Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega (finalizat) - din fonduri UE, constructor: Tehnodomus
Postat 27 decembrie 2015 - 12:38
Ivan Kolovoz, la 09 decembrie 2015 - 22:44, a spus:
Eu cred ca atunci cind va ploua, apa de ploaie va intra in suportii tip pahar ai stilpilor de la aceste statii.Nu imi dau seama de ce nu au pus suporti tip U in loc de astia in care intra apa.
Postat 28 decembrie 2015 - 18:33
Postat 28 decembrie 2015 - 23:48
Citeaza
Articolul intreg, il puteti citi pe TION
Postat 29 decembrie 2015 - 01:24
Citeaza
Postat 31 decembrie 2015 - 17:41
După marea inaugrare m-am plimbat pe pistele de biciclete de pe malurile Begăi. Din cauza unor probleme cu noul sistem de operare nu pot posta pozele făcute. Dar pot scrie o listă cu plusurile și minusurile acestui proiect. Poate se va ține cont de ele (chiar dacă sunt aproape sigur că nu va fi așa).
PLUSURI (+)
- unele zone sunt mai frecventate de oameni decât înainte
- unele zone arată mult mai bine decât înainte
- stații pentru biciclete și vaporașe
- toaletele ecologice
- culori distince pentru pista de biciclete și pentru aleile pietonale
- noi locuri de joacă pentru copii
MINUSURI (-)
- piste de biciclete foarte înguste în multe locuri
- în unele locuri pista de biciclete dispare miraculos, iar după câțiva metri reapare
- în unele locuri pista e șerpuită, chiar dacă terenul permite o pistă dreaptă
- alei și piste de biciclete pline de noroi
- stâlpi metalici puși în bataie de joc și care sunt foarte periculoși pentru bicicliști și pietoni
- piste de biciclete care trec chiar pe lângă bănci și locurile pentru cumpărat bilete pentru vaporașe
- bănci deja vandalizate
- gunoaiele din stații nu sunt strânse
- urcușuri prea accentuate pentru bicicliști
- în unele locuri nu există traversări pentru poduri
- în unele locuri bicicliștii și pietonii trebuie să facă un „U” pentru a traversa bulevardele și pentru a-și putea continua plimbarea pe malurile canalului
- maluri foarte neîngrijite în unele locuri
- în unele locuri, chiar lângă pista de biciclete, s-au plantat tot felul de plante. Când acestea vor crește vor acoperi pista
- umbreluțele puse în unele locuri permit strângerea apei în ele. Nici nu vreau să mă gândesc cum vor arăta după o perioadă de timp
- toaletele ecologice sunt închise cu lacăt
- indicatoare pentru pistele pentru biciclete puse în exces (unul din acesta sub care e unul din acesta)
- după indicatoarele puse pe alei, pistele de biciclete au sens dublu. În realitate pe aceste piste abia încape o bicicletă
- iluminatul e foarte slab
- pe unele porțiuni nu functionează iluminatul
- există porțiuni nereabilitate
- LED-urile de sub poduri bat în sus, nu spre asfalt
- în unele locuri s-au făcut piste de biciclete mărginite de garduri de beton. Nu pot trece doi bicicliști care vin din sensuri opuse
În concluzie, părerea mea despre această mare realizare este că a fost făcută doar pentru a da bine pe hârtie, să nu comenteze lumea că nu se face nimic. Este un proiect negândit și aprobat de oamenii care nu ies din birou.
Încă o mare realizare a fost bifată! Nu mai contează restul amănuntelor...
Aceasta postare a fost editata de andrei_tm: 31 decembrie 2015 - 17:43
Postat 31 decembrie 2015 - 19:52
Le-as propune celor care "au taiat panglica" sa faca o tura peste 6-7 luni la toaletele ecologice aliniate pe malurile Begai (si nu numai)...
Problema toaletelor se putea rezolva in mod civilizat prin redeschiderea unor toalete fixe aflate sub unele poduri si eventual construirea altora tot in locatii asemanatoare (si dotate cu cateva camere video din cele 230 de camere din proiectul "managementul traficului"...
Si pe sub Podul Muncii se pot amenaja toalete fixe. Oricum, acele 4 scari de la acel pod sunt pline de rahat mai mereu (este vorba de podul de la autogara)...
Pe de alta parte, nu cred ca ar fi nevoie de toalete in numar excesiv. Ma gandesc ca oamenii nu sunt ca si cainii, sa se usureze la fiecare pom iesit in cale...
PS Te deranjeaza andrei_tm daca preiau materialul tau si-l bag sub nasul primarului pe FB, cu numele tau sau cu numele meu daca nu vrei cu al tau?...
Postat 31 decembrie 2015 - 20:38
Postat 01 ianuarie 2016 - 12:15
Florin, aveți dreptate. Multe lucruri fără logică se fac în orașul ăsta.
Postat 12 ianuarie 2016 - 19:06
Postat 18 ianuarie 2016 - 22:10

Ajutor