STP Timișoara Forum: Transport animale in vehicule RATT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Transport animale in vehicule RATT

#21 Useril este offline   marius 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 10 aprilie 09

Postat 14 aprilie 2009 - 19:49

Daca s-ar putea cu lesa si botnita l-as duce si eu, dar nu vreau sa risc o amenda de la vreun controlor.
0

#22 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 14 aprilie 2009 - 22:55

Marius, daca n-ai auzit in viata ta de vreo amenda pentru asa ceva, cunoscutii tai nu au auzit, noi nu am auzit .. care crezi ca sunt sansele sa se intample? Mai ales daca iesi la plimbare seara, cand nu mai sunt asa dese controalele (spre 0) .. :04:
0

#23 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 14 aprilie 2009 - 23:22

Cel mai bine ar fi sa ii faci si lui un bilet, sau daca il plimbi zilnic sa ii faci un abonament :04:
0

#24 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 21 aprilie 2009 - 21:55

RATT-ul sa invete de la Braicar si Transurb. La Braicar si Transurb e voie sa transporti animale vii cu autobuzul, tramvaiul sau troleul, cu conditia sa ai carnetul de sanatate al animalutului cu tine.
Iar la maxi-taxi e voie sa transporti animale si nu cer nici macar carnetul de sanatate si nici nu te taxeaza pe ele.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 21 aprilie 2009 - 21:55

0

#25 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30207
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 21 aprilie 2009 - 22:01

Vezi postareaGeorge1000, la 21 Apr 2009, 22:55, a spus:

Iar la maxi-taxi e voie sa transporti animale si nu cer nici macar carnetul de sanatate si nici nu te taxeaza pe ele.

Sincer, nu stiu ce e de invatat de aici. Poate cum sa nu procedam. <_< (sa stau inghesuit intr-un microbuz cu un caine care imi respira in ceafa)
0

#26 Useril este offline   George1000 

• Membru activ

Postat 24 aprilie 2009 - 01:52

Pai voi nu aveti maxi deci nu e cazul. Dar la autobuze trolee si tramvaie se poate sa lasati calatorii sa se urce cu animalutul cu 2 conditii esentiale:
1. Carnet de sanatate a animalului asupra lui
2. Sa nu se urce in autovehiculele aglomerate atunci cand are animalutul cu el si sa nu incomodeze pe ceilalti.
0

#27 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 aprilie 2009 - 08:17

....plus botnita si lesa, obligatoriu.
0

#28 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 24 aprilie 2009 - 11:59

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 24 Apr 2009, 08:17, a spus:

....plus botnita si lesa, obligatoriu.

Dar botnita la caini mari, ca eu nu vad un pudel sau un caine de talie mica cu botnita.Si in plus, cei care au caini mari, nu cred ca vor urca cu ei in mijloacele de transport ;)
0

#29 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 24 aprilie 2009 - 12:04

Vezi postareaalecs, la 24 Apr 2009, 12:59, a spus:

Si in plus, cei care au caini mari, nu cred ca vor urca cu ei in mijloacele de transport ;)

Ei nu. Urca intetionat cu el. Dar daca urca cu el, urca in al 2 vagon in spate.
0

#30 Useril este offline   caius 

• Membru senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 825
  • Inregistrat: 23 mai 08
  • Locatia:Timişoara

Postat 24 aprilie 2009 - 12:44

Si, in cazul autobuzelor si firobuzelor? ;) Alea nu au remorca ;)
0

#31 Useril este offline   George1000 

• Membru activ

Postat 24 aprilie 2009 - 22:31

Florine, eu as fi de acord sa aibe voie si cu lesa si botnita, animalele. Si in plus ar fi o sursdsa de bani si pentru ratt de ex ca in abonamente, stapanii sa isi treaca si patrupedele si abonamentul in cazul acesta ar fi un picut mai scump. sau sa plateasca si bilet. Principalul meu punct de vedre, faceti ce vreti cum vreti, gasiti o solutie, sfatuiti-va cu primaria, dar sa aiba voie si cainii si pisicutele. Doar ele, celelalte animale sunt de acord ca nu, oricum cei care isi transporta animalele cu transportul in comun sunt stapanii de caini in general. Pisici cam rar. Doar cand le duc la veterinar. A si ce te faci daca un stapan de caine sta intr-un cartier marginas de ANL-uri sa spunem intr-un capat al orasului, cartierul separat de oras printr-un camp, asa cum se intampla sa fie la noi ANL Lacul Dulce, sau la GL cart Bazinul Nou, nu stiu daca TM are la fel., Sunt vreo 2-3 km de camp intre cartier si oras. Transport e, dar daca cainele se imbolnaveste cum il duci la doctor? pe jos ca RATT-ul nu iti da voie?
Nu mi se pare prea corect. Poate stapanul are pensie micuta si nu isi permite si veterinar si taxi.
Sper ca RATT sa rezolve aceste inconveniente.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 24 aprilie 2009 - 22:35

0

#32 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 25 aprilie 2009 - 12:45

George.. faza cu abonametul si cainii... oare cati crezi ca si-ar trece caini acolo :unsure: (cu respect pentru exceptii). Fii serios, suntem in Romania.
Si la noi nu este cazul acela cu ANL- urile.
Eu zic sa nu complicam lucrurile, sa fie permis transportul animalelor, atata timp cat nu stanjenesc calatorii, si daca se poate numai in vagonul spate.
0

#33 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 aprilie 2009 - 17:36

Vezi postareaGeorge1000, la 24 Apr 2009, 23:31, a spus:

daca cainele se imbolnaveste cum il duci la doctor? pe jos ca RATT-ul nu iti da voie?
Sper ca RATT sa rezolve aceste inconveniente.

George, in state civilizate exista ambulante pentru animale, chiar si unele cabinete ale veterinarilor ofera acest serviciu, deci nu firma de transport local trebuie sa rezolve aceste probleme.
0

#34 Useril este offline   marius 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 10 aprilie 09

Postat 26 aprilie 2009 - 07:08

Si in Timisoara sunt multi veterinari care au servicii la domiciliu, de ce zici de parca e ceva iesit din comun? Costa 30 Ron sa vina un veterinar la tine acasa, ti se pare normal sa platesti atata daca cainele tau e cuminte si ar putea la fel de bine sa mearga cu RATT? E destul de simpla problema:

- In mijloace de transport care nu sunt supra-aglomerate.
- Botnita pentru caini mari + lesa.
- Lesa pentru cainii mici.
- Carnet de sanatate.

Nici bilet pentru catel nu mi se pare o idee rea. Eu as prefera sa dau 10 mii de lei pentru o calatorie de caine decat sa risc 200 RON amenda. Sau RATT nu are nevoie de bani? Daca e vorba de igiena, cred ca boschetarii care circula cu bilete (sa prespunem ca exista) miros mai rau decat majoritatea cainilor.

Aceasta postare a fost editata de marius: 26 aprilie 2009 - 07:10

0

#35 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 aprilie 2009 - 09:02

Pt. domnul Florin, sugerez sa schimbati titlul topicului, in Transportul animalelor in mijloacele de transport!
0

#36 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 26 aprilie 2009 - 19:58

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 25 Apr 2009, 17:36, a spus:

George, in state civilizate exista ambulante pentru animale, chiar si unele cabinete ale veterinarilor ofera acest serviciu, deci nu firma de transport local trebuie sa rezolve aceste probleme.

Dar sa nu uitam ca NU suntem intr-un stat civilizat, ci in romania :blink:
0

#37 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 aprilie 2009 - 20:31

Cum am putea uita chestia asta? Vorba aia: ne ocupa tot timpul :blink:
0

#38 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 24 iulie 2009 - 22:03

Atenţie, căţeii n-au voie cu tramaviul şi nu pot face baie oriunde!

Mai mulţi timişoreni au fost amendaţi de poliţiştii comunitari în ultima perioadă pentru că şi-au urcat patrupedele în mijloacele de transport în comun sau pentru că i-au lăsat pe câini să se îmbăieze în voie, chiar şi în lacul amenajat la Parcul Uzinei.
Unii proprietari de patrupede nu cunosc prea bine legislaţia, nu ştiu ce îi paşte atunci când îşi scot căţeii la plimbare pe domeniul public, iar altora nu prea le pasă, deşi sunt vânaţi de agenţii comunitari.

Hotărârea de Consiliu Local 371 din 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, modificată prin HCL 206 din 2009, cuprinde mai multe prevederi legate de animalele de companie. Deţinătorii animalelor riscă amenzi de la 800 la 2.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare, circulaţia liberă, atât ziua cât şi noaptea, a câinilor, în curţile de folosinţă comună, fără acordul tuturor locatarilor, necurăţarea dejecţiilor patrupedelor de pe domeniul public, plimbarea animalelor fără lesă, respectiv fără lesă şi botniţă, în cazul câinilor agresivi. În plus, hotărârea prevede sancţiuni de la 200 la 500 de lei pentru “transportul de animale vii şi păsări cu mijloacele de transport în comun”.
De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Comunitare atrag atenţia că Legea 24 din 2007 spune că “îmbăierea câinilor şi a altor animale în afară spaţiilor amenajate se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei”. Desigur, fiecare proprietar înţelege ce vrea prin “spaţiu amenajat”. De exemplu, Sergiu B, a fost amendat cu 200 de lei pentru că şi-a îmbăiat câinele de talie mare în lacul amenajat în Parcul Uzinei, deşi ştia că nu are voie să facă acest lucru. O altă tânără, Karina K., va trebui să scoată din buzunar 200 de lei pentru că a urcat cu câinele în tramvai.

@caius: se pare ca nu il vei mai putea plimba pe catelul tau cu tramvaiul.
0

#39 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 25 iulie 2009 - 01:45

De când are Miliţia Comunitară atribuţii de control în vehiculele R.A.T.T.? Că dacă are, nu înţeleg de ce toţi cerşetorii urcă şi poluează fizic şi fonic vehiculele fără să le facă nimeni nimic (vorbesc de autorităţi, nu de vreun călător mai zelos).
0

Arata acest topic

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi