea Cartan, pe Splaiul Nistrului (de-alungul malului Begheiului) si ajung la intersectia din fata Parcului Poporului cu podul Decebal. Opresc in intersectie, ma uit in stanga/dreapta, ma asigur ca nu vine nici un tramvai de pe pod, si trec. Cand ajung pe linia de tramvai, ma trezesc cu o batranica care intentioneaza sa treaca strada pe zebra (dinspre pod spre parcul Poporului). Opresc, ii dau prioritate si raman blocat pe linie atat eu cat si cealalta masina din spatele meu, si ma trezesc cu un tramvai Wegmann (cred ca era pe linia 4, n-am reusit sa-i notez numarul de parc) venind cu viteza de pe pod. In prima faza a inceput sa ma claxoneze, dupa care a franat brusc, oprind la cativa centimetrii de masina mea, vatmanul incepand sa ma injure ca la usa cortului, ba mai mult a deschis usa din fata gata sa coboare la mine. Intre timp zebra s-a eliberat asa ca am sprintat rapid din intersectie.
Acum intrebarea, cu ce am fost eu de vina c-am ramas blocat in acea intersectie, neputand anticipa din timp ca in cealalta parte a intersectiei un pieton doreste sa traverseze zebra?
Acel vatman de pe linia 4, la un pas sa ma linseze, nu era normal sa treaca prin acea zona cu viteza redusa, stiind ca acea intersectie este cu risc maxim?

Citeaza

Cât despre vatmanii care circulă cum circulă .. eu unul prefer să văd toate garniturile tamponate, dar să ştiu că sunt dus repede la destinaţie.

@dAImon
Este relativ acest aspect semnalat de tine. In cazul unor tamponari se produc blocaje de trafic de cel putin jumatate de ora, iar in acest caz tu ca si calator cu siguranta nu vei ajunge mai repede la destinatie.

Din pacate abia mai vad un tramvai pe traseu proaspat scos din RK fara sa fie avariat in partea din fata. La troleibuze de exemplu de ce nu se intampla nici un accident?
0

#426 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 iunie 2009 - 10:04

Pentu ca soferii, sunt pusi sa respect, vehiculele, si cunosc conditiile de trafic, si la fel si autobuzele, dar vatmanii se cred regi ai soselelor, fiindca acum cativa ani aveau prioritate totala... Ei pai deatunci s-au mai schimbat cateva...
0

#427 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 11 iunie 2009 - 13:24

Astazi am vazut si 167 lovit in fata, si nu era inainte :angry:
0

#428 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 iunie 2009 - 15:30

Vezi postareacseh_17, la 11 Jun 2009, 11:04, a spus:

Pentu ca soferii, sunt pusi sa respect, vehiculele, si cunosc conditiile de trafic, si la fel si autobuzele, dar vatmanii se cred regi ai soselelor, fiindca acum cativa ani aveau prioritate totala... Ei pai deatunci s-au mai schimbat cateva...

Soferii au AC, la majoritatea dintre vehicole, plus ca autobuzele si troleele stationeaza la capat de linie ceva timp, si sa nu uitam de mobilitate, nu circula pe sine si sunt intretinute cum trebuie, asa ca soferii nu prea au ce nervi sa aiba, dar tramvaiele sunt cele mai vechi din tot ce avem, circula pe sine si nu au mobilitate, daca e ceva pe linie se opreste totul, plus ca de AC nici nu poate fi vorba, deci vatmanii ar cam avea motive sa aiba frustrari, nu ca as tine partea, dar sa te duci in fiecare zii la servici si sa stii ca te asteapta o caldura toropitoare, mai vreun nebun cu masina, plus pietonii care sunt cascadorii si iti sar in fata, si vehicolul pe care il conduci e vai de el si debea se taraste, eu zic ca odata si odata tot vei ceda.
0

#429 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 iunie 2009 - 15:32

Nu cred ca asta este un motiv, de a conduce ca dementul, sau de a injura pe toti, care ne cad in cale...
0

#430 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 11 iunie 2009 - 15:39

Unii da poate ca au probleme cu controlul, dar unii chear sunt de compatimit, daca fac treaba buna nu ar merita ce este acum.
0

#431 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 11 iunie 2009 - 16:43

Vezi postareaChagall, la 11 Jun 2009, 10:38, a spus:

Acum intrebarea, cu ce am fost eu de vina c-am ramas blocat in acea intersectie, neputand anticipa din timp ca in cealalta parte a intersectiei un pieton doreste sa traverseze zebra?

In cazul unor tamponari se produc blocaje de trafic de cel putin jumatate de ora, iar in acest caz tu ca si calator cu siguranta nu vei ajunge mai repede la destinatie.

Sunt de acord cu tine că acolo trebuia atenţie. Dacă te lovea cred că era de vină, pentru că a venit cu viteză deşi nu avea vizibilitate, acolo fiind pod. Însă în alte intersecţii ..

Cât despre tamponări, eu unul le-am prins rar, foarte rar. N-am zis că ar trebui ca vatmanul să spulbere totul în cale, însă, spre exemplu, vii din Maria, aştepţi la coadă în Centru, apoi frânezi pe lângă Spitalul de Copii, între 700 şi Continental n-ai timp să dai viteză, iar după hotel trebuie atenţie pentru că sar toţi sinucigaşii în faţa tramvaiului, la podul peste Bega e periculos deci iar mergi încet, şi uite-aşa dintr-una în alta eu călătorul pierd o groază de timp pe drum.

Vezi postareacseh_17, la 11 Jun 2009, 11:04, a spus:

Dezideratul este ca linia-cale să fie izolată de restul traficului :please: fix pentru a putea avea prioritate totală.

By the way, ştiu cum arată traficul în oraş, am mers destul cu maşina (chiar dacă nu la volan). E groaznic. Însă, tocmai de asta, transportul în comun trebuie să ofere o alternativă mai rapidă, nu doar mai ieftină.
0

#432 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 11 iunie 2009 - 17:34

@dAImon
Daca ma lovea, eram eu de vina. :please:
Cat despre gestul vatmanului de a ma injura ca la usa cortului, deschizand usa, gata sa coboare sa ma linseze... no comment.

In orasele mari din vestul Europei, tramvaiele au limitari de viteze in centrul orasului. Putand accelera doar la periferie si acolo unde linia de tramvai este separata de restul soselei.

Intr-adevar ar fi fost bine separarea totala a liniei de tramvai de restul soselei si la noi, dar din pacate in unele locuri geometria strazilor nu ne permite acest lucru.

Daca vatmanul goneste cu peste 50km/h in fata prefecturii, unde din cauza vizibilitatii reduse (copacilor) poate sa-ti apara in orice moment in fata un pieton, si in alte locuri cu vizibilitate redusa, sau pe strazi precum ar fi intersectia str. Gh Doja cu str Brasov (unde se intampla saptamanal accidente destul de grave) si nu reduce viteza in aceste zone de risc maxim, este inevitabil sa nu se produca si accidente.

Poate acest aspect se va rezolva odata cu achizitionarea de tramvaie noi, prin limitarea automata a vitezei prin GPS pe anumite tronsoane. Sau poate prin propunerile facute de Gygyman6 si Lilu de montare de AC in cabinele vatmanilor, respectiv dotarea cu nisip a tramvaielor.
0

#433 Useril este offline   lilu 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 22 septembrie 08

Postat 11 iunie 2009 - 17:36

am spus si ma repet ... sunt oaqmeni si oameni NU GENERELIZATI asa o pot sa zic si eu ca Totit soferi sunt inconstienti ca nu isi dau seama de timpi de franare la un tramvai find fier pe fier , find inconstienti.... asa ca dear colega chech lasama ar fi bine sa vi sa conduci si tu tramvaiul sa vezi cum e si dupacea sa mai vorbesti .

Nu zic ca acel vatman a procedat corect coborand si injurand dar daca e zona modernizata nu are sa mearga cu 2km/h si in plus pe linia lu 4 "SE FUGE" .... cat despre Regi soselelor la ultimu autobuz tamponat ... ce nu a respectat Soferul? .... stiu ai sa zici ca pute sa ilo lase vatmanul , DA putea si in 98% din cazuri vatmani ii lasa pe colegi soferi de autobuz , dar sa nu uitam acolo aveti cedeaza . Ne credem regi soselelor? hahahaha u made a joke?

Vezi postareaChagall, la 11 Jun 2009, 18:34, a spus:

Daca vatmanul goneste cu peste 50km/h in fata prefecturii, unde din cauza vizibilitatii reduse (copacilor) poate sa-ti apara in orice moment in fata un pieton, si in alte locuri cu vizibilitate redusa, sau pe strazi precum ar fi intersectia str. Gh Doja cu str Brasov (unde se intampla saptamanal accidente destul de grave) si nu reduce viteza in aceste zone de risc maxim, este inevitabil sa nu se produca si accidente.

cu 50 KM/ mai gru dar fie , doar cateva vagoane mai pot ..... reducere de viteza , pai o intrebare : LA ce s-au facut atetea investiti in infrastuctura ca sa se mearga mai incet sau sa mearga la timp , la graficele care nu sunt de noi impuse........

Vezi postareaChagall, la 11 Jun 2009, 18:34, a spus:

Poate acest aspect se va rezolva odata cu achizitionarea de tramvaie noi, prin limitarea automata a vitezei prin GPS pe anumite tronsoane. Sau poate prin propunerile facute de Gygyman6 si Lilu de montare de AC in cabinele vatmanilor, respectiv dotarea cu nisip a tramvaielor.

nu o sa ceara nici ei macar asa ceva ... noi am fi foarte bucurosi ... limitari de vitezaq prin GPS , dar not going to happend :please: tot asa va fi .... si inca va fi cam aiurea ca vor fi noi si sper sa fie din tabla , altfel o sa planga nitcaia soferi cand o sa vada nota de plata cand is vinovati ....
0

#434 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 11 iunie 2009 - 17:45

lilu, daca te referi la mine, nu se pune problema sa fi generalizat la toti vatmanii sau la tine in mod direct. Ma refer strict la cei care au garniturile lovite si la cei care gonesc cu viteza prin intersectii periculoase unde se intampla saptamanal accidente.
Din cate te cunosc pe forum si dupa calitatea postarilor tale, sunt sigur ca ai fi procedat altfel in locul acelui vatman de pe linia 4. :please:
0

#435 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 iunie 2009 - 18:50

Daca prin altfel te referi, ca poate iti si dadea vreo doua, sau macar iti spargea geamul... cred ca ai dreptate... pentru ca asa reactioneaza muti dintre vatmani...(nu toti)

Nu generalizam... Am fost cu tine cu tramvaiul de 10.000 mii de ori.. Si stiu cum conduci. si chiar daca suna ciudat, chiar coonduci mult mai bine decat alti vatmani din oras, dar nu cel mai bine.Toti avem greseli... dar macar sa ni le recunoastem. Liniile au fost modernizate, ca sa se mearga repede, dar nu exagerat. 50 km/h e mult!

Si colega, ma cheama cseh nu chech, sau cum ai scris :please:
0

#436 Useril este offline   lilu 

• Vatman

Postat 12 iunie 2009 - 14:40

Vezi postareacseh_17, la 11 Jun 2009, 19:50, a spus:

Daca prin altfel te referi, ca poate iti si dadea vreo doua, sau macar iti spargea geamul... cred ca ai dreptate... pentru ca asa reactioneaza muti dintre vatmani...(nu toti)

Nu generalizam... Am fost cu tine cu tramvaiul de 10.000 mii de ori.. Si stiu cum conduci. si chiar daca suna ciudat, chiar coonduci mult mai bine decat alti vatmani din oras, dar nu cel mai bine.Toti avem greseli... dar macar sa ni le recunoastem. Liniile au fost modernizate, ca sa se mearga repede, dar nu exagerat. 50 km/h e mult!

Si colega, ma cheama cseh nu chech, sau cum ai scris :(

cu mine de 10.000 nu aveai cum ... inca nu am nici macar atatea ore de toate in RATT :please: sorry ca te-am botezat (Dau o bere, in timpu liber) , Toti vatmani , soferi gresesc si tot timpu e unu mai bun nu asta e problema , singura problema e generalizarea .... sti faza cu Deviza Vatmanilor .... in rest cam probleme is acoperite inclusiv cu Blocarea interesctie cand soferi intra pe Verde

Vezi postareacseh_17, la 10 Jun 2009, 21:29, a spus:

Asa se intampla cu cei care nu au masina, si nu cunosc.. . vorbesc sa se afle in tema... Cum sa stau 5 ture la semafor, ca nu am loc.. ca sa treaca travaiul... Treaba este oricum aiurea.. blocata fiind intersectia masinile stau. Cand au loc trec. Nu pot sa stea la semafor pana au loc liber in fata... :)

Posed Permis cat B cu 8 ani inainte de cele Tb Tv si pana a veni la RATT chiar conduceam foarte mult ..... stiu urmeaza ca nu am D-ul
0

#437 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 13 iunie 2009 - 10:04

Foarte bine! Asta inseamna, ca trebuie sa vezi problemele, pe ambele parti...

Si banuiesc ca sunt destui ca si tine... Deaceea ar trebui sa gandeasca cand o masina sta in intersectie blocata, nu sa claxoneze ca dementii... :(
0

#438 Useril este offline   lilu 

• Vatman

Postat 13 iunie 2009 - 13:53

Vezi postareacseh_17, la 13 Jun 2009, 11:04, a spus:

Foarte bine! Asta inseamna, ca trebuie sa vezi problemele, pe ambele parti...

Si banuiesc ca sunt destui ca si tine... Deaceea ar trebui sa gandeasca cand o masina sta in intersectie blocata, nu sa claxoneze ca dementii... :(

Intrarea intr-o intersectie blocata chiar pe verde se sanctioneaza cu 4 puncte amenda si 3 puncte penalizare ..... ce itzi zice lucru asta? ca la noi la Romani e greu sa stai la verde chiar daca vezi ca nu ai unde sa te duci si blochezi si pe alti ..... de aia nu pot fi deacord , bine nu sunt deacord nici cu colegi ce claxoneaza ca dementi , dar exista soluti ... eu nu prea stau la intersectia aia ca stiu cum sa speri autoturismele ..... :) cu conditia sa nu ploua ca atunci nu ma prea risc :right: , ca nu vreau sa imi pierd timpul pe la politie fara sa fiu platit

Si in plus calatori vor sa ajunga cat mai repede unde isi doresc , si nu ii intereseaza ca dece stau eu acolo , ba chiar uni din ei se plang aiurea fara stie despre ce este vorba, ei nu vad ce se intampla in fatza tramvaiului , ei stiu ca sta si nu e statie

Aceasta postare a fost editata de lilu: 13 iunie 2009 - 13:56

0

#439 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 17 iunie 2009 - 18:42

Accident în lanţ la Timişoara. Circulaţia tramvaielor blocată!

Trei maşini au fost avariate miercuri după-amiaza în Calea Şagului, după ce un şofer neatent, aflat la volanul unui BMW, a virat la stânga de pe Ana Ipatescu, însă nu a acordat prioritate unui tramvai care tocmai plecase din staţie.
Circulaţia tramvaielor blocată!

Vatmanul nu a mai putut frâna la timp pentru a evita accidentul, iar tramvaiul a izbit puternic autoturismul în partea stângă, în dreptul tânărului aflat la volan. În urma loviturii puternice, BMW-ul a fost aruncat într-o maşină parcată, care a lovit o Skoda, parcată de asemenea, pe marginea drumului.

Şoferul, în vârstă de 23 de ani, care nu a dat prioritate mijlocului de transport în comun s-a rănit uşor la cap, însă automobilul a fost serios avariat. Poliţiştii spun că vinovat de producerea accidentului se face şoferul BMW-ului care nu s-a asigurat când a schimbat direcţia de mers. Cel mai probabil, acesta se va alege cu permisul suspendat şi, pe deasupra, va trebui să plătească reparaţiile tramvaiului şi a celorlalte două maşini lovite.

Din cauza accidentului, circulaţia tramvaielor pe linia 7, spre zona Dâmboviţa a fost blocată aproximativ jumătate de oră.
tion.ro

Si luni a mai fost un accident in piata balcescu unde un tramvai a intrat din nou in masina. :(

Aceasta postare a fost editata de alecs: 17 iunie 2009 - 18:43

0

#440 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 17 iunie 2009 - 18:45

De data asta intreaga vina o are flăcăul cu BMW.
0

Arata acest topic

• (119 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou