VTM de SUD (Centura de Sud) finalizat
#961
Postat 13 decembrie 2019 - 21:35
1. Cel care face SF-ul (de obicei) are în caietul de sarcini și responsabilitatea de a obține de la primăriile de pe traseul aprobat (sau OCPI-uri - oficiile de cadastru si publicitate imobiliara) lista de proprietari semnată (de primarie sau OCPI). Lista asta contine proprietarii (sau urmasii in caz de deces), suprafetele necesare pentru proiect, valoarea exproprierilor individuale conform grilei notarilor. Lista asta de proprietari de cele mai multe ori e o aproximare, în lipsa cadastrului general făcut în majoritatea localităților.
2. Lista de mai sus devine anexa la proiectul de Hotărâre de Guvern lansat de MT și care se plimbă pe la Finanțe, Justiție și după o grămadă de semnături ajunge (dacă nu se pierde și trebuie reluat de la 0, a fost caz concret în 2016) pe masa Guvernului care dă HG-ul de expropriere. În acest moment se consemnează sumele aferente fiecărui proprietar expropriat într-un cont la CEC.
3. După HG-ul de la punctul anterior sunt notificați proprietarii vizați de expropriere că sunt expropriați, că banii s-au consemnat la CEC pe numele lor și că sunt invitați în maxim 20 de zile calendaristice să se prezinte la expropriator cu documentele justificative de proprietate.
4. După încă 5 zile de la expirarea termenului de la punctul anterior se emite Decizia de expropriere care constituie titlu executoriu pentru predarea imobilului de către expropriați. Decizia de expropriere se emite și dacă proprietarii nu au dus documentele justificative conform punctului 3.
5. Pe baza Deciziei de expropriere, a PT-ului aprobat și a avizelor din certificatul de urbanism se emite AC și se dă drumul la lucrări. Situația e gri, fiindcă oamenii încă nu și-au luat banii (care sunt blocați undeva într-un cont la CEC pe numele lor, dar nu sunt la ei în buzunar). De aceea vedem destule cazuri în care constructorul lasă proprietarii să își strângă recolta de toamnă și abia apoi intră în teren. Iar în cazul caselor locuite, nu intră cu anii, până nu își văd oamenii banii și se mută (nu poți da omul afară din casă fără să aibă banii în mână ca să se poată muta).
6. După emiterea Deciziei de expropriere expropriatorul începe intabularea dreptului de proprietate asupra coridorului de expropriere în baza unei documentaţii întocmite pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, precum și realizarea documentațiilor cadastrale pentru fiecare teren în parte. Pentru etapa asta vedem tot felul de licitații pe SICAP/SEAP de genul ”Intocmire documentatii cadastrale, rapoarte de evaluare si asigurare servicii juridice de asistenta si reprezentare in vederea dobandirii prin expropriere/transfer a imobilelor necesare proiectarii si executiei obiectivului de investitie...”. Ei bine, etapa asta e cea care durează enorm, fiindcă aici chiar trebuie puse în ordine toate terenurile de pe fiecare tarla în parte, cu suprafețe, limite etc. Sunt mulți proprietari care nu au actele în regulă, sau la care sunt probleme cu moștenitorii, sau neînțelegeri la limitele de proprietate sau sau sau.
7. De obicei după ce se termină etapa 6 (care poate dura 1000 de ani, vedem cazurile Orăștie-Sibiu, Timișoara-Lugoj, centura București etc unde nici acum nu au reușit să își ia oamenii banii) de obicei se face o modificare a HG-ului de expropriere de la punctul 2 pentru a corecta cifrele de acolo cu datele finale din documentațiile cadastrale.
8. Abia după etapa 7 merg oamenii în niște comisii de verificare a dreptului de proprietate și își iau banii.
#963
Postat 24 decembrie 2019 - 06:52
#964
Postat 25 decembrie 2019 - 15:59
Poate aceasta exista si plansa pusa pe site de cei de la Opinia Timisoarei este varianta veche !!!
Sa avem sperante.
Oricum Drumul Boilor este in santier si atunci cand cei care vor lucra la Centura de sud vor ajunge acolo vor lua o decizie.
Sa ne intrebam mai bine CAND SE VA INCEPE LUCRAREA, ca de minciuni suntem satui.
#965
Postat 25 decembrie 2019 - 21:53
Sent from my iPhone using Tapatalk
#966
Postat 26 decembrie 2019 - 10:47

Edit:
Ba parcă a zis ceva prin luna Octombrie 2019:
Călin Dobra: „Proiectele Timișului riscă să fie blocate de noua guvernare”
#967
Postat 26 decembrie 2019 - 12:37
Acum Calin Dobra nu mai ,,face jocurile,,. Ar fi bine sa nu se adevereasca.
Depinde daca primarul Robu este luat in serios de premierul Orban si ii aproba proiectele, inclusiv cele ale CJ Timis - judetene ! (centura de sud, stadionul, etc)
Acum cateva zile Orban a fost in Timisoara si nu putem sti ce sa discutat, dar nu cred ca a venit degeaba aici !
Si sa nu uitam ca la anul vin alegerile ! Fara anticipate, ca si USR-ul a renuntat la idee.
Aceasta postare a fost editata de raducu: 28 decembrie 2019 - 17:59
#968
Postat 07 ianuarie 2020 - 17:55
Citeaza
Cei de la Asociația Pro Infrastructură solicită premierului și ministrului Transporturilor „să demonstreze și cu fapta, nu doar cu vorba, că sunt mai competenți decât predecesorii lor!”.
Președintele României Klaus Iohannis a promulgat luni legea bugetului de stat pentru anul 2020, după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament la finalul anului trecut pentru această lege.
„Deși, declarativ, vor fi prioritizate principalele investiții pe fonduri europene aflate în derulare, lucrurile nu par să stea așa”, transmit cei de la Asociația Pro Infrastructură.
Pe lângă centura orașului Bacău și Autostrada Sebeș-Turda, despre care Asociația Pro Infrastructură transmite că sunt subfinanțate, se află și centura Timișoara, alături de realizarea studiilor pentru Autostrada Timișoara-Moravița.
„Alte proiecte subfinanțate în 2020 în opinia noastră ar fi A3 Autostrada Transilvania și A3 Râșnov-Cristian, centurile Satu Mare, Timișoara, Rădăuți, reabilitarea DN76, realizarea studiilor pentru Autostrada Timișoara-Moravița, realizarea studiilor pentru modernizarea căilor ferate București-Giurgiu și Cluj Napoca-Oradea sau dublarea căii ferate între Mogoșoaia și Balotești. Solicităm premierului și ministrului Transporturilor să demonstreze și cu fapta, nu doar cu vorba, că sunt mai competenți decât predecesorii lor!”, transmit cei de la Asociația Pro Infrastructură.
În bugetul CNAIR, în proiectul de buget, pentru Centura Sud sunt alocați pentru 2020 120.000.000 lei credite de angajament și 40.555.000 lei credite bugetare.
Centura de Sud leagă ieșirea din Timișoara spre Utvin, Sânmihai cu Calea Lugojului, prin Chișoda, Giroc, Moșnița, Ghiroda. Timișoara are deja un „arc de cerc”, care se numește „centură”, între Calea Aradului și Calea Lugojului. După ce va fi gata și centura de Sud va mai rămâne de realizat tronsonul dintre ieșirea spre Utvin și Calea Aradului, prin Săcălaz.
De proiect și execuția centurii de Sud se ocupă firma Tirrena Scavi Spa, Centura ar trebui să fie gata în 30 de luni începând cu 18 decembrie 2018. O dată construită, centura de Sud a orașului va avea o garanție de zece ani.
#969
Postat 08 ianuarie 2020 - 09:28
Eu nu cred ca daca mai e nevoie de bani, nu o sa se mai aloce la rectificarile bugetare.
Si pana la urma au fost bugetati aprox 33 milioane euro, asta inseamna cam jumate din centura, chiar spera cineva ca la sfarsitul anului stadiul lucrarilor pe teren va fi de 50%?

Eu mai deschid o sampanie in plus revelionul viitor daca suntem la 30-35%.
Mai ales ca din ce am mai citit pe forumul PUM si din ce am reusit sa inteleg din ultimele postari de acolo, e ca Tirrena Scavi a castigat cam ilegal licitatia de la centura Sud, cel putin atat m-a dus pe mine capu sa inteleg ca se insinueaza, deci....
Aceasta postare a fost editata de DanielT: 08 ianuarie 2020 - 09:51
#970
Postat 16 ianuarie 2020 - 10:30

Citeaza
„Miercuri, 15 ianuarie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul „Supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud” cu Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL – UTIBER Kozuti Beruhazo Kft. Valoarea contractului este de 6.433.626 lei fără TVA„, anunta reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.
Iata unde vor fi facute drumuri de acces/descarcare, noduri rutiere, intersectii ori pasaje, fata de prima varianta a proiectului!
– In apropiere de Utvin: Km 0+290 – intersectie tip “giratorie” intre Centura Timisoara Sud, strada Paul Morand si un acces la unitatile economice a zonei industriale
– Km 0+608 – pasaj fara acces peste drumul existent DJ 591 (Timisoara – Sanmihaiu Roman);
– Km 5+366 – nod rutier care prevede un pasaj al centurii peste DN 59 si DJ 593 si un sens giratoriu la nivel pentru DN 59 (Timisoara – Moravita) si DJ 591 (Timisoara – Peciu Nou)
– Km 8+567 – pasaj fara acces peste drumul existent spre Manastirea Sag si Poligon
– Km 11+576 – pasaj al Centurii peste drumul existent (Str. Trandafirilor intre Giroc si Sat de vacanta Stupini) inclusiv executia bretelelor de acces, dar fara asigurarea conexiunii la Str. Trandafirilor
– Km 14+608 – intersectie tip “giratorie” intre Centura Sud si DC 152 (Bul. Sudului, viitor DJ 595D catre Urseni)
– Km 16+510 – intersectie tip “giratorie” intre Centura Sud si DC 98 (Timisoara – Urseni in zona Rudicica)
– Km 18+117 – nod rutier care prevede un pasaj al Centurii peste DJ 592 si un sens giratoriu la nivel pentru DJ 592 (Timisoara – Mosnita)
– Km 23+004 – intersectie tip “giratorie” intre Centura si Str. Victoria (Ghiroda – Mosnita Veche)
– Km 25+690 – nodului rutier existent peste DN 6 (Timisoara – Lugoj)
https://www.opiniati...inal/16/01/2020
Aceasta postare a fost editata de DanielT: 16 ianuarie 2020 - 10:51
#971
Postat 16 ianuarie 2020 - 11:17
#972
Postat 16 ianuarie 2020 - 11:48

#973
Postat 16 ianuarie 2020 - 12:31
desi e o prostie, daca pe viitor vrem sa o largim mai facem un pasaj
#974
Postat 16 ianuarie 2020 - 14:05
Iar vocile oficiale care vorbesc de o viitoare posibila largire a centurii sunt vorbe goale...
Ne vom trezi (autoritatile in special) peste 10-15 ani ca ar fi necesara o largire insa doar cu dorinta vom ramane...
#975
Postat 16 ianuarie 2020 - 16:54
Acum daca exista aceasta posibilitate o vad posibila in partea dreapta a actualului traseu pentru centura Sud, in partea stanga este acel canal colector care exclude cosntructia peste el, in zona de Nord este posibila pe orice parte.
In concluzie traseul actual prin dublarea centurii se poate reconfiga la profil de autostrada, singurele zone mai delicate de pe traseu ar fi in nodurile care supratraverseaza DN6 (Ghiroda), DN592(Mosnita) si DN59 (Sag)
La intersectia centurii in sens giratoriu prin dublare acestea vor deveni automat noduri, daca studiile de traffic vor confirma necesitatea dublarii centurii solutia cea mai smart este sa se adapteze din start la profil de autostrada
Aceasta postare a fost editata de corco: 16 ianuarie 2020 - 16:56
#976
Postat 16 ianuarie 2020 - 17:09
mile, la 16 ianuarie 2020 - 14:05, a spus:
In acest interval de timp centura o sa devina intravilana, daca se va continua cu constructiile de case, si in caz de trafic de 'centura Bucuresti' in viitor (desii sunt sceptic) cred ca mai bine ar fi reconstructia uneia si mai in extravilan cu regim de autostrada.
#977
Postat 17 ianuarie 2020 - 10:17
Ca va fi latita in viitor la 4 benzi sau la nivel de autostrada , ca trece pe sub sau pe deasupra Drumului Boilor, ca asa ca pe dincolo, toate sunt baliverne, nu stim nimic si stim totul !
Faceti rost de proiect, sa ne spuna autoritatile adevarul, sa intervina presa noastra de investigatie, altfel ramanem cu ... pacaleli.
Iertati-ma daca am suparat pe unul sau pe altul dar este o opinie personala si sa dea Dumnezeu sa se apuce in primavara de lucrari ca ne-am saturat de minciuni si incompetenta.
Aceasta postare a fost editata de raducu: 18 ianuarie 2020 - 18:07
#978
Postat 17 ianuarie 2020 - 13:52
Sau...unele autoritati stiu o varianta iar altele stiu alta varianta...Altfel ar fi dat mass-mediei toate datele...oficiale.
#979
Postat 18 ianuarie 2020 - 15:44
https://www.opiniati...tcdNbK_5aNJUgZE
Supervizarea lucrarilor de catre inginerii maghiari !
Aceasta postare a fost editata de raducu: 19 ianuarie 2020 - 18:54