STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#1441 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 07 septembrie 2017 - 23:39

Vezi postareaDoppler, la 07 septembrie 2017 - 23:30, a spus:

Eu nu as fi rezistat in coloana, traficul asta ma scoate din sarite.

Sper sa nu ajungi in Anglia atunci !!!
0

#1442 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 08 septembrie 2017 - 08:26

:up:

celui de CJ ii era cam greu sa se strecoare printre autoturisme. Dra probabil ii placea compania lui sau nah e incepatoare inca. oricum pe acea portiune nu ai loc printre masini. sa o iei pe linia de tramvai esti bizon 100% cu orice misjloc de transport.

Acum asta cu statul in trafic pe vremea asta sa zicem ca e cat de cat ok. dar ganditiva cum e la 35+ C cand stai in coloana cu jeaca pe tine.
0

#1443 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 08 septembrie 2017 - 10:52

@ FerraryTM, cum este în Anglia?
Tot așa multe semafoare sunt? Sau mai multe sensuri giratorii?
0

#1444 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 09 septembrie 2017 - 20:55

Vezi postareaMHN, la 08 septembrie 2017 - 10:52, a spus:

Tot așa multe semafoare sunt? Sau mai multe sensuri giratorii?

Aici sunt foarte multe semafoare, sunt semafoare si unde nu trebuie sa fie, sunt semafoare la treceri de pietonii unde pe acolo se trece foarte rar.

In Anglia multi Imagine postatasoferii nu au treaba cu condusul, adica sunt multi soferi care merg sub limita de viteza iar acest lucru duce la ingreunarea traficului atat in oras cat si pe autostrazii.

Aici pe autostrazi viteza legala este de 70mph(112km/h) iar multi soferi merg pe ultima banda chiar daca ei merg cu 60, 65 mph si stau acolo ca iti vine sa ii omori, dar din pacate aici in Anglia legea nu iti permite sa dai blituri, claxonezi sau sa stai prea aproape de cel din fata, se spune ca daca faci aceste lucruri conduci agresiv.

Chiar saptamana asta (Luni) am fost reclamat de catre-o baba la firma unde lucrez precum ca eu am condus foarte agresiv si ca am speriat-o, poate am mers prea aproape de ea, dar ea mergea cu 60mph pe cand pe autostrada limita era de 70mph, cred ca daca era in Romania sigur era blituita si claxonata.
1

#1445 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 09 septembrie 2017 - 21:25

Eu nu dau blitzuri, aplic pedeapsa cea mai crunta pentru adormiti/nesimtiti/idioti: ii depasesc pè dreapta. Nu poate fi frustrare mai mare pentru cel care are impresia ca poate sa dirijeze traficul. Oricum 90% dintre cei depasiti pe dreapta dupa aceea isi aduc aminte ca trebuie sa treaca pe banda 1.
1

#1446 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 09 septembrie 2017 - 21:29

Vezi postareaDoppler, la 09 septembrie 2017 - 21:25, a spus:

ii depasesc pè dreapta.

Regula pentru ai da de inteles ca vrei sa il depasesti este sa pui semnalizare stanga (in cazul meu dreapta) dar prea putinii inteleg aceasta regula.
2

#1447 Useril este offline   Tesla 

• Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 305
  • Inregistrat: 24 august 16

Postat 09 septembrie 2017 - 22:19

Vezi postareaDoppler, la 09 septembrie 2017 - 21:25, a spus:

Eu nu dau blitzuri, aplic pedeapsa cea mai crunta pentru adormiti/nesimtiti/idioti: ii depasesc pè dreapta. Nu poate fi frustrare mai mare pentru cel care are impresia ca poate sa dirijeze traficul. Oricum 90% dintre cei depasiti pe dreapta dupa aceea isi aduc aminte ca trebuie sa treaca pe banda 1.

Riscul unei asemenea manevre e foarte mare. Îți recomand să nu mai folosești manevra asta. Pe autostradă ești întotdeauna obișnuit să te uiți în oglinda din stânga. E riscul, atunci când cineva se află în devansare pe B2 să se răzgândească și să se redreseze pe B1 fără să se mai asigure.

Scenariu: în fața ta e o mașină care circulă cu 120km/h, tu vii în spatele lui cu 130km/h și schimbi banda pentru devansare -> B2, mașina din spate accelerează la 135km/h și te redresezi pe B1 fără să te mai asiguri. Între timp cineva vine din spatele tău cu 150km/h și nervos că nu îl depășești pe cel din față o ia repede pe B1 să te ocoloească. Tu fără să te mai asiguri intri direct în el.

Soluția pentru asemenea bizoni e să tragi puțin stânga, să fii sigur că te vede și să semnalizezi, dar fără să stai fix în spatele lui, fiindcă poate să frâneze și intri direct în el. Rareori se întâmplă ca cel din față să nu se redreseze.

Nu uita, pui în pericol și viața celorlalți, nu numai a ta, iar la vitezele de pe autostradă, consecințele pot fi mortale.

#1448 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 09 septembrie 2017 - 22:41

Si eu stau in sudul Angliei,si diferenta e ca in Romania vad o gramada de accidente,saptamanal in jud Tm ,morti raniti,aici ai gafat odata platesti si amenda si la rca se simte,a doua oara adio permis nu iti mai trebuie,decat sa sufli in iaurt......legile sunt mai stricte si de aia nu te joci.

Aceasta postare a fost editata de brioti: 09 septembrie 2017 - 22:41

2

#1449 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 09 septembrie 2017 - 23:58

Vezi postareaMHN, la 08 septembrie 2017 - 10:52, a spus:

Sau mai multe sensuri giratorii?

Am uitat sa scriu despre sensurile giratorii : Da sunt si sunt la fel de multe ca si semafoarele daca e o intersesctie de minim trei strazi acolo este sens giratoriu, in unele cazuri sunt chiar desenate pe jos dar ai si semnele de sens giratoriu.

Vezi postareabrioti, la 09 septembrie 2017 - 22:41, a spus:

Si eu stau in sudul Angliei,si diferenta e ca in Romania vad o gramada de accidente,saptamanal in jud Tm ,morti raniti,aici ai gafat odata platesti si amenda si la rca se simte,a doua oara adio permis nu iti mai trebuie,decat sa sufli in iaurt......legile sunt mai stricte si de aia nu te joci.

Da legile sunt foarte stricte, aici la 12 puncte poti sa uiti permisul pentru urmatorul an, RCA-ul e deasemenea foarte scump (aici deja depinde si de zona, de oras, unde ti masina, cat de veche este masina) eu de exemplu la masina mea din 2008 motor de 2.0 platesc 925 de lire pe an dar stau in cel mai periculos oras ca numar de accidente din Anglia (Birmingham) asemenea taxa de drum trebuie platita si daca iti ti masina pe o strada, chiar daca nu o folosesti masina, trebuie sa ai platita taxa de drum.
1

#1450 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 10 septembrie 2017 - 12:13

Stiti care este culmea? Desi in DE nu sunt limite de viteze pe AS, statistic numarul de accidente produse din cauza vitezei excesive sunt muuult mai mici decat in alte tari, unde este limita. Si asta are si o logica.

Pentru cei care au circulat pe AS in DE, mai ales in zonele mai putin de transit, stiu clar, egal ce masina ai, cu ce viteza te deplasezi, intodeauna tii dreapta, si depasesti si schimbi banda dupa nevoie si progresiv. Problema o reprezinta insa, exact soferii din tari precum: Anglia, Franta, Olanda, care sunt obisnuiti cu limite stupide de 110km/h, si care mai mult incurca decat sa ajute. Cand ai o AS cu 50 de masini care merg cu cel putin 130 km/h, si ai unul care merge si schimba benzi cu 110 km/h, e un pericol public. Acel unul merge prea incet ca sa se deplaseze pe B2, dar prea tare ca sa ramana constant pe B1. Si atunci ce se intampla? Dupa fiecare tir, schimba banda, si blocheaza B2. Astfel se formeaza si blocaje. Astfel de fenomene se pot intalnii foarte des in NRW, in preajma granitei cu Olanda, si mai ales in Rheinland-Pfalz si Baden Würtenberg in preajma granitei cu Luxembourg si Franta.

Cele mai dese accidente pe AS, se datoreaza tirurilor. Ghiciti cam din ce tari sunt majoritatea soferiilor implicati in accidente, si care sunt cauzele... :machine-gun: :Facepalm_emote_gif:
4

#1451 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 septembrie 2017 - 12:24

Exact! Moda cu depasitul camioanelor cu 110 km/h de catre masini potente dar a caror soferii sunt praf, incepe sa afecteze circulatia si prin Ungaria, Austria, Croatia (asta din observatii proprii) Daca au depasit un camion si la 1 km mai e unul, nu trec nici de-al dracului pe banda intai, asa ca am ajuns si eu sa-i depasesc pe banda intai cum spunea Doppler, acolo unde nu exista regula germana de "rechts überholen" (depsire prin dreapta). Bineinteles ca ma asigur la orice manevra.
0

#1452 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 10 septembrie 2017 - 21:59

4

#1453 Userul este online   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 830
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 11 septembrie 2017 - 12:58

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 10 septembrie 2017 - 12:24, a spus:

Exact! Moda cu depasitul camioanelor cu 110 km/h de catre masini potente dar a caror soferii sunt praf, incepe sa afecteze circulatia si prin Ungaria, Austria, Croatia (asta din observatii proprii) Daca au depasit un camion si la 1 km mai e unul, nu trec nici de-al dracului pe banda intai, asa ca am ajuns si eu sa-i depasesc pe banda intai cum spunea Doppler, acolo unde nu exista regula germana de "rechts überholen" (depsire prin dreapta). Bineinteles ca ma asigur la orice manevra.

Ca sa nu mai aducem Romania in discutie. A1 si A2 sunt pline de oameni care merg cu 90 (poate si mai putin) pe Banda 2. Problema la noi e ca in unele cazuri nici blitul, nici devansatul, nici claxonul nu ii invata sau ii da la o parte.
Am patit la intoarcerea din concediu de la mare, sa prins si pe A2 si pe A1 soferi care nu s-au dat de pe banda 2 nici in ruptul capului (desi circulau mult sub viteza legala). Ar trebui mai multe controale si legi mai stricte/aspre.
0

#1454 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2017 - 21:40

Se va rezolva doar atunci cand vor incepe sa dea amenzi si pentru circulatul cu viteza prea mica fara nicio justificare.
2

#1455 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 12 septembrie 2017 - 08:17

Vezi postareatm87blo, la 11 septembrie 2017 - 12:58, a spus:

Ca sa nu mai aducem Romania in discutie. A1 si A2 sunt pline de oameni care merg cu 90 (poate si mai putin) pe Banda 2. Problema la noi e ca in unele cazuri nici blitul, nici devansatul, nici claxonul nu ii invata sau ii da la o parte.
Am patit la intoarcerea din concediu de la mare, sa prins si pe A2 si pe A1 soferi care nu s-au dat de pe banda 2 nici in ruptul capului (desi circulau mult sub viteza legala). Ar trebui mai multe controale si legi mai stricte/aspre.

Nu se poate generaliza in sensul asta, mai degraba majoritatea respecta regulile. Daca privim inapoi la perioada cand abia se deschisese A1 pe portiunea Deva - Sibiu, atunci da, existau foarte multi soferi confuzi, neobisnuiti cu regulile de circulatie pe autostrada, obisnuiti sa stea doar pe banda 2, speriati de vitezele cu care se circula. De atunci lucrurile s-au shimbat mult si se schimba in continuare. Soferii au inceput sa se obisnuiasca, s-a mai cizelat traficul pe autostrada. Nici bizonii nu mai sunt chiar atat de bizoni. Trendul general este de normalizare a traficului de autostrada dar bineinteles ca mai exista si exceptii. Totusi, tinand cont ca fenomenul "autostrada" este atat de recent pentru soferii romani, este totusi o evolutie rapida fata de tari unde se circula regulat pe autostrada de mai bine de 50 ani incoace.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 12 septembrie 2017 - 08:17

#1456 Userul este online   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 830
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 12 septembrie 2017 - 10:08

De acord @radutm, dar miciile excepti deobicei cauzeaza accidentele despre care tot auzim la stiri. Chiar ieri, postase un sofer de TIR pe grupul de info trafic timis de pe facebook, cum s-a trezit, el pe rampa de intrare de pe autostrada cu un domn mai in varsta cu polo. Da, ai sa ghicesci, tot soferul cu polo a fost nervos si si-a continuat drumul. Intrebarea este cum a ajuns acolo.
Imagine atasata: 21706109_10207648822657578_86674038_o.jpg

Aceasta postare a fost editata de tm87blo: 12 septembrie 2017 - 10:11

3

#1457 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 12 septembrie 2017 - 13:42

Probabil ca a ratat ieșirea si s-a gândit sa iasă la intrare, sa nu mai meargă pana la următoarea ieșire

Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#1458 Useril este offline   udar 

• Membru activ
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 06 august 11

Postat 15 septembrie 2017 - 21:42

O mica schimbare in intersectia frigului cu demetriade
Cand se va merge catre Linde pe demetriade cred ca va fi verde tot timpul cand ajungi in intersectie, ceea ce va fi foarte ok

Imagine postata

Aici se vine de pe frigului

Imagine postata

Aici se vine de pe demetriade
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de udar: 15 septembrie 2017 - 21:51

0

#1459 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 septembrie 2017 - 21:50

Eu le vad pe toate rasturnate...
0

#1460 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 15 septembrie 2017 - 21:58

Azi dimineata am vazut ceva linii pe jos in intersectie si chiar ma intrebam ce vor sa faca. Nu mi-am dat seama din goana masinii...
Dupa-masa am vazut ca au pus o delimitare intre cele doua benzi pe Demetriade spre Linde, cred eu pentru a avea verde tot timpul. Un lucru bun.
Ce ar mai putea sa faca e sa puna pentru banda 1 pe Demetriade spre Frigului OBLIGATORIU DREAPTA. Inca sunt multi care stau pe banda 1 si merg inainte, chiar daca acolo coada este muuult mai mare decat pe banda 2.
0

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou