STP Timișoara Forum: Despre autobuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre autobuze in general Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#1041 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 01 februarie 2016 - 23:14

1) Imagine postata Cum arata cu punte dubla pe spate... Si cate locuri are? 25 dintre care nici 15 pe scaun? asta e microbuz, puteti spune ce vreti Imagine postata, nici decum autobuz de mica capacitate.
2) Cand vor veni?Imagine postata

Last edit: date tehnice:
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dan.s: 01 februarie 2016 - 23:21

0

#1042 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 01 februarie 2016 - 23:20

Parerea mea e ca microbuz se poate numi pana la varianta 11+1 (si atat, fara locuri in picioare) pentru care deja trebuie D-ul. Nu stiu cand vor ajunge. Daca aflu, va anunt.
0

#1043 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 10 februarie 2016 - 20:48

Vad ca a trecut nebagata in seama o stire din "presa" timisoreana de ieri legata de aceste autobuze (zic ei) de capacitate redusa...

Citeaza

20 de autobuze de capacitate mica si un autocar vor fi livrate Primariei Timisoara. Cat costa?

9 februarie, 2016 - 12:37 PM Autor: Daniel Balteanu

TIMISOARA. Un numar de 20 de autobuze de capacitate mica si un autocar vor fi livrate Primariei Timisoara, dupa ce licitatia s-a incheiat. Cele 20 de minibuse vor fi folosite mai ales la orele de varf.

Anuntam finalizarea unei licitatii. Am ajuns in stadiul sa dam anuntul de atribuire. Este vorba de o licitatie pentru RATT care vizeaza un acord cadru de livrare a 20 de autobuze de capacitate mica, EURO 6, destinate transportului urban. Vrem sa folosim aceste autobuze la orele de varf cand sistemul de transport in comun nu face fata si vor fi puse in paralel cu tramvaiele sau troleibuzele astfel incat cetatenii sa nu mai aiba de asteptat atat de mult. Vor beneficia probabil cel mai mult, elevii, la orele de dimineata cand vor avea conditii mai bune sa se deplaseze la scoala, dar nu sunt restrictionate pentru ei„, a declarat primarul Nicolae Robu.

In urma cu o luna si ceva de zile viceprimarul Diaconu spunea cu totul altceva...

Citeaza

De cand ne vom plimba prin Timisoara cu minibusele? In ce zone vor ajunge acestea?

4 decembrie, 2015 - 02:56 PMAutor: Daniel Balteanu

TIMISOARA Primaria Timisoara va incheia in urmatoarele saptamani pocesul de achizitionare a unor minibuse, care sa deserveasca cartierele in care transportul in comun nu ajunge. Planul de cumparare al acestora este unul mai vechi, iar in acest moment este in faza de licitatie.

Edilul Timisoarei, Nicolae Robu anuntase intentia de cumparare a 20 de minibuse la jumatatea acestui an, insa procedura de achizitionare a fost una mai greoaie.

Minibusele vor intra in administrarea RATT si vor fi folosite pentru transportul in comun, de catre primarie sau de cei care doresc sa le inchirieze. Acestea nu sunt electrice, ci vor functiona pe combustibil.

Ele au fost gandite pentru zone mai putin accesibile transportului public local, pentru zone care nu permit din punct de vedere economic prezenta unui autobuz, dar care pe de alta parte sunt indeajuns de departate de rutele transportului local din Timisoara. Astfel ca din punct de vedere al capacitatii ele sunt mai mici si eventual mai mici consumatoare de resurse, insa vor efectua un serviciu necesar pentru cetateni, care au de mers cate un kilometru pana la prima statie de transport in comun. Ori astfel de cartiere nu pot fi deservite tehnic de un autobuz, ar fi pe pierdere majora, dar pot fi deservite de un astfel de miniautobuz, cu mai putine locuri, dar adaptat perfect transportului local.” a spus viceprimarul Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro

Deci cele doua declaratii se bat cam cap in cap...Oricum, ambele variante sunt de neinchipuit pentru mintea mea vaduvita de studii superioare, precum mintea celor doi cu studii universitare...

Zicea Robu acum vreo doi ani ca vrea sa puna autobuze pe liniile de tramvai...O fi asta inceputul sfarsitului?... :Facepalm_emote_gif:
0

#1044 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 februarie 2016 - 21:00

Citeaza

Cele 20 de minibuse vor fi folosite mai ales la orele de varf.

Stiu ca o sa par lipsit de respect, dar... :rad_masa: :rad_masa:
5

#1045 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 10 februarie 2016 - 21:05

Respect pentru cine sau ce?...Cand ceva se distruge, nu este loc de respect!...
0

#1046 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 10 februarie 2016 - 21:52

Să-mi fie cu iertare, dar cred că domnul Robu a cam luat-o pe ulei. :intrebare:
6

#1047 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2372
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 11 februarie 2016 - 09:04

Vezi postareaemilut, la 10 februarie 2016 - 21:52, a spus:

Să-mi fie cu iertare, dar cred că domnul Robu a cam luat-o pe ulei. :intrebare:

Acum te-ai prins? :rad_masa: :rad_masa: Ulei...sau ..iarba....fumatul e interzis....hasisul si cocaina nu. Dincolo de gluma ..e mai grav...asta e starea lui naturala. Am mai impuscat un nicu in dec 89...sa vedem cate zile are si minidictatorul nostru...
1

#1048 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 14 februarie 2016 - 16:08

Pentru colecționarii de poze haioase:
http://www.evz.ro/ce...lerie-foto.html
3

#1049 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 18 aprilie 2016 - 20:45

Un reportaj interesant despre ROCAR.

2

#1050 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 18 aprilie 2016 - 20:47

...nu mai bine il muti in topicul dedicat? :eusa_think:
0

#1051 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 22 aprilie 2016 - 21:43

Datorita lucrarilor ce se fac pentru cablarea noilor semafoare sa circulat destul de greu astazi in intersectia de unde incepe Calea Sagului... Pe la pranz coada era pana la Gara, iar toate liniile de autobuze ce au traseul prin acea intersectie au avut intarzieri iar E1 nu a facut exceptie.
Cu aceasta ocazie am vazut ce sprinten poate fi un G atunci cand e nevoie... Plecari din statii in forta si mers foarte alert pe unde s-a putut, plus franari in destul de serioase la opririle in statii. Pe langa asta autobuzul nu a fost deloc menajat , deci a avut de indurat si toate gropile de pe traseu, iar de la Gara pana in Sagului drumul arata de parca circula tancuriele pe acolo pe multe zone...

Soferul a avut o convorbire telefonica cu un coleg (cred) si din ea am inteles ca i s-a cerut recuperarea intazierilor cu orice cost... Adica i sa cerut indirect sa-si bata joc de masina si s-o puna pe butuci.

Pe langa asta l-a destule G-uri am vazut ca multe din geamurile care sunt paralele cu usile atunci cand sunt deschise lipsesc. Pe langa asta am vazut lipsa si prinderile metalice care erau montate pe bare si care prindeau sticla in 2 sau 3 puncte.... foarte curand nu cred ca se vor mai pune inapoi...

Articulatia lui ZXU scartie urat, deci iar circula fara ulei...

In conditiile date va aparea in mod sigur o uzura prematura a parcului, cheltuieli mult mai mari pentru mentinera lui in stare de functionare si cred fara sa gresec ca dupa 10 ani un autobuz la noi va fii mult mai uzat fata de unul ce a circulat 30 in Occindent.:Facepalm_emote_gif:
1

#1052 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 aprilie 2016 - 22:25

Asta-i clar, din pacate. :(
0

#1053 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 22 aprilie 2016 - 23:09

Vezi postareaBobby, la 22 aprilie 2016 - 21:43, a spus:

fata de unul ce a circulat 30 in Occindent.:Facepalm_emote_gif:

CAAAAAAT??? :rad_masa: , poate un Ikarus o fi avut durata aia de viata in "occident", dar un autobuz produs la standardele "de vest" are o durata de viata cam jumatate din cat ai zis.
Acuma daca noi o sa le folosim pana ajung ele piese de muzeu e alta poveste, dar sper sa nu ajungem chiar atat de rau.
0

#1054 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 aprilie 2016 - 23:13

Solicitarea la maxim a vehiculelor am observat-o si eu. Mai nasol e in cazul tramvaielor care oricum au deja 'spe ani de exploatare.
0

#1055 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 23 aprilie 2016 - 00:48

Nu as numi solicitare la maxim mersul cu 50-60 km pe drumuri care arata ca dupa bombardament ci distrugere voita. Trebuia sa inregistrez audio cum facea autobuzul ala din toate incheieturile ...

Probabil pentru primarie e mai ieftin sa cumpere autobuze noi decat sa aibe arterele principale impecabile...
0

#1056 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 23 aprilie 2016 - 07:43

In vest nu isi doreste nimeni ca autobuze oldtimer sa circule pentru ca... si normele de poluare pe care le respecta sint istorice.
0

#1057 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 23 aprilie 2016 - 07:56

De vina e cunoscutul principiu "Las ca merge si asa". Ghidandu-te dupa acesta ai reusi sa pui pe butuci chiar si transportul public din Singapore.
0

#1058 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 aprilie 2016 - 09:08

Vezi postareaBobby, la 23 aprilie 2016 - 00:48, a spus:

Nu as numi solicitare la maxim mersul cu 50-60 km pe drumuri care arata ca dupa bombardament ...

In ultimul timp am mers doar cu tramvaiul si parerea mea era legata de ce am vazut acolo, adica franari bruste la intrarea in statie, plecarea din statie dupa numai cateva secunde si tot in tromba desigur, accelerari urmate de franari dupa doar o suta de metri, etc. Dupa ce ajungeau la capat (Dambovita), vatmanii faceau pur si simplu bucla si plecau imediat, fara a mai sta nici macar cele 3 minute la capat.
Cu un an-doi in urma, faceam acest traseu in 45 de minute, acum ajungand sa-l fac in doar 35-38 de minute.
2

#1059 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 23 aprilie 2016 - 20:41

Vezi postareaGygyman6, la 22 aprilie 2016 - 23:09, a spus:

CAAAAAAT??? :rad_masa: , poate un Ikarus o fi avut durata aia de viata in "occident", dar un autobuz produs la standardele "de vest" are o durata de viata cam jumatate din cat ai zis.
Acuma daca noi o sa le folosim pana ajung ele piese de muzeu e alta poveste, dar sper sa nu ajungem chiar atat de rau.

Aici trebuie sa te contrazic. Faptul ca pana anul acesta atat in Köln cat si in Bonn sau Düsseldorf, inca circulau autobuze de pe la inceputul aniilor 90, demonstreaza contrariul.
Insa faptul ca acestea inca circulau, nu se datora neaparat faptului ca era nevoie, ci fiindca acestea erau intr-o stare atat de buna, incat nu se justifica casarea lor.
0

#1060 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 28 aprilie 2016 - 17:53

Firma Ducodan deține autobuze Mercedes Intouro care au peste 800.000 de km parcurși, și încă funcționează foarte bine. Depinde de felul în care sunt întreținute.
2

Arata acest topic

• (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou