lionking, la 11 noiembrie 2017 - 05:39, a spus:
Salutare tuturor. Am decis ca e momentul sa intru in discutie si nu doar sa urmaresc anonim forumul.
Am cateva intrebari legate de pasajul asta.
Sper sa nu fiu inteles gresit, dar pentru ce doamne iarta-ma i-au pus numele de pasajul jiul cand se afla pe Circumvalatiunii? Stiu ca asa era si inainte dar cred ca e complet gresit. Podul jiul care va fi construit in continuarea strazii cu acelasi nume confirma logica, orice pod sau pasaj poarta numele strazii pe care este amplasat sau primeste un nume diferit pentru ca...n motive. Dar aici nu inteleg logica, plus ca arata foarte urat tot proiectul, in special literele adaugate recent. Pare ca romanii nu au nicio treaba cu estetica si e de interes doar functionalitatea.
Da, un prim mesaj cam negativ si pesimist dar nu sunt deloc asa, dimpotriva, doar ca m-am cam saturat sa vad neputinta romanului. Da, stiu, roman sunt si eu.
Bine? v-am gasit.

Ai perfecta dreptate! Si eu scriu despre astfel de aspecte de ani de zile, fie despre chestiuni estetice, fie despre atribuirea unor denumiri fara nici o logica unor locatii sau unor obiective...(printre altele denumirea statiei de vaporase de la Solventu - din dreptul strazii Vulturilor - cu numele Constantin Brancoveanu....un nume picat ca din cer in acea locatie....insa sunt cu zecile astfel de denumiri fara nici o logica)...
Elphax, la 11 noiembrie 2017 - 06:55, a spus:
A doua : pasajul Circumvalatiunii va fi altul. Nu pot sa îți zic exact ca e secret. Dar va fi facut pentru a evita semafoarele și aglomerația dintre Kaufland si Mall. Va fi lung de mai multe sute de metri
Pasajul Jiul este la capatul Bv. Circumvalatiunii si nu la capatul strazii Jiul care merge pana in Republicii si atat...
Apoi viitoarele pasaje de pe Circumvalatiunii vor fi doua pana in Tororntalului...Unul la Brediceanu-Bogdanestilor si unul la Gh. Lazar. Cel putin asa este prevazut in momentul de fata si care pasaje vor trebui sa aibe nume diferite decat pasajele Circumvalatiunii...