STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#681 Useril este offline   zawasp 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 29 aprilie 15

Postat 09 mai 2016 - 13:33

Consiliul Local e chiar actionar unic la SDM.
0

#682 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 09 mai 2016 - 14:30

Intersectia Take Ionescu cu N. Filipescu:
Imagine atasata: IMG_20160509_132411.jpg

Data toate trecerile de pietoni de pe bulevard o sa aiba buton o sa fie un haos total. Imagine postata
0

#683 Useril este offline   paulsteit 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 21 august 13

Postat 09 mai 2016 - 20:40

mai exista in oras cateva locuri cu astfel de butoane si nu e "haos total" in plus sistemul asta se foloseste si in alte tari. Pietonii vor apasa butonul si vor astepta sa se faca verde, unde e haosul?
0

#684 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 mai 2016 - 20:44

Deviez putin de la subiect, insa mi-ar fi placut ca toate sistemele montate in cadrul acestui proiect sa fie similare cu ce avem deja pe strazi. Arata urat atatea modele de semafoare. Abia s-a reusit uniformizarea (relativa) a modelelor de semafoare existente...
0

#685 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30207
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 09 mai 2016 - 20:52

Vezi postareapaulsteit, la 09 mai 2016 - 20:40, a spus:

Pietonii vor apasa butonul si vor astepta sa se faca verde, unde e haosul?

Haosul ar fi cand incepi sa mergi de la Puncte Cardinale spre V.Economu (sa zicem) si ai semafoare de pietoni din suta in suta de metri. Daca coloana de masini are ghinionul sa prinda rosu la mai multe semafoare din astea aruncate haotic, cu rost si fara rost, timpul de parcurgere al traseului mai sus mentionat, se va dubla. Deci unde e eficienta si sensul acestei lucrari?
Una e sa franezi usor, din timp, reducand viteza ca pietonul sa treaca, dupa care sa accelerezi din nou si alta e sa opresti zeci de secunde asteptand sa se faca verde dupa ce a trecut un pieton razlet.
Ar fi ok daca sistemul ar fi suficient de inteligent ca sa stie ca deja coloana a stat la o trecere anterioara de pietoni si sa intarzie verdele pietonilor care au apasat butonul urmatoarei treceri spre care se indreapta grupul de vehicule. Vom vedea daca "AI"-ul e chiar atat de ...inteligent. :)
0

#686 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 09 mai 2016 - 20:57

(...) unde e haosul?

Haosul o sa fie pentru soferi, nicidecum pentru pietoni. Daca o sa fie la fiecare trecere de pe bulevard buton (aduc aminte ca sunt 6 treceri semaforizate una dupa alta ; excluzand cele de la Cardinale si Cartan), pietoni putand cand vor sa opreasca traficul, atunci poti prinde o "unda rosie" de-ti sar capacele... Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dan.s: 09 mai 2016 - 20:59

0

#687 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 mai 2016 - 21:02

Pai de ce sa ne oprim la Cartan sau sa-l exceptam? Mai sunt treceri si in continuare, la Mirton (Samuil Micu) si la Renasterii. B)
Sper ca ai luat in calcul si Bader ca astia sparg de zor in zona.
0

#688 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 09 mai 2016 - 21:10

De Baader stiam inca de la inceput, si luand de la Cardinale (inclusiv) pana la iesire pe Lugojului te izbesti de 12 semafoare. (si doar intr-un caz fericit le vei prinde macar pe jumatate dintre ele pe verde)
0

#689 Useril este offline   paulsteit 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 21 august 13

Postat 09 mai 2016 - 21:31

Vezi postareadan.s, la 09 mai 2016 - 20:57, a spus:

Haosul o sa fie pentru soferi, nicidecum pentru pietoni. Daca o sa fie la fiecare trecere de pe bulevard buton (aduc aminte ca sunt 6 treceri semaforizate una dupa alta ; excluzand cele de la Cardinale si Cartan), pietoni putand cand vor sa opreasca traficul, atunci poti prinde o "unda rosie" de-ti sar capacele... Imagine postata

semafoarele pt pietoni vor fi corelate intre ele, se va face verde cel mai probabil cand va fi optim si pt masini de ex cand va fi rosu la pct cardinale pt masini va fi verde pt pietoni pe Tache Ionescu. In momentul de fata cand ai verde la pct Cardinale tot trebuie sa stai dupa fiecare pieton pe parcurs. Probabil nu va fi perfect sistemul, e un compromis pentru fiecare, in cel mai rau caz cred ca va fi departe de haos. Ma rog poate intelegem diferit cuvantul :)
1

#690 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 10 mai 2016 - 07:52

mai exista in oras cateva locuri cu astfel de butoane si nu e "haos total" in plus sistemul asta se foloseste si in alte tari. Pietonii vor apasa butonul si vor astepta sa se faca verde, unde e haosul?

Nu "haos total", doar haos. :crazy: Vezi Calea Sagului la Shopping City. Daca vi in oras, ai semafor la statia Dermatina (e cu buton!), iar cand se face verde acolo, cu putin "noroc" prinzi rosu putin mai fata, la sens.
1

#691 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 mai 2016 - 10:05

Credeam ca sistemul cu butoane va fi folosit doar in locuri mai centrale, dar azi am vazut ca deja au montat si pe Preyer, in intersectia mult comentata, cea cu 9 semafoare pe metru patrat.
0

#692 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 10 mai 2016 - 21:42

Si totusi e o intersecție care nu are semafoare montate....va las sa ghiciti..Si va dau un indiciu.se afla in zona Sagului.

Aceasta postare a fost editata de brioti: 10 mai 2016 - 21:42

0

#693 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 10 mai 2016 - 22:25

La linia lui 7 cu Calea Sagului nu sint semafoare. Inca.
0

#694 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 14 mai 2016 - 13:46

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 mai 2016 - 09:16, a spus:

Si chiar daca mie nu mi-ar aduce niciun avantaj ca sofer, as fi foarte incantat sa vad ca trebuie sa se opreasca si sa fie atenti la un bec rosu, nu sa se arunce cu telefonul la ureche fara a arunca nicio privire in stanga sau in dreapta. (desigur, marimea noilor telefoane nemaipermitand asta, exact ca in cazul ochelarilor de cal) Sper si ca verdele sa fie atat de scurt incat sa-i faca sa folosesca un ritm alert la traversare (propun 120 de pasi/minut :04: )

Eu zic ca totusi cu semafoare pietoni sunt mai atenti decat cum o fac acum, acum totii pietonii care au pus piciorul pe zebra are legea de partea lui 'Asa este ?" din cate stiu eu, pe cand cu semafoare (+camere) nu o sa mai fie chiar asa de indreptatit pietonul.

In Uk pietonii care traverseaza trecerea de pietonii (care nu prea arata a trecere de pietonii) pe unde nu sunt semafoare le este cam frica sa treaca, si chiar atunci cand e oprita masina se mai uitata de vreo 2 ori stanga/dreapta sa vada daca nu vine vreo masina, pentru mine este destul de enervant sa vad ca eu am oprit masina iar pietonul nu trece ca si cum ar asteptata invitatii speciale sa treaca (asteapta covorul Rosu) deci pana la urma urmei se va face si o educatie pentru pietonii nu numai pentru soferii.
1

#695 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 14 mai 2016 - 18:24

Vezi postareaFerraryTm, la 14 mai 2016 - 13:46, a spus:

Eu zic ca totusi cu semafoare pietoni sunt mai atenti decat cum o fac acum...

Exact asta spuneam/speram si eu. Poate asta va fi ceva pozitiv adus de semaforizarea excesiva si fara sens ce ni se pregateste.
0

#696 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 14 mai 2016 - 21:49

Vineri lucrau la semafoare la sensul de la Resita, am trecut dinspre Sagului spre autogara si la iesirea din sens pe stinga era un semafor nemontat intins pe jos si un om sapa un sant.
Nu mi-am dat seama ce faceau dar la intors era un semafor in insula aia dintre sensuri unde e trecerea de pietoni, orientat spre autogara.

La cite sint acolo nu mai stiu daca e unul nou pus pentru banda a II-a sau l-au intors pe cel care era deja dar orientat spre cealalta strada.(spre traseul 33)
2

#697 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 18 mai 2016 - 18:48

In momentul de fata se face o licitatie pentru: "Lucrari pentru imbunatatirea proiectului – Trafic management si supraveghere video"

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: invitatie.PNG

3

#698 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 mai 2016 - 13:15

Mie nu imi suna prea bine 'imbunatatirea' asta... Suna degraba a: efectuam lucrarile, dam de o problema, ne dam seama ca sistemul e varza, incercam sa gasim o solutie din mers... = carpeala... :Facepalm_emote_gif:
0

#699 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 19 mai 2016 - 13:24

Nici pentru DNA nu suna prea bine. Mai bine reformulau cu "Lucrari de extindere..." sau ceva similar.
1

#700 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 19 mai 2016 - 18:55

Imagine postata Nu stiu de ce, dar presimt ca in curand o sa auzim la stiri urmatorul titlu: "Se efectueaza audieri la PMT si CJT in dosarul semafoarele" Imagine postata
2

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou