Iulius Town Business & Retail (Faza1-in constructie, Faza2-in proiectare)
Postat 08 iulie 2019 - 08:15
Postat 08 iulie 2019 - 08:59
Postat 09 iulie 2019 - 01:07
Nu inteleg obsesia asta cu copaci. Asa mici, aranjati frumosi cum sunt in parc merge, dar in rest pentru ce? N-ai copaci peste tot in oras? n-ai destul aer? ma depaseste. Niste tufe mici, aranjate merg, dar nu dita mai copacii care strica toata privelistea.
Asa un proiect ca Iulius Town e si o mandrie pentru Timisoara, si cand te gandesti ca strainii care vin din Nord pe Calea Aradului cu masina au privelistea blocata de niste copaci e dea dreptul stupid.
Postat 09 iulie 2019 - 07:13
Postat 09 iulie 2019 - 08:02
buback, la 09 iulie 2019 - 07:13, a spus:
Cineva e hater

Postat 09 iulie 2019 - 08:21

Legat de copaci, ii echivalentul cheliei. Daca te tunzi chel si mergi prin soare risti insolatie, risti sa te arzi pe cap, risti o gramada de boli daca nu te acoperi. La fel e si cu pamantul, asfaltul etc. daca il chelesti de copaci doar ca tot tu resimti "bubele".
Postat 09 iulie 2019 - 12:40
Cand aud deastea mor de cringe. Cand Timisoara o sa aibe in primul rand asa de multe cladiri de birouri si in al doilea rand asa de frumoase si moderne cum vezi hai sa zicem macar in Budapesta, de putem sa ne perimtem atunci veniti cu fitze ca " UBC 3 e urat". Coborati cu picioarele pe pamant, UBC 3 e cea mai moderna cladire din oras, nu neaparat din design (care e frumusel desi se putea mai bine) dar din cauza inaltimii, iar Openville e unic (momentan) in oras. Iar ca si numar avem cateva cladiri de birouri in tot orasul.
Daca nu te deranjeaza ca UBC 3 sa fie acoperit de copaci de vezi cladirea doar daca mergi aproape de ea, de ce mai esti pe forumul asta, lucru care teoretic arata ca esti pasionat de cladiri ?
La ce sa faci o zona ca si Openville daca acoperi zonele majore de unde oamenii vad cladirile?
Hai sa punem si in piata Victoriei vreo 10 de copaci de la Loyd's pana la McDonald's incat sa nu se mai vada catedrala ...doara avem nevoie de aer
Si nu, 6 copaci nu schimba calitatea aerului unui oras de 350 000 de locuitori.
Mor cand vad pe toti cu copacii lor, la fel ca si piata Libertatii, despre care inca aud tarani care se vaita dupa copacii ce au fost taiati, si preferau tigania de piata ce a fost atunci - un fel de padurice cu asfalt printre copaci si aspect de comunism de care nu vedeai nici o arhitectura sau sa primesti aer de piata vreunui oras de secolul 21, libera, aerisita, asa cum e piata Unirii.
Eu zic sa vorbim cu Dascalu' sa puna copaci peste tot prin Iulius Town incat cladirile sa se vada doar daca esti la 10 metri de ele ...ca tot sunt prea urate pentru aerele noastre de smecheri. si oricum ne sufocam, si copacii trebuie pusi alandala printre orice cladire posibil, in loc de locuri special amenajate pentru copaci.
...astept minim 10 josvoturi

Aceasta postare a fost editata de ker: 09 iulie 2019 - 12:52
Postat 09 iulie 2019 - 12:54
2. Timisoara nu e Frankfurt care e plin cladiri de birouri, incat sa isi permita sa acopere zonele mari din care singurele 2-3 cladiri de birouri ale orasului sunt vizibile, si ofera un aer de oras modern Timisoarei care practic un sat
Aceasta postare a fost editata de ker: 09 iulie 2019 - 12:55
Postat 09 iulie 2019 - 13:12
Aceasta postare a fost editata de bbtuning: 09 iulie 2019 - 13:13
Postat 09 iulie 2019 - 13:12
Postat 09 iulie 2019 - 13:16
Iar daca tu crezi ca un paralelipiped de sticla este cea mai moderna cladire din oras pentru ca e cea mai inalta, e o problema acolo. Ce are inaltimea cu estetica? Faptul ca nu imi place o cladire urata nu inseamna ca nu imi plac cladirile in general, din contra. Imi plac destul de mult cat sa imi fi educat o estetica a arhitecturii, care ma face sa prefer sa vad copaci decat UBC3.
Copaci despre care evident ca nu am ce sa iti mai spun, din moment ce ti se pare ca Libertatii de astazi arata in sfarsit ca o "piata de secol XXI", whatever that means. Ce e de secol XXI acolo? Cladirile de secol XVIII-XIX? Cativa salcami pitici ce nu au ce cauta in spatiul public urban, altundeva decat intr-o gradina de secol XVIII? Caruselurile si casutele ocazionale? Tramvaiele din anii 60, cu sau fara lifting? Faptul ca nu e nimeni acolo vara in miezul zilei pentru ca mori in soare? Ma cam depaseste ideea ta despre secolul XXI... dar no, probabil "taran" fiind, nu prea stiu cum ar trebui sa stea treaba cu orasele, cel putin cu cele de prin tarile fanion ale kitschului din Orientul Mijlociu (gen Dubai, la care te uiti tu cu admiratie).
Postat 09 iulie 2019 - 13:26
ker, la 09 iulie 2019 - 12:40, a spus:
...astept minim 10 josvoturi

Unul de la mine. Bine ar fi sa tintim sus de tot si sa nu ne mai complacem in mocirla doar pentru ca asa e pe la noi. Desi valoros pentru oras, subscriu ca arhitectural proiectul e mediocru si revin la ideea ca primaria ar fi trebuit sa ceara si eventual sa co-finanteze o cladire emblematica pentru un muzeu ceva in schimbul avizelor. Exemple de arhitectura ok se gasesc chiar si prin Polonia daca te uiti la cladiri de birouri, muzee, arene sportive, centre de conferinte si dinastea. In Dubai mai putin, culmea, dar arata putin pe unde esti cu gusturile in domeniu...
Postat 09 iulie 2019 - 13:59
bbtuning, la 09 iulie 2019 - 13:12, a spus:
Asta e un cliseu, taiem pe dracu, unde anume taiem? Da exemple concrete, in afara de gunoiul ala de fosta piata a Libertatii
Ai fost in Spania vreodata, in sud chiar unde e cald de mori, toate pietele sunt goale. Da in Italia ai fost? Da in Croatia de ex? Numa noi avem obsesia cu "pomi" in orase, nu ne mai civilizeaza nici dracu'
Mai depasiti complexul germania, ca nu merge coparatia. Asa hai sa comparam Unirii cu Tokyo de ex
Postat 09 iulie 2019 - 14:07
Potrivit documentului, în perioada 2012 – 2016 au fost plantaţi 7.842 de copaci. În aceeaşi perioadă au fost tăiaţi însă 9.098 de arbori de pe străzile şi din pieţele oraşului. Aşadar, actuala administraţie a renunţat la peste 1.000 de copaci din Timişoara.
https://www.banatula...-ultimii-4-ani/
Bineinteles se plateaza crengute deseori ca nu mai ie bani haoleu si se taie copaci maturi (da dintre care multi sunt intr-adevar batrani). In Italia, Spania si Portugalia e mai parloaga si d-aia nu s-au compliat baietii. Istoric vorbind.
Postat 09 iulie 2019 - 17:15
Una e sa ai copaci pusi la locul lor, frumos, aranjati, alta e sa ii pui alandala, sau si mai rau sa acopere cladiri frumoase sau in cazul de fata cladiri impunatoare mai ales cand cladirile alea sunt singurele de genul in tot orasul. UBC 3 nu e o cladire frumoasa sau mare in general, dar e pentru Timisoara. Si inaltimea unei cladiri ofera un aer de oras dezvoltat. De ce abia steptati toti sa faca UBC 0, daca nu pentru inaltimea lui?
Se se umple Timisoara de copaci Doamne cu tot dragul vreau sa ies afara din casa si sa simt aer de munte. Dar copacii trebe pusi unde se pun copacii. Nu mi-ati raspuns nicicare, daca e ok sa punem copaci mari care acopera o mare parte din UBC 3 si Openville, si e ok sa avem copaci in Libertatii care acopera toata arhitectura (asa "urata" cum e ea) si pe langa asta omoara aspectul de piata si devine un fel de tiganie cu copaci urati si obositi pusi paici' pacolo' printre niste asfalt facut aiurea si niste dracu stie ce erau chestile alea de pe vremea lu' Ceausescu, de toata zona arata ca o tiganie mare fara nici un aspect, cum doar in estul Europei vezi, atunci de ce sa nu plantam si vreo 10 copaci de la Loyd's pana la McDonald's care acopera catedrala daca stai sa o privesti din fata Operei? Astept raspuns. Evident ca catedrala are o frumusete anume, dar cladirile de birouri au frumusetea lor, si ofera un aer de modern, de oras dezvoltat, chiar daca Dascalu' nu a reusit sa creeze un design mai pe nasul vostru, si am ramas cu "urateniile" de UBC 3
Cred ca problema la voi e ca nu va ganditi si din punctul de vedere al strainilor. Poate va ganditi doar la voi si la faptul ca chiar daca planteaza copaci in tot jurul Iulius Town tu ca si Timisorean tot o sa mergi de cate ori ai chef acolo si sa vezi in detaliu toate cladirile, mall-ul, parcul si tot ce este acolo, si oricum o sa stii ca sunt acolo.
Eu ma uit tot timpul indiferent de ce e vorba si din punctul de vedere al celor care viziteaza orasul, sau doar trec printr-o oarecare zona din oras si observa orasul, chiar doar din masina.
Cum poate un strain care nu are treaba la Openville dar trece pe acolo, sa vada tot ce e construit daca prin putinele zone din care se vede tot proiectul sunt acoperite de copaci?
Daca planteaza copacii inapoi in acel loc UBC 3, mall-ul, UBC 2 nu se mai vad pentru nimeni care trece cu masina prin calea Aradului, decat un pic din partea superioara a UBC 3.
Orase ca Paris, Londra, Berlin sunt cunoscute si vizitate pentru arhitectura si piete, adica pentru beton. Nu pentru copaci. Paris are o gramada de parcuri chiar unele imense, si are si o gramada de copaci prin oras, de exemplu pe Champs Elysees. Dar nu exista copaci plantati direct in fata cladirilor in asa fel incat as le acopere. Louvre nu are un singur copac (cu exceptia parcului de langa), daca ne-am lua dupa ce spuneti voi ar trebui si la Louvre sa se planteze niste copaci in curtea muzeului in fata cladirilor, ca sa "fie niste aer in Paris".
Daca am avea un oras dezvoltat plin de cladiri de birouri ok hai sa acoperim unele din ele cu copaci ca avem destule altele, dar cand locuiesti in satul Timisoara unde exista literalmente 3-4 cladiri de birouri care ofera macar un pic de aer de oras dezvoltat ultimul lucru care il faci e sa acoperi cladirile de nu mai poti sa le vezi decat daca mergi special ca sa le vezi, in fata lor.
Eu vreau cand circul prin oras si vad ce e in jurul meu sa simt ca traiesc intr-un...oras. Nu intr-o padure MAI ALES cand copacii gasiti peste tot prin oras nici macar nu sunt copaci aranjati asa ca in Vest, ci sunt copaci vechi, obositi, prafuiti, cu crengile in toate directiile, care te face sa crezi ca locuiesti intr-un sat uitat de lume.
Eu tare cred ca problema e ca am trait prea mult in taranie, si ne-am obisnuit asa.
Copacii au locul lor. Nu in fata cladirilor. Sa fie plin orasul de copaci, dar sa fie pusi unde trebe.
"Noi taiem si putinul pe care il avem" ...daca as fi eu primar as R A D E copaci cu nemiluita. Si as planta de 10 ori mai multi dar LA LOCUL LOR. Ma uitam intr-un autobuz la una din acele tablouri cu Timisoara de prin anii ~1920 si era o cladire la care m-am uitat vreo 5 minute gandindu-ma ce cauta acest afis aici cand poza nu e din Timisoara. Si dupaia mi-am dat seama ca era vorba de cladirea asta : https://i.ebayimg.co...F8a/s-l1600.jpg . Da, e de nerecunoscut, asa-i?
Dar probabil cei din conducere gandeau ca voi si au zbierat "aer!!! ma sufoc!!! vreau crengi!!!" si au acoperit cladirea de acum daca treci pe langa ea nu stii daca in spatele copacilor se afla o cladire frumoasa sau o oarecare cladire veche uitata de lume.
Aceasta postare a fost editata de ker: 09 iulie 2019 - 20:17
Postat 09 iulie 2019 - 18:37
mile, la 09 iulie 2019 - 13:12, a spus:
Nici eu nu am reușit sa aflu...chiar ar fi util sa știm!
Mi-am făcut popcorn, am scos cola de la rece și urmăresc intens discuția despre copaci.
E fascinantă...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 09 iulie 2019 - 20:39
@ker
Se gaseste pe net o poza trucata de mine cu niste plopi in fata Operei...
Poate vor s-o (re)vada prietenii...
Postat 09 iulie 2019 - 20:39
Vad ca o tot dai cu satul, taranii, tarania... Desi ti se pare poate incredibil, nu esti singurul "consatean", cum vad ca ne consideri pe toti, care a trait la Paris, unde iti pot spune si eu ca e plin de copaci plantati fix in fata cladirilor, pe trotuare, copaci maturi care "acopera" mare parte din fatada. La Luvru nu-s, e adevarat, asta pentru ca e fosta resedinta regala a Frantei care are propria gradina gigantica alaturi (candva era a regelui, acum e a tuturor). Oricum, nu imi dau seama cum poti compara mizeria de UBC3 cu Luvrul?

Cat despre straini, crede-ma ca UBC3 este ultimul lucru care i-ar interesa in Timisoara, pe bune, ultimul. Palatele tiganesti sunt infinit mai interesante decat banalitatea aia.
Daca vrei musai un raspuns apropo de copaci in fata Operei, nu, evident ca nu as planta acolo si ar fi o aberatie. Nici nu zice nimeni asta, nu are legatura Piata Operei nici cu Open Ville, nici macar cu Libertatii (care era o piata cu copaci deja maturi, cu cladiri fara o valoare arhitecturala exceptionala si fara institutii de cultura, care dupa defrisare nu a devenit cu absolut nimic mai atragatoare, din contra).
Mai un gand, sa casti ochii mai bine cand mergi prin Paris data viitoare (si eventual sa mai citesti una-alta despre care sunt politicile urbane de secol XXI, sa te citez, intr-un oras civilizat pe care pretinzi ca il cunosti):
Citeaza
Patru dintre cele mai cunoscute obiective turistice din capitala Frantei vor fi inconjurate in anii care vin de "paduri urbane", ca parte a eforturilor autoritatilor pariziene de a imbunatati calitatea aerului in oras si de a contracara efectele schimbarilor climatice.
Arbori si alte plante vor transforma radical zona Primariei Parisului (Hotel de Ville de Paris), a Garii Lyon, a Palatului Garnier si malurile Senei, a anuntat zilele trecute primarul Parisului, Anne Hidalgo.
Sursa: http://www.ziare.com...parcari-1567486