mile, la 11 iunie 2017 - 20:56, a spus:
Mie-mi place cum se vad cablurile de pe stalpi...
Acum in mod serios, se vor schimba mult toate perspectivele din oras...Vom putea arata cu degetul directiile de urmat pentru IM, pentru ISHO, si cate or mai veni...
@radutm
Imi place ca te preocupa si pui accent pe schimbarea perspectivelor adata cu ridicarea noilor constructii...
Din aceste motive insist mereu si eu ca obiectivele de interes comun ale primariei n-ar trebui ridicate la intamplare, in orice locatie cu teren disponibil ci in anumite locatii alese unde aceste obiective ar creste in valoare prin expunerea lor vizuala in mod inteligent...
Am in vedere noua sala polivalenta, am in vedere un eventual centru de natatie, am in vedere in nou sediu al primariei construit special in acest sens si altele care or veni in timp...
In cazul cladirilor publice sunt de acord ca trebuie sa proiecteze importanta statului si sa indeplineasca functiunea comunitara. Orice cladire de institutie, fie ea si sportiva, facuta din bani publici, care prin natura ei este menita sa ofere un bun public, trebuie atent planificata si incadrata in spatiu astfel incat sa imbunatateasca urbanistica localitatii. O logica strict utilitara poate avea efecte negative pe termen lung.
In ceea ce priveste "skyline-ul" timisorean, se vede ca suntem in plin proces de transformare, cu o zona de business adiacenta centrului istoric, ceea ce va schimba mult peisajul traditional al orasului, asa cum il stim. E bine? E rau? E greu de dat un raspuns defintiv deocamdata, mai ales ca pe tema asta s-a discutat mult prea putin in spatiul public.
Noul centru de business ce se prefigureaza aici va afecta inevitabil atmosfera baroca a centrului. Spre exemplu, nu e clar daca, privind dinspre Catedrala spre Piata Operei, vom mai avea parte de imaginea pe care o stim, cu simbolurile orasului dominante, sau pe fundal se vor vedea diferite cladirile din sticla stralucitoare "rasarind" in spate. Avem nevoie si de ele, insa pe langa avantajele economice evidente, in alte privinte pot aduce daune colaterale.