STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#1221 Useril este offline   Paper504 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 09 octombrie 18

Postat 07 noiembrie 2018 - 18:20

Locatia Isho e mai buna decat a multor altor ansambluri rezidentiale, de acord. Dar e prea devreme sa apara un clasament sau o categorisire din punct de vedere al calitatii constructiei. Poate la finalizarea primului bloc sa fie mai evident ca ansamblul Isho e peste celelalte (dpv al calitatii).
3

#1222 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 07 noiembrie 2018 - 21:02

Vezi postareaPaper504, la 07 noiembrie 2018 - 18:20, a spus:

Locatia Isho e mai buna decat a multor altor ansambluri rezidentiale, de acord. Dar e prea devreme sa apara un clasament sau o categorisire din punct de vedere al calitatii constructiei. Poate la finalizarea primului bloc sa fie mai evident ca ansamblul Isho e peste celelalte (dpv al calitatii).

Corect. Perfect de acord. Tot se vehiculează că ISHO=calitate. Toţi promit calitate, dar aşteptăm fapte. Deocamdata stim ca ISHO nu plateste nicio penalizare pentru întârzieri, desi alti dezvoltatori au facut asta. Măcar calitatea sa compenseze si sa nu fie dezamagitoare.
Dar imaginea cu spuma poliuretanică deasupra cărămizilor mi-a rămas întipărită şi mă face să bănuiesc că pe alocuri o sa fie calitate indoielnica; dacă la apartamente premium/penthouse-uri tailor made(Riverside U1 - Supreme) se întampla asta, nu vreau sa-mi imaginez ce deficiente o sa fie la un apartament normal in Parkside D, tinand cont ca graba o sa fie mai mare... pentru a recupera intarzierea destul de mare deja. Poate nu ma pricep eu bine, dar nu-mi pare ok spuma aia poliuretanica acolo.
La o simpla cautare pe Google, cred ca s-ar incadra la categoria: Zidărie greşit executată - Zidărie neîmpănată. Zidărie executată fără a fi fixată corespunzător la partea superioară, spaţiul rămas între ultimul rând de cărămizi şi elementul structurii de rezistenţă (grindă, planşeu) fiind completat cu materiale nepotrivite.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ISHO.jpg

Aceasta postare a fost editata de zzx: 07 noiembrie 2018 - 21:34

3

#1223 Useril este offline   cehb 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 14 martie 18

Postat 07 noiembrie 2018 - 22:27

Oare si Riv A va avea peretii de caramida? La bloc ma asteptam sa foloseasca la peretii exteriori planseu de beton armat. Oare planurile de constructie sint accesibile de public? Exista inspectii periodice (ale primariei?) care sa verifice ca se respecta planurile aprobate?

Aceasta postare a fost editata de cehb: 07 noiembrie 2018 - 22:28

0

#1224 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 07 noiembrie 2018 - 22:30

Zzx
O rezervă a mea fata de isho vine de la fitza de a folosi englezisme
Auzi apartamente tailor-made...
În rest, succes.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 07 noiembrie 2018 - 22:31

0

#1225 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11
  • Sexul:masculin

Postat 07 noiembrie 2018 - 22:44

De ce s-a ales incalzirea centralizata electrica? Pentru ca nu au disponibilitate de alimentare cu gaz metan la un debit necesar unui proiect asa de mare? Sa nu uitam ce scandal a fost acum citeva saptamini cind citeva localitati din judet au ramas fara gaze pentru motivul ca s-a depasit consumul alocat (sau asa ceva). Imagine postata
Incalzirea cu efectul termic al curentului electric este foarte ineficienta. Chiar daca folosesti incalzirea directa a aerului cu convectoare, daca incalzesti apa cu rezistente randamentul scade si mai mult. Incalzirea eficienta ar fi cu pompe de caldura si foraje. Lucru imposibil pentru un proiect asa de mare, in principiu pentru ca nu ar exita suprafata libera necesara acestor foraje... In Canada, cu toata iarna lor lunga, probabil toate blocurile (putine fata de numarul de case) au incalzire cu convectoare in fiecare camera.

Ce complicatie din cauza celei mai comuniste societati din Romania... Nici cu enel distributie nu e usor. Nu pot sa inteleg ce atitea acte si rugaminti ca sa primesti permisiunea sa fi clientul unui furnizor caruia urmeaza sa ii platesti gazul si respectiv curentul. Imagine postata Imagine postata

0

#1226 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 08 noiembrie 2018 - 09:27

Incalzirea e pe gaz man, nu electrica:)
La bucatarie e pe electric
1

#1227 Useril este offline   ralf 

• Membru activ
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 21 decembrie 17

Postat 08 noiembrie 2018 - 10:44

Vezi postareacehb, la 07 noiembrie 2018 - 22:27, a spus:

Oare si Riv A va avea peretii de caramida? La bloc ma asteptam sa foloseasca la peretii exteriori planseu de beton armat. Oare planurile de constructie sint accesibile de public? Exista inspectii periodice (ale primariei?) care sa verifice ca se respecta planurile aprobate?

La cladirile inalte nu vor folosi caramida (daca nu s-a schimbat intre timp) ci bca ytong. Iar izolatia va fi cu vata bazaltica nu cu polistiren. Repet, daca nu s-a schimbat solutia.
Exista diriginti de santier care verifica respectarea proiectelor. Diriginti care raspund in fata legii in caz ca semneaza ca primarul ceva neconform.
1

#1228 Useril este offline   ralf 

• Membru activ
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 21 decembrie 17

Postat 08 noiembrie 2018 - 10:50

Vezi postareaDoppler, la 07 noiembrie 2018 - 22:44, a spus:

De ce s-a ales incalzirea centralizata electrica? Pentru ca nu au disponibilitate de alimentare cu gaz metan la un debit necesar unui proiect asa de mare? Sa nu uitam ce scandal a fost acum citeva saptamini cind citeva localitati din judet au ramas fara gaze pentru motivul ca s-a depasit consumul alocat (sau asa ceva). Imagine postata
Incalzirea cu efectul termic al curentului electric este foarte ineficienta. Chiar daca folosesti incalzirea directa a aerului cu convectoare, daca incalzesti apa cu rezistente randamentul scade si mai mult. Incalzirea eficienta ar fi cu pompe de caldura si foraje. Lucru imposibil pentru un proiect asa de mare, in principiu pentru ca nu ar exita suprafata libera necesara acestor foraje... In Canada, cu toata iarna lor lunga, probabil toate blocurile (putine fata de numarul de case) au incalzire cu convectoare in fiecare camera.

Ce complicatie din cauza celei mai comuniste societati din Romania... Nici cu enel distributie nu e usor. Nu pot sa inteleg ce atitea acte si rugaminti ca sa primesti permisiunea sa fi clientul unui furnizor caruia urmeaza sa ii platesti gazul si respectiv curentul. Imagine postata Imagine postata

Scandalul de acum cateva saptamani nu a fost din cauza ca s-a depasit consumul de gaz, ci din cauza ca s-au inchis ceva puturi de gaz de langa partos, iar zona respectiva era alimentata exclusiv de acolo. Asa ceva nu se intampla in Timisoara.
Legat de isho, sursa de incalzire va fi pe gaz nu electric. Fiecare bloc va avea propriul punct termic unde se va produce agent termic si apa calda iar apartamentele vor avea un distribuitor cu contoare unde isi pot verifica in orice moment consumul. Si gatitul se va face cu plita electrica.
Gazul aflat pe platforma oricum nu era suficient , asa ca a fost schimnat SRM-ul si face fata fara probleme. S-a ales varianta asta, din cate stiu, si din motive de siguranta (riscuri de explozie) si din motiv ca se bloca holul de tevi si contoare de gaz. Solutia aleasa este ca in Vest unde se prefera o singura centrala pe bloc decat in fiecare apartament.
3

#1229 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Postari: 375
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 08 noiembrie 2018 - 15:01

Vezi postareaker, la 26 octombrie 2018 - 19:13, a spus:

Cluj mai intai trebuie sa isi rezolve problema cu casele oribile din centrul orasului. Eu asa ceva nu am mai vazut in nici un alt oras din Romania. Case peste case nu numai pe artera pricipala a orasului (Cluj e lung si subtire si au un bulevard principal care parcurge tot orasul si trece prin centrul orasului inclusiv pe langa cele doua piete centrale) care e plina de case taranesti darapanate ( https://www.google.c...!7i13312!8i6656 ), dar si rasfirate pe alocuri chiar la 20 de metri de piata unirii ( https://www.google.c...!7i13312!8i6656 )
Eu personal cand am observat acest lucru am ajuns sa ma mir de unde are Cluj atatia turisti si e asa bine vazut. E absolut oribil.

Offtopic dar nu pot sa ma abtin...cand vad cum din frustrarile noastre de “frunci” cautam nod in papura la altii. Da, si eu sunt frustrat ca Timisoara e in halul in care este dar din pacate realitatea si arguméntele in favoarea altora exista.

Daca exista vreun thread gen Curtea Berarilor de pe SSC rog moderatorii sa mute acolo discutia.
Da, si mie mi se pare Timisoara mai frumoasa si cu o arhitectura net superioara Clujului sau Oradiei. Clujul e mai slab la acest capitol, dar nici chiar la nivelul descrierii din postare.
Or fi mai taranesti unele dintre acele case dar ce folos ca avem unele mai “de soi” daca arata astfel:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Zone dezolante precum Fabric la Cluj gasesti doar la periferie la Pata Rat, nu in buricu targului.
Ca sa fiu putin on-topic…poate cu ajutorul Isho o sa se revitalizeze si zona asta…fiind mai aproape decat cetatea.

Te miri de unde are Cluj atatia turisi si de ce este binevazut?

• Festivalul de Film Transilvania TIFF – din 2002 un festival de film de referinta in Europa care a adus multi artisti renumiti (TM nu are/nu a avut vreodata ceva de anvergura asta)
• Untold si Electric Castle – nu e nevoie de explicatii suplimentare
• Numar dublu de studenti si o facultate cotata cea mai buna din tara
• stadion si polivalenta care au gazduit N evenimente sportive nationale/europene/mondiale de tenis fotbal etc (da a facut Boc ca PM…ne frustreaza? L-am avut si noi pe Sorinel)
• zilele orasului care sunt ca un festival de arta si cultura, nu un balci cu mici si fum in buricul targului si trupe de radio ca la noi
• un aeroport cu trafic dublu ca la Timisoara si conexiuni mult mai bune (da, Tm are BUD aproape si asta dezavantajeaza)
• echipe de fotbal campioane nationale…participari in ligile europene …la noi o mizerie de nedescris la acest capitol

Noi avem asa: un stadion comunist, sala Olimpia (ca aia noua la sfantu asteapta cu bataile politice), un centru istoric reabilitat acceptabil dar cu fatade inca multe dezolante, restul cartierelor istorice lasate balta, un festival de jazz extrem de scump unde nu se inghesuie nimeni, un muzeu “national” al Banatului la castel inchis si probabil pentru multi ani de acum incolo, un memorial al revolutiei jenant (cel mai important eveniment din istoria romaneasca a Timisoarei).
Concluzia? Pentru ce sa vii la Timisoara mai mult de 2 zile? Degeaba ne falim noi ca ce frumusete e TM…trebuie sa exploatezi ceea ce ai iar administratia publica din Cluj a inteles asta. Am insirat doar punctele principale…dar cred ca putem intelege in mod realist de ce are Clujul atatia turisti si este vazut mai bine.

In schimb noi atingem alte recorduri negative, Timisoara a ajuns o imensa GROAPA DE GUNOI. Pun o singura poza de pe fb, in rest o plimbare prin oras e suficienta pentru a adulmeca si admira mizeria omniprezenta. In 26 de ani nu a fost vreodata asa jegos orasul. Ah si stiti care e raspunsul faraonului orasului la asta? "si in Paris sunt zone jegoase" dar asta nu ii ia din farmec. Deci stim si ce perspective avem...

Imagine postata

Sursa: Facebook

Aceasta postare a fost editata de freeflow77: 08 noiembrie 2018 - 15:14

3

#1230 Useril este offline   cehb 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 14 martie 18

Postat 09 noiembrie 2018 - 00:09

Ralf. Multumim pentru informatiile tehnice. Poti sa ne spui daca detaliile tehnice ale lui Riv A sint publice si putem avea si noi acces sau trebuie sa fii un "insider".
0

#1231 Useril este offline   ker 

• Membru activ
  • Postari: 434
  • Inregistrat: 18 septembrie 15

Postat 09 noiembrie 2018 - 03:59

"Offtopic dar nu pot sa ma abtin...cand vad cum din frustrarile noastre de “frunci” ..."

Mi se pare interesanta atitudinea asta de self-hate ce o au Timisorenii. Ori de cate ori cineva spune ceva pozitiv de Timisoara comparativ cu alte orase vine imediat cineva care tine neaparat sa il corecteze sa spuna cat de doi bani e Timisoara. Pe Tion, pe OpiniaTimisoarei, pe reddit e la fel peste tot. Si tot aceeasi oameni nu au nici o problema cand un Timisoarean lauda orice alt oras si spune cat de superior e orice alt oras Timisoarei.
Pe cat de ingamfati sunt Clujenii si se bat in piept cu orasul lor (doar un hint: Clujenii se refera la Cluj ca "orasul de 5 stele") pe atat de pesimisti si la capatul opus sunt Timisorenii.

Si raspunsul tau nu e cu nimic diferit, findca eu nici macar nu vorbeam de zone periferice ca si Fabric, ci STRICT de zona centrala a Clujului, si tu gata ti-ai luat un trigger si ai sarit sa spui ceva negativ de Timisoara de parca te-a suparat ca cineva a spus ceva frumos de Timisoara.

Eu ma referam doar la centrul oraselor Timisoara vs Cluj. Nu la zone ca si Fabic care nu e in nici un fel "buricu targului" ci chiar la capatul orasului.

Arata-mi si mie unde vezi in Timisoara IN CENTRU asa ceva:

-Artera centrala a Clujului care trece prin cele 2 piete pietonale si are o lungime de ~2 km: https://i.imgur.com/kKA95sA.jpg

-Langa versiunea Clujlui a magazinului Bega, la 100 metri de Catedrala Mitropolitana : https://i.imgur.com/8xBUKJ5.jpg

-La 30 de metri de piata Unirii : https://i.imgur.com/AlwE8H8.jpg

-La 50 de metri de Catedrala Mitropolitana/ piata Avram Iancu: https://i.imgur.com/gVvuKOk.jpg

-Vis a vis de The Office (cel mai mare centru office din Cluj) si la 100 m de catderala Mitropolitana: https://i.imgur.com/HaE6E1S.jpg

-Vis a vis de sala polivalenta/stadion: https://i.imgur.com/MV6ZJxa.jpg

Nu am zis niciodata ca Timisoara e noul Dubai. Eu chiar am o opinie FOARTE proasta de Timisoara daca e sa il comparam cu orase din Vest, dar in Romania orasul sta foarte bine cel putin la capitolul acesta.

Sa nu mai vorbim de comparatia intre Bega si Somes al carui mal nici macar nu e betonat si facut pietonal: https://i.imgur.com/n079shJ.jpg

Sau de infrastructura unde TM e cu 10 ani peste cea din Cluj, sau de zone ca si Openville/ISHO unde Cluj nu are nimic asemanator.

Despre toate festivalurile Clujului sunt de acord cu tine, dar alea dureaza 3-4 zile pe an. ...in rest ce ai de facut/vazut in Cluj mai multe ca in Timisoara?

Si sa sti ca nimeni nu se mai refera la Timisoara ca "frunce", orasul care e laudat si ridicat in slavi in ziua de azi e Cluj, si din cand in cand Oradea. Tocami din cauza asta mor cand Clujul e laudat de parca ar fi Parisul Romaniei, si Timisoara e vorbit doar de rau.

De ce e Clujul vazut asa de bine? iti zic eu de ce, de la toata propaganda ce se face de o vreme care ridica Clujul in slavi. 90% din oamenii care mi-au zis ca au fost in Cluj imi spun ca au ramas dezamagiti de ce au gasit acolo. Findca auzim doar cat de minunat e Clujul si cand chiar mergi si il vezi iti dai seama ca e doar un oras Romanesc unde nici macar nu ai ce sa vezi, si are o gramada zone de toata jena.

Cluj are festivaluri faine care dureaza cateva zile pe an, are o facultate mai buna ca UVT, si are stadion/sala polivalenta care (speram) ca se vor cosntrui si in Timisoara. Dar in rest Timisoara e peste Cluj cam la orice capitol.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 4-top-angatjyjgare.jpg

Aceasta postare a fost editata de ker: 09 noiembrie 2018 - 10:45

5

#1232 Useril este offline   octav1an 

• Membru activ
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 07 martie 15

Postat 09 noiembrie 2018 - 12:29

Tabelul arata ca stam bine economic si stim cu totii ca asa e. Problemele sunt in alta parte.

Pun la indoiala totusi cel putin numarul de turisti si salariile din cele 2 orase pentru ca INSSE nu publica statistici atat de granulare/la nivel de oras, nici Eurostat si nici CNPul nu face prognoze la nivelul ala; Banca Mondiala aici http://documents.wor...-Romania-RO.pdf, salarii judetene doar); deci la nivel judetean cel putin stam mai prost: lunar avem aproape jumate numar de turisti fata de CJ si vreo 5% mai putin la salarii nete in cea mai recenta luna din 2018 pentru care exista statistici.

Sunt de acord cu ce puncteaza freeflow si mai putin cu ce mentioneaza ker. Noi avem cladiri mult mai valoroase in zona centrala si semicentrala si ne batem joc de ele.

Nu e nicio hatereala sa zici ca avem probeleme, mai ales ca oamenii de aici circula destul de mult; poate dimpotriva, complacere sa zici ca e ghinisor la noi.
1

#1233 Useril este offline   MarcelT 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 08 iunie 18

Postat 09 noiembrie 2018 - 13:30

Buna, am citit aici ca lipoplast este furnizorul ISHO.Aveti idee cam care ar fi diferenta de pret dintre o usa cu deschidere clasica si o usa batanta.
Eventual daca aveti vreun contact la Lipoplast cu care as putea discuta(nu raspunde nimeni la nr. ce l-am gasit pe site-ul lor).

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de MarcelT: 09 noiembrie 2018 - 13:31

0

#1234 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ

Postat 09 noiembrie 2018 - 14:38

Vezi postareaker, la 09 noiembrie 2018 - 03:59, a spus:

"Offtopic dar nu pot sa ma abtin...cand vad cum din frustrarile noastre de “frunci” ..."

Mi se pare interesanta atitudinea asta de self-hate ce o au Timisorenii. Ori de cate ori cineva spune ceva pozitiv de Timisoara comparativ cu alte orase vine imediat cineva care tine neaparat sa il corecteze sa spuna cat de doi bani e Timisoara. Pe Tion, pe OpiniaTimisoarei, pe reddit e la fel peste tot. Si tot aceeasi oameni nu au nici o problema cand un Timisoarean lauda orice alt oras si spune cat de superior e orice alt oras Timisoarei.
Pe cat de ingamfati sunt Clujenii si se bat in piept cu orasul lor (doar un hint: Clujenii se refera la Cluj ca "orasul de 5 stele") pe atat de pesimisti si la capatul opus sunt Timisorenii.

Ti-am raspuns cu un roman pe topicul Cluj Napoca :rad: ca sa nu mai continuam off topic aici.
-2

#1235 Useril este offline   ker 

• Membru activ

Postat 09 noiembrie 2018 - 14:39

"deci la nivel judetean cel putin stam mai prost: lunar avem aproape jumate numar de turisti fata de CJ "

Pe 2018 nu am gasit, uite pe 2017: https://www.zf.ro/bu...mestru-16693889
-2

#1236 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ

Postat 09 noiembrie 2018 - 14:54

Dupa cum explica Octav1an aceste statistici nu arata o imagine completa a realitatii...

Plus ca aici se refera doar la innoptari hoteliere.

Stim ce volum aduc festivalurile la Cluj, multi cazati prin airbnb-uri si alte metode neinregistrate, apoi in CJ sunt mai multe paturi hoteliere si lanturi internationale.

La noi acest turism de straini e preponderent de business din cauza ca firmele sunt predominat straine iar la Cluj multe sunt locale.
-2

#1237 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 09 noiembrie 2018 - 15:06

Vezi postareaker, la 09 noiembrie 2018 - 14:39, a spus:

"deci la nivel judetean cel putin stam mai prost: lunar avem aproape jumate numar de turisti fata de CJ "

Pe 2018 nu am gasit, uite pe 2017: https://www.zf.ro/bu...mestru-16693889

Pai si ce drac sa vezi in judetul Timis?
Asa zisii "turisti" sunt in majoritate cei care vin cu treaba, de business, mai vin unii cu low-costuri ca e ieftin, clubareala si gagici si cam atat. In tm in 4 ore ai vazut tot, ce turism sa faci aici, nu mai zic de judet...
As glumii si as zice ca bine ca nu vin mai multi ca ar arunca toate ghivecele de pe Michelangelo in apa:)
1

#1238 Useril este offline   octav1an 

• Membru activ
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 07 martie 15

Postat 09 noiembrie 2018 - 15:20

Sosiri ale turistilor in structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, pe tipuri de structuri, tipuri de turisti, pe macroregiuni, regiuni de dezvoltare si judete

Timis 2017: 399,368
Cluj 2017: 633,569

Rezultatele cautarii - Sosiri ale turistilor in structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, pe tipuri de structuri, tipuri de turisti, pe macroregiuni, regiuni de dezvoltare si judete. Tipuri de turisti: Straini

Timis 2017: 125,094
Cluj 2017: 135,299

http://statistici.in...les/insse-table

Pardon de offtopic!
0

#1239 Useril este offline   ker 

• Membru activ

Postat 10 noiembrie 2018 - 01:54

Vezi postareanabucodonosor19, la 09 noiembrie 2018 - 15:06, a spus:

Pai si ce drac sa vezi in judetul Timis?
Asa zisii "turisti" sunt in majoritate cei care vin cu treaba, de business, mai vin unii cu low-costuri ca e ieftin, clubareala si gagici si cam atat. In tm in 4 ore ai vazut tot, ce turism sa faci aici, nu mai zic de judet...
As glumii si as zice ca bine ca nu vin mai multi ca ar arunca toate ghivecele de pe Michelangelo in apa:)

Si ce vezi mai multe in Cluj (cu exceptia a 3,4 zile pe an de UNTOLD si E.C), Oradea, Sibiu, sau alte orase?

Aceasta postare a fost editata de ker: 10 noiembrie 2018 - 01:59

-1

#1240 Useril este offline   ker 

• Membru activ

Postat 10 noiembrie 2018 - 01:58

Vezi postareaoctav1an, la 09 noiembrie 2018 - 15:20, a spus:

Sosiri ale turistilor in structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, pe tipuri de structuri, tipuri de turisti, pe macroregiuni, regiuni de dezvoltare si judete

Timis 2017: 399,368
Cluj 2017: 633,569

Rezultatele cautarii - Sosiri ale turistilor in structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, pe tipuri de structuri, tipuri de turisti, pe macroregiuni, regiuni de dezvoltare si judete. Tipuri de turisti: Straini

Timis 2017: 125,094
Cluj 2017: 135,299

http://statistici.in...les/insse-table

Pardon de offtopic!

Cluj are turisti in mare parte din cauza festivalurilor. Daca scoti UNTOLD si TIFF si Electric Castle Cluj are mai putini turisti ca Timisoara. Asa cum arata toate topurile care sunt luate pe primul semestru al anului adica inainte de august cand sunt toate festivalurile Clujului.

Aceasta postare a fost editata de ker: 10 noiembrie 2018 - 01:59

-2

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »