STP Timișoara Forum: Panouri electronice de afișare în stație - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Ultima »

Panouri electronice de afișare în stație

#3021 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30204
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 16 decembrie 2015 - 23:23

E clar ca au intrat cu un utilaj sau o masina pe acolo si l-au lovit. Cand lumineaza ledurile mai slab, principalul suspect e o sursa de 3,3V. Nu conteaza daca controlerul e defect si tine mai multe leduri aprinse aiurea, sursa trebuie sa reziste chiar daca ar fi toate aprinse.

E posibil chiar sa renuntam la acest panou, el fiind deja dublat de cel incorporat in refugiul statiei de autobuz de acolo. Vom vedea...
0

#3022 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 22 decembrie 2015 - 17:06

De ce s-a renuntat la afisarea destinatiei pe panouri?
Din niste poze vechi reiese ca initial s-a considerat si aceasta varianta:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tram.jpg

1

#3023 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2015 - 18:59

Din cauza ca numele statiilor de capat e in cele mai multe cazuri prea lung in varianta user friendly si prea neinteligibila in varianta Radfleet.
0

#3024 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ

Postat 22 decembrie 2015 - 19:30

Nu exista posibilitatea sa se facă un fel de scroll/defilare de caractere? Mie mi se pare o informație destul de importantă pentru călătorii care nu cunosc orașul. Iar cuvântul "linia" este destul de redundant.

Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#3025 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2015 - 20:03

Exista, dar cum spuneam, nu vom afisa asa ceva, informatia principala fiind numarul de minute. Si asa avem panouri foarte "aglomerate", unde se afiseaza alternativ 2 linii pe un rand, daca am mai face si scroll... Chestia asta am vazut-o la Szeged si pot sa-ti spun ca panoul e varza, fiind atat de acoperit cu text, incat nu mai vezi informatia importanta. :) (mai ales ca ale lor sunt mult mai mici, textul fiind vizibil de la cativa metri)
Acum sa nu-mi spui ca nu vrem din delasare sau din cauza ca "merge si asa"... :D
1

#3026 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13
  • Locatia:Timisoara

Postat 22 decembrie 2015 - 20:09

Eu consider că panourile electrice trebuie să rămână așa, adică să afișeze doar timpul în care vine tramvaiul, iar traseul fiecărei linii să fie afișat pe o tăbliță în stație. E mult mai bine ca turiștii să vadă tot traseul liniei, nu doar destinația, și panourile să fie mai aerisite, nu pline de text.
În unele stații am văzut astfel de tăblițe, dar nu știu cât de actualizate sunt.
2

#3027 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 22 decembrie 2015 - 21:17

Linia 6 afisata in mod diferit fata de restul liniilor... (defilare text)

Panoul din poza e cel din fata de la Posta Mare. La fel afiseaza si cel din P-ta 700 legat de linia 6 (acelasi sens de mers, spre Catedrala). Cel din sens opus (P-ta 700) afisa linia 6 "normal" ca pe restul liniilor.

Imagine atasata: 2015-12-22 19.32.25R.jpg
0

#3028 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2015 - 21:45

Da, asta datorita colegilor de la dispecerat, care nu sunt atenti cand lucreaza pe panou. (de la Catedrala l-au sters de tot) O sa corectez. :beer2:
Un exemplu perfect de cum ar arata ce vrea Zoltan. Si pe cine ar interesa ca linia 6 are capatul virtual in Piata Maria, cand de fapt el e circuit. -_-

L.E. Eroarea era prezenta pe mai multe panouri si sper ca le-am corectat pe toate.
0

#3029 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 22 decembrie 2015 - 22:25

Faza cu afisarea capatului este irelevanta in cazul nostru, deoarece toate MTC-urile de pe o linie au aceelasi capat. Era altfel daca 14 mergea la Dumbravita, iar unele curse intorceau la I.I. de la Brad. Atunci avea relevanta.
0

#3030 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ

Postat 22 decembrie 2015 - 22:43

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 22 decembrie 2015 - 20:03, a spus:

Exista, dar cum spuneam, nu vom afisa asa ceva, informatia principala fiind numarul de minute. Si asa avem panouri foarte "aglomerate", unde se afiseaza alternativ 2 linii pe un rand, daca am mai face si scroll... Chestia asta am vazut-o la Szeged si pot sa-ti spun ca panoul e varza, fiind atat de acoperit cu text, incat nu mai vezi informatia importanta. :) (mai ales ca ale lor sunt mult mai mici, textul fiind vizibil de la cativa metri)
Acum sa nu-mi spui ca nu vrem din delasare sau din cauza ca "merge si asa"... :D

- pentru panouri aglomerate pot fi introduse panouri suplimentare
- eu am vazut panouri cu destinatie inclusa in Regensburg, Germania. Panoul nu este aglomerat si este bine structurata informatia, poate panourile respective sunt mai versatile sau mai de calitate, nu stiu
- aici nu este vorba de delasare, mai degraba lipsa de viziune dina partea caruia a stabilit cerintele pentru panouri. Cerem niste panouri pe care vrem sa scriem nr liniei, destinatia, timpul de asteptare. Apoi ne dam seama ca destinatia nu prea incape. Deci scoatem informatia asta, si sa nu ramana panoul foarte gol, dupa aia scriem la fiecare rand cuvantul "Linia" ca si cum acesta ar oferi ceva informatie.

Vezi postareaandrei_tm, la 22 decembrie 2015 - 20:09, a spus:

Eu consider că panourile electrice trebuie să rămână așa, adică să afișeze doar timpul în care vine tramvaiul, iar traseul fiecărei linii să fie afișat pe o tăbliță în stație. E mult mai bine ca turiștii să vadă tot traseul liniei, nu doar destinația, și panourile să fie mai aerisite, nu pline de text.
În unele stații am văzut astfel de tăblițe, dar nu știu cât de actualizate sunt.

Daca pe tablite (care nu prea exista in statii) este informatia, nu inseamna ca pe panouri nu trebuie sa existe. In multe statii nu este scris nici macar numele statiei.

LE: poza cu panou din Regensburg, sper ca se vede bine

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Capture2.PNG

Aceasta postare a fost editata de Zoltan Cs: 22 decembrie 2015 - 22:56

1

#3031 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ

Postat 22 decembrie 2015 - 22:54

Vezi postareacseh_17, la 22 decembrie 2015 - 22:25, a spus:

Faza cu afisarea capatului este irelevanta in cazul nostru, deoarece toate MTC-urile de pe o linie au aceelasi capat. Era altfel daca 14 mergea la Dumbravita, iar unele curse intorceau la I.I. de la Brad. Atunci avea relevanta.

Eu ma gandesc la situatia urmatoare:
- sunt turist, stiu ca la hotel pot sa ajung cu E2 (Stuparilor).
- ma invart prin oras si ajung intr-o statie de E2 unde scrie numai E2
- ma bucur de norocul meu si urc in autobuz, and "surprize" ajung la AEM

Cred ca in momentul de fata nu prea suntem pregati pentru a oferi servicii de calitate turistilor.

BTW, E2 poate avea capatul la AEM, sau la Continental (si nu este "E2 barat", sau "CE2" :D, "C" de la Conti), deci exista si varianta asta, si poate nu e singurul caz.

Aceasta postare a fost editata de Zoltan Cs: 22 decembrie 2015 - 23:06

2

#3032 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ

Postat 22 decembrie 2015 - 23:05

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 22 decembrie 2015 - 21:45, a spus:

Un exemplu perfect de cum ar arata ce vrea Zoltan. Si pe cine ar interesa ca linia 6 are capatul virtual in Piata Maria, cand de fapt el e circuit. -_-

Eu ma gandeam ca nr liniei si timpul de asteptare sa nu se miste, doar destinatia, cand are lungime prea mare
Da, linia 6 e circuit. Daca are un capat virtual, poate sa aiba si doua :rad_masa:
0

#3033 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2015 - 23:23

A, nu se poate sa se deruleze doar capatul de linie. Automat se deruleaza intreg continutul randului respectiv.
:) Pai, chiar are doua capete virtuale: Traian si Maria.

Cat despre lipsa de viziune... La momentul respectiv (2008) eram primul oras din tara care avea asa ceva functional, daca si asta e lipsa de viziune...
Szegedul, de exemplu, si-a montat asa ceva anul trecut
Regensburgul avea asa ceva in 2008, dar panourile lor au o rezolutie mai mare decat ale noastre:

Imagine atasata: DSCF1763.jpg

Cu toate astea, au trebuit sa foloseasca prescurtari care deja deruteaza un turist nevorbitor de germana.
P.S.
Ups! Ce vedem aici!? Linii care au litere in componenta! :o 2B, 2A... Nu se poate! :rad_masa:
0

#3034 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ

Postat 22 decembrie 2015 - 23:34

Poate la urmatoarea imbunatatire a softului, se va avea in vedere si aceasta posibilitate. :04:

Cate caractere se pot afisa pe un rand? Cate LED-uri formeaza un caracter? Probabil ca exista informatia pe thread, dar mi-e lene sa caut acuma :blush:
0

#3035 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2015 - 23:38

Vezi ce am mai scris in postarea anterioara si primul post din topic pentru detalii tehnice.
0

#3036 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 22 decembrie 2015 - 23:49

Si la panoul din statia de trolebuze / autobuze de la gara (sens spre centru) la una din liniile Express ce trec pe acolo, este un "mesaj" asemanator (ceva cu Linia E... sosire ... min). Am obsevat asta ultima data acum o saptamana si ceva nu stiu daca mai e actuala "problema"...

Aceasta postare a fost editata de Bobby: 22 decembrie 2015 - 23:50

0

#3037 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2015 - 23:58

La linia 3 scrie "sosire", urmand sa plece ca E3, afisat separat. La linia E4 barat era o problema si am rezolvat-o acum.
0

#3038 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ

Postat 23 decembrie 2015 - 00:06

Mulțumesc pentru informații

La Regensburg este foarte intuitiv, m-am descurcat destul de ușor nefiind vorbitor de germana. Exista automate de bilete, bilete la șofer, curse de noapte, frecvența buna la autobuze, punctualitate, hărți in stații, zone tarifare.
Probabil ca sunt deficiente si acolo, dar poate fi luat ca un exemplu bun

Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#3039 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 ianuarie 2016 - 11:10

Puradeii nu s-au putut abtine si au distrus panoul de la Apateu. Habar nu am de ce se insista pe ideea unui panou intr-o astfel de zona... :intrebare:

Imagine atasata: 20160122_105843.jpg
1

#3040 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 23 ianuarie 2016 - 12:44

Pai daca-l mai lasa mult in zona aceea s-ar putea sa mai ramana numai cimentul in care este ancorat si ceva suruburi Imagine postata...
0

Arata acest topic

• (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Ultima »

1 useri citesc topicul