Doppler, la 04 martie 2017 - 13:58, a spus:
Am ajuns sa testez sistemul la Auchan Calea Sagului pt ca m-am asezat la casa cu coada mai mica. "Casierii" scapa de raspunderea manipularii banilor si evident in viitor o sa aiba salariu mai mic decit in prezent, totusi economia nu o vad pentru ca sint "instructori" la automatele de plata si "gardieni".
Poate imi explica cineva de ce la casa de marcat trebuie casier sef pentru anularea unui produs atit timp cit casierii pot sa nu scaneze un produs pt un complice?
Nu cred ca au salarii prea mari ca sa aiba de unde sa scada. Nu la salarii vor umbla ci la nr de angjati.
La noi acum e la stadiul de implementare.
Am avut ocazia sa folosesc cateva luni un astfel de sistem intr-o tara unde exista de mult timp. Atat doar ca acolo s-a ajuns la faza in care tu faceai tot (scanat, cantarit etc). In tot magazinul (cam cat Carrefour din Bega) nu am vazut mai mult de 2-3 oameni, dintre care unul statea in zona automatelor in cazul in care nu se descurca cineva.
Florin.B RATT, la 04 martie 2017 - 13:59, a spus:

...doar ca din pacate benzile caselor cu plata la automat, sunt foarte scurte, deci dedicate celor ce au cosul nu prea plin.
Per-total, pentru client e fix-pix, nu scade nimic, nici timpul la casa nici cel de plata. Practic, eu ca si client, pierd timp, nicidecum nu castig si ce castiga ei nu ma intereseaza (castigurile lor fiind deja fabuloase), doar daca as vedea asta in pretul la raft.
Nu stiu daca e chiar asa in zilele aglomerate.
Am avut ocazia sa testez asta ieri, sambata dupa-masa spre seara cand era plin de oameni.
Atat eu cat si prietena mea eram cu cosuri mari. Ea nu suporta automatele astea asa ca s-a pus la o casa clasica. Eu mare fan am mers aici. Imediat dupa ce m-am pus la rand deja ajungeam sa pun produse pe banda. E adevarat ca pt cumparaturi multe e nasol, dar m-am descurcat, puneam pe cum scana. Apoi am mers repede, am platit si aia a fost. Apoi am mai stat vreo 5-10 min sa o astept si pe ea, coada mare, putine case clasice deschise.
dAImon, la 05 martie 2017 - 22:34, a spus:
Eu am vazut la Auchan in Iulius Mall, la ore de varf. Unele automate inghetate, etc.
Am vazut si eu asta, e de inteles, abia acum se pun la punct, corecteaza erorile.
Dupa cum vedeti sunt putin (mai mult) in favoarea sistemelor de self check-out, cu atat mai mult daca nu mai depinzi deloc de casier, sa faci singur tot, desi la inceput eram a naibii de reticent la asa ceva.
In Seattle, Amazon testeaza un sistem si mai fain (no check-out). Te duci in magazin, scanezi cu telefonul printr-o aplicatie a lor produsele pe care doresti sa le cumperi si pleci. Dupa ce ai iesit din magazin iti ia automat banii din cont (momentan din contul de Amazon). Produsele, dupa ce le scanezi, le baga intr-un cos virtual (ca si cand pui produse in cos pe emag), daca te razgandesti le stergi etc. Din pacate momentan e valabil doar pentru angajatii lor si beta-testeri, in cateva luni ar trebui sa ii dea drumul pt toti. Abia astept sa il incerc

Aceasta postare a fost editata de RB93: 05 martie 2017 - 23:37