STP Timișoara Forum: Orasul santier - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orasul santier

#461 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 august 2019 - 20:01

Hai sa nu fim mai catolici decit papa, ca n-am inventat noi conceptul de lane filtering (splitting): https://en.wikipedia.../Lane_splitting , se foloseste de multi ani si la multi altii.

Daca neamtu' sta la coada, pe bicicleta sau motocicleta fiind, e unu' mai slab de inger sau de inima.

2

#462 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 375
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 27 august 2019 - 22:11

Viziunea lui Boc:

Imagine postata

Asa ceva mi-ar fi placut sa vad pe Martin Luther de exemplu, in loc de trei benzi auto sa se sacrifice o banda pt piste de biciclete. Raspunsul sau e "facem unde ne permite ecartamentul strazii". Ei bine aici permite, depinde care sunt prioritatile.
6

#463 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2371
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 28 august 2019 - 06:51

Vezi postareaDanielT, la 26 august 2019 - 12:36, a spus:

Se repara deja pe Ripensia, totul in forta cum ne-a fost promis, cate luni a tinut?
Ce bataie de joc :Facepalm_emote_gif: :nervos:

Pai cand au facut fusereala de reabilitare in forta nu s-au gandit t...itii ca daca pui trafic greu aka mtc firobuze si autobuze iti surpa drumul la cat de "bine" e facut in forta..si sa vedeti voi cat se va extinde problema asta in urmatorii ani. Peste tot unde au luat din trotuar taind cu extaz maxim copacii ca sa "mai castigam o banda" baza drumului nu a fost consolidata inainte sa puna stratul de beton si apoi asfaltul de uzura...plus ca nu au reabilitat infrastructura de tevi a Aquatim si restul tevilor...asta e cand pui SDM si STPT sa schimbe becuri pe strada, Horticultura sa adune gunoaie in loc sa intretina parcurile..si totul e facut "in forta". Din pacate Universul are o veste proasta pe care o simtim toti...forta nu e cu El Insusi...a reusit sa re-re -re asfalteze Calea Sagului de 3 ori intr-un an..tot pentru decontari. Sunt tare curios si noua banda facuta pe A.I Cuza spre piata Marasti si ce extinde acum la punctele cardinale cat va rezista in timp la traficul existent...dar oricum nu se mai pune ca altii isi vor bate capul cu "mostenirea grea" de la fosta administratie..vom ajunge ca in Bucuresti sa cada masinile prin asfalt in timp ce ne uitam la fantanile urlatoare cu leduri...
3

#464 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 28 august 2019 - 12:27

Vezi postareadAImon, la 27 august 2019 - 20:01, a spus:

Hai sa nu fim mai catolici decit papa, ca n-am inventat noi conceptul de lane filtering (splitting): https://en.wikipedia.../Lane_splitting , se foloseste de multi ani si la multi altii.

Daca neamtu' sta la coada, pe bicicleta sau motocicleta fiind, e unu' mai slab de inger sau de inima.

Se numeste respect si civilizatie in trafic.;) Ca doar nu suntem in India...
0

#465 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 07 septembrie 2019 - 23:20

Imagini aeriene (de pe FB robu) la terminarea lucrarilor pe str Michelangelo si partial pe I C Bratianu...

https://m.facebook.c...36019317135329/
0

#466 Useril este offline   Buraddo23 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 24 august 17

Postat 08 septembrie 2019 - 09:40

Bine că au păstrat și reabilitat fosta stație a lui 19 din intersecție...
0

#467 Useril este offline   TM90CBA 

• Membru activ
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 25 septembrie 15

Postat 08 septembrie 2019 - 09:43

Nu stu voi, dar mie nu imi place incotro ne indreptam.
Aud foarte multi care spun "da, dar se face", in cazul asta nu cred ca e ok sa spui asta.
S-au largit foarte mult unele strazi, au disparut spatiile verzi dintre benzi, acolo unde erau, langa trotuare au disparut si ele sau sunt mult mai mici.
Avem o mare de asfalt. Sunt sofer dar si pieton, nu e deloc placut sa mergi vara pe acolo.
Pe un trotuar ingust vor si pietoni si biciclisti, dar masinilor le-au facut o banda in plus.
Bataie de joc, parerea mea.
8

#468 Useril este offline   ABMircea 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 25 august 16

Postat 08 septembrie 2019 - 12:03

De Sensul giratoriu din Piata Marasti ce mai ziceti? A trecut un an, eu stiu de 3 probleme din care una a ramas:
- a prins traficul de inceput de scoala in care lumea statea la coada la semafoare de la 1-2 km in Lipovei si Aradului si nu din cauza ca nu era o idee buna
- a avut semaforizare in aceeasi perioada de trafic intens si lumea era suparata pe semaforizare (deci a disparut)
- statia STPT nu e gata

Lumea a comentat atunci destul de mult impotriva modificarii, era "un dezastru".
Care e experienta voastra? Ati mai intalnit probleme? A fost sau nu o modificare binevenita?
1

#469 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2371
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 08 septembrie 2019 - 13:01

Pai sa le luam pe rand...
- vedem maine dimineata live cat de "eficienta" e extinderea..am strabatut des intersectia si in perioada de vacanta si in dimineti si seri cu trafic intens..personal nu e nici o imbunatatire...tot atat se sta in coloana probabil si datorita soferilor care nu se incadreaza corect pe benzile corespunzatoare...cel putin in firobuze de ff multe ori coloana era de la pizzeria poli dinainte de pasaj pana dupa interserctie...intr-o dimineata la ora 8 cand aveam treaba la ANAF am facut experimentul sa ajung pe jos in acelasi timp cu firobuzul care tot astepta in coloane...economie de 2.5 lei...si putina miscare si aer mai curat...
- a "disparut" in sensul ca a fost oprita..banii au "disparut" si ei in buzunarele potrivite ca si la Iuliu Maniu...sistemul "inteligent" tot prost e..per total sa zicem rentabil financiar pentru cine a trebuit...
- statia STPT e o bataie de joc enorma, stai in ploaie, vant, zapada fara un minim acoperis peste cap..si fara panou de afisare pentru ca nu se poate trage cablu de alimentare si "istetii" cu asfaltarea nu au prevazut alimentare electrica...

Vom vedea in urmatorii ani cat de bine va rezista banda "extinsa" la traficul greu..ma tem ca vor fi probleme dar vedem...in rest...s-a facut dupa metoda "macar se face ceva". S-a inaugurat s-a pozat s-a facut selfie pe facebook..vine campania electorala...de asta schimbam borduri si reasfaltam asfaltarea de 4 ori pe an...desigur munca "in forta" fiind facuta exact cand vin oamenii din concediu si incep munca si scolile..probabil vara era prea cald si prea putini alegatori sa observe efortul...altfel e cand toti injuram stand in trafic la ora de varf (ca si la calea sagului ) ....
1

#470 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 08 septembrie 2019 - 14:52

Mie mi se pare ca sensul este mai fluid decât in trecut, acuma cu extinderea de la Punctele Cardinale, ar trebui sa se simtă și mai mult.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2

#471 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 09 septembrie 2019 - 12:02

Vezi postareaTM90CBA, la 08 septembrie 2019 - 09:43, a spus:

Nu stu voi, dar mie nu imi place incotro ne indreptam.
Aud foarte multi care spun "da, dar se face", in cazul asta nu cred ca e ok sa spui asta.
S-au largit foarte mult unele strazi, au disparut spatiile verzi dintre benzi, acolo unde erau, langa trotuare au disparut si ele sau sunt mult mai mici.
Avem o mare de asfalt. Sunt sofer dar si pieton, nu e deloc placut sa mergi vara pe acolo.
Pe un trotuar ingust vor si pietoni si biciclisti, dar masinilor le-au facut o banda in plus.
Bataie de joc, parerea mea.

Mie imi place la maxim, "spatiile verzi" dintre benzi erau pamant si iarba uscata pt ca daca nu irigi ceva nu se mentine, daca stai la casa si ai gazon stii despre ce vorbesc. Vb LUI, erau o sursa de praf si mizerie, asa ca mai bine fara.
Eternul argument cu mersul vara, vara nu te plimbi in miezul zilei printre betoane si nicidecum printre benzi, sunt locuri pt asa ceva numite parcuri. Daca ai fost in sudul Italiei, Spaniei, unde e f cald o sa vezi ca nu gasesti copaci prea multi, tocmai pt a iesi in evidenta arhitectura.
Trotuarele nu prea s-au ingustat, s-a ingustat mai ales spatiul dintre trotuar si drum, insa intr-adevar in unele locuri s-a ingustat si trotuarul ca nu era alta solutie dar nu am vazut niciodata atatia oameni pe trotuar de exectiv nu au loc. In parcuri is alei inguste dar aia e alta discutie
In concluzie, chiar imi place, parca e alt oras, cu spatii, strazi largi, me like it:)
-1

#472 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 09 septembrie 2019 - 12:22

Nu am trecut pe acolo, dar in clipul a carui link l-a postat Mile, nu prea vad nimic deosebit fata de ce a fost inainte, cu mici exceptii. (vorbesc de bucata Conti-Michelangelo ce se vede in clip)
0

#473 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 09 septembrie 2019 - 12:47

Vezi postareaABMircea, la 08 septembrie 2019 - 12:03, a spus:

De Sensul giratoriu din Piata Marasti ce mai ziceti? A trecut un an, eu stiu de 3 probleme din care una a ramas:
- a prins traficul de inceput de scoala in care lumea statea la coada la semafoare de la 1-2 km in Lipovei si Aradului si nu din cauza ca nu era o idee buna
- a avut semaforizare in aceeasi perioada de trafic intens si lumea era suparata pe semaforizare (deci a disparut)
- statia STPT nu e gata

Lumea a comentat atunci destul de mult impotriva modificarii, era "un dezastru".
Care e experienta voastra? Ati mai intalnit probleme? A fost sau nu o modificare binevenita?

Traficul îmi pare mai lejer. Pateam des înainte sa fie coada de la intersecția Torontalului cu Circumvaltiunii când mergeam spre Mărăști. Se circula mai bine pe unde s-a intervenit. Mai ales pe Aradului cu Miresei, nu mai e coada ce era înainte.
2

#474 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 09 septembrie 2019 - 12:50

Vezi postareanabucodonosor19, la 09 septembrie 2019 - 12:02, a spus:

Mie imi place la maxim, "spatiile verzi" dintre benzi erau pamant si iarba uscata pt ca daca nu irigi ceva nu se mentine, daca stai la casa si ai gazon stii despre ce vorbesc. Vb LUI, erau o sursa de praf si mizerie, asa ca mai bine fara.
Eternul argument cu mersul vara, vara nu te plimbi in miezul zilei printre betoane si nicidecum printre benzi, sunt locuri pt asa ceva numite parcuri. Daca ai fost in sudul Italiei, Spaniei, unde e f cald o sa vezi ca nu gasesti copaci prea multi, tocmai pt a iesi in evidenta arhitectura.
Trotuarele nu prea s-au ingustat, s-a ingustat mai ales spatiul dintre trotuar si drum, insa intr-adevar in unele locuri s-a ingustat si trotuarul ca nu era alta solutie dar nu am vazut niciodata atatia oameni pe trotuar de exectiv nu au loc. In parcuri is alei inguste dar aia e alta discutie
In concluzie, chiar imi place, parca e alt oras, cu spatii, strazi largi, me like it:)

In mare parte am impresia ca eu am scris randurile din citat... :D ...
0

#475 Useril este offline   Bogvd 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 10 septembrie 2019 - 22:30

Salutare tuturor
Poate nu e topicul corespunzator pentru post-ul meu dar vreau sa inteleg si eu un lucru.
Momentan sunt in vacanta in Spania intr-un satuc turistic. Am avut o escala in Barcelona de cateva ore si m-am plimbat putin prin oras.
Am observat ca atat in acest mic sat turistic cat si in Barcelona, toate aleile pietonale sunt pavate ori cu placi mari de marmura/granit ori cu dale dreptunghiulare de dimensiuni mici cu suprafata poroasa. De asemenea, la trecerile de pietoni bordurile nu sunt inalte ci sunt la nivelul asfaltului pt ca cei cu dizabilitati sau biciclisti sa poata traversa. Astfel de alei am vazut si in alte tari ( Franta, Austria, Ungaria, etc) dar nu si la noi in TM sau chiar in RO ( poate cu exceptia anumitor zone din Bucuresti, Cluj sau chiar Tm in jurul Iulius Town).
Intrebarea mea este de ce municipalitatile de la noi nu fac asa cva? Care sunt motivele? As putea ghici ca din cauza costurilor dar totusi, mi se pare ca aceste lucruri schimba radical fata unei strazi sau chiar oras.
Sorry daca e off topic.

Sent from my iPhone using Tapatalk
3

#476 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 10 septembrie 2019 - 23:24

In 1998 am vazut in Olanda ce avantaj are trotuarul din dale. Dimineata au fost scoase dalele pe o suprafata, sapata o groapa pentru a lucra la reteaua de utilitati (nu stiu daca apa/canal, electric sau telefonie). Spre seara, zona era ca inainte, nici nu se observa ca in trotuar a fost o groapa.
La noi degeaba se pun dale pe unele trotuare, in cele mai multe cazuri se toarna beton si apoi se pune nisip si dale. Nu se are in vedere scopul unui trotuar din dale.

6

#477 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 septembrie 2019 - 10:43

Pai, avem si in Romania nu doar in strainataturi... Sânnicolau Mare are asa ceva chiar si pe strazile adiacente si am vazut asta personal, cu vreo doi ani in urma, in drum spre Nadlac fiind.

Imagine atasata: strada-baritiu-iulie-2017-poza-1.jpg Imagine atasata: strada-caransebes-iulie-2017-poza-1.jpg

Pozele sunt de pe pagina primariei lor si cica 15 km si-au facut asa.
Trecerile de pietoni "pierdute" s-au facut si la noi in Timiosoara, peste tot unde s-au schimbat borduri.
E clar ca in orase mari nu ai cum sa faci asa ceva... Ti-ar lua zeci de ani (poate sute, la ritmul nostru) si mormane de bani. Cat despre marmura sau granit, sa fim seriosi! Noi mai avem inca strazi neasfaltate, fara canalizare, etc.
0

#478 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 11 septembrie 2019 - 10:55

la noi nu prea au pus dale pt ca sunt multe doamne elegante care umbla pe tocuri si isi rup picioarele cand prind rosturile nefinisate
in Vest doamnele alea au limuzine :) sau merg cu tenesi ca iau metroul

e vorba si de bugete - am vazut si eu in Elvetia, bordurile sunt din roca, piatra, granit etc nu beton. dar au cu ce ...
1

#479 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 13 septembrie 2019 - 01:16

Legaturi electrice semafor intersectie modernizata Aradului / Miresei.
Lucrare in bataie de joc, bara aia de inpamantare e in aer, nu pare a fi legata de stalp. Risc de electrocutare acolo avand in vedere ca, cablul e strivit cu capacul ala de pe stalp.
Imagine atasata: IMG.jpg

Aceasta postare a fost editata de Bobby: 13 septembrie 2019 - 01:18

1

#480 Useril este offline   raducu 

• Membru activ
  • Postari: 664
  • Inregistrat: 03 septembrie 19

Postat 13 septembrie 2019 - 11:53

Nu va lasati. Reclamati asta pe site-ul primariei. Urgent !!! Niste Dorei au facut o treaba de nimic sau poate este ceva provizoriu. Oricum este f periculos ceea ce au lasat !
1

Arata acest topic

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou