STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#941 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16
  • Sexul:masculin

Postat 25 octombrie 2016 - 10:28

Nu pot sa spun cat fac... ar insemna sa ma auto-incriminez. :D

O sa-ti spun cand traversez orasul la ora 8... asta va fi relevant. La 7 (cum am mers in ultimele saptamani) scot niste timpi... sa zicem, buni. Azi-dimineata nu a fost o exceptie.

Aceasta postare a fost editata de MNU: 25 octombrie 2016 - 10:29

#942 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30207
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 25 octombrie 2016 - 10:49

Maniu pe galben intermitent, la fel si la Ciclop\Fabrica de Bere. Azi dimineata circulatia a fost lejera ca de obicei luni. Sa vedem maine.
Desigur, la Maria am stat degeaba, nu a trecut nici dracu'.
0

#943 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 25 octombrie 2016 - 13:47

Si la Posta Mare erau pe intermitent azi-dimineata, dar era haos.
La Maria... o dubiosenie mai mare decat ce e acolo nu stiu sa fie. E verde pentru tramvaiele care trec drept si pt masini, apoi verde pt Doja spre Catedrala si Catedrala spre Doja la tramvaie si Doja la masini, apoi e verde la pietoni pe toate directiile, apoi verde pt Doja spre Sinaia si Sinaia spre Doja la tramvaie si din nou pt Doja la masini...
Cel putin faza cu verdele la pietoni separat e aiurea. Daca tot se face verde la tramvaie pe rand pe toate directiile (indiferent ca e sau nu tramvai prezent) ar putea sa dea verde la semafoarele de pietoni care nu sunt afectate de trecerea tramvaiului (de exemplu cand e verde pt tramvai de pe Doja spre Catedrala si Catedrala spre Doja ar putea da verde la pietonii care traverseaza prin fata statiei tramvaielor care vin dinspre Sinaia ca nu s-ar intersecta) si asa ar scurta intreg ciclul de semafor cu cateva secunde (+ ca daca vrei ca pieton sa traversezi pe 2 laturi acum sigur stai de 2 ori). Ar fi putut chiar sa faca toate semafoarele de la tramvaie sa se faca verzi numai daca este tramvai in statie, iar la pietoni sa puna butoane. In rest sa lase in permanenta verde pe B-dul 16 Decembrie. Dar na, sa zicem ca mai au timp sa invete semafoarele...
0

#944 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 octombrie 2016 - 14:06

Asa cum am mai spus... siguranta rutiera inteleasa prost.

Sistemul ar putea sa dea verde la cate o singura directie la un moment dat... Ar fi sigur?... Da... Ar fi eficient?... NU, IN NICI UN CAZ.

#945 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 25 octombrie 2016 - 19:55

Nu stiu daca incepe sa se regleze semaforizarea sau pur si simplu e o intamplare, dar astazi la 16:45 la bastion se circula neobisnuit de fluent, fara cozi. La fel si la 18:00. De obicei, la orele astea era aglomerat.

In alta ordine de idei, este bienevenit semaforul de la Turist. Cei care veneau de pe Ana Ipatescu trebuiau sa faca spagatul ca sa se incadreze pe Calea Sagului, nu era deloc in regula cum se circula acolo.

Alt semafor binevenit este cel pentru pietoni de la Conti (ultimul montat, pe breteau care duce spre Bratianu). Acolo apareau pietonii cand ti-era lumea mai draga iar la orele de varf cauzau blocarea intersectiei.

Probabil ca cea mai stupida semaforizare e cea din sensul din Piata Iosefin, Carol I cu Vacarescu. Acolo nimic nu pusca: nici configuratia tramei stradale, nici modul amplasarii si nici numarul de semafoare, dar nici traficul nu justifica investitia. Toata lumea asteapta si nimeni nu trece.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 25 octombrie 2016 - 19:57

#946 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 octombrie 2016 - 21:18

...adauga la lista si piata Miklosi, dar si zona buclei Dambovita, intersectia Samuil Micu-Barnutiu, Renasterii-Barnutiu, podul de la Badea Cartan, piata Traian, etc.
0

#947 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 25 octombrie 2016 - 21:24

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 25 octombrie 2016 - 21:18, a spus:

...adauga la lista si piata Miklosi ... etc.

In general de la voi aflu strazi si piete noi, dar care mai e si asta?
1

#948 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 octombrie 2016 - 21:44

Cam in diagonala cu Sinagoga Fabric, acolo unde sunt spe' semafoare fara niciun rost sau sens. (in fata fostului Cinema Parc)
1

#949 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 octombrie 2016 - 06:31

In aceasta dimineata, eu am trecut prin zona pe la 07:00, traseul Hotel Continental-Michelangelo-S. Judetean-AEM nu avea iluminat public functional. Orasul era efectiv iluminat de semafoare.

Nu va descriu senzatia din intersectia I.C.Bratianu cu Michelangelo... :)

Aceasta postare a fost editata de MNU: 26 octombrie 2016 - 06:32

#950 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10601
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 26 octombrie 2016 - 08:16

Pe Calea Sagului, intre SCT si Mercedes, am facut o legatura intre intreruperea iliminatului si precipitatii, care probabil inunda cablurile subterane. In restul orasului posibila cauza sint pomii necosmetizati care au crengile intre cablurile electrice (in perioadele cu vint se intrerupe imuminatul in multe zone).

Vezi postareadan.s, la 25 octombrie 2016 - 21:24, a spus:

In general de la voi aflu strazi si piete noi, dar care mai e si asta?

Tu crezi ca noi stim care sint? Cind vreau sa scriu de o locatie, ii caut numele cu google earth. Imagine postata
1

#951 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 26 octombrie 2016 - 09:38

Sunt și amplasări de semafoare rele dar sunt și unele bune. Eu abia aștept să fie pus în funcțiune cel de la trecerea de pietoni situată în sensul de la Mărăști spre str. Oituz, fiindcă din cauza acesteia se formează dimineața coadă pe Calea Aradului până la Piața Verde.
Pe de altă parte, de câteva zile semafoarele din intersecția de la BNR - H.Continental nu mai funcționează ori sunt puse pe intermitent. Astfel, în fiecare dimineață pierd minim 10 minute doar în această intersecție, venind pe B-dul Revoluției dinspre Podul Decebal ca s-o iau la dreapta pe str. Hector. Singurele momente în care putem intra in intersecție, deoarece fluxul care vine dinspre sud pe B-dul Brătianu și intră pe Hector e prioritar, este când trece câte un tramvai ca să întrerupă fluxul acesta.
Deci unele semafoare îs necesare ca aerul.
0

#952 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 26 octombrie 2016 - 10:57

Observ ca in toate postarile de deasupra avem de-a face (doar) cu punctul de vedere al unor automobilisti...Lipsesc cu desavarsire niste opinii ale unor pietoni care sunt cei mai vitregiti de acest numar imens de semafoare...
Interesant mi se pare faptul ca tocmai cei motorizati isi doresc timpi de deplasare si mai scurti, cat mai scurti cu putinta in detrimentul care se deplaseaza pietonal care vor pierde si mai mult timp in deplasarile lor desi acestia din urma sunt (INCA!) majoritari pe strazi!...

Si toate astea se intampla in mileniul 3 cand cica se incurajeaza la nivel mondial mersul pe jos sau cu bicicleta! Ha, ha, ha!...:D...
1

#953 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 octombrie 2016 - 12:03

In tari civilizate, asta s-a rezolvat cu o multime de pasaje denivelate. Uneori pentru pietoni/biciclisti, alteori pentru vehicule. Altfel, nu ai cum sa-i multumesti pe toti.

Aceasta postare a fost editata de MNU: 26 octombrie 2016 - 12:03

#954 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 26 octombrie 2016 - 18:49

La intersecția Calea Aradului cu strada Felix,unde se întâmplă cate un accident la saptamana nu au pus.Bine ca avem in Maria si in Iosefin!!
1

#955 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 octombrie 2016 - 18:53

Vezi postareamile, la 26 octombrie 2016 - 10:57, a spus:

Si toate astea se intampla in mileniul 3 cand cica se incurajeaza la nivel mondial mersul pe jos...

E totusi secolul vitezei, nu al mersului pe jos. :)
0

#956 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 octombrie 2016 - 19:01

Vezi postareaMNU, la 26 octombrie 2016 - 12:03, a spus:

In tari civilizate, asta s-a rezolvat cu o multime de pasaje denivelate. Uneori pentru pietoni/biciclisti, alteori pentru vehicule. Altfel, nu ai cum sa-i multumesti pe toti.

Cam pe unde? Am circulat recent prin Franta, Belgia, Olanda (tara care chair dezcurajeaza mersul cu masina) si clar Germania, si am stat si stau la semafoare, de mi se face acru...
-1

#957 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 octombrie 2016 - 07:05

Recunosc ca ma gandeam la o anumita locatie cand am scris... ma gandeam la Singapore.

Dar am vazut si prin Vest, nu asa frecvent, e adevarat. Multe dintre ele sunt de fapt guri de metrou sau tren sub-urban care pot fi folosite pentru a traversa intersectii mari. In schimb acolo au acele zone pietonale, bine delimitate si bine dotate cu parcari astfel incat interactiunea pieton-auto e tinuta la distanta. Oricum ma refeream la aglomerarile din zone centrale ale unor orase mai mari... nu la orasele mici sau zone rezidentiale cu pietoni razleti.

#958 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 27 octombrie 2016 - 08:14

Vezi postareabrioti, la 26 octombrie 2016 - 18:49, a spus:

La intersecția Calea Aradului cu strada Felix,unde se întâmplă cate un accident la saptamana nu au pus.Bine ca avem in Maria si in Iosefin!!

In 2010 cand au facut proiectul pe acolo probabil nici nu era asa trafic sau accidente. Proiectul de trafic management e clar depasit pt situatia actuala, s-a facut cu picioarele.

Mi-ar placea sa aud parerea proiectantului care a propus semaforizarea Pietei Miklosi. Mai ales ca la vremea aia era interzisa complet circulatia prin Piata Traian.
3

#959 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 27 octombrie 2016 - 09:24

Da, proiectul e foarte vechi. Și impresia mea este că a fost conceput pentru o altă firmă, care n-a reușit să câștige licitația.
2

#960 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 octombrie 2016 - 13:21

Stiti ceva de treaba asta?... S-a mai postat?

http://www.trafficindex.org/timisoara/

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou