STP Timișoara Forum: ✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR] - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR]

#721 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 26 aprilie 2018 - 09:01

S-a demarat licitatia pentru executia terminalului sosiri curse externe. Nu stiu ce-i cu pozele alea din articol, dar nu cred ca o sa arate asa.

Citeaza

Schimbare majoră! Cum va arăta peste un an Aeroportul ,,Traian Vuia!”

Potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara a demarat o licitaţie pentru contractarea unor servicii privind lucrări de execuţie în vederea realizării unui terminal sosiri curse externe pasageri. Contractul acord-cadru pentru aceste lucrări pentru investiţii se rididcă la circa 21 milioane lei, termenul de finalizare al lucrărilor este 31 martie 2019, lucrarea fiind finanţată din fonduri europene şi surse proprii (50% — 50%). Nu se va organiza licitaţie electronică, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar data limită de depunere a ofertelor este 29 mai.

https://www.banatula...ul-traian-vuia/

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 26 aprilie 2018 - 09:03

1

#722 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 26 aprilie 2018 - 10:05

Vezi postareaDanielT, la 26 aprilie 2018 - 09:01, a spus:

S-a demarat licitatia pentru executia terminalului sosiri curse externe. Nu stiu ce-i cu pozele alea din articol, dar nu cred ca o sa arate asa.

https://www.banatula...ul-traian-vuia/

Au gasit si ei ceva poze pe net, bine a zis Idolu ca trebuie sa fie functional si ca nu va fi nimic spectaculos...
0

#723 Useril este offline   RB93 

• Membru activ
  • Postari: 298
  • Inregistrat: 16 noiembrie 13
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 26 aprilie 2018 - 10:17

Potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara a demarat o licitaţie pentru contractarea unor servicii privind lucrări de execuţie în vederea realizării unui terminal sosiri curse externe pasageri.

In lipsa mai multor detalii, eu am gasit doar asta pe SEAP (SICAP mai noi) din partea aeroportului TM (era singurul anunt):

Imagine atasata: Screenshot-2018-4-26 SEAP(2).png

Imagine atasata: Screenshot-2018-4-26 SEAP(1).png

0

#724 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 02 mai 2018 - 21:55

Fun fact :
Vineri după amiază am zbor de la București spre Timișoara. Inițial, colega mea care se ocupă de rezervări mi-a spus ca îmi va lua bilet la Ryanair ca e mai ieftin. Ok.
Peste 10 minute revine și ma informează ca mi-a cumpărat bilet la Tarom, 90€ vs. 130 € la Ryanair. Zborurile sunt la 10 minute distanta (ora 18)...

Sent from my iPhone using Tapatalk
6

#725 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 09 mai 2018 - 10:53

Cateva stiri despre trafic cargo si pasageri:

1. Merge bine Timisoara-Iasi

Citeaza

O cursă a Tarom din Timișoara, printre „vedetele” primului trimestru din 2018. Cum au evoluat cifrele companiei

„Creşterea numărului de pasageri cu 22% faţă de T1/2017 este un rezultat direct al eficientizării companiei. Intrăm pe creştere, ceea ce contribuie la capitalul de încredere şi financiar Tarom. (…) Am crescut constant gradul de încărcare al aeronavelor din flotă. Avem două aeronave noi în flotă şi frecvenţe foarte bune pe anumite rute. Pentru zborurile interne pot să vă dau un exemplu de succes: Iaşi – Timişoara. Avem multe curse pline pe această rută (…)“, a declarat Werner Wolff, director general al Tarom, pentru sursa citată.

https://www.pressale...rele-companiei/

2. Crestere consistenta pe traficul cargo
https://aerotim.ro/c...giunea-de-vest/

3. Nu am stire dar am vazut pe diverse site-uri ale agentiilor de turism ca e cursa charter Timisoara-Hurghada(Egipt), cursele incep din data de 26.08, cu o frecventa de un zbor pe saptamana, pana in 11.11(ultimul zbor)
2

#726 Useril este offline   funky 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 16 februarie 09

Postat 11 mai 2018 - 10:06

Pe surse:

"Conform acelorasi surse, Timisoara va fi legata, prin zboruri de linie, de Paris, de Stuttgart si de Londra. Avioanele vor cobori pe aeroporturile principale."

http://www.opiniatim...m-ul/10/05/2018
1

#727 Useril este offline   funky 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 16 februarie 09

Postat 15 mai 2018 - 13:18

TAROM își dezvoltă portofoliul de rute începând cu 1 iulie. Timișoara-Paris, Timișoara-Stuttgart, Cluj-Paris, Sibiu-Stuttgart, Chișinău-Timișoara și Constanța-Chișinău vor fi cursele inaugurate de TAROM în această vară.

http://aeronews.ro/n...tanta-chisinau/
6

#728 Useril este offline   cristith 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 10 octombrie 16

Postat 25 mai 2018 - 14:55

Numai ce am aflat de la un taximetrist de la o firmă care avea stație în aeroport, că Idolu îi scoate din parcarea principală si vrea să-i mute în parcarea 2.
Asta trebuie să ajungă în presă.
...ăla vrea să rămână în aeroport doar rechinii ăia care probabil îl spaguiesc.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Aceasta postare a fost editata de Florin.B RATT: 25 mai 2018 - 20:11

2

#729 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 17 noiembrie 14

Postat 01 iunie 2018 - 22:50

Noile curse TAROM:

TSR - CDG (marti și sâmbătă)
14.35 - 16.15
17.25 - 21.15

TSR - STR (miercuri, vineri, duminica)
14.50 - 15.35
11.10 - 14.00 (vine de la STR la TSR)

TSR - KIV (luni, miercuri duminica de la KIV/ marti, joi, sambata la KIV)
04.00 - 05.30
23.30 - 01.00 (vine de la KIV la TSR)

Remarci:
Frecventă slabă pe CDG. Merita să încerce ceva mai mult. Fiind vorba de un asemenea hub există multe oportunități de conexiune. Dar vom vedea dacă rezistă.
Chișinău nu are un orar tocmai prielnic dar cred că se bazeză pe cei care vor sa călătorească mai departe pe alte destinații cu alte companii sau cu alte mijloace de transport. Până la urmă suntem punctul de plecare cel mai aproape de... Europa. Iar cei care au treabă în oraș: studenți, muncitori, oameni de afaceri vor alege probabil avionul. Până la Chișinău alte mijloace fac 12-14 ore. Prețurile încep de la 55 de eur, ceea ce este un preț corect.

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 01 iunie 2018 - 23:08

2

#730 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 02 iunie 2018 - 21:50

Date statistice pentru primul trimestru al lui 2018 comparativ cu aceeasi perioada din 2017:

TSR
Pasageri total: 364.944 (355.227) +2,7%
imbarcați: 176.627 (170.299) +3,7%
debarcați: 188.317 (184.928) +1,8%
Mărfuri (incl. poștă): 1.458 t. (955 t.) +52,7%
incărcate: 986 t. (627 t.) +57,3%
descărcate: 472 t. (328 t.) +43,9%

Incepând cu aprilie există o descreștere a numărului de pasageri ceea ce se va vedea în următoarele raportări.
1

#731 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 05 iunie 2018 - 00:50

Au aparut prețurile de porinire pentru noile rute din TSR ale Tarom. Prețurile sunt toate corecte având în vedere ce oferă. Mă gândesc la politica de bagaje care permite fără costuri bagajul la cală, check-in-ul gratuit, masa și băutură (cum sunt ele)
Concurența Lufthansa oferă un drum TSR - CDG - TSR cam de la 200 de eur, numai ca dacă ai nevoie de bagaj mai adaugi 20 de eur dus și alți 20 la întors plus escală inclusă.

TSR - KIV - TSR: 110 eur.
TSR - STR - TSR: 118 eur.
TSR - CDG - TSR: 250 eur.

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 05 iunie 2018 - 00:52

0

#732 Useril este offline   CristiPC 

• Membru activ
  • Postari: 368
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 05 iunie 2018 - 18:35

Daca privim datele traficului de pasageri pe primul trimestru al anului pe toate cele 11 aeroporturi din tara, se vede clar ca cele mai mari cresteri procentuale sunt pe aeroporturile unde s-a investit in ultimii ani:

- Oradea - 239%
- Suceava - 130%
- Craiova - 52%

Mai vedem ca CLJ se distanteaza de TSR atat ca numar de pasageri (558.000 vs. 365.000) cat si ca si crestere a traficului (8% vs. 2.7%). Si uite asa TSR ajunge la un trafic de 63% din cat are CLJ.

E tot mai clar ca TSR are nevoie de acele investitii la terminale noi atat la sosiri cat si la plecari. Habar n-am cat sant de reale si daca exista acele proiecte, pentru ca in afara de vorbele lui idolu la fiecare inceput de an (de vreo 4 ani incoace) nimeni nu stie nimic. Tind sa cred ca de fapt nu exista nici un proiect in derulare, ci doar gargara politica.

Si nu inteleg ce e asa greu sa faci un parteneriat cu ratt pentru un shuttle bus aeroport --> centru --> aeroport cu un program si o frecventa stabilita dupa un studiu al traficului ce il poate face si un elev de liceu daca ii dai datele traficului zilnice de pasageri.

Imagine atasata: Trafic aeroporturi trim I 2017 2018.jpg
2

#733 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 09 iunie 2018 - 20:49

Am remarca unele modificări în jurul aeroportului nostru și anume, în sfârșit, a fost creată o parcare de scurta durată, 1 minut, pentru debarcare la intrarea în sensul giratoriu. Imagine atasata: IMG_6141.JPGImagine postataImagine atasata: IMG_6143.JPGImagine atasata: IMG_6144.JPGImagine atasata: IMG_6145.JPGImagine atasata: IMG_6146.JPGImagine atasata: IMG_6147.JPGImagine atasata: IMG_6148.JPGImagine atasata: IMG_6149.JPGImagine atasata: IMG_6150.JPGImagine postataImagine atasata: IMG_6152.JPG

A fost finalizată si noua parcare exterioară.
Imagine atasata: IMG_6210.PNGImagine postata

Sent from my iPhone using Tapatalk
4

#734 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 09 iunie 2018 - 21:27

era si cazul sa existe asa ceva, daca parcarea taxeaza de la prima secunda
0

#735 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 18 iunie 2018 - 13:45

Dupa o investitie de 300.000 de euro, Aeroportul International Timisoara ofera 200 de noi locuri de parcare

Ne civilizăm. Cel puțin din punct de vedere al condițiilor oferite...

1. S-a construit peron de înbarcare/debarcare rapidă pentru cei care nu vor să intre în parcare. E drept, înainte de a intra propriu-zis în parcare deci e putin de mers dar având în vedere dimensiunile aeroportului nu e mare brânză. Sper să fie zona blocată de gherțoi.
2. S-a facut loc amenajat pentru taximetriști ca ei să nu intre în parcare ci doar să colecteze/debarce oamenii.
3. Sunt 6 automate de parcare si au si posibilitate de plată cu cardul.
4. 6 locuri de parcare pentru autobuze.
5. Abonamente cu tarif mai redus pentru staționare îndelungată.

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 19 iunie 2018 - 01:01

6

#736 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10601
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 18 iunie 2018 - 16:04

Săptămână aceasta, la 4 dimineata am fost la aeroport sa duc pe cineva pentru cursa de Munchen. Cum pentru plata parcării asa dimineata nu era operator uman am mers la automatul de plata, am introdus tichetul, am platit si la barieră, supriza: bariera nu s-a ridicat si pe ecran mi-a spus ca trebuie sa plătesc 5 lei. Am mers din nou la automat, de data asta am lasat tichetul in automat pina am platit din nou 5 lei, am cerut si bon care a fost tiparit pe un carton. Concluzia: automatul are probleme de conceptie si software.
2

#737 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 19 iunie 2018 - 09:43

Duc si aduc pe cineva de la/inspre aeroport ptr cursa de Valencia si nu am intampinat niciodata probleme la tonomat.
Dar cei drept pana nu imi achitam suma, nu scoteam biletul din tonomat.
0

#738 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 19 iunie 2018 - 18:16

Vezi postareaalex_19, la 18 iunie 2018 - 13:45, a spus:

4. 6 locuri de parcare pentru autobuze.

Doamne-ajuta.

RATT pe bune c-ar trebui sa faca pretul biletului 5-10 lei daca vrei sa mergi la aeroport, eventual lasind 2,5 lei pentru cei care coboara inainte (cartier Aeroport, Jumbo etc). Tot as plati cu drag cei 2 euro (!), mai degraba decit sa dau la Uber / taxi vreo 30 de lei (ziua, si doar pina in centru). Este rentabil si daca merg 2 persoane. In perspectiva Timisoara2021 (salut Gygy!), cred ca ar fi mega-util. Deja am avut 3-4 cazuri de turisti "low budget" (prin Couchsurfing) care dadeau din colt in colt la ideea de a plati 8-10 euro pe taxi, fiindca E4 nu merge la orele 4-5 dimineata, cind totusi pleaca zboruri.

A, dar la pachet cu pretul asta, as si avea pretentia sa vina autobuzul din 30 in 30 de minute, chiar si la ore mai mici. Eventual si cu prelungire usoara pina in Piata 700 (poate intoarce tot acolo, prin Paris -> Opera -> 700 -> Marasti), ca sa existe o legatura cu gara nord si prin tramvaiul 1, nu doar troleibuz.
11

#739 Useril este offline   octav1an 

• Membru activ
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 07 martie 15

Postat 19 iunie 2018 - 19:04

+.

La orele mai extreme ar putea sa bage inclusiv parte din microbusurile alea. Eu unul mereu le vad goale, uneori chiar in locatii dubioase de ex pe platoul de la hotel boavista sau ce e ala in complex.
1

#740 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 19 iunie 2018 - 19:12

Din pacate ai drepate. Nu avem o conexiune stabila si cu interval suficient de bun intre Aeroport si oras prin transportul in comun.
Si da culmea este ca in perioada in care nu circula autobuzul, de fel sunt multe zboruri si ar renta (sigur e lume care ar alege trnasportul in comun).
1

Arata acest topic

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou