STP Timișoara Forum: Retelele de cablu si fibra optica din Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retelele de cablu si fibra optica din Timisoara + telefonie fixa si mobila

#321 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10594
  • Inregistrat: 14 februarie 11
  • Sexul:masculin

Postat 28 iunie 2015 - 00:41

La insistentele agentilor unchiul meu s-a pricopsit cu un terminal de fibra optica Huawei de la Telecom. A fost instalat inainte de weekend si nu a functionat, a sunat la deranjamente si evident ca problema a fost rezolvata luni. Cel mai amuzant este ca daca am sunat numarul fix de telecom am fost atentionat ca abonatul nu se afla in aria de acoperie sau are telefonul inchis... :rad_masa:

Este aberant sa iti fie instalat un terminal de fibra optica daca nu iti doresti alte servicii de la ei in afara de telefonie.

PS: Florin, de ce nu portezi numarul de telecom?
0

#322 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 28 iunie 2015 - 09:36

Vezi postareaDoppler, la 28 iunie 2015 - 00:41, a spus:

PS: Florin, de ce nu portezi numarul de telecom?

Daca se va ajunge la faza aceasta, in mod sigur il voi porta pe UPC. In mod sigur nu-mi mai gauresc toata casa sa trag si fibra optica in locul a doua sarme trase frumos de constructor prin perete. (blocul era cablat din start pentru CATV (antena comuna in '89 cand l-am receptionat) si telefonie)
4

#323 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 28 iunie 2015 - 11:54

:up_arow: Dar ai avut si cablu tras pentru CATV (antena comuna) sau a fost pus ulterior...

Eu, inca din '73 am avut puse doza de CATV in perete (camera mare) intr-un bloc din Circumvalatiunii (Teiului) si la fel (+ tubulatura) in Plavat II in '85 insa in ambele situatii fara cablu. Pana la urma omul care s-a ocupat de antena colectiva a reusit sa introduca si cablu in Plavat II insa in Circumvalatiunii NU...

Ce vremuri cu antena colectiva!?...
1

#324 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 iunie 2015 - 12:13

Am avut si chiar functiona cu antene puse de noi si amplificatoare Electronica Industriala. :) Blocul meu e printre ultimele construite inainte de revolutie. Receptia s-a facut chiar in noiembrie 1989.
0

#325 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 28 iunie 2015 - 12:26

Chiar in perioada celui de-al XIV-lea Congres al PCR si ultimul...Ma intrebam atunci daca avea sa dureze inca mult acea mascarada...Dar, iata, dupa o luna s-a terminat de tot...
0

#326 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 28 iunie 2015 - 13:16

Faza cu antena comuna se practica si aici.
Noi avem pe cladire un satelit mare comun, orientat pe Astra 19.2E. Nu se plateste nimic, si toti avem peste 100+ programe.
3

#327 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10594
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 21 august 2015 - 15:07

RDS ofera si 4G:

Citeaza

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS va lansa până la finalul anului servicii de date 4G în 25 de oraşe din România, tehnologia urmând să aducă utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de până la 150Mbps.
Primele 12 oraşe care vor beneficia de noul serviciu vor fi, până la finalul lunii septembrie, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Piteşti şi Ploieşti, urmând ca până la finalul anului să îşi extindă aria de acoperire în Galaţi, Brăila, Baia Mare, Tîrgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Vaslui şi Alexandria.

De asemenea, compania anunţă că va continua să îşi dezvolte reţeaua de comunicaţii mobile pentru a avea acoperire 3G şi 4G la nivel naţional.

...

mediafax

3

#328 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 septembrie 2015 - 09:40

Sa nu se zica ca tot critic, fara sa aduc ncio proba: Imagine atasata: 20150831_121726_resized.jpg

Santul e asa de mai bine de o saptamana, nimeni nu mai misca nimic de atunci si pana acum.
0

#329 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 01 septembrie 2015 - 11:31

Imaginea este cumva de pe strada Lugojului?
0

#330 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 septembrie 2015 - 11:47

In spatele BRD de pe Barnutiu.
1

#331 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 16 septembrie 2015 - 06:29

Amenzi RECORD pentru firmele de cablu şi telefonie mobilă, după dezastrul creat în oraş prin ducerea cablurilor în subteran

Citeaza

Firmele care oferă servicii de cablu sau telefonie mobilă din Timişoara continuă lucrările de mutare cablurilor în subteran. Însă, deşi vestea ar trebui să fie una bună şi intervenţiile să ducă la un oraş mai frumos, companiile lasă în urma lor trotuare sparte, mizerie și foarte mult praf, iar revenirea pentru a face reparaţiile necesare se produce la săptămâni sau chiar luni după intervenția inițială.

Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că „în continuare sunt foarte nemulțumit de modul în care se lucrează în oraș. Firmele contractate de operatorii de diverse cabluri pentru ducerea în subteran a cablurilor lasă mare mizerie în urma lor. Direcția de Mediu a făcut verificări pe teren și au fost aplicate 29 amenzi în valoare de 72.500 de lei și s-au aplicat sancțiuni reprezentând contravaloarea spațiilor verzi și a materialului dendrofloricol a afectat în valoare de peste 266.204 de mii de lei”.

[...]

pressalert.ro
2

#332 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 septembrie 2015 - 19:48

De cateva zile, au taiat transversal Banatul, chiar la intersectia cu Dambovita. Practic ei lucreaza pe trei benzi si tot traficul se inghesuie la plezneala pe o singura banda. Nu cred ca aveau nicio permisiune pentru ceva de amploarea asta. (nu sunt indicatoare, semnalizari, nimic) Toata zona in care stau e sparta, strada dupa strada, trotuare, parcari, spatii verzi. :censored:
Nu stiu cum o fi fost atunci cand s-a facut electrificarea, dar nu cred ca a fost o asa bulimbaseala ca acum.
Si dupa ce vor termina, in urma lor vor ramane numai carpeli, petice, care probabil se vor lasa, se vor crapa si oricum orasul va arata ca niste pantaloni rupti in fund si carpiti ulterior.
5

#333 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 19 septembrie 2015 - 16:50

Am fost in Germania zilele astea iar trotuarul se vedea ca a fost spart si apoi refacut , dar acolo era un fel de smoala (sau substanta neagra daca nu era smoala ) care ajuta sa se imbine si inafara de culoarea diferita ai fi crezut ca a fost pus in acelasi timp tot
0

#334 Useril este offline   iepurasu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 17 mai 14

Postat 23 octombrie 2015 - 23:47

Stie cineva daca lucrarile vor fi urmate si de schimbarea cablurilor in interiorul cladirilor ? Gen sa se treaca abonatii RDS de pe cablu cat5e pe fibra FTTH (in prezent blocurile sunt cablate fibra pana la un tablou, apoi de la ONT-uri pleaca cablu cat5e spre apartamente).
In alta ordine de idei au ajuns si la mine (complex), faza descrisa mai sus cu bordurile care pica in sant si sunt puse / ramase stramb se repeta la indigo, asfaltare fara o curatare prealabila buna a santurilor, etc. Dupa ce au pozat conductele pentru cabluri, au astupat cu nisip santurile, au pus un amestec de balast + ciment care s-a intarit in contact cu apa din precipitatii, apoi si-au dat seama ca nu pot asfalta o zona asa de ingusta si au spart din nou pe langa zona sparta deja, au largit, au curatat in graba resturile, au dat cu bitum fierbinte si apoi asfalt. Sunt curios cat o sa tina. Trotuarele au ramas deocamdata doar cu stratul de ciment/balast, probabil va fi asfaltat cu lopata ... Cat despre spatiul verde, au mers serpuit cu traseul in functie de arbori, au facut o serie de meandre cu conductele, ma intreb daca o sa mai stie cineva unde sunt ingropate peste ani.
2

#335 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 24 octombrie 2015 - 00:25

Vezi postareaiepurasu, la 23 octombrie 2015 - 23:47, a spus:

Stie cineva daca lucrarile vor fi urmate si de schimbarea cablurilor in interiorul cladirilor ? Gen sa se treaca abonatii RDS de pe cablu cat5e pe fibra FTTH (in prezent blocurile sunt cablate fibra pana la un tablou, apoi de la ONT-uri pleaca cablu cat5e spre apartamente).
In alta ordine de idei au ajuns si la mine (complex), faza descrisa mai sus cu bordurile care pica in sant si sunt puse / ramase stramb se repeta la indigo, asfaltare fara o curatare prealabila buna a santurilor, etc. Dupa ce au pozat conductele pentru cabluri, au astupat cu nisip santurile, au pus un amestec de balast + ciment care s-a intarit in contact cu apa din precipitatii, apoi si-au dat seama ca nu pot asfalta o zona asa de ingusta si au spart din nou pe langa zona sparta deja, au largit, au curatat in graba resturile, au dat cu bitum fierbinte si apoi asfalt. Sunt curios cat o sa tina. Trotuarele au ramas deocamdata doar cu stratul de ciment/balast, probabil va fi asfaltat cu lopata ... Cat despre spatiul verde, au mers serpuit cu traseul in functie de arbori, au facut o serie de meandre cu conductele, ma intreb daca o sa mai stie cineva unde sunt ingropate peste ani.

Cred ca pentru blocuri nu este necesar sa vina cu fibra optica pana in apartament(sau poate cine stie ce o sa vrea sa faca pe viitor)
0

#336 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 octombrie 2015 - 09:12

Sa pui un media-convertor si fibra in fiecare apartament, parca e prea de tot, dar la case vad ca se practica deja.
Eu am alta intrebare: cine imi va reface cartierul dupa incheierea lucrarilor? Zona arata ca una de razboi, dupa bombardament, doar blocurile au ramas in picioare in rest, totul e distrus (trotuare, parcari, sosele, spatii verzi) :censored: Multa carne in frigiderul celui care a venit cu ideea.
2

#337 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 24 octombrie 2015 - 13:43

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 24 octombrie 2015 - 09:12, a spus:

Sa pui un media-convertor si fibra in fiecare apartament, parca e prea de tot, dar la case vad ca se practica deja.
Eu am alta intrebare: cine imi va reface cartierul dupa incheierea lucrarilor? Zona arata ca una de razboi, dupa bombardament, doar blocurile au ramas in picioare in rest, totul e distrus (trotuare, parcari, sosele, spatii verzi) :censored: Multa carne in frigiderul celui care a venit cu ideea.

Sesizare la Primarie ca nu sa refacut trotuarul, parcarea, soseaua si spatile verzi.
Acum nu putem sa zicem ca ideea este rea de a baga toate cablurile pe sub pamant ?
1

#338 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 octombrie 2015 - 19:37

Vezi postareaFerraryTm, la 24 octombrie 2015 - 13:43, a spus:

Acum nu putem sa zicem ca ideea este rea de a baga toate cablurile pe sub pamant ?

Habar nu am. Poate in centru, dar printre blocuri chiar nu deranjau pe nimeni cu nimic, e doar o risipa inutila de resurse si deranj cat cuprinde, luni la rand. Nu am mai facut poze dar sunt strazi intre blocuri care pur si simplu au disparut, in urma "meseriasilor" ramanand un drum de pamant, ca la tara. (exemplu: strada Alexandru Miletici)
La ce spate au astia in primarie, nu cred ca rezolv nimic pana nu termina ei tot ce au in cap (teoretic ar trebui sa se termine repede, capul lor nefiind unul chiar foarte plin, poate doar cu idei tampite :censored: )
Ultima noutate in materie de deranj, e taiatul cu drujba a unor elemente pentru cofraje. Au taiat zilele trecute si azi ore intregi de ziceai ca esti in padure. (asta chiar daca exista un HCL care spune ca nu ai voie sa tai lemne cu drujba in zona urbana)
Daca as putea pleca din oras, as face-o in secunda doi, lasandu-i pe alti sa beneficieze de pasaje, fibra ingropata, si alte marete realizari.
0

#339 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 24 octombrie 2015 - 20:44

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 24 octombrie 2015 - 19:37, a spus:

Habar nu am. Poate in centru, dar printre blocuri chiar nu deranjau pe nimeni cu nimic, e doar o risipa inutila de resurse si deranj cat cuprinde, luni la rand. Nu am mai facut poze dar sunt strazi intre blocuri care pur si simplu au disparut, in urma "meseriasilor" ramanand un drum de pamant, ca la tara. (exemplu: strada Alexandru Miletici)
La ce spate au astia in primarie, nu cred ca rezolv nimic pana nu termina ei tot ce au in cap (teoretic ar trebui sa se termine repede, capul lor nefiind unul chiar foarte plin, poate doar cu idei tampite :censored: )
Ultima noutate in materie de deranj, e taiatul cu drujba a unor elemente pentru cofraje. Au taiat zilele trecute si azi ore intregi de ziceai ca esti in padure. (asta chiar daca exista un HCL care spune ca nu ai voie sa tai lemne cu drujba in zona urbana)
Daca as putea pleca din oras, as face-o in secunda doi, lasandu-i pe alti sa beneficieze de pasaje, fibra ingropata, si alte marete realizari.

De ce numai in centru ? nu ar fi mai frumos sa fie tot orasul la fel ? totul sau nimic.
Nu conteaza ce stpate au in primarie, o mica filmare si niste poze cred ca iar cam inmuia picioarele.
Aici suntem devina toti ca tacem si inghitit totul si nu ne plangem la nimeni sau ne plangem siguri de mila, Si haideti sa numai dam vina ba pe unul ba pe altul, trebuie luat masuri si cu legea in mana nu cred ca ne poate face cineva ceva, noi platim taxe asa ca trebuie sa ni se faca si un pic de dreptate.
4

#340 Useril este offline   TM90CBA 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 25 septembrie 15

Postat 24 octombrie 2015 - 20:55

:up_arow: la fel zic si eu. e o idee buna. problema e ca nimeni nu ia masuri si isi fac de cap. lasa dezastru in urma lor si asa ramane mult timp pana se repara ce a fost stricat. iar cei de la primarie dorm in post...
0

Arata acest topic

• (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou