STP Timișoara Forum: Noutati - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (16 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

Noutati

#161 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 16 martie 2019 - 09:51

E mare la o suma mare, dar aici e relativ ok, fata de alte sume nesimtite ce le incaseaza bancile in general.
0

#162 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 16 martie 2019 - 10:42

Spune ca pe unele mijloace de transport, banui ca pe linia 33, eventual 40 sau E1, E2, dupa care si pe restul. Comisionul este pentru mentenanta si POS. In tramvaie va fi o broblema cu hotii, in rest o idee laudabila.
3

#163 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 16 martie 2019 - 13:23

Nu vad de ce ar fi probleme cu hotii, mai ales daca e un POS normal, plata ar trebui sa mearga si cu aplicatii de banking de pe telefon (prin NFC) sau cu smartwatch-ul.
0

#164 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 16 martie 2019 - 14:08

Vad cardul si il "imprumuta" dupa plata. Mai ales ca este contacless si plati pana in 100 lei se pot face multe.
3

#165 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 18 martie 2019 - 19:03

Vezi postareadan.s, la 16 martie 2019 - 13:23, a spus:

Nu vad de ce ar fi probleme cu hotii, mai ales daca e un POS normal, plata ar trebui sa mearga si cu aplicatii de banking de pe telefon (prin NFC) sau cu smartwatch-ul.

Nu ar trebuii, ci chiar o sa mearga. Nu stium care este situatia in RO momentan, dar presupun ca ApplePay nu este inca activ, insa GPay da. Deci teoretic daca banca ta suporta aceasta functiune, o poti folosii fara probleme.
0

#166 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 martie 2019 - 20:02

Azi dimineata venisera in garaj sa vada ce si cum...
0

#167 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 20 martie 2019 - 10:26

Citeaza

A inceput plata biletelor cu cardul in mijloacele de transport in comun din Timisoara. Pe ce linii functioneaza primele POS-uri. Foto si video

Primele POS-uri functionale se gasesc pe autobuze de pe liniile: Expres 3, linia 13, Expres 8 si Expres 4.

https://www.opiniati...PQi0tgqTD-IcPXI
0

#168 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 20 martie 2019 - 19:30

Deci au ales niste linii :Facepalm_emote_gif:
0

#169 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Postari: 354
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16
  • Locatia:Timișoara

Postat 20 martie 2019 - 20:23

Vezi postareacseh_17, la 18 martie 2019 - 19:03, a spus:

Nu ar trebuii, ci chiar o sa mearga. Nu stium care este situatia in RO momentan, dar presupun ca ApplePay nu este inca activ, insa GPay da. Deci teoretic daca banca ta suporta aceasta functiune, o poti folosii fara probleme.
Voi incerca eu cu Google Pay dacă dau de un POS zilele viitoare, dar sunt sigur că merge.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
0

#170 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 626
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 21 martie 2019 - 21:31

Citeaza

Chitanța reprezintă biletul de călătorie, valabil 120 de minute

Să înțeleg că putem în sfârșit schimba două vehicule achitând un singur bilet (în limita celor 2 ore) ?

Aceasta postare a fost editata de dante: 21 martie 2019 - 21:31

0

#171 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 21 martie 2019 - 21:40

Asta nu e un fel de discriminare? Imagine postataImagine postata Adica unii platesc la 2.5 lei doar o calatorie si altii, adica cei care achita tot 2.5 lei, dar cu card bancar se plimba cat vor, in cate vehicule vor, in limita a 2 ore...
In mod normal ar trebui sa fie o regula generala, care sa se aplice indiferent de metoda de plata.
0

#172 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 martie 2019 - 22:04

O sa intreb ce si cum si va spun ce aflu.
0

#173 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***

Postat 21 martie 2019 - 22:16

Vezi postareaCiteaza

Asta nu e un fel de discriminare? […] Adica unii platesc la 2.5 lei doar o calatorie si altii, adica cei care achita tot 2.5 lei, dar cu card bancar se plimba cat vor, in cate vehicule vor, in limita a 2 ore...

Ar fi ceva similar cu biletul un pic mai scump dacă e cumpărat de la șofer.

cronicaeuropeana.ro/nobel-ul-pentru-economie-merge-la-economia-comportamentala-americanul-richard-h-thaler.html a spus:

„Teoria ghiontului” (orig. “Nudge theory”) este un concept al științei comportamentale care sugerează că intervențiile mici în mediul înconjurător sau stimulentele pot încuraja oamenii să ia anumite decizii.

Aceasta postare a fost editata de dante: 21 martie 2019 - 22:17

0

#174 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 22 martie 2019 - 03:33

Acest aspect, cu "biletul" platit cu cardul si valabil 120 minute, se va rezolva simplu in stilul nostru...Se sterge acel text de pe chitanta cu valabilitatea si stunci devine valabil pentru o calatorie, cu su inteles sau explicit...la fel ca si celelalte "bilete"...

Apoi altii vor intreba cand se introduc si la noi bilete cu valabilitate in timp precum sunt si prin alte parti...
0

#175 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 22 martie 2019 - 21:25

Chestia asta cu valabilitatea se poate rezolva simplu: sa se vada ora cind compostezi un bilet clasic si sa fie valabil doua ore.
Asa e in Arad: daca iti cumperi bilet de la automatul de bilete este valabil o ora din momentul emiterii imprimat pe bilet.Circuli cu ce vrei in ora aia.
Daca iti cumperi bilet de la chiosc si urci intr-un tramvai cu compostor electronic, biletul e valabil o ora din momentul compostarii.Azi am circulat acolo in ambele variante schimbind tramvaiele. Insa daca urci intr-un tramvai care are compostoare clasice, alea vechi care gauresc biletele si nu ai bilet de la automat atunci poti sa faci doar o calaltorie. Totusi cred ca se straduiesc sa puna cit mai multe compostoare electronice.
4

#176 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 24 martie 2019 - 12:57

Am prins dispozitiv pt plăți contactless aseară pe un 33 scurt, bine, sa trimiți 33 scurt sâmbătă seara când toată Timisoara era în centru e altă discuție, ca am stat ca sardinele. Revenind la plata noua, cum am anticipat dacă ai de luat 3 tichete tb sa faci 3 operații, nu poți selecta nr de tichete, poți lua doar unul. Ce nu am văzut scris niciunde e valabilitatea lui, sau nu s-a implementat încă treaba asta? Experiența de achiziționare exceptând ingramadeala până am reușit sa ajung la device, a fost foarte plăcută, a mers instant achiziționarea unui bilet. Foarte bună inițiativa, felicitări!

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 24 martie 2019 - 13:01

6

#177 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***

Postat 25 martie 2019 - 19:58

Vezi postareaDanielT, la 24 martie 2019 - 12:57, a spus:

Ce nu am văzut scris niciunde e valabilitatea lui, sau nu s-a implementat încă treaba asta?

Probabil încă se decide asta; prima ofertă e 60, nu 120 de minute:

facebook.com/permalink.php?story_fbid=2303910569653464&id=172674319443777, la 23 martie 2019 - 04:42, a spus:

Având în vedere că unii utilizatori ai sistemului de transport public al orașului sunt nevoiți frecvent să ia un al doilea -alteori, mai rar, chiar al treilea mijloc-, am hotărât ca biletele de călătorie să fie valabile timp de o oră pe oricare și oricâte mijloace. Asta fără a le majora prețul, bineînțeles.

Aceasta postare a fost editata de dante: 25 martie 2019 - 20:02

0

#178 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 martie 2019 - 20:12

Am intrebat si raspunsul ar fi ca e valabil o calatorie, dar aceasta nu poate depasi o ora, deci nu se pot efectua mai multe calatorii in intervalul mentionat. E clar o contradictie intre ce am aflat eu si citatul de mai sus, deci nu stiu ce sa mai cred... :(
Probabil primarul isi va impune punctul de vedere, daca e si legal asa ceva (banuiesc ca trebuie sa treaca prin consiliul concurentei).
0

#179 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 25 martie 2019 - 20:47

O intrebare de hater daca sunt incidente in trafic pana de curent accident etc ne luam amenda ca am depasit happy hour?
0

#180 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 martie 2019 - 21:34

Teoretic da, practic probabil ca nu, daca se dovedeste ca a fost un eveniment ce a prelungit calatoria peste o ora.
1

Arata acest topic

• (16 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

1 useri citesc topicul