BogdanTm, la 09 august 2016 - 06:10, a spus:
Da, intr-adevar poate fi interpretata si ca "robufobie". Dar cand avem o problema e important sa constientizam cauza nu simptomele care o genereaza. Atitudinea persoanei din fruntea urbei starneste din plin aceasta reactie..are comportament tipic de mini micro dictator..dar din pacate intr-o democratie nu intr-o democratie populara. Daca e sa judecam strict pe baza realizarilor ar trebui sa il votam pe Radu Balan Dumnezeu sa-l odihneasca primul secretar judetean in 1989 si pe Mot primarul orasului. In 2 luni si ceva au mutat liniile de tramvai din centru...au facut piata operei pietonala..Parcul Copiilor pionierilor in acea vreme a fost reabilitat complect in 1988 cu trenulet sine si tunel cu tot...as fi curios daca cineva care a prins anii 70 ne-ar povesti cat le-a luat sa faca pasajul peste cf din calea sagului. In 2 ani cat a durat reabilitarea parcului padurice bolsevicii au construit tot cartierul sagului cu zeci de blocuri de 10 etaje.
Domnul Mile inteleg ca e fan al primarului..desi tocmai in cartierul lui merge cu autobuzul pentru ca linia PROMISA acum 4 ani a fi reabilitata nu doar ca a fost desfiintata dar si urma ei a fost stearsa....Sunt curios (nu ii doresc..Doamne fereste!) cum s-ar simti daca s-ar intoarce la sfarsitul lunii cu salariul in buzunar si cand ajunge acasa portofelul cu munca lui de o luna si toate actele a coborat cu 2 statii inainte..iar primarul i-ar spune plin de compasiune ca doar se stie ca in tramvaie se mai si fura...nimic nou sub soare...
Iata prima definitie ce apare cand cauti in DEX cuvantul
fobie
Citeaza
FOBÍE, fobii, s. f. Stare patologică de neliniște și de frică obsedantă, lipsită de o cauză obiectivă sau precisă. ♦ Repulsie, antipatie pentru ceva. – Din fr. phobie.
Imediat de dupa alegerile din 2012 ai avut, Bogdane, repulsie fata de "pletele" lui Robu. Apoi de vopsitul lor...Apoi, de-a lungul timpului ai cautat si desigur ai si gasit tot mai multe motive sa-l urasti...motive si obiective insa cele mai multe subiective...Practic ai plecat din start pe "contra" cand nici macar nu s-a apucat de "lucru"...N-ai asteptat nici un an, nici jumate de an dupa alegeri ci de-a doua zi ai fost contra...
Despre realizarile in viteza din perioada comunista nu trebuie sa-mi povestesti mie pentru ca eu eram de fata, eram martor la ele si nu le stiu din povesti...Tocmai si eu am relatat despre unele din aceste realizari...Insa comparatia pe care o faci este una deplasata...Cand totul era in mana statului iar ordinele de sus trebuiau respectate intocmai, in aceste conditii nici nu este greu sa ai viteza la realizarea unor proiecte insemnate, de dimensiuni insemnate...Daca in acea perioada Robu era prim-secretar judetean sau municipal, "facea" poate si mai repede lucrarile decat cei enumerati mai sus de tine....
Cum spunea un coleg ieri ca nu putem compara exemple de lucrari de infrastructura executate rapid in China cu cele din Romania, mai ales acele lucrari legate de aprobari din partea mediului si de exproprieri (exproprieri daca e cazul cumva in China)...
Iata, avem exemplul cu tramvaiul in Calea Sagului unde un "cotet" de la mediu refuza sa plece de aproape un an de zile...
In perioada comunista nici nu se punea problema de asa ceva...
Deci, nu sunt FAN al lui Robu ci sunt fanul tuturor celor care muncesc...
Sunt fanul "tiganilor" de la Retim si mai ales cand sunt acele campanii de curatenie de primavara si toamna cand acesti cativa oameni aduna cu furci sau cu mainile goale cateva sute de tone de gunoaie aruncate de "domni" si fac asta pe vant, pe ploaie, pe vreme capricioasa in general...pe acelasi salar lunar mizer...
Sunt fanul celor de la vidanjare care suporta imagini si mirosuri total respingatoare...si tot pe un salar mizer...
In aceste conditii sunt fanul
intreprinzatorului Robu, care a avut curajul sa demareze niste proiecte aducatoare de tone de injuraturi la adresa lui...De largirea acestor pasaje se vorbeste de dinainte de '89 si iata ca pana la Robu nimeni nu s-a apucat de ele, doar
erau pomenite in campaniile electorale de dupa 1990 si atat...Si atunci cum sa-l injur pe acest om cand tocmai sub mandatul lui au demarat aceste lucrari intarziate de 30-40 de ani?...
Evident, ca orice persoana iesita din comun are si defecte, multe-putine, mari-mici, defecte pe care daca le pun in balanta, vor fi mai grele aspectele pozitive decat cele negative...
Personal am si eu multe a-i reprosa si am si facat in mod direct acest lucru, de unele chiar a tinut cont de ele (sau asa s-a nimerit)...Dar in viata nu le poti avea pe toate asa cum ti le doresti...
Citeaza
...desi tocmai in cartierul lui merge cu autobuzul pentru ca linia PROMISA acum 4 ani a fi reabilitata nu doar ca a fost desfiintata dar si urma ei a fost stearsa...
Linia 3 a fost desfiintata in primavara anului 2009 si nu-ti face tu griji pentru mine...Cum am avut rabdare
40 de ani pentru "Michelangelo" si tot atatia ani pentru Piata Iosefin (desfiintarea ei de pe strada) si pentru subtrecerea pietonala si de biciclisti de langa "vaporu" (pe sub pod), tot asa am rabdare si pentru reinfiintarea
Liniei 3...