Insulația o fi tot un fel de izolație, dar dă mai bine urechilor clienților când e servită de PR-ul dezvoltatorilor imobiliari? ”Staff-ul” (că nu mai e personal, nu?) respectiv zici că a imigrat din Australia, la cât de greu găsește cuvinte în limba română pentru termeni comuni și simpli. Desigur, asta e o situație generalizată în mai toate domeniile, nu e specifică doar domeniului imobiliar, o auzim și vedem pretutindeni. Problema e că am oameni în jurul meu care uneori nu înțeleg complet ce se discută (teoretic în limba română) și nu e vina lor, la școală pur și simplu nu au învățat engleza. Știu, comentariul meu este aproape inutil și nu face parte din topic, dar încă mai sper că un pic ajută și vom putea comunica în limba română și în viitor
ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect)
Postat 16 februarie 2019 - 14:10
Insulația o fi tot un fel de izolație, dar dă mai bine urechilor clienților când e servită de PR-ul dezvoltatorilor imobiliari? ”Staff-ul” (că nu mai e personal, nu?) respectiv zici că a imigrat din Australia, la cât de greu găsește cuvinte în limba română pentru termeni comuni și simpli. Desigur, asta e o situație generalizată în mai toate domeniile, nu e specifică doar domeniului imobiliar, o auzim și vedem pretutindeni. Problema e că am oameni în jurul meu care uneori nu înțeleg complet ce se discută (teoretic în limba română) și nu e vina lor, la școală pur și simplu nu au învățat engleza. Știu, comentariul meu este aproape inutil și nu face parte din topic, dar încă mai sper că un pic ajută și vom putea comunica în limba română și în viitor
Postat 16 februarie 2019 - 14:35
Se pare ca continua in ritm alert la RA. Daca se tin de treaba in continuare in ritmul asta, s-ar putea sa avem surprize placute si sa termine mai repede decat termenul prevazut de mine-Dec 2020.
Aceasta postare a fost editata de Paul2: 16 februarie 2019 - 14:36
Postat 16 februarie 2019 - 18:08
Vad ca pe macara de la cladirea de birou scrie Eren group.
S-a schimbat si logo-ul de la macaraua de la Parkside D de pe Duna Steel pe Eren group?
Aceasta postare a fost editata de HeavyD: 16 februarie 2019 - 20:41
Postat 16 februarie 2019 - 22:59
Nu, pe celelalte macarale încă este logo-ul celor de la Duna Steel, excepție face cea mică de la Office (spre casa ISHO) care este cu Saez.
Postat 18 februarie 2019 - 09:14
Astazi dimineata peste 15 muncitori au fost jos in gorapa
Postat 21 februarie 2019 - 10:35
E bine daca merg in paralel cu structura cladirii si cu interioarele.
Postat 22 februarie 2019 - 11:38
http://www.tion.ro/s...migrari/2201475
UPDATE. În urma verificărilor efectuate pe șantier, inspectorii nu au găsit nereguli legate de imigrări.
Postat 22 februarie 2019 - 12:19
Se vede ca de saptamana asta au inceput vizibil sa lucreze! la toate santierele, chiar si la D au montat a doua macara.
Aceasta postare a fost editata de dan.s: 22 februarie 2019 - 14:00
Motiv editare: Gramatica
Postat 22 februarie 2019 - 12:48
Nereguli care nu s-au găsit.
E vb de cetățeni din Serbia sau alte zone non-Ue care sunt angajați fără forme, au fost cazuri prin panificație în Tm.
Aia de la Openville-ul angajează străini legal, dar pentru asta ai nevoie de APROBARI de sus, de la București.
Sunt si cazuri, ex santierul naval din Tulcea unde s-au aprobat sute de muncitori din Vietnam, la fel în Arad,cred.
nu sunt acceptati decât muncitori din anumite țări, controlat ,prin anumite firme.
e si din nevoia de control, se accepta muncitori din Vietnam , India,Filipine.
Din motive de securitate anumite țări sunt excluse.
Nu e neaparat rău.
Fenomenul trebuie combatut.
Ani de zile patronul roman a făcut evaziune plus ca a plătit salarii de mizerie, acum încearcă tertipul cu angajat strainii.
Patronii români trebuie să plătească salarii mai bune, sunt destui români pe afara.
Fenomenul de a aduce din Asia pagubeste societatea, oamenii ăia SCOT valuta -dolari -pe care o transmit la familii acasa,câștigă doar patronii care îi angajează si care au si un avantaj competitiv fata de alti patroni care nu primesc aprobare sau nu se baga la a încălca normele (amenzile sunt ff.mari)
Postat 22 februarie 2019 - 14:06
Citeaza
Postat 22 februarie 2019 - 16:53
[/quote] GeorgeA
Nu este deloc asa. Niciodata un muncitor strain cinstit nu pagubeste nici o societate. Vrei sa zici ca romanii care lucreaza legal in alte tari pagubesc cu ceva respectivele tari? Si ei trimit bani acasa. Pana una alta, statul castiga enorm pentru ca trage din salariile acestor muncitori aproape 1/2. La un salar brut de 4000 lei, statul ia 1750 lei! Patronii aduc muncitori straini, sau raman cu treaba nefacuta. Nu conteaza ca scot valuta din tara. Ma crezi ca si eu scot valuta din tara? Banii pe ca-i strang crezi ca-i cheltui la Mamaia, sau in Zakyntos? Dragnea crezi ca merge la Baile Calacea? Muncitorii straini sunt o mana cereasca pentru o tara. Nu ai investit nimic in ei (nu gradinita, nu scoala, nu bursa, nu abonamente gratis STPT) si ei vin sa-ti faca treaba. Ba mai mult, cand nu mai pot lucra pleaca ( deci nu spital, nu pensie, nu ajutor inmormantare).
Aceasta postare a fost editata de Ebi: 22 februarie 2019 - 16:56
Postat 22 februarie 2019 - 17:39
Nu am zis ca nu sunt folositori, am spus doar că e de preferat să aducem români înapoi.
Si argumente sunt multe pentru asta.
Sunt presiuni de la organizații de patroni în direcția contrară dar deocamdată statul nu permite accesul nelimitat al fortei de munca străine, foarte ieftine din Asia de sud, unde este supra-populatie
Si foarte bine face.
Statul trebuie să limiteze pe mai departe numărul acestor muncitori străini.
Exista multă forță de muncă cu cetățenie română emigrata, neutilizată în România.
Ca exista disponibilitatea lor de a se întoarce o dovedește faptul că achiziționează proprietati.
Unii chiar la Isho!
Dacă nu ar fi aceasta resursă ar fi altfel datele problemei.
Viziunea ta despre migranți care nu implică costuri e aplicabilă doar la un nr.mic de muncitori, detașați temporar, dacă aduci un nr.mare de migranți, automat vin si cu copii , au si nevoie de spitale etc.
Deci costuri pentru societate ca si in cazul alogenilor.
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 22 februarie 2019 - 17:47
Postat 22 februarie 2019 - 17:58
Pe lângă că e imposibil economic (ceva real a determinat emigrația, nu doar moda, acel ceva va împiedica imigrația altora) ar fi si de rasul lumii.
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 22 februarie 2019 - 18:00
Postat 23 februarie 2019 - 18:44

Ajutor