STP Timișoara Forum: Noi porţi de intrare în Timişoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Noi porţi de intrare în Timişoara

#1 Useril este offline   caius 

• Membru senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 825
  • Inregistrat: 23 mai 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 02 aprilie 2009 - 20:38

Gata cu ruşinea! Noi porţi de intrare în Timişoara

Asta vor propune consilierii locali ai PD-L Primăriei Timişoara. În condiţiile în care aspectul intrărilor în oraş lasă de dorit, deputatul Alin Popoviciu a luat legătura cu nişte tineri arhitecţi care au gândit câteva proiecte de noi porţi de intrare în oraşul de pe Bega. Porţile de intrare în Timişoara, parcă uitate de autorităţi, ne fac de ruşine! Multe dintre căile de acces în oraş sunt pline de gunoaie pe margine, cu noroaie şi vegetaţie lăsată să crească în voia sorţii, iar ceea ce ne sare în ochi la unele dintre intrările în oraş sunt panourile publicitare imense şi reclamele atârnate pe te miri unde. Cel mai clar exemplu este intrarea din Calea Şagului, unde sub numele oraşului scrie mare... mochete şi covoare: „Parcă intrăm în oraşul Diego! Sunt curios cât plăteşte această firmă ca să-şi facă reclamă pe poarta de intrare în oraş, ar trebui să plătească o grămadă de bani”, crede deputatul PD-L Alin Popovicu, care a finanţat proiectarea unor noi porţi de intrare în oraş. Arhitecţii au propus ca în realizarea porţilor de intrare să se ţină cont de lucrurile reprezentative pentru Timişoara, de exemplu de Bastion, sau de renumele de oraş al parcurilor: numele oraşului ar putea fi pus pe o structură din cărămidă, alături de stema urbei sau a judeţului, totul ar putea fi înconjurat de verdeaţă, iar poarta de intrare ar trebui să fie frumos iluminată. Parlamentarul democrat-liberal spune că nu s-a făcut încă o estimare a costurilor, dar a avansat o sumă maximă de 20.000 de euro pentru amenajarea unei singure intrări. Popoviciu recomandă primăriei să păstreze şi porţile vechi, să le permită firmelor să-şi facă reclamă aici, iar acestea să finanţeze realizarea noilor intrări. „Urmează să înaintăm proiectul pe care îl propun tinerii arhitecţi, prin consilierii noştri locali, consiliului local şi primăriei şi m-aş bucura să fie inclusiv o dezbatere pe această temă. Intrărle nu numai că nu ne reprezintă, dar sunt extrem de murdare. Sunt intrările vechi pe care le aveau toate oraşele României acum 20 de ani, sunt intrările comuniste, mohorâte, urâte şi cred că un oraş de cinci stele, aşa cum domnului primar Ciuhandu îi place să spună, ar trebui să aibă o cu totul altă viziune”, a adăugat deputatul PD-L, care s-a arătat dispus să finanţeze chiar el o poartă de intrare în Timişoara.
sursa: tion.ro

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   caius 

• Membru senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 825
  • Inregistrat: 23 mai 08
  • Locatia:Timişoara

Postat 02 aprilie 2009 - 20:40

Popoviciu da bani pentru refacerea intrarilor in Timisoara

Vrea sa le schimbe din temelii! A bagat mana in buzunar si a finantat proiectarea unor noi porti de intrare in Timisoara. Este vorba de deputatul PDL Alin Popviciu. Doi tineri au muncit la acest proiect timp de mai multe saptamani, iar astazi a fost prezentat. „Calea Lipovei, Calea Buziasului, Calea Torontalului, sunt foarte importante pentru oras. Orice intrare trebuie sa arate ceva despre orasul respectiv. Prin noile porti vrem sa aratam ca Timisoara a fost primul oras liber de comunism, este un oras de cinci stele, a fost primul oras iluminat. Vrem ca noile porti sa semnifice ceva pentru acest oras”, a declarat Alin Popoviciu. Astfel, a fost gandita o structura de zid, care simbolizeaza Bastionul, iar in jurul zidului, pe care sunt afisate numele orasului si stema, este un „ochi” de apa, care simbolizeaza faptul ca Timisoara este inconjurata de Bega. De asemenea, din apa, ies mai multe lampi care functioneaza cu energie alternativa, care simbolizeaza faptul ca Timisoara a fost primul oras iluminat electric si ca este un centru in care se dezvolta din punct de vedere financiar. Zidul ar putea fi inalt de aproximativ doi metri. Alin Popoviciu spune ca o singura poarta de intrare ar costa aproximativ 20 000 de euro. „Proiectul va fi inaintat Consiliului Local si speram sa fie si o dezbatere publica. Acum, portile de intrare in oras arata jalnic. Unele sunt acoperite de fel de fel de reclame ca daca vine un strain la noi in municipiu, nu stie in ce oras a intrat. Pe de alta parte, in jurul acestor porti este foarte multa mizerie. Este plin de pungi de plastic, PET-uri sau hartii. Nu le curata nimeni. Este greu sa fie remarcate portile de atata mizerie”, a declarat deputatul democrat – liberal.

Alin Popoviciu a adagat ca este dispus sa finanteze construirea unei noi porti de intrare in Timisoara si ca a discutat deja cu alti doi oameni de afaceri din oras care sunt si ei dispusi sa finanteze proiectul.
sursa: agenda.ro

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 03 aprilie 2009 - 02:46

Nu ma pronunt in legatura cu pretul, insa un mare DA pentru idee - de foarte multi ani era cazul sa se intample asta.
0

#4 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 03 aprilie 2009 - 07:38

Si tin sa cred ca este ceva in realizare, deoarece stirea am auzit-o azi la radio...
0

#5 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09

Postat 03 aprilie 2009 - 21:02

Sa speram ca se vor realiza cat de curand.
0

#6 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 03 aprilie 2009 - 21:46

De asta aveam noi nevoie acuma, tramvaie noi nu mai trebuie???, lasa sa intre lumea in oras ca circula cu (virgula) caruta. Si pentru ce intrari, noi navem centura si le facem camioanelor grenel porti frumoase ca sa intre sa ne distruga strazile si aerul . Si parca era sponsorizat de Popoviciu, ala nu e la parnaie acum? Daca tot vroiau sa faca ceva estetic mai bine renovau altceva. Parerea mea e ca si de proiectul acesta se va alege praful ca multe altele si o sa ne trezim ori cu o lucrare neterminata ori cu una de proasta calitate.
0

#7 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*

Postat 03 aprilie 2009 - 21:57

Gygyman, s-a mai scris, undeva ca, mai mult ca sigur, nu vom primi tramvaie noi, ci SH, din Germania.
Si altceva, si am sa te rog sa nu te superi, dar cu asemenea mentalitate nu ajungem nicaieri. Daca omu vrea sa faca ceva lasa-l sa faca. Macar nu sta degeaba. Si in plus, toti care vin in oras vad intrarea pentru prima oara, deci ...eu zic ca ar cam fi cazul sa se faca o intrare ceva mai estetica, decat cea de la iesirea spre Arad.
0

#8 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 04 aprilie 2009 - 08:39

Vezi postareaGygyman6, la 3 Apr 2009, 22:46, a spus:

Si parca era sponsorizat de Popoviciu, ala nu e la parnaie acum? Daca tot vroiau sa faca ceva estetic mai bine renovau altceva. Parerea mea e ca si de proiectul acesta se va alege praful ca multe altele si o sa ne trezim ori cu o lucrare neterminata ori cu una de proasta calitate.

Man, cat timp nu e o initiativa a Primariei (ca sa spui ca sunt deturnate fonduri de la alte proiecte) - ci e un parteneriat Popoviciu+alti oameni de afaceri, ce are?
0

#9 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 04 aprilie 2009 - 12:34

Hala oameni de afaceri, pai la cati avem ar trebui sa avem de 3 ori mai multa industrie si infrastructura. Tipul ala a facut afaceri cu statul si numai pe pile, cumnatasu sau socurusu a fost securist si acum se lafaie in bani, iar noi marea turma ne ingesuim sa-i credem cand fac ceva. Asta fac ca sa se imbogateasca, daca il durea pe careva de noi tara nu era in situatia asta, toti sunt oamnei de afaceri dar numai cand e vorba sa vindem ceva altor tari sau sa distrugem din industria grea.
Cand am sa-l vad pe unul facand o fabrica ca inainte si investind in industria grea, am sa cred in oamenii nostri de afaceri. Pana acum vad ca fac numai birouri pentru firmele lor de constructii care mananca banii si nu fac nimic.
Oricum raman pe ideea ca ne trebuie centura mult mai mult decat niste "portite" care oricum o sa se degradeze din cauza masinilor grele, dar treaba lor ca oricat near intreba ei pe noi tot cum vor ei fac asa ca mai bine nu mai zic nimic.
0

#10 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 aprilie 2009 - 16:24

Pe principiul asta ,de ce avem nevoie de centur? Oricum se va distruge la greutatea tirurilor... <_<
0

#11 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 04 aprilie 2009 - 17:14

Bine hai sa-l lasam sa-si spele banii aici si vom vedea pe viitor cat va rezista lucrarea, eu am spus ca nu mai spun nimic. El doar ce a iesit de la parnaie si acum vrea sa spele repede niste bani ca sa nu-l mai cheme si a 2-a oara. Poate ca am sarit si eu calu, cu (virgula) chestia asta dar, niste porti ca alea nu ar merita sa se strice din cauza ca nu au camioanele pe unde sa le ocoleasca, pe astia cu investitiile nu-i intreaba nimeni de sanatate, daca sunt in tandem cu ce se intampla prin oras daca investitia lor va rezista si nu va fii degradata??? Dar na suntem in Romania si la noi nu mai conteaza daca e facut cu cap, numai sa fie facut, daca se strica nui nimic, carpim la loc.
0

#12 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*

Postat 04 aprilie 2009 - 21:35

Hai ca nu inteleg un lucru.. cum sa se strice o poarta de intrare intr-un oras, de la camione? :coolpics: :coolpics:
0

#13 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 04 aprilie 2009 - 23:43

Pai daca astea nus stricate de ce le mai face Popoviciu??? Si totusi "baiatu" asta ce cauta el aici, ca si Bucurestiul are nevoie de porti mult mai mult ca noi, la ei e varza hai ca la noi mai merge. Mie imi e ceva putred si pana nu vad rezultate nu am incredere in ceea ce face.
0

#14 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 05 aprilie 2009 - 09:58

Sunt lucruri mult mai importante de realizat in acest oras decat cateva porti electorale in puncte strategice ale orasului.
Popoviciu este un papagal politic, ne-a dovedit acest lucru de nenumarate ori, n-a facut nimic concret pana acum pentru oras, a ajuns deputat doar pe promisiuni si vorbe fara acoperire.
0

#15 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 05 aprilie 2009 - 10:49

@Gygyman6
Din cate inteleg, faci o confuzie de nume, nu este vorba de Popoviciu cel de la Bucuresti cu scandalul din aceste zile ci de un alt Popoviciu din Timisoara.

Intrarile din oras ar trebui intai largite si curatate de gunoaie (respectiv, panditi cei care arunca gunoaiele pe unde apuca si amendati substantial). Degeaba vom avea porti noi daca va fi multa mizerie in jurul lor. Pe de alta parte s-ar putea ca peste cativa ani, orasul sa devina o metropola in mod oficial, ceea ce presupune o extindere a ariei sale si astfel locatia actuala a acestor porti de intrare in oras ar deveni neconforma cu realitatea. Oricum, daca este vorba de fonduri private, nu pot decat sa apreciez aceasta initiativa.
0

#16 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 05 aprilie 2009 - 13:33

Imi cer scuze atunci, nu mi-a zis nimeni ca nu e si un Popoviciu in Timisoara. Dar raman neclintit de la ideea mea. Sa curatam intrarile in oras nu e greu, Retim are destui muncitori si utilaje iar politia comunitara poate sta la panda si sa-i prinda pe faptasi. Si oricum daca ar fi infrumusetate protile ce rost ar avea, ar da senzatia de "peafara e vopsit gardu, inauntru-i leopardu!" ca doar soferii vor da de blocaje in trafic ,gropi, cersetori la intersectii. Daca sunt banii lu Popoviciu sa faca ce vrea atata timp cat face ceva bine care sa tina nu sa fie de mantuiala si o risipa de bani.
0

#17 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 05 aprilie 2009 - 13:44

@Gygyman6
Acesta este Alin Popoviciu, deputat de Timisoara din partea PDL.

Imagine postata
0

#18 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 06 februarie 2010 - 16:35

Vezi postareacaius, la 2 Apr 2009, 20:40, a spus:

Popoviciu da bani pentru refacerea intrarilor in Timisoara
Alin Popoviciu a adagat ca este dispus sa finanteze construirea unei noi porti de intrare in Timisoara si ca a discutat deja cu alti doi oameni de afaceri din oras care sunt si ei dispusi sa finanteze proiectul.
sursa: agenda.ro

Iata a trecut aproape un an de cand a aparut aceasta initiativa si n-am mai auzit nimic de acest subiect. Am impresia ca din nou a fost vorba de fapt de campanie electorala si nimic mai mult. Demagogi...
0

#19 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*

Postat 07 februarie 2010 - 13:24

Eventual o sa auzim mai multe despre acest subiect la urmatoarea campanie... :blush:
0

#20 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 07 februarie 2010 - 13:27

Eu personal nici nu m-am asteptat la onorarea promisiunilor din partea lui Alin Popoviciu. Precum am mai spus, este doar un papagal politic pe langa multi altii ca el.
0

Arata acest topic

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi