Extindere pasaj Popa Sapca (finalizat) Constructor: Sylc Cons Trans SRL - din bugetul local
Postat 27 noiembrie 2017 - 12:07
nu imi dau seama cat mai e de lucru la Demetriade ( vremea nu ii ajuta) si in tunelurile pietonale
Postat 28 noiembrie 2017 - 14:10

Citeaza
S-a lucrat de zor în ultimele zile pe șantierul Pasajului Popa Șapcă. Luni, muncitorii firmelor contractate de primărie făceau deja marcajele, pentru ca marți să fie pregătiți să dea drumul circulației auto pe toate benzile. Primarul Nicolae Robu anunță și el „un eveniment important” pentru ziua de marți.
Potrivit unor surse de pe șantier, muncitorii au pregătit totul pentru ca primarul Nicolae Robu să poată deschide circulația pe patru benzi. Potrivit lui Robu, ploile din ultima perioadă au stricat puțin planurile de deschidere a traficului, dar „nu mai sunt multe de făcut”.
Lucrările nu sunt finalizate însă pe Popa Șapcă. Abia la primăvară va fi turnat stratul final de asfalt, urmând ca tot atunci să fie făcute și finisajele. Mai mult, primarul Nicolae Robu spunea zilele trecute că str. Demetriade rămâne închisă, la fel ca și benzile dedicate din pasaj, cele care permit virajul la stânga, respectiv la dreapta.
http://www.tion.ro/s...imavara/1942997
Postat 28 noiembrie 2017 - 15:39

de ce fras trebuie 4 benzi ? ca oricum circulatia e gatuita la Pct Cardinale la giratoriu ...
Postat 28 noiembrie 2017 - 17:14
Elphax, la 28 noiembrie 2017 - 15:39, a spus:

de ce fras trebuie 4 benzi ? ca oricum circulatia e gatuita la Pct Cardinale la giratoriu ...
Am fost acolo astazi in jur de ora 10 si erau deschise doar 2 benzi la ora aia.
Ei bine, cu 2 benzi, coada spre punctele cardinale era pana in sensul giratoriu de la mall.
Deci, da trebuie 4 benzi. Altfel ar fi vesnic coada de 1 km.
Postat 28 noiembrie 2017 - 23:41

28 noiembrie:
Postat 29 noiembrie 2017 - 12:29
Elphax, la 28 noiembrie 2017 - 15:39, a spus:

Mda, buna asta, de ce fras trebuie 4 benzi, ce sa raspunzi la chestia asta? Eu zic ca pe 4 benzi trec de vreo 2 ori mai multe masini ca pe 2 benzi, cu conditia bineinteles ca sa aibe unde merge ca daca se blocheaza nu mai trec:)
Postat 29 noiembrie 2017 - 13:29
Postat 29 noiembrie 2017 - 13:35
De hopul de la intersectia cu Demetriade nici nu mai vorbesc, am simtit ca decolez desi nu aveam deloc viteza. Nu inteleg cum de s-a proiectat intersectia asa.
Postat 29 noiembrie 2017 - 13:45
sbogdan, la 29 noiembrie 2017 - 13:29, a spus:
Sa nu zic de aia care cum spui, au verde, merg cu 30 km/h, vede cu 10 m inainte de semafor ca se face galben, o calca, trece la limita si ramai ca prostu in spate si stai la rosu, cand puteai sa treci. Doamne, nu-mi ajung blestemele de pe planeta asta sa le arunc asupra celor de genu asta.
Postat 29 noiembrie 2017 - 14:53
Presupunem ca omul care face vreo stangacie este: 1. dusmanul nostru, un nesimtit abject care nu are alta treaba decat sa ne puna bete in roate; 2. un prost care mai bine ar sta acasa, ca nu am io timp pentru toti tampitii.
Omitem sa ne gandim ca fiecare are grijile lui, probelemele lui, poate e neatent, poate e incurcat de ceva. Poate ati observat ca prin "alte parti", pe care le admiram de multe ori pentru civilizatie, se ingaduie oamenii mai mult intre ei.
Postat 29 noiembrie 2017 - 15:05
Postat 03 decembrie 2017 - 04:22
Rampa/panta de pe partea cu magazinul este dovada neputintei proiectantilor. Orice problema se rezolva printr-un design bun. Aici nu e cazul. Risc, fac un pariu ca atunci cand ninge( pasajul asta nu are sistem de degivrare) cei opriti sub pasaj( din n motive) nu vor putea urca rampa fara lanturi. Puteau sa coboare si str. Demetriade putin, astfel erau scutiti soferii de goluri in stomac la trecerea prin pasaj. Doar ca asta costa bani, si mai mult decat atat, pricepere.
Inteleg ca pasajele sunt niste constructii utilitare, doar ca...toate constructiile sunt, altfel se numesc monumente, arta. Cladirile de locuinte, spitalele si scolile, toate sunt cladiri utilitare si totusi cand vine vorba de ele se incearca un aspect care atrage ochiul, il invita sa stea putin, sa descopere frumosul. Ori prin pasajul asta abia astepti sa treci si nici macar cu coltul ochiului nu prinzi vreun detaliu. Burlane exterioare?
Orasul nostru este un oras frumos tocmai datorita tesutului urban, tesut care a fost puternic afectat de comunisti iar acum pare ca se continua pe aceeasi linie rece, moarta, de beton, fier si farba, lipsite de orice emotie. Chiar atat de plictisiti suntem?! Asta e viitorul? Vom impodobi orasul cu neputinta.
La fel ca multe altele probabil si constructiile arata ca noi, facute dupa obiceiul si mentalitatea noastra.
Pasajul asta e chiar mai urat decat cel de pe Circumvalatiunii.
Aceasta postare a fost editata de lionking: 03 decembrie 2017 - 04:23
Postat 03 decembrie 2017 - 13:35

Postat 03 decembrie 2017 - 14:54

Deci ce se vede aici, pare atat de amatoresc, ca de doare mintea...
Postat 03 decembrie 2017 - 15:28
Aceasta postare a fost editata de The Mechanic: 03 decembrie 2017 - 15:28
Postat 03 decembrie 2017 - 15:36

Cit despre iarna, in anii trecuti am vazut interventii cu solutie de clorura de calciu la pasaje la prima alarma de temperaturi negative cind carosabilul era umed.