Doppler, la 30 ianuarie 2016 - 23:50, a spus:
CE INALTIME are un camion cu semiremorca numit de romani TIR?

Pasajul de pe Calea Aradului sub forma asta este de cand eram eu copil. Cred ca doar a fost usor inaltat si/sau latit (nu largit!) pentru linie dubla/tripla de tren...
Cele de pe Brediceanu si Gh. Lazar au fost dublate in mod asimetric, prin pastrarea unui picior (unei margini), adaugarea stalpului din mijloc si construirea unui alt picior la cealalta margine...
La Brediceanu "gaura" prin care trece tramvaiul a fost construita ulterior, prin 1984 aproximativ...
La Gh. Lazar cred ca "gaura" dinspre Fructus a fost cea initiala...vorbesc din memorie...Prin '76-80 treceam aproape zilnic pe acolo dar iata ca nu mai sunt sigur 100%...
Semiremorcile MEGA au cam 4 m, 3 m au in interior si cam 1 m pana la podea (au roti mai mici decat tir-urile traditionale). Cele traditionale avand roti mai mari, inaltimea interioara a semiremorcii este mai mica, astfel ca ajung cam tot la 4 metri...
La punctele de trecere a frontierei sunt montati de obicei senzori de inaltime pentru tir-uri iar acele tir-uri care depasesc inaltimea maxima stabilita nu sunt admise decat (poate) in conditii speciale...
Felicitari Doppler pentru munca depusa insa era mult mai simplu daca faceai cate o poza la fiecare pasaj si treceai dimensiunile masurate pe poza prin paint edith...In 5 poze se puteau vedea toate dimensiunile celor 5 pasaje, atat inaltimile cat si latimile. Practic ne interesau dimensiunile "gaurilor"...