STP Timișoara Forum: Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar

#2101 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 02 ianuarie 2020 - 22:07

CFR Călători estimează că înregistrează pe 2019 pierderi de aproximativ 354,5 milioane RON:
https://www.economic...019_178198.html

Citeaza

CFR Călători estimează pierderi de 354,5 milioane lei în 2019 şi venituri totale de 2,27 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial, potrivit News.ro.

Compania estima iniţial pierderi de 431,05 milioane lei pentru 2019, la venituri totale de 2,136 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în luna mai în dezbatere.

Compania şi-a stabilit cheltuieli totale de 2,632 miliarde lei, iar cheltuielile de natură salarială sunt în cuantum de 950,29 milioane lei, potrivit News.ro.

Compania avea la finalul lui 2019 un număr de 13.000 salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 6.008 lei.

Cheltuielile pentru investiţii sunt în sumă de 340 milioane lei.

CFR Călători şi-a bugetat pentru sfârşitul anului plăţi restante de 104,63 milioane lei şi creanţe restante de 205 milioane lei.

Pentru a avea un termen de comparație, iată o mică statistică pe 2018, de pe "Capital":

Citeaza

În anul 2018, CFR Călători a avut pierderi de 82,7 milioane de lei la o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de lei.

1

#2102 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 04 ianuarie 2020 - 20:23

O paralelă între o achiziție a bulgarilor de la BDZ și cele 3 presupuse achiziții de material rulant nou de la noi, făcută de cei de la Club Feroviar:

Citeaza

BDZ Passengers, parte a grupului feroviar de stat BDZ Holding, a anunțat vineri că vrea să organizeze o licitație pentru rame electrice. În România sunt anunțate sau în derulare trei licitații pentru achiziția de rame electrice sau diesel noi, însă niciuna nu a fost dusă la bun sfârșit.

Adrian Bărbulescu

licitație pentru rame electrice

Compania a preecizat că așteaptă oferte pentru participarea la o licitație în valoare de 246,8 milioane de leva (echivalentul a 126,2 milioane de euro) pentru furnizarea a 16 rame electrice (EMU) noi.

Toate cele 16 trenuri vor trebui livrate în termen de trei ani de zile de la data semnării contractului. Prima livrare ar urma să aibă loc în termen de doi an, a precizat conducerea BDZ Passengers, citată de site-ul SeeNews.com.

Va trebui ca noile trenuri să aibă o viteză maximă de 160 km/oră. Candidații selectați vor fi invitați să depună ofertele tehnice și financiare, care apoi vor fi evaluate pe baza prețului, costului de mentenanță și a cheltuielilor medii pe pasager transportat.

Această licitație face parte din strategia companiei de înnoire a parcului său de material rulant.

Oferta Astra-CRRC la licitația organizată de ARF, reanalizată în urma deciziei CNSC
La București, Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat în acest an o licitație pentru achiziţia de material rulant nou, care vizează iniţial 40 de trenuri electrice regionale RE-R, cu posibilitatea suplimentării cu încă 40 de rame electrice. Noile rame vor circula cu viteză maximă de 160 km/oră.

Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM și bugetul de stat. Valoarea estimativă a procedurii este cuprinsă între 1,7 și 4,55 miliarde lei, valoarea superioară fiind valabilă în cazul în care ARF mai cumpără 40 de rame. Trebuie menționat faptul că, spre deosebire de Bulgaria, unde nu sunt operatori privați și fondurile europene au putut fi accesate direct de operatorul național BDZ, în România banii de la Bruxelles sunt atrași de ARF. Apoi, odată cumpărate, ramele vor fi distribuite prin închiriere către CFR Călători și operatorii privați.

Numai că licitația organizată de ARF este în impas, după ce, la finele lunii noiembrie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat dreptate companiilor Alstom și Siemens privind oferta depusă de Astra Vagoane – CRRC la licitație de rame electrice a ARF. Autoritatea este obligată să reanalizeze în termen de 60 de zile oferta CRRC-Astra, desemnată inițial câștigătoare de către ARF, în cel puțin trei puncte.

O nouă licitație pentru rame electrice lansată de ARF
Cu doar o zi înainte de decizia CNSC, ARF și-a anunțat intenția de a scoate la licitație achiziția a încă cel puțin 20 de rame electrice, de această dată de lung parcurs (RE-IR).

Cantitatea totală poate ajunge la 40 de unități. Documentația a fost depusă în SICAP în vederea validării acesteia de către ANAP – Autoritatea Națională de Achiziții Publice, urmând ca după aprobarea acesteia să fie făcută publică.

ARF a trimis către SICAP documentația de licitație pentru achiziţia a 20 de rame electrice inter-regionale noi și a serviciilor de mentenanță pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea suplimentării cantității inițiale cu încă 20 de rame electrice (RE-IR) și a perioadei de mentenanță cu încă 15 ani.

Criteriul de atribuire anunțat de ARF va fi este cel mai bun raport calitate–cost, din care componenta financiară este de 65%, iar componenta tehnic-calitate 35%. Valoarea totală estimată a contractului de achiziţii a Ramelor Electrice Inter-Regionale este în intervalul 1,31 miliarde de lei și 3,71 miliarde de lei, fără TVA.

CFR Călători vrea licitație pentru cumpărarea de rame diesel
În afară de cele două licitații organizate de ARF, și CFR Călători vrea să cumpere automotoare, de această dată diesel, în condițiile în care 60% din rețeaua feroviară din România este neelectrificată.

Ultima achiziție de automotoare de către CFR Călători datează din 2003, când au fost achiziționate 120 de DMU Siemens Desiro, cunoscute ca ”Săgeți Albastre”. Acum, licitația pregătită de operatorul feroviar de stat vizează într-o primă fază cumpărarea unui automotor, cu posibilitatea prelungirii până la 10 rame.

Este vorba de o licitație deschisă, în vederea achiziționării de rame automotoare cu tracțiune diesel pentru scurt și mediu parcurs, cu o valoare cuprinsă între 18,5 milioane de lei și 185 milioane de lei. Cu alte cuvinte, aproximativ 3,8 milioane de euro pe ramă. Contractul va fi încheiat inițial pe un an de zile, cu posibilitatea prelungirii până la patru ani.

1

#2103 Useril este offline   Bobby 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 05 ianuarie 2020 - 06:05

Un nou racord feroviar industrial va fi realizat pentru transportul cerealelor în zona Valea Viilor din Arad.

Citeaza

CFR SA a lansat licitația pentru „Construire LFI racordată la reţeaua feroviară publică la km 45+363 a liniei CF 218 Timişoara –Arad”, cu o valoare de 1,6 milioane lei, costuri suportate de S.C. FLORA ARNO SRL., beneficiarul lucrărilor. Termenul de realizare a lucrărilor este de 6 luni. Ofertele pot fi depuse până la data de 26.09.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 26.01.2020.

Lucrarea este amplasată în localitatea Valea Viilor, jud.Arad. Construirea LFI racordată la reţeaua feroviară publică este o lucrare de investiţie care urmează a se amplasa din linia 1 a haltei Valea Viilor, linie electrificată, interoperabilă, în dreptul km 45+363. Conducerea S.C. FLORA ARNO SRL deţine în capătul X al staţiei CF Valea Viilor, pe partea dreaptă, teren proprietate şi doreşte să poată primi şi expedia de/ pe calea ferată produse cerealiere în sezon şi containere cu diferite mărfuri, pentru care este necesar un racord CF din linia 1 capătul X al haltei Valea Viilor şi un dispozitiv de linii de cale ferată industriale. în zona de racord, linia 1 a haltei Valea Viilor prezintă o suprastructură din şină tip 49 şi traverse de lemn cu prindere directă, ceea ce impune ca schimbătorul de cale de racord să fie de tip 49, deviaţie dreapta, iar LFI se va realiza din şină tip 49 pe traverse de lemn şi beton cu o lungime totală constructivă de 1961,72 m.


Sursa Mobilitate.eu



1

#2104 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 07 ianuarie 2020 - 17:08

Mâine, la ora 9, se judecă plângerile depuse de Alstom, de CRRC-Astra și o anumită plângere comună depusă de Alstom și Siemens (peste care nu am dat, momentan). Plângerea Siemens nu are o dată stabilită pentru judecată. Un articol de pe Club Feroviar:

Citeaza

Nu mai puțin de trei dosare privind licitația de rame electrice a Autorității pentru Reformă Feroviară se vor judeca miercuri la Curtea de Apel București, după ce în decembrie 2019, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis o decizie care obliga ARF să reevalueze una dintre ofetele primite. Decizia, însă, a nemulțumit pe toată lumea.

Un complet al Curții de Apel București va judeca miercuri, ora 9, acțiunile depuse de trei participanți la licitația de rame electrice organizată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară în cursul anului trecut, licitație la care câștigătoare a fost desemnată asocierea sino-română CRRC – Astra Vagoane Arad.

Pe rolul instanței menționate se găsesc nu mai puțin de patru dosare depuse de participanți, anume unul în care Alstom și Siemens au calitate de petent, iar CRRC-Astra de intimat, altul în care Alstom e petent, al treilea în care CRRC – Astra este petent și al patrulea în care Siemens este petent. Miercuri la ora 9 se vor judeca primele trei dosare, potrivit informațiilor furnizate de portalul instanțelor de judecată.

Cât privește dosarul deschis de Siemens, portalul nu ofertă informații privind data de judecare a acestuia. Cererile Alstom și Siemens vin după ce CNSC a emis o decizie prin care obligă ARF să reevalueze oferta chinezilor, dând dreptate firmelor Alstom si Siemens, în urma obiecțiilor acestora.

Ori, spune Gabriel Stanciu, șef al Alstom România, oferta chinezilor trebuia descalificată, nu reevaluată. Acesta este și motivul pentru care firma a sesizat instanța de judecată. Unul dintre capetele de dispută este, spre exemplu, consumul energetic declarat de producătorul chinez CRRC. Asocierea sino-română a avut cel mai mic consum declarat., iar din acest punct de vedere CNSC a decis că ARF trebuie să stabilească o modalitate unitară, verificabilă, de stabilire a consumului. În decembrie 2019 Gabriel Stanciu declara la o întâlnire cu presa că o modificare a metodologiei privind consumul energetic, în cursul procedurii de achiziție publică, este contrară prevederilor legale căci ar semnifica o schimbare a regulilor jocului în cursul acestuia.

Din păcate, licitația de rame electrice organizată de ARF, achiziție finanțată din fonduri UE, riscă să urmeze destinul trist al celor două licitații pentru modernziarea sectorului feroviar Brașov – Sighișoara. După ani de dezbateri, decizii de stabilire a câștigătorilor modificate, numeroase procese in justiție, lipsesc câștigători definitivi ai licitațiilor. România riscă să piardă finanțări de sute de milioane de euro de la UE, destinate modernizării sectorului feroviar.

De ce trebuie reanalizate ofertele pentru ramele regionale
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat dreptate spre finele anului trecut companiilor Alstom și Siemens privind oferta depusă de Astra Vagoane – CRRC la licitație de rame electrice a ARF. Autoritatea este obligată să reanalizeze oferta CRRC Astra în cel puțin trei puncte.

ARF are la dispoziție 60 de zile pentru a pune în practică deciziile CNSC (până la finele acestei luni), s-a arătat în decizia emisă de Consiliu vineri 29 noiembrie și disponibilă pe situl de internet a acestuia.

CNSC a dat dreptate nemulțumiților privind consumul de energie declarat al ramelor. Reamintim că consumul declarat de cei trei a variat între 3,79 kwh/km și 5,74 kwh/km, cel mai mic fiind cel declarat de asocierea sino-română. Consumul mic a fost însă contestat de competitorii europeni, aceștia afirmând că un consum atât de mic e imposibil.

De aceea CNSC a decis: „Dispune comisiei de evaluare ca, împreună cu experţii cooptaţi sau prin cooptarea unor experţi suplimentari, să stabilească un unic mod de calcul al consumului de energie electrică mediu/km, pentru RE-R fără călători, în condiţiile stabilite la capitolul 3.27(Pct. 11.7 din Caietul de sarcini), conform motivării. După stabilirea acestei unice metode/algoritm/mod de calcul, comisia de evaluare va introduce parametrii proprii prezentaţi de cei trei ofertanţi, împreună cu indicatorii obligatoriu impuşi prin documentaţia de atribuire şi va stabili valorile finale pentru costul consumului de energie pe 15 ani pentru fiecare ofertă în parte”.

Un alt aspect unde contestatarilor europeni li s-a dat dreptate este absența unei rame omologate, verificate în funcționare de către asocierea plasată pe primul loc, CRRC – Astra. „Dispune comisiei de evaluare şi experţilor cooptaţi analiza suplimentară privind îndeplinirea cerinţei de la pct. 1.2.1 din caietul de sarcini, prin care autoritatea contractantă a impus ca vehiculul să fie bazat pe „un design dovedit (verificat în exploatare) şi care să îndeplinească cerinţele specificate în caietul de sarcini”. Dispune comisiei de evaluare să-i solicite ofertantului CRRC-Astra un calendar realist privind implementarea standardelor de interoperabilitate, a obţinerii autorizaţiilor şi avizelor obligatorii, probat pe prezentarea unor demersuri anterioare similare finalizate cu succes, conform motivării”, s-a arătat în decizie.

Decizia CNSC a anulat integral procesele verbale privind propunerile tehnice și cele financiare, a căror punctaje însumate a dus la desemnarea ofertei CRRC – Astra drept câștigătoare.

1

#2105 Useril este offline   dan.s 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 08 ianuarie 2020 - 17:25

Vezi postareadan.s, la 18 decembrie 2019 - 14:35, a spus:



Explicatii privind ceea ce parea "rugina", de la Romania Feroviara on FB:

Citeaza

Structura de rezistenta(cutia) este realizata din otel carbon placat cu placi de aluminiu lipite cu adeziv special, asemanator cu ce se foloseste acum in aviatie. Aluminiul fiind un metal cu propietati speciale, este foarte greu de sudat(nu imposibil) daca procedeul se realizeaza intre 2 placi/repere din aluminiu. Aluminiu sudat cu otel carbon, nu face nimeni.

Acum multi ani principala metoda folosita la imbinarea aluminiului chiar si in aviatie era prin procedeul de nituire(care avea dezavantajele lui), de ceva timp in industrie se folosesc adezivi speciali care ofera rezistenta in timp, elasticitate si siguranta sporita la amplitudini de temperatura intre -30*C si + 50*C categoric mai bune decat imbinarea prin nituri si/sau sudare.

Ce ati vazut si confundat cu rugina este surplus de adeziv amestecat cu mizerie de la Faurei pentru ca automotorul inca nu are toate straturile de vopsea pe el, odata cu realizarea completa a procedeului de vopsire si indepartarea excesului de adeziv, nu vor mai fi probleme de ordin estetic.




2

#2106 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30184
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 08 ianuarie 2020 - 19:47

De lipirea componentelor de aluminiu stiam de mult timp, inca de la realizarea sasiul lui Lotus Elise realizat din elemente lipite cu un adeziv special (al lor avea culoare albastru/verzui) inca de prin 2005.
Culmea e ca si la ei, acolo unde s-au imbinat elemente de otel cu cele de aluminiu, a aparut corodarea accentuata a elementelor din otel, probabil din cauza adezivului ce ataca otelul.
Ce se vedea in poze, semana 100% cu rugina, dar ma bucur daca m-am inselat eu si sunt de fapt urme de adeziv.
0

#2107 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 08 ianuarie 2020 - 21:09

Zilele acestea se aprobă contractele cu operatorii feroviari de transport al călătorilor pe 2020-2023. Se pare că nu s-a schimbat nimic, cei aprobați sunt tot cei 6 pe care i-am avut și până acum:
https://mobilitate.e...ilor-2020-2023/

Citeaza

Ministerul Transporturilor a publicat un „Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2023 în transportul feroviar public de călători”. Prin prezentul act normativ se propune aprobarea contractelor de servicii publice ale operatorilor de transport feroviar de călători pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2023 ale Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” SA, al S.C. Regio Călători S.R.L., al S.C. Interregional Călători S.R.L., al S.C. Transferoviar Călători S.R.L., al Astra Trans Carpatic S.R.L. și al S.C. Softrans S.R.L., ca urmare a expirării valabilității contractelor de servicii publice pentru perioada 2016 – 2019, aprobate prin HG nr.231/2016.

În conformitate cu prevederile Art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007, în ceea ce privește deschiderea pieței pentru serviciile de transport feroviar intern de călători, astfel cum a fost modificat și completat prin Regulamentul (UE) 2016/2338 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 decembrie 2016, contractele de servicii publice pentru servicii publice de transport feroviar de călători atribuite în mod direct pe baza unei proceduri alta decât o procedură competitivă echitabilă, încheiate după data de 24 decembrie 2017, pot continua până la data lor de expirare (dar fără a depăși o durată de 10 ani).

Prin urmare, operatorii de transport feroviar care vor avea în executare în această perioadă (01/01/2020 – 31/12/2023) contracte de servicii publice atribuite în mod direct nu vor fi în niciun fel restricționați să participe la noile proceduri competitive, care vor avea ca obiect servicii suplimentare și care vor fi organizate, derulate și implementate de A.R.F., începând cu 2021/2022, atunci când primele unități de material rulant vor fi livrate și vor intra în posesia A.R.F.. Astfel urmează să fie organizate proceduri competitive de atribuire deschise tuturor operatorilor, echitabile și care sa respecte principiile transparenței și nediscriminării, având ca obiect servicii suplimentare, linii/pachete de linii care vor beneficia și de noul material rulant.

La data prezentă pe piața din România activează cinci operatori de transport feroviar public de călători, entități juridice de drept privat, licențiați conform legii, și o entitate de drept public, licențiată conform legii, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „C.F.R. Călători” S.A.. Astfel încât, dacă pe parcursul derulării prezentelor contracte de servicii publice vor apare și alți operatori de transport feroviar public de călători, licențiați conform legii, se vor încheia contracte de servicii publice și cu aceștia, în condițiile legii.

Sub aspectul temeiului legal, potrivit art. 5 alin. (6) din Regulamentul (CE) nr.1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentele (CEE) nr. 119/69 şi nr. 1107/70 ale Consiliului, suntem în prezenţa unei excepţii, întrucât prin încheierea contractului de servicii publice pentru transportul feroviar de călători este vizată acordarea de compensaţii financiare (subvenţionarea acordată de stat) de către statul român în vederea efectuării unui serviciu continuu şi de interes public, iar nu atribuirea unui contract de prestări servicii, astfel cum este reglementat prin Legea nr.98/2016, Legea nr.100/2016 și Legea nr.101/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Sub aspectul respectării prevederilor art.5 alin.(7) din Regulamentul mai sus menţionat în materie de acordare a compensaţiei de serviciu public – facem precizarea că operatorii de transport feroviar de călători licenţiaţi în România încheie contractul de servicii publice de transport feroviar de călători cu autoritatea competentă, respectiv cu Autoritatea pentru Reformă Feroviară, în condiţii nediscriminatorii.

1

#2108 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 10 ianuarie 2020 - 13:02

Bun, deci:
- pentru Alstom, decizia se amână pe 22 ianuarie. La dosarul lor, a fost conexat și cel al CRRC-Astra.
- pentru Siemens, s-au stabilit două date de judecată, una pe 14 ianuarie, cealaltă pe 23 ianuarie.
0

#2109 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 11 ianuarie 2020 - 17:00

Dacă va fi gata până în mai, noua cale ferată (noul racord, mai bine zis) ce va ajunge la Aeroportul Otopeni va fi deservită de trenuri Siemens Desiro "Săgeata Albastră". Un articol de pe Economica:

Citeaza

CFR Călători va opera cursele către Aeroportul Otopeni cu parcul actual de trenuri Siemens Desiro (Săgeata Albastră), daca noua linie va fi gata în luna mai, a spus pentru ECONOMICA.NET Valentin Dorobanţu, directorul operatorului naţional de transport feroviar de călători.

"Dacă se finalizează în mai (racordul de cale ferată la aeroport – n.r.), vom circula cu parcul actual de Desiro", a răspuns şeful CFR Călători la o solicitare Economica.net.

Anul trecut, se vehicula ideea lansării de către CFR Călători a unei licitaţii pentru achiziţia de noi rame diesel. Până în prezent, această licitaţie nu a fost încă lansată, astfel că noile rame nu au cum să ajungă până în luna mai. De asemenea, se mai vorbea despre posibilitatea achiziţiei de trenuri cu hidrogen pentru noua linie feroviară, însă nici acest plan nu s-a concretizat.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat joi că firma constructoare are toate condiţiile ca, la sfârşitul lunii mai, trenul să circule între Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord, în vederea începerii Campionatului European de Fotbal, în caz contrar ne facem de râs.

Directorul general al CFR SA, Marius Chiper, a explicat la rândul său că proiectul va beneficia de ultima generaţie de panouri fonoabsorbante, astfel încât nivelul de zgomot va fi redus la minim. Pe toată lungimea viaductului, de 1.521 de metri, vor fi montate panouri fonoabsorbante, de la un capăt la altul, iar trenurile vor fi silenţioase.

Contractul pentru execuţia şi proiectarea legăturii feroviare Gara de Nord - Aeroport Otopeni, în valoare de 398,16 milioane lei fără TVA, a fost semnat în cursul anului 2019 cu Asocierea Arcada - ISPCF SA - DB Engineering & Consulting GMBH.

0

#2110 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 11 ianuarie 2020 - 21:06

Contestația celor din asocierea CRRC-Astra de la CNSC - atenție! - a fost respinsă.
0

#2111 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 14 ianuarie 2020 - 22:02

Uitându-mă pe dosarul Alstom de la Curtea de Apel - la care a fost conexat și cel al CRRC-Astra - am observat că apare și Siemens trecut pe acolo drept petent. Deci cred că a fost conexat și acel dosar comun Alstom - Siemens (cu toate că articolul de pe Club Feroviar de mai sus specifică intimatul din acest dosar ca fiind CRRC-Astra, nu ARF, or fi greșit cei care au scris articolul)
0

#2112 Useril este offline   Bobby 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 15 ianuarie 2020 - 01:47

O calea ferata ingusta (ecartament 750mm) ce serpuieste printre munti in Grecia. Este vorba de o linie de 22km construita la sfarsitul secolului 19 intre Diakofto si Kalavryta. Desi traseul pare scurt la prima vedere el este parcus in aproximativ 1 ora si asta datorita terenului accidentat pe care linia il strabate. Datorita pantelor de ajung si la 17.5% o valoare enorma si pentru o sosea, daramite pentru o cale ferata, pe anumite portiuni linia este prevazuta cu cremaliera.

Viteza maxima a trenurilor este de 40km/h si de 12km/h in zonele unde montata cremaliera.

Linia a trecut printr-un proces de modernizare de catre OSE (operator feroviar din Grecia)
La sfarsitul anilor 2000 s-a decis electrificarea liniei iar in 2009 s-au cumparat rame electrice compuse din 2 vagoane de la Stadler. Proiectul de electrificare a fost insa anulat iar pentru folosirea ganiturilor deja cumparate a fost necesar adaugarea intre cele 2 vagoane unui vagon intemediar ce contine un generator diesel de 588kw (de provenienta MAN) care produce curentul electric necesar, garnitura find astfel transformata in automotor diesel-electric.

Mai multe detali despre linie se pot gasi pe pagina de wikipedia.
Sens Diakofto - Kalavryta

Sens Kalavryta - Diakofto

Aceasta postare a fost editata de Bobby: 15 ianuarie 2020 - 01:48

3

#2113 Useril este offline   dan.s 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 15 ianuarie 2020 - 13:19

In curte la Facultatea de Mecanica:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: lok,pod,iul-15.jan.2020-001.jpg
  • Imagine atasata: lok,pod,iul-15.jan.2020-002.jpg
  • Imagine atasata: lok,pod,iul-15.jan.2020-003.jpg

3

#2114 Useril este offline   Janto A. 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 578
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 15 ianuarie 2020 - 16:00

Era în mod sigur amplasată acolo și în luna decembrie,dar fără acel banner.
0

#2115 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 15 ianuarie 2020 - 21:42

ARF a terminat reevaluarea ofertei CRRC-Astra și spune că nu a apărut nicio problemă. Un articol de pe Economica:

Citeaza

În ciuda criticilor giganţilor europeni Siemens şi Alstom, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) menţine oferta chinezilor în mega-licitaţia pentru 80 de trenuri noi în România. Mai mult, în urma analizării documentelor suplimentare depuse de chinezi, ARF susţine că rezultă fără dubii că aceştia pot livra primul tren în 18 luni de la semnarea contractului, aşa cum şi-au asumat.

ARF a stabilit în septembrie 2019 că oferta asocierii chino – române CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători se situează pe primul loc la licitaţia pentru 40 de rame electrice regionale (RE-R), cu posibilitatea extinderii comenzii la 80 de trenuri.

Nemulţumiţi de clasamentul rezultat, ocupanţii locurilor 2 şi 3, respectiv Alstom şi Siemens au depus contestaţii. Pe 18 noiembrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis în parte contestaţiile şi a cerut măsuri de remediere. Doar că de data aceasta, au fost nemulţumiţi toţi cei trei participanţi, care au contestat fiecare decizia CNSC mai departe la Curtea de Apel Bucureşti.

Între timp, pentru că licitaţia nu a mai fost suspendată, ARF a emis un nou proces verbal al procedurii pe 13 ianuarie. În noul document, ARF susţine că le-a cerut chinezilor documente suplimentare şi un calendar realist de livrare a trenurilor, aşa cum se menţiona în decizia CNSC.

În urma analizării răspunsului primit de la chinezi în 30 decembrie 2019, reprezentanţii ARF susţin, printre altele, că „rezultă fără dubii că ofertantul va fi capabil să respecte termenul ofertat pentru livrarea primei RE-R, de 18 luni de la semnarea contractului".

De asemenea, ARF le-a mai cerut tututor celor trei participanţi să completeze până pe 17 ianuarie două tabele din care să rezulte consumul de energie al trenurilor pe rutele Bucureşti - Predeal şi Bucureşti - Constanţa.

Rămâne de văzut dacă trenul chinezesc va trece şi de proba consumului de energie, dar mai ales care vor fi deciziile Curţii de Apel Bucureşti în cazul contestaţiilor.

Amintim că licitaţia ARF pentru trenuri a declanşat un adevărat război al contestaţiilor, după ce oferta chinezilor a fost plasată pe primul loc.

Alstom susţinea în contestaţie, printe altele, că trenul oferit de chinezi nu poate fi realizat conform Standardelor Tehnice de Interoperabilitate în 18 luni. În plus, producătorul european îi mai acuza pe chinezi că întârzie în mod notoriu termenele de livrare a produselor. Tot legat de chinezi, Alstom afirma că preţul trenurilor acestora este neobişnuit de scăzut, cu peste 20% mai mic decât al celorlalţi doi competitori. Producătorul european mai spunea despre cel din China că a prezentat un consum neobişnuit de scăzut de energie.

La rândul său, Siemens îi acuza pe chinezi că practică preţuri de dumping şi că primesc ajutoare de stat de la guvernul chinez. De asemenea, din cauza acestor preţuri, calitatea produselor livrate de CRRC ar avea de suferit. Siemens adăuga că modelul propus de chinezi există doar pe hârtie şi că este nevoie de 40 de luni pentru ca acesta să fie omologat în UE şi să fie aprobat conform Standardelor Tehnice de Interoperabilitate (STI). În aceste condiţii, cei de la Siemens se întreabau cum de au promis chinezii că vor livra primul tren în 18 luni şi au şi primit punctaj maxim la această cerinţă.

ARF a lansat pe 3 aprilie 2019 licitaţia pentru achiziţia trenurilor de călători. Licitaţia vizează iniţial 40 de trenuri electrice regionale RE-R, cu posibilitatea suplimentării cu încă 40 de rame electrice.

Valoarea estimată se regăsește în intervalul: - 1.707.125.000 lei, fără TVA, contravaloarea a 40 rame cu 15 ani mentenanță - 4.557.130.000 lei, fără TVA lei pentru 80 trenuri cu 30 ani mentenanță.

Până la termenul limită din 19 iulie, ARF a primit trei oferte, respectiv de la Alstom Ferroviaria SPA, CRRC Qingdao Sifang şi Siemens Mobility.

În final, punctajele acordate celor trei companii pentru ofertele propuse la licitaţia organizată de ARF au fost următoarele: - pe primul loc, CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători, cu 89 de puncte - 1,48 miliarde de lei - pe locul doi, Alstom Ferroviaria SpA - Alstom Transport SA, cu 78,69 de puncte - 1,7 miliarde de lei - locul trei este ocupat de Siemens Mobility, cu 78,47 de puncte - 1,67 miliarde de lei

Noile rame vor circula cu viteză maximă de 160 km/h. Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM , iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat. ARF are calitatea de beneficiar direct în cadrul POIM, în condiţiile prevăzute în Ghidul solicitantului, pentru fondurile alocate sectorului de transport feroviar.

Fragmentul de document din articol:
Imagine atasata: arf_pv_89247200.jpg
1

#2116 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 16 ianuarie 2020 - 13:04

Azi dimineață, a izbucnit greva la mai multe depouri din România, printre care și Timișoara. Un articol de pe Digi24:

Citeaza

Grevă la CFR joi dimineață. Din primele informații, 19 trenuri au fost anulate. Cei care asigură întreținerea trenurilor și-au încetat activitatea în mai multe județe din țară. Este vorba despre depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu. Sunt 1.300 de oameni care protestează.


Cei care se ocupă de mentenanța și revizia locomotivelor sunt în grevă pentru că CFR Călători refuză să încheie un nou contract de mentenanță. Există acel protocol conform căreia o locomotivă trebuie să intre în revizie din trei în trei zile.

„Vechiul contract de mentenanță între CFR Călători și SCRL a expirat în data de 31 decembrie 2019. Deși nu au existat diferențe majore pe plata, pe valoarea financiară a contractului, CFR nu a dorit să mai semneze contractul, trecând la înființarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intenționată a SCRL Brașov. Salariații SCLR, în număr de 1.500 de angajați, au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intenționată ar împiedica salariații SCRL să recupereze drepturile financiare restante”, explică Ghiță Nicolae, lider de sindicat SCLR.

Ionel Savin, prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, declara, de asemenea, la începutul anului că CFR încearcă „o falimentare mascată” a SCRL.

„Oamenii refuză să mai lucreze. Practic, ei (CFR, n.r.) încearcă să falimenteze SCRL, dar este o falimentare mascată, întrucât declarativ au început prin a spune iniţial că doresc să absoarbă o parte din personalul SCRL, etapizat. Lucrurile au început undeva în luna septembrie 2019, cu o notificare către SCRL precum că ar trebui să îşi retragă angajaţii din patru puncte de lucru, ceea ce s-a şi întâmplat în luna noiembrie. Numai că atunci SCRL i-a notificat prin directorul de la acea dată, care este şi administrator special, întrucât societatea este în insolvenţă, şi le-a spus foarte clar că aceste retrageri de personal vor duce la costuri suplimentare pentru CFR Călători şi, implicit, dacă se continuă aceeaşi politică, va duce la falimentarea SCRL. Lucrurile au continuat, CFR Călători a preluat angajaţii din cele patru puncte de lucru, iar la momentul de faţă angajaţii din cele patru puncte de lucru nu prestează încă activitate de reparaţii, ci sunt puşi să facă alte lucruri care nu ţin de reparaţii. Prestaţiile se fac în alte părţi, la depourile de domiciliu ale materialului rulant, ceea ce încarcă cu costuri CFR Călători", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Ionel Savin.

Cele patru puncte preluate de CFR Călători sunt: Medgidia, Sighet, Piatra Olt şi Oraviţa.

De asemenea, Savin a precizat că CFR Călători a încercat să inducă ideea că aceste cheltuieli au crescut din cauza SCRL, motivul real fiind "deciziile luate de managerii transportatorului public feroviar de călători".

Late edit: s-a rezolvat, a fost semnat contractul de prestări servicii. Articol de pe Club Feroviar:

Citeaza

Protestul din depouri, declanșat ”spontan” în cursul dimineții de joi, s-a încheiat, iar toți angajații au reluat lucrul în jurul prânzului.

Conducerea CFR Călători a semnat contractul de prestări servicii pe anul în curs cu SCRL Brașov.

Faptul că în cursul zilei de azi urmează să fie semnat contractul fusese anunțat de Grigore Mare, președintele Federației Naționale Sindicale Mișcare Comercial Vagoane, într-o declarație acordată Club Feroviar în cursul dimineții.

”SCRL e în insolvență și angajații sunt dezorientați, se tem pentru salariile lor, pentru că CFR Călători nu a mai semnat contractul cu SCRL. Pe de altă parte, nici CFR Călători nu are contract de serviciu public cu statul. E un cerc vicios”, spunea liderul sindical.

Protestul din depouri a izbucnit joi dimineață
Joi dimineața, angajații de la mai multe depouri ale CFR din țară, în mai multe orașe precum Brașov, Arad, Ploiești, Satu Mare sau Timișoara, au oprit lucrul, cauză din care cel puțin 15 trenuri au fost anulate. Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive CFR – SCRL Braşov au oprit încă de marţi lucrul, pe motiv că CFR Călători încearcă să o falimenteze, prin preluarea etapizată a personalului. La protestele din vara anului trecut, tocmai angajații SCRL cereau să fie preluați de CFR Călători.

Ministrul Lucian Bode s-a implicat în rezolvarea conflictului
La solicitarea ministrului Lucian Bode, a avut loc întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanții salariaților Societății de Reparații “CFR SCRL Braşov” S.A.
În contextul protestelor organizate la nivelul SCRL, ministrul le-a cerut celor două părți să poarte discuții astfel încât în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea, transmite Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor.
”Așa cum am spus și la întâlnirea cu sindicatele din calea ferată din această săptămână, dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveți. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutați până când veți găsi o soluție de compromis. Trebuie să vă gândiți în permanență că prestați un serviciu public și orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitați că sunteți aici să găsiți soluții iar acest lucru trebuie să îl faceți cât mai repede. Normal era să nu ajungeți în această situație, normal era să vă rezolvați rapid orice divergență” a spus ministrul Lucian Bode.
În urma discuțiilor tuturor factorilor implicați, activitatea CFR SCRL a fost reluată, a mai precizat MT.

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 16 ianuarie 2020 - 13:09

0

#2117 Useril este offline   andrei_tm 

  • Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 26 ianuarie 2020 - 11:53

Trenuri prin zapada in Gavojdia



Trenuri de calatori prin ninsoare in Drobeta Turnu Severin



Trenuri de marfa prin zapada in Drobeta Turnu Severin


2

#2118 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 27 ianuarie 2020 - 11:04

Între timp, la rame electrice, ședința de judecată a fost amânată până pe 5 februarie.
0

#2119 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 28 ianuarie 2020 - 16:43

Bun, se pare că se vrea un tren de mare viteză pe relația Cluj - Budapesta. A fost lansată licitația pentru un studiu de fezabilitate (etapa 1) în acest sens. Se dorește atingerea unei viteze de 250-350km/h, iar lungimea liniei să fie de 250-300km. Link: https://ted.europa.e...RO:HTML&tabId=0
Și un articol pe această temă:
https://mobilitate.e...cluj-budapesta/

Citeaza

Jurnalul de licitații al comisiei europene a publicat anunul de licitație pentru „Legătură feroviară de mare viteză de legătura între Budapesta și Cluj Napoca (conform ordinului Ministerului Dezvoltării Naționale (ca predecesor legal al Ministerului Inovației și Tehnologiei) cu numărul de ordine VIF / 16446/2018-NFM și numărul de ordine modificat ITM VIF / 86859/2019-ITM În conformitate cu Rezoluția 1151/2018, pentru care este necesar un studiu detaliat de fezabilitate (RMT), inclusiv o analiză cost-beneficiu (CBA) pentru construcția liniei feroviare de mare viteză Budapesta-Cluj-Napoca. (III. 26.) Rezoluția Guvernului.”

RMT trebuie elaborat în conformitate cu metodologia normelor de subvenționare ale UE; cum ar fi analiza instituțională, analiza impactului asupra mediului, analiza sensibilității, analiza riscurilor. Analiza de mediu necesară pentru RMT ar trebui să determine procedura și documentația de licențare de mediu necesară. Conținutul tehnic al versiunilor NSV include cel puțin următoarele:
– lungime de 250-300 km; – căi ferate proiectate pentru o viteză de aproximativ 250 km / h, 300 km / h sau 350 km / h cu o capacitate de cel puțin 500 000 pasageri pe an,
– conectarea la cel puțin două orașe cu o populație urbană medie-mare, intersecție intermodală;
– traversări de artefacte speciale, în special râuri mari, pârâuri , intersecții de drumuri cu trafic intens, artefacte urbane, poduri, tuneluri.
– Vehicule speciale neconvenționale de înaltă performanță, cu o capacitate mai mare. Autoritatea contractantă se referă la un vehicul special neconvențional, capabil de trafic internațional și capabil de o viteză mai mare decât cea a rețelei interne actuale,
– Soluții de transport inteligente (ITS)
Pentru secțiunea internă, este necesară elaborarea versiunii selectate la nivelul de proiectare a studiului de geometrie a liniei (nivel de proiectare schiță adecvat pentru desemnarea corectă a OE), pentru o linie de cale ferată de aproape 250-300 km, folosind parțial liniile feroviare existente. Nu va fi pregătit niciun plan de licențiere și / sau de dezvoltare ca parte a sarcinii de proiectare.

Sarcina continuă a Antreprenorului este de a menține întâlniri periodice și de a relaționa cu reprezentanții, organele competente, organizațiile, autoritățile țărilor din zona de planificare (UNGARIA, ROMÂNIA), precum și persoanele de contact necesare pentru executarea contractului.

Achiziția se referă la pregătirea unui studiu detaliat de fezabilitate, care nu poate fi defalcat într-un studiu detaliat de fezabilitate.
Durata contractului va fi de 540 zile de la semnare iar ofertele vor fi deschise la data de 26.02.2020.

Aceasta postare a fost editata de SPECTR-2: 28 ianuarie 2020 - 16:52

2

#2120 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 30 ianuarie 2020 - 07:41

Alstom a depus o contestație a deciziei ARF la Tribunalul București, susținând că oferta CRRC-Astra a fost reevaluată eronat și aceștia din urmă nu pot livra prima ramă în 18 luni. Articol de pe Economica:

Citeaza

Alstom a depus o nouă contestație în cadrul mega-licitației pentru 80 de trenuri noi care ar urma să circule pe căile ferate din România. Gigantul european acuză că Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a reevaluat nelegal, superficial și eronat oferta chinezilor, pentru că aceștia nu ar avea cum să livreze primul tren în primele 18 luni de la semnarea contractului.

Alstom Ferroviaria SPA a deschis pe 23 ianuarie un dosar la Tribunalul Bucureşti în care contestă un raport al ARF privind reevaluarea ofertei chinezilor, declaraţi iniţial pe primul loc.

Asocierea CRRC Qingdao Sifang – Astra Vagoane Călători a depus documente suplimentare la finele anului trecut, iar ARF a concluzionat în urma reevaluării că, fără dubii, aceasta este capabilă să livreze primul tren în 18 luni de la semnarea contractului, aşa cum şi-a asumat.

Pe de altă parte, Alstom susţine că acest lucru este imposibil şi că reevaluarea efectuată de către ARF este „nelegală, superficială şi eronată". Mai exact, ARF ar fi încălcat limitele reevaluări dispuse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), potrivit Alstom.

Astfel, deşi chinezii nu ar fi reuşit să demonstreze în faţa CNSC că pot livra primul tren în 18 luni, ARF a constatat că vor fi capabili să livreze în termenul asumat, în baza unor documente depuse ulterior. Alstom menţionează că din analiza ARF rezultă că un producător de material rulant din afara UE ar fi obţinut în 29 de luni certificare CE pentru un tren diesel. În realitate, acestui producător i-ar fi trebuit peste patru ani pentru certificare, susţine Alstom, care arată că oricum nici 29 de luni nu e totuna cu 18 luni.

Producătorul european adaugă că doar timpul necesar evaluării siguranţei noului tren este de peste nouă luni, inclusiv cu testarea dinamică a trenului fizic eventual la Făurei, şi nu doar patru luni, cât consideră ARF. Alstom apreciază că reprezentanţii ARF au o încredere „nespus de mare" faţă de producătorul chinez, motivat probabil ca urmare a vizitelor în China unde, „aşa cum am avut şi noi şansa să vedem în filmele de specialitate, maeştrii artelor orientale sunt capabili de salturi de zeci de metri şi de viteze de execuţie supraomeneşti".

Alstom mai contestă şi cererea ARF de completare a tabelelor privind consumul de energie electrică, argumentând că acestea ar conţine valori greşite (foto jos).

ARF a stabilit în septembrie 2019 că oferta asocierii CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători se situează pe primul loc la licitaţia pentru 40 de rame electrice regionale (RE-R), cu posibilitatea extinderii comenzii la 80 de trenuri.

Nemulţumiţi de clasamentul rezultat, ocupanţii locurilor 2 şi 3, respectiv Alstom şi Siemens au depus contestaţii. Pe 18 noiembrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis în parte contestaţiile şi a cerut măsuri de remediere. Doar că de data aceasta, au fost nemulţumiţi toţi cei trei participanţi, care au contestat fiecare decizia CNSC mai departe la Curtea de Apel Bucureşti.

Între timp, pentru că licitaţia nu a mai fost suspendată, ARF a emis un nou proces verbal al procedurii pe 13 ianuarie. În noul document, ARF susţine că le-a cerut chinezilor documente suplimentare şi un calendar realist de livrare a trenurilor, aşa cum se menţiona în decizia CNSC.

ARF a lansat pe 3 aprilie 2019 licitaţia pentru achiziţia trenurilor de călători. Licitaţia vizează iniţial 40 de trenuri electrice regionale RE-R, cu posibilitatea suplimentării cu încă 40 de rame electrice.

Valoarea estimată se regăsește în intervalul:
- 1.707.125.000 lei, fără TVA, contravaloarea a 40 rame cu 15 ani mentenanță
- 4.557.130.000 lei, fără TVA lei pentru 80 trenuri cu 30 ani mentenanță.

Până la termenul limită din 19 iulie, ARF a primit trei oferte, respectiv de la Alstom Ferroviaria SPA, CRRC Qingdao Sifang şi Siemens Mobility. În final, punctajele acordate celor trei companii pentru ofertele propuse la licitaţia organizată de ARF au fost următoarele: - pe primul loc, CRRC Qingdao Sifang - Astra Vagoane Călători, cu 89 de puncte - 1,48 miliarde de lei - pe locul doi, Alstom Ferroviaria SpA - Alstom Transport SA, cu 78,69 de puncte - 1,7 miliarde de lei - locul trei este ocupat de Siemens Mobility, cu 78,47 de puncte - 1,67 miliarde de lei

Noile rame vor circula cu viteză maximă de 160 km/h. Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM , iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat. ARF are calitatea de beneficiar direct în cadrul POIM, în condiţiile prevăzute în Ghidul solicitantului, pentru fondurile alocate sectorului de transport feroviar.

Link-ul de la tribunal:
http://portal.just.r...08985&id_inst=3
Și cele 2 capturi de ecran din articol:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: alstom_trenuri1_76800700.jpg
  • Imagine atasata: alstom_trenuri_67820300.jpg

1

Arata acest topic


  • (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi