STP Timișoara Forum: Zona CETATE - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (131 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona CETATE Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara Evaluare topic: -----

#641 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10595
  • Inregistrat: 14 februarie 11
  • Sexul:masculin

Postat 21 februarie 2016 - 18:50

Vezi postareabuback, la 21 februarie 2016 - 16:40, a spus:

...
Mai e aberant si ca in Libertatii nu ai voie cu bicicleta desi este o statie de imprumut de biciclete acolo, montata de Primarie. Unde e logica?!
...

Astept reactia Curtii de Conturri, cum adica arunci 100,000 de euro pentru o statie de imprumut biciclete si apoi interzici folosirea acelor biciclete? :popa:

Pe mine m-ar ajuta permiterea circulatiei multiplexate pe sinele de tramvai, pe acest traseu as ajunge mai rapid si sigur din Circumvalatiunii in Piata Traian, fara sa mai cobor de pe bicicleta intre str. Marasesti si Piata Sf. Gheorghe.
1

#642 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 21 februarie 2016 - 21:54

Nu facem un "poll" pe tema asta? As fi curios câți sunt pro/contra biciclete in cetate.

Sent from my iPhone using Tapatalk
3

#643 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 21 februarie 2016 - 22:11

Pai s-a discutat acest aspect pana ne-am plictisit cu totii, si cei implicati si cei de pe "margine"...

Numai ca lucrurile se vad in functie de varsta fiecaruia...

Cand esti tanar si fara responsabilitati, vezi intr-un fel iar cand esti mai in varsta, cu familie, cu copii sau nepoti, cand esti obosit dupa o saptamana de munca si ai chef sa iesi pietonal in oras, ai vrea sa ai un spatiu unde sa stai linistit doar intre pietoni...

Ei, nu poti face asta pentru ca exista niste biciclisti care vor neaparat sa se dea cu bicicletele prin centru, pe cele 10 strazi pietonale. Musai sa treaca pe acolo!...Este o lipsa crasa de respect la adresa altor categorii de cetateni, care toata ziua si mai peste tot sunt "fugariti" si pusi in pericol de catre automobilisti, de catre motociclisti-scuteri, si pana si de biciclisti mai pe toate trotuarele, conform ideii geniale a autoritatilor de a face piste pe trotuare inguste chiar de un metru...

N-ati avut ocazia sa vedeti cum se isterizeaza cate un biciclist cand prinde un pieton pe pista luata din trotuar?...

Daca in urma cu cativa ani sustineam biciclistii si construirea de piste, am ajuns acum sa sustin invers si anume redarea trotuarelor pietonilor unde acestea sunt de 1 m sau sub 1 m si interzicerea biciclistilor pe biciclete pe strazile din Cetate. Am dezargumentat argumetele biciclistilor conform carora ei ar putea fi doar in tranzit prin centru avand treaba tocmai in partea opusa. Este o chestiune de 1 minut si ceva de ocolire a zonei ultracentrale si atat...Insa observ ca mai degraba este vorba de o incapatanare bolnavicioasa decat de niste argumente serioase din partea biciclistilor...In timp, fiecare biciclist va fi sau va deveni si pieton si atunci se va lovi de propriile hotarari luate acum in adolescenta sau in tinerete!...
0

#644 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 21 februarie 2016 - 22:23

Eu, daca este linie de tramvai pe strada pe care merg, folosesc linia de tramvai pe post de pista, special ca sa nu dau de vre-un trecator "obosit", de aceeia imi era util daca dadeau voie biciclistiilor dinspre Bega Center inspre p-ta 700 pe linia de tramvai.
2

#645 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 21 februarie 2016 - 22:39

Poate intri cu roata in santul sinei, sa vezi ce placut va fi...
0

#646 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 21 februarie 2016 - 22:45

Nu stiu de ce toti spun ca daca intri cu roata in santul sinei pierzi controlul, asta se intampla doar daca ai roti subtiri de city-bike. Eu am roti late de montan-bike si de atatea ori am intrat si n-am patit nimic, atata doar ca nu poti pedala ca iti aluneca roata Imagine postata.
Singurul lucru ce "e distractiv" este un cui sau surub picat de la tramvaie, ce-l observ prea tarziu.

Aceasta postare a fost editata de dan.s: 21 februarie 2016 - 22:53

0

#647 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 21 februarie 2016 - 23:41

Vezi postareaDoppler, la 21 februarie 2016 - 18:50, a spus:

Astept reactia Curtii de Conturri, cum adica arunci 100,000 de euro pentru o statie de imprumut biciclete si apoi interzici folosirea acelor biciclete? :popa:

Probabil ca se poate imprumuta, se merge pe langa bicicleta pana se iese din zona de interzis, dupa care se foloseste. Situatie oricum absurda! Centrul pietonal asa cum a fost renovat se preteaza f.bine pentru pedalat, nu e "periculos" pentru pietoni. Intelegeam daca erau niste stradute f.inguste si intortocheata, de centru vechi medieval, dar la noi chiar nu e cazul.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 21 februarie 2016 - 23:42

#648 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 22 februarie 2016 - 06:50

Vezi postareamile, la 21 februarie 2016 - 22:11, a spus:

N-ati avut ocazia sa vedeti cum se isterizeaza cate un biciclist cand prinde un pieton pe pista luata din trotuar?...

Domnul Mile, cand vremea se va incalzi va invit sa dam o pedala pe calea Aradului langa parcul botanic...si sa vedeti ce inseamna sa prinzi 6 mamicute...fiecare cu curul de latimea unui portbagaj de Logan..care imping carucioarele perfect aliniate in linie..de zici ca exerseaza defilarea...si desigur cu viteza de 5 m pe ora..ca doar mai trebuie sa vorbeasca intre timp si cu "iubi" la iphone...si mai vorbim despre cat inteleg pietonii sa respecte strict trotuarul desemnat lor...ca sa nu mai pomenesc ca pe aceiasi portiune unde chiar e lat si trotuarul si pista de biciclete mai sunt destepti care isi plimba patrupedele de marimea unui cal...desigur fara lesa si botnita..stapanul fluiera a paguba la 100 m in urma animalului...si cand un asemenea cal..ca nu pot sa ii zic caine...te pune la pamant esti "consolat" de la distanta....e bland...nu va face nimic....ce sa mai faca daca deja te-a pus jos.... :censored: :intrebare: :eusa_think:
8

#649 Useril este offline   nad 

• Membru activ
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 05 martie 08

Postat 22 februarie 2016 - 09:05

N-ati avut ocazia sa ma vedeti cum ma isterizeaza bibiclistii pe trotuare inguste(gen str.oituz in dreptul facultatii de artisti)cand ma claxoneaza sa le fac loc de parca ar fi dreptul lor incalcat de mine.
0

#650 Useril este offline   buback 

• Membru activ
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 25 martie 10

Postat 22 februarie 2016 - 11:36

Mile, orice biciclist este si pieton, nu-ti dai seama ce absurd pui problema?! Cum adica la un moment dat vom deveni pietoni si vom regreta greselile din tinerete? Parca in tinerete suntem sudati la bicicleta si mergem si la baie cu ea...

Nu cred ca are nicio legatura cu varsta discutia asta. Si e agasant cand presupui ca doar pentru ca cineva e tanar, nu are responsabilitati si doar huzureste. Ai mai facut prezumtii de genul si in discutia despre trecerile de pietoni.
3

#651 Useril este offline   Brutalway 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 30 iunie 14
  • Locatia:Lugoj

Postat 22 februarie 2016 - 16:25

Trebuie sa fiu de acord cu Domnul Mile aici.
Constat cum cresc, de la an la an, pretentiile biciclistilor(si eu ma numar printre ei).
Este adevarat ca avem majoritatea pistelor de biciclete incropite pe trotuar si inguste, dar foarte multi biciclisti nici macar nu stiu cum se foloseste o pista de biciclete.
Am observat ca majoritatea biciclistilor nici nu se sinchisesc daca circula in sens invers pe o pista cu sens unic, iar cand se intalnesc cu un biciclist care circula in sensul corect, nu stiu exact ce sa faca.
Problema pe care ei o vad este ca pista este prea ingusta si ca nu au loc 2 biciclete sa treaca una pe langa alta, cu toate ca ar putea circula in sens regulamentar pe trotuarul de vizavi.
Cu totii ne-am dori sa avem toate pistele de bicilete late, sa ne suim pe bicicleta intr-un capat al orasului si sa putem pedala fara sa fim nevoiti sa ne oprim sau sa coboram de pe bicicleta, pana intr-un alt capat al orasului.
In momentul de fata acest lucru nu este posibil, de aceea mai trebuie sa mai si cedam trecerea, sa oprim la semafor, sa trecem o trecere de pietoni(pe langa bicicleta).
Cat despre circulatia prin centru, as fi de acord cu ea daca nu as fi vazut MULTE acrobatii si multi biciclisti care faceau slalom, total iresponsabil, pritr-un centru plin de oameni.
4

#652 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 22 februarie 2016 - 17:36

Vezi postareanad, la 22 februarie 2016 - 09:05, a spus:

N-ati avut ocazia sa ma vedeti cum ma isterizeaza bibiclistii pe trotuare inguste(gen str.oituz in dreptul facultatii de artisti)cand ma claxoneaza sa le fac loc de parca ar fi dreptul lor incalcat de mine.

Pai chiar nu-ti dai seama ca amandoi sustinem acelasi lucru si anume ca s-a facut o prostie mare cand pistele au fost facute pe trotuare, de cele mai multe ori si ele inguste...

Vezi postareabuback, la 22 februarie 2016 - 11:36, a spus:

Mile, orice biciclist este si pieton, nu-ti dai seama ce absurd pui problema?! Cum adica la un moment dat vom deveni pietoni si vom regreta greselile din tinerete? Parca in tinerete suntem sudati la bicicleta si mergem si la baie cu ea...

Nu cred ca are nicio legatura cu varsta discutia asta. Si e agasant cand presupui ca doar pentru ca cineva e tanar, nu are responsabilitati si doar huzureste. Ai mai facut prezumtii de genul si in discutia despre trecerile de pietoni.

Pai toate au legatura cu varsta iar daca nu ti-ai dat seama de asta pana acum, este trist...sau inseamna ca inca esti prea "tanar"... :eusa_think:

PS La un moment dat veti deveni oameni maturi, nu pietoni....Iti fug ochii pe text!...

Iata, am gasit si propozitia la care faceai referire...

Citeaza

In timp, fiecare biciclist va fi sau va deveni si pieton si atunci se va lovi de propriile hotarari luate acum in adolescenta sau in tinerete!...

Am uitat sa pun ghilimelele de rigoare la "va fi" si la "va deveni" iar daca nici aceste ghilimele nu te clarifica cu nimic, atunci avem o alta problema!... :Facepalm_emote_gif:
0

#653 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 22 februarie 2016 - 21:03

Vezi postareaBrutalway, la 22 februarie 2016 - 16:25, a spus:

Trebuie sa fiu de acord cu Domnul Mile aici.
Constat cum cresc, de la an la an, pretentiile biciclistilor(si eu ma numar printre ei).
Este adevarat ca avem majoritatea pistelor de biciclete incropite pe trotuar si inguste, dar foarte multi biciclisti nici macar nu stiu cum se foloseste o pista de biciclete.
Am observat ca majoritatea biciclistilor nici nu se sinchisesc daca circula in sens invers pe o pista cu sens unic, iar cand se intalnesc cu un biciclist care circula in sensul corect, nu stiu exact ce sa faca.
Problema pe care ei o vad este ca pista este prea ingusta si ca nu au loc 2 biciclete sa treaca una pe langa alta, cu toate ca ar putea circula in sens regulamentar pe trotuarul de vizavi.
Cu totii ne-am dori sa avem toate pistele de bicilete late, sa ne suim pe bicicleta intr-un capat al orasului si sa putem pedala fara sa fim nevoiti sa ne oprim sau sa coboram de pe bicicleta, pana intr-un alt capat al orasului.
In momentul de fata acest lucru nu este posibil, de aceea mai trebuie sa mai si cedam trecerea, sa oprim la semafor, sa trecem o trecere de pietoni(pe langa bicicleta).
Cat despre circulatia prin centru, as fi de acord cu ea daca nu as fi vazut MULTE acrobatii si multi biciclisti care faceau slalom, total iresponsabil, pritr-un centru plin de oameni.

Ca sa dau doar un exmeplu de 'dincolo', voi numii doar 2 exemple legate de pietonala:

Avem in Köln asa:

Hohe Straße:
Imagine atasata: Fußgängerzone_Hohe_Straße_Köln-8560.jpg
Schildergaße:
Imagine atasata: koeln_7733.jpg

Cele mai importante pietonale din oras, care arata zilnic orecum in poze. Culmea, accesul biciclistilor este permis, si tot culmea, NU VEI VEDEA MAI NICIUNUL calare pe bicicleta? De ce? Pentru ca acestia pot traii in harmonie impreuna cu pietonii, si nu dau din gura ca vezi doamne eu sunt pebicicleta si fiecare trebuie sa-mi lase cale... Cam asta este diferenta intre romanica si tariile cu apa calda.

Iar legat de pistele inguste, sunt si aici destule, nu neaparat doar la noi, numai ca aici exista si politisti 'calare' pe bicicleta, care daca te-au prins ca incalci vre-o regula, sau mergi pe contrasens, te amendeaza pe loc (cu plata pe loc) cu 20€. Daca nu platesti, legi bicicleta la prima ocazie, cheia ramane la politist, si o vei recapata cand platesti amenda.
6

#654 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 22 februarie 2016 - 22:10

Vezi postareacseh_17, la 22 februarie 2016 - 21:03, a spus:

...
Iar legat de pistele inguste, sunt si aici destule, nu neaparat doar la noi, numai ca aici exista si politisti 'calare' pe bicicleta, care daca te-au prins ca incalci vre-o regula, sau mergi pe contrasens, te amendeaza pe loc (cu plata pe loc) cu 20€. Daca nu platesti, legi bicicleta la prima ocazie, cheia ramane la politist, si o vei recapata cand platesti amenda.

Poate imi raspunde un politician roman de ce dracu in tara asta amenzile sint de cel putin 20 de ori mai mari ca in Germania (si asta fara sa mai conteze ca salariul este de sa zicem 5 ori mai mic)?

Amenzile sint calculate la venitul politicienilor... :crazy:
3

#655 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 22 februarie 2016 - 22:26

Intrebarea asta mi-am mai pus-o si eu si nu am alt raspuns decat ca suntem o tara de cretini, care accepta orice umilinta din partea ratatilor ajunsi la putere. :censored:
4

#656 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 22 februarie 2016 - 23:29

Vezi postareaBrutalway, la 22 februarie 2016 - 16:25, a spus:

Te intreb un lucru. Daca maine vezi in fata Catedralei un iresponsabil facand slalom printre masini cu o coaja inmatriculata in Bulgaria, ai fi de acord cu interzicerea circulatiei autovehiculelor prin centru? :)

P.S.: Chiar am asistat la asa ceva saptamana trecuta.

Aceasta postare a fost editata de NDY: 22 februarie 2016 - 23:29

0

#657 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 23 februarie 2016 - 01:01

Nu, dar as face si pe dracu'n patru, ca tampitii care si-au imatriculat jegurile pe la bulgari, sa numai vada strazile.... :Facepalm_emote_gif:
2

#658 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 23 februarie 2016 - 10:20

Vezi postareaNDY, la 22 februarie 2016 - 23:29, a spus:

Te intreb un lucru. Daca maine vezi in fata Catedralei un iresponsabil facand slalom printre masini cu o coaja inmatriculata in Bulgaria, ai fi de acord cu interzicerea circulatiei autovehiculelor prin centru? :)

P.S.: Chiar am asistat la asa ceva saptamana trecuta.

Iti raspund si eu chiar daca nu m-ai intrebat pe mine... :D

Comparatia este deplasata intr-o oarecare masura...Acel iresponsabil pomenit de tine face slalom "in aceeasi categorie cu el", adica, el fiind cu masina (coaja) face slalom tot printre masini!

Este ca si cand un biciclist cu o rabla de bicicleta face slalom printre alti biciclisti...Este treaba lui si treaba celorlati biciclisti care-l accepta si nu fac "proteste"...

Cu totul altfel s-ar pune problema daca iresponsabilul pomenit de tine ar face slalom cu masina printre biciclisti sau printre pietoni!...Nici la box nu vei vedea meciuri intre unul din categoria grea cu unul din categoria usoara. Nici macar mijlocie...

Citeaza

ai fi de acord cu interzicerea circulatiei autovehiculelor prin centru?

Pai daca pana nu demult n-a fost interzisa, iata ca acum chiar este interzisa circulatia in centru. Deocamdata nu in fata Catedralei dar a existat cu ceva vreme in urma si o astfel de initiava! Si probabil se va reveni asupra ei pentru a avea o zona pietonala pana la Bega...

Totul este foarte relativ si in continua schimbare!
Daca unora li se pare OK sa nu mai vada masini in Cetate, altora nu li se pare OK (lui Ker de exemplu).
Daca unora li se pare OK sa nu se circule PE bicicleta prin Cetate, altora nu li se pare OK acest lucru.

Ambele masuri au fost luate in interesul majoritatii insa minoritatea nu vrea sa le accepte!
3

#659 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 23 februarie 2016 - 11:20

Pe aceeasi tema:

Un timisorean a atacat in instanta decizia de interzicere a biciclistilor in centrul Timisoarei

Argumentul ca copiii sint in pericol sa fie calcati de biciclisti nu tine, de exemplu parintii doresc si interzicerea drepturilor minoritatilor sexuale cu acelasi argument, pentru ca copiii lor sa nu fie in pericol sa treaca de cealalta parte a baricadei.

Trebuie reglementata o modalitate de a circula in siguranta in functie de aglomeratie, spatiu etc.

4

#660 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13

Postat 23 februarie 2016 - 11:37

Era pe undeva postat un material cu străzile și intervalul orar în care pot să circule mașinile pe acestea (aprovizionarea magazinelor, etc.). De ce nu ar fi la fel și pentru biciclete? Dacă mașina nu încurcă pe nimeni în intervalul 7-9, de ce ar încurca bicicleta?

Imagine atasata: IMG_20160223_073003.jpg
(Astăzi, ora 07.30)

Bicicliștii se vor da jos când străzile vor fi aglomerate. Nimeni nu e absurd să meargă cu bicicleta printr-o mulțime de oameni. Există și „bizoni”, la fel ca în cazul șoferilor, dar aceștia pot fi sancționați. Cum șoferul care nu acordă prioritate pietonilor sau care depășește viteza legală este sancționat, așa poate fi sancționat și biciclistul.

Și tot mă întreb ce pieton încurc dacă merg prin Piața Liertății pe linia de tramvai. Nu sunt copil mic ca să nu știu că linia de tramvai se traversează aproape perpendicular. (Cei care nu sunt de acord cu această interdicție sunt oameni care merg la locul de muncă sau la facultate cu bicicleta, oameni pentru care bicicleta e un mijloc de transport, nu copii care doar vor să pedaleze prin centrul vechi). Și cred că sunt mai periculoși stâlpii ăia metalici de pe malul Begăi, decât mersul de linia de tramvai.

Și care e logica celui/celor care iau aceste decizii? Interzic accesul bicicletelor pe străzi late, dar înghesuie piste de biciclete pe un trotuar cu o lățime de un metru.

Aceasta postare a fost editata de andrei_tm: 23 februarie 2016 - 11:37

4

Arata acest topic

• (131 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »