STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#1101 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 22 octombrie 2018 - 09:19

Vezi postareaPaul2, la 22 octombrie 2018 - 08:13, a spus:

Blocul Tender nu apartine de proiectul Isho din cate stiu. Am inteles ca blocul respectiv a fost contractat de catre cumparatori care au dat avans acum multi ani si firma lui Tender a intrat in faliment intre timp si sa ales praful de acel bloc. Poate aveti voi informatii actualizate. Am vazut in poza 7 usi montate la U1(din cate imi dau seama nu sunt usi din interiorul apartamentelor pentru ca mi s-ar parea prea devreme sa monteze usile, din moment ce nu sunt montate geamurile). Parcarea supraetajata de 9 etaje va fi la nivelul etajului 7-8 la Riverside A nu? Ultimul etaj al parcarii va fi pe acoperis sau il acopera si pe acela? Pe acoperisul parcarii ar putea amenaja un mini parc cu terase si pomi (un fel de parc suspendat ca la Openville) si cred ca ar avea succes. Ce spuneti de ideea asta?

parc de genul celui descris de tine va fi din cate stiu pe anexa blocului Riverside A pt uzul locatarilor din bloc.. Pe parcare nu cred ca ar avea succes pt ca nimeni nu va merge in parc pe parcare:) Va fi parc jos de ce sa te cateri sus? Iti lasi masina si gata, nu te plimbi pe parcare dupa. Plus ca mai e pb cu accesul, vor avea acces doar aia care parcheaza masinile sau toata lumea? Eu zic ca in general mini parcuri din astea merg facute pt a fi fol de locatarii din imobil, gen daca stai intr-un sky scraper in NY merge o oaza din asta de relaxare pe acoperisul unui bloc, ori aici situatia este alta
parerea mea...
0

#1102 Useril este offline   ralf 

• Membru activ
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 21 decembrie 17

Postat 22 octombrie 2018 - 09:26

Vezi postareaPaul2, la 22 octombrie 2018 - 08:13, a spus:

Blocul Tender nu apartine de proiectul Isho din cate stiu. Am inteles ca blocul respectiv a fost contractat de catre cumparatori care au dat avans acum multi ani si firma lui Tender a intrat in faliment intre timp si sa ales praful de acel bloc. Poate aveti voi informatii actualizate. Am vazut in poza 7 usi montate la U1(din cate imi dau seama nu sunt usi din interiorul apartamentelor pentru ca mi s-ar parea prea devreme sa monteze usile, din moment ce nu sunt montate geamurile). Parcarea supraetajata de 9 etaje va fi la nivelul etajului 7-8 la Riverside A nu? Ultimul etaj al parcarii va fi pe acoperis sau il acopera si pe acela? Pe acoperisul parcarii ar putea amenaja un mini parc cu terase si pomi (un fel de parc suspendat ca la Openville) si cred ca ar avea succes. Ce spuneti de ideea asta?

Blocul lui Tender a fost cumparat de catre cei de la Simultan (lactatele).
Legat de parcarea supraterana, ea va avea parcaje si pe terasa. Nu stiu sa-ti zic daca va fi la acelasi nivel cu etajele 7-8 de la Riverside A. Si va avea o gradina pe laterala dinspre Office.
1

#1103 Useril este offline   HeavyD 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 22 noiembrie 15

Postat 22 octombrie 2018 - 11:17

Incet incet vine 30 octombrie si U-ul nu este gata.
Is curios sa a o sa inceapa sa exploadeze facebook-ul cu oameni nemultumiti ca nu sunt respectate termenul de livrare conform contractului...
0

#1104 Useril este offline   Trepadus Mihai 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 27 iunie 18

Postat 22 octombrie 2018 - 12:40

Vezi postareaHeavyD, la 22 octombrie 2018 - 11:17, a spus:

Incet incet vine 30 octombrie si U-ul nu este gata.
Is curios sa a o sa inceapa sa exploadeze facebook-ul cu oameni nemultumiti ca nu sunt respectate termenul de livrare conform contractului...

Pe grupul de fb Proprietari ISHO Timisoara e inca liniste, probabil doar pana la anuntarea oficiala a noilor termene de livrare...
0

#1105 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 22 octombrie 2018 - 13:44

Trepadus Mihai...unde gasesti pe fb acel grup ca dupa nume nu apare nimic.
0

#1106 Useril este offline   Trepadus Mihai 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 27 iunie 18

Postat 22 octombrie 2018 - 13:57

https://www.facebook...32069946830107/
0

#1107 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 22 octombrie 2018 - 15:30

Din cate stiu mai exista o pagina de FB, dar cu mai multi membri: ISHO Owners (sau ceva de genu`)
0

#1108 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 22 octombrie 2018 - 16:28

Mulțumesc Trepadeus Mihai. Grupul Isho Owners nu cred că mai există...cel puțin eu nu îl găsesc.
0

#1109 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 22 octombrie 2018 - 17:52

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Vineri, indicele a crescut de la 3,17% la 3,28%. Luni, acesta a crescut la 3,30%, cel mai mare nivel din 24 august, când a fost tot 3,30%. Totodată, indicele Robor la şase luni a crescut luni de la 3,50% la 3,52%. Acesta este cel mai mare nivel din 3 august, când a fost 3,53%
-1

#1110 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 22 octombrie 2018 - 17:55

Ce legătură are postarea ta Decebal cu Isho?
1

#1111 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 22 octombrie 2018 - 19:17

Decebal

La isho grosul apartamenteleor se vind cu cash sau cash + o vânzare a unui alt ap./teren
Cei cu credit pot avea venituri bune si nu neapărat împrumută toată suma.
Scazand rata un cuplu care câștigă 8000 roni poate rămâne cu mai multi bani decât cupluri de proprietari fără rate...

Faptul că se construiesc locuinte pentru cei cu venituri bune si f.bune , chiar o segregare a acestora, e un lucru bun si pentru cei cu venituri mai mici.
Se eliberează un loc pe partea de oferta de locuințe..
Un robor mai mare ii poate face pe cei care iau credit să ia o sumă mai mică și musca din profitul (oricum mare) al dezvoltatorilor, mai ales al celor care construiesc pentru clienți la limita încadrarii la un credit.
Un robor prea mare (5-6) nu ajută pe nimeni căci cei cu venituri mici nu mai pot accesa credite si avantajează doar rentierii

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 22 octombrie 2018 - 19:26

0

#1112 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 22 octombrie 2018 - 19:34

Riscul dobânzii mi-l asum eu ca și cumparator. Cu cât isho întârzie mai mult cu atât dobânda poate creste și automat îmi creste și mie suma de rambursat pentru credit. Dacă vine o criza majoră și oamenii nu mai pot lua credit exista riscul ca isho sa nu mai poată rambursa creditul către raifaissen și sa dea faliment. Oamenii își vor pierde toți avansul plătit către isho. Sper sa fie mai evidenta acum legătură dintre dobânzi la credite si întârzierea livrării apartamentelor.

Vezi postareaPaul2, la 22 octombrie 2018 - 17:55, a spus:

Ce legătură are postarea ta Decebal cu Isho?

0

#1113 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 22 octombrie 2018 - 19:43

La isho robor nu va influenta preturile de vânzare...
Pe costul de capital robor la 6 luni ii afectează puțin , căci ei iau credite in transe , pe termen scurt 1-2 ani cred, la predarea unui imobil au debit zero pt.constructia aia (e vândută în profit), nu e ca la o clădire de birouri.
Isho nu are niciun risc de faliment, nu e o investiție speculativa (Sandor nu a cumpărat- cum făceau unii dezvoltatori prin anii 2007- terenul cu credit, avansul de 20 la suta plus fonduri proprii fac (,) ca să necesite o sumă rezonabilă de la bancă)
Cursul de schimb te poate afecta dacă întârzie livrarea.
Tu va trebui să dai echivalentul în lei a unei sume convenite în euro.
Acolo pot apărea surprize, dar nu cred că pe termen scurt (1-2 ani)
Pe termen lung leul e hârtie igienică si un credit în lei s-ar putea să fie avantajos...în cazul unei devalorizării masive (ex.un cutremur mare / îmbătrânirea populației și colaps la o viitoare mare criză) debitorii în roni vor fi câștigători si vor pierde cei cu economii în roni.
Cu condiția ca firma la care lucrezi să producă pentru lumea civilizată (să câștige valuta)
Pe scurt
Suma pe care o vei împrumută îți poate creste daca leul se devalorizează până iei creditul (putin probabil, dar e un risc)
Suma de rambursat nu o știe nimeni la dob.variabila si nu are legătură cu faptul că isho preda în martie sau octombrie etc căci e vorba de credit pe termen lung.
Poate sa crească , poate să scadă apoi.
Mai poate fi si varianta de ti-a zis, să crească SUB inflație si creșterea (reală) a salariilor.
Si atunci ești norocos.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 22 octombrie 2018 - 19:56

1

#1114 Useril este offline   bbtuning 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 24 octombrie 2018 - 15:20

am vazut urmatorul aviz de oportunitate. este vorba tot de ISHO? oare se va materializa? e vorba de o cladire de 29 de etaje. o concurenta la cea mai inalta cladire?

https://www.primaria...9&viewItem=5942
0

#1115 Useril este offline   codrut80 

• Membru activ
  • Postari: 441
  • Inregistrat: 12 martie 16

Postat 24 octombrie 2018 - 16:30

Vezi postareaker, la 18 octombrie 2018 - 13:50, a spus:

Nu are cum sa aiba doar 90m la 30 etaje. UBC1 are echivalentul a 15/16 etaje de bloc de locuinte si ~60 m.
Ker, eu am lucrat într-o clădire din Germania de 18 etaje și parter.si avea 60m înălțime. 3m pe nivel. 3×18=54+3m-parter=57 și etaj tehnic 3m și în total avea 60m. Și era de servicii, tot felul. Chiar și un club la etajul 17. La 60 m poate avea echivalentul și unei clădiri de 18 etaje cu tot cu etaj tehnic.

Trimis de pe al meu X4_Soul_Style folosind Tapatalk
0

#1116 Useril este offline   Soso 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 20 octombrie 18

Postat 24 octombrie 2018 - 20:03

Apartamentele din Parkside D au fost scoase la vanzare prin ian - febr 2018 si s-au vandut in proportie de 80%. Se aude ceva despre urmatorul bloc care va fi scos la vanzare? Care si cand?
0

#1117 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 24 octombrie 2018 - 20:53

Initial spuneau ca vor scoate U2 la vanzare de pasti anul acesta, insa au amanat. Posibil ca strategia lor este de a dezvolta blocurile existente pana la un nivel satisfacator (U1, A si D), sa livreze U1 si clientii sa fie multumiti si abia pe urma sa puna la vanzare si alt bloc. Stirile cu privire la o posibila criza financiara si imobiliara vehiculate in mediul online in ultima perioada posibil sa aibe o influenta in decizia lor de a scoate alt bloc la vanzare.
0

#1118 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 24 octombrie 2018 - 22:53

Probabil turnurile B, C vor urma
U2 se va vinde mai scump ca U1 mai incolo
Strict ca marketing așa pare logic
S-a construit și în criză.si s-a si vândut (sedako de ex)
Criza poate afecta vânzări de apartamente comuniste cf.2 , care se si invechesc cu fiecare an si vor fi si multe în momentul în care cei peste 70+ ne părăsesc .va fi supraoferta de cf.2 sau cf.1 semi dar la et.4 fără lift etc.etc.
Lumea castigand mai bine se va orienta spre case sau apartamente .noi
Nu o criză globală ii poate afecta la isho ci o creștere a costului forței de muncă.
În 2018 a foat mai scumpă ca în 2017
La anul va fi mai scumpă ca în 2018
Ori proiectul isho e clar se va întinde pe n ani

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 24 octombrie 2018 - 22:57

0

#1119 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 25 octombrie 2018 - 06:56

O criza globala ii afecteaza enorm, cei mai multi cumparatori nu au sa mai fie bucurosi sa isi dea banii stransi in nu stiu cati ani pentru un apartament cand poate maine nu au sa mai aiba loc de munca, lucrurile stau si mai rau pentru cei ce au credit deja. S-au vandut apartamente pe timp de criza, dar nu la fel de multe si nu cu aceeasi suma ca inainte.
0

#1120 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 25 octombrie 2018 - 11:54

Nu cred să existe clienți isho care să nu își poată găsi job.
Chiar si in criza.
Dacă cumpără din economii/parinti (sunt multi copii cu părinți cu bani în Tm) / economii+vânzarea altei proprietăți nu văd problema.
Peste 400 au cumpărat deja
Nevoia de a locui în centru e reala , bani sunt , deci se vor vinde.
Concurenta nu prea e ,în sensul că sunt mii de apartamente in clădiri istorice dar sunt imobile cu cântec (vecini, instalații)
Plus ca proprietarii fumează etnobotanice si cer pe ap.in cladire istorică mai mult decât pe un ap.mare de la Isho
De ce ?
Wishful dreaming, ei nu vând dar cer.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 25 octombrie 2018 - 11:59

2

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57